Amd Sempron 140 na Neo-v 7270

poruka: 7
|
čitano: 1.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,imam jedno pitanje.Planiram kupiti amd sempron 140-2.7 ghz,a imam matičnu msi neo-v 7270 AM2 socket a procesor je am3 socket..Sad me zanima jel bih mogao ugraditi tj staviti taj proc u ovu matičnu?Znam da je matična stara dosta al eto,nema se para za novu.Btw ak se pitate zašto želim baš taj proc jeftin je dosta (250kn) i vidio neki video na youtubu da unlocka 2jezgre u biosu....

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 14:51 (Gumeni Patak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
RE: Amd Sempron 140 na Neo-v 7270
Gumeni Patak kaže...

Pozdrav,imam jedno pitanje.Planiram kupiti amd sempron 140-2.7 ghz,a imam matičnu msi neo-v 7270 AM2 socket a procesor je am3 socket..Sad me zanima jel bih mogao ugraditi tj staviti taj proc u ovu matičnu?Znam da je matična stara dosta al eto,nema se para za novu.Btw ak se pitate zašto želim baš taj proc jeftin je dosta (250kn) i vidio neki video na youtubu da unlocka 2jezgre u biosu....

Normalno da nemožeš,neznam kako bi stajao s nadogradnjom biosa ali ovako nemožeš.

nema beda dok ima meda
15 godina
neaktivan

Hmm,pogledao sam sad na wikipedii i kaže da am2 socket motherboards support am3 socket procesors but am3 motherboards doesn't support am2 procesors,znači podržava?

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

možda bi radio ako ima neki bios da to podržava...

ali otključat drugu jezgru sigurno nemožeš...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan
Gumeni Patak kaže...

Hmm,pogledao sam sad na wikipedii i kaže da am2 socket motherboards support am3 socket procesors but am3 motherboards doesn't support am2 procesors,znači podržava?

to sto si ti vidio je istina.am2 procesor nemoze u am3 socket jer nema ddr3 kontroler a am3 ploce imaju ddr3 utor za memoriju,dok am3 procesor moze u am2 ili am2+ plocu jer ima u sebi ugraden kontroler i za ddr2 i za ddr3 memoriju.samo neke am2 ploce podrzavaju nove Phenome II procesore ali pod cijenu manje frekvencije HT Linka dok na am2+ ploci nema toga.

ukratko:

am3 moze u am2 i am2+ socket ali am2 proc nemoze u am3.

am2 socket podrzava memoriju do 800 mhz a am2+ od 1066 pa navise

nitko ne mrzi Asrock vise od mene...
15 godina
neaktivan

Znači na kraju nemože?Ah dobro,barem sam pokušao {#}

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gumeni Patak kaže...

Znači na kraju nemože?Ah dobro,barem sam pokušao {#}

mozes ga staviti u plocu samo nece ti upaliti komp jer ta ploca ima prastari chipset.ni Isus Krist nebi mogao napraviti BIOS da podrzava nove procesore...

waiting for AMD Bulldozer....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice