Onom ko ide na budget gaming komp i onda uzme taj pentium pored 4c/4t je idiot, i to takav idiot da mu treba to na osobnoj pisat. Zasto ovdje nitko ne govori o tome da se svi ovi testovi rade na clean windowsima sa svim pogasenim procesima.
Volio bi vidjet taj pentium sa upaljenim discordom, ts,steam, origin , youtube i neka igra uz sve ostale procese koji su kod vecine aktivni pa se ti probaj tabat van da bi nesto upisao u google...ili nedo bog pjesmu promjenio na yt . Tamo u prepirci ic na novi komplet r5 1600 + mbo vs sadasnja ploca 7700 , spominjete neki veliki fps i ko zna sta na intelu, pa covjek ima normalnu mid segment grafu sa 23" monitorom (barem tako pod moj pc pise), ajde koliko ce to bit razlike u fps-u u igrama u korist intela? ako bude i 10 , e sad ako ides uzet nove komponente jer imas u planu to racunalo koristi 3-4 god i kupit 4 jezgre pored 6 zbog 7 fps-a vise onda dobro, svakog drugo veseli. Logicnije mi je razmisljat da cu rade sad pretrpit taj manjak fps-a pa mozda za 2 god i dode neki pomak di ce se 6+ jezgri moc iskoristi pa onda imam prednost a i kazano je da igre nisu jednina stvar koja ce iskoristavat taj cpu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Volio bi vidjet taj pentium sa upaljenim discordom, ts,steam, origin , youtube i neka igra uz sve ostale procese koji su kod vecine aktivni pa se ti probaj tabat van da bi nesto upisao u google...ili nedo bog pjesmu promjenio na yt
.Tamo u prepirci ic na novi komplet r5 1600 + mbo vs sadasnja ploca 7700 , spominjete neki veliki fps i ko zna sta na intelu, pa covjek ima normalnu mid segment grafu sa 23" monitorom (barem tako pod moj pc pise), ajde koliko ce to bit razlike u fps-u u igrama u korist intela? ako bude i 10 , e sad ako ides uzet nove komponente jer imas u planu to racunalo koristi 3-4 god i kupit 4 jezgre pored 6 zbog 7 fps-a vise onda dobro, svakog drugo veseli. Logicnije mi je razmisljat da cu rade sad pretrpit taj manjak fps-a pa mozda za 2 god i dode neki pomak di ce se 6+ jezgri moc iskoristi pa onda imam prednost a i kazano je da igre nisu jednina stvar koja ce iskoristavat taj cpu.
Evo ti igranje sa mojim pentiumom, windowsi nisu "čisti", mjenjao na njima amd grafu, pa nvidiju i td. Nije ugašen ni jedan pozadinski proces.
Nisam isprobavao ove kerifeke koje navodiš, jer pazi imam tablet pa ak pauziram igru ostane pauzirana a pogledam neš na netu prek tableta...jer mi se neda dizati iz kreveta. Kaj se pjesama tiče neznam zašto bi slušal spotove i igrao se istovremeno, opet imam tablet, dva laptopa i svatko od ukućana ima veliki mob.
Kod mene nikakavih problema.
Kaj se tiče pentiuma pored ryzena 4/4 sada kad su poskupili pentium diskutabiln je odabir pentiuma. Manje od 400 kn je trenutno razlika, da sad kupujem 99% bi to bio Ryzen 1200 i klok na barem 3.8. Sa starom cijenom po kojoj je bio 450 kn i ako netko ne misli klokati Ryzena 4/4 duplo jeftiniji pentium je tu onda čisti pobjednik jer tada su u igrama i svakodnevnoj upotrebi skroz podjednaki. Zašto ne spremiti cc 500 kn u džep, pa to je praktički cijela ploča. Tu je i integrirana grafa za one koji ne trebaju diskretnu, Ryzen ju nema. Ali hebiga, Intel poskupio najprodavaniji procesor ali mene boli tuki, ja sam ga platio ni 500 kn.
Onom ko ide na budget gaming komp i onda uzme taj pentium pored 4c/4t je idiot, i to takav idiot da mu treba to na osobnoj pisat.
Pa ako gledas super budzet konfu, taj pentium s plocom se uzme vec za 1000, dok ces samo toliko iskesirati za Ryzen 3 i onda dodaj jos cca 600 za plocu.
Onda ako gledas grafu najvise od 700-800 uz neko banana napajanje, znaci opcija ti je tipa rx 460/560 a ako dodas tih 600, uzmes gtx 1050ti koja je debelo iznad a trosi k'o upaljac.
Razlike za grafu tog ranga nece biti koristio ti g4560 ili 7700k na 5ghz
Da je bolje uzeti Ryzen platformu, je, jer imas upgrade opciju, da zaista (mislim staviti ista jace od pentiuma na neki jeftikaner od ploce koja kosta cca 400kn trebas biti special kind of stupid), ali ako gledas bas sto manje para da potrosis i neces puno trositi na grafu, taj pentium je jebeno dobra kupovina i dan danas jer igre ne koriste puno vise od 2c/4t (za neki medium to high gaming) sto je vidjeno 100 puta u CPU temama i svim mogucim benchevima.
Ali bilo kakav multitasking ili MMO naslovi, to je smrt za taj Pentium i kraj price.
MMO? Pa tu mi tek pentium briljira, WOT 110-120 fpsa konstantno, brijem da je isto i sa drugim wargaming naslovima.
Malo sam se poigrao dok ga nisam proslijedio dalje, imao sam problema s njime u malo zahtjevnijim naslovima tipa Black Desert Online i Elder Scrolls Online.....
A wot poslije HD client patcha, vrti na sve i jednom procu
S obzirom na Ryzen R3 1200 defoltnih 3.1ghz, dakle u idealnim CPU frekvencija granicama/do3.3ghz eto kaj ispade na kraju.
Dakle rendering test ili alat, i Ryzen 4/4 proc povuče samo 8W više od žutog Intel Pentium 2/4 proca, ili je na istoj razini kao večina Intel 2/4 proceva.
Zato je stalno guram isti link ili linkove, dakle Ryzen do 3.3ghz je besramno štedljiv proc, a ovaj 4/4 model je posebni štedljivi budalaš.Jel to očekivano ili neočekivano, to treba pitat Intel jer oni "navodno imaju superiorniji/šteljiviji 14nm prozvodni proces."Zapravo ovi u Intelu su tolko izgubljeni, da trenutno ne znaju od kuda vitar puše, zato i rasčupane kose u čudu gledaju u svoj 14nm.
Eto AMD je sklepal novi Ryzen Threadriper Trailer, pa ja ko človek koji posebno voli električnu gitaru i njezin zvuk, kaj bum sad komentiral ništa.
To su različite arhitekture, postoji razlog zbog kojeg su 4c r5 procesori na nivou i5 procesora, a r3 na nivou Pentiuma.R3 je po meni samo kupovanje tzv. "upgrade path-a", jednostavno ne mogu da vjerujem da procesor sa duplo više jezgri od Pentiuma ima iste performanse kao on.Poprilično sam razočaran, a tu su onda idioti koji govore "samo ga klokni na 4 GHz i samo kupi najskuplji RAM i biće na nivou i5-ice", jbt pa za te pare jednostavno kupim i5 ili r5.Na hardwareunboxed-u su navodno kloknuli r3 1200 sa stealth hladnjakom na 3.8-4.0 GHz, sa Aida testom temperature su bile 52 c što je zbilja sumnjivo (ostali su prijavljivali temperature od 70-85 c).
Sve stoji, opet ovisi o kolikom mi to budgetu govorimo. To za popratne procese ovisi od osobe do osobe, meni osobno je to sve popaljeno+ nekad dok cekam game opalim i neku browser igru ;) i inace dok sam npr u doti2 na respawnu vecinom se tabam van ako nije neki ozbljniji mec, Cackam po netu o kojekavim stvarima .
Sve to varira od korisnika do korisnika, nekom je bitno da sve radi na ultra i da se moze pohvalit da ima veci fps, meni to ne igra neku ulogu dok god radi fluidno na detaljima koji su meni dovoljni (blur i te gluposti uvijek gasm,u vecini online igri aa je beskoristan i samo otezava igru, isto kao i shadowsi u nekim situacijama).
Vidjet cemo sto ce intel izbacit na podrucju 6-core cpu-a , ili ga oni imaju vec dulje u pripremi pa sad kad im gori pod nogama su ga odlucili izbacit ili pokusavaju nesto sklepat na brzinu da radi i da budu konkurentni. Ali onda opet ide Zen+ i tako u krug.
Kupis ono sto po tebi daje najbolji "bang for buck" , bio to Intel ili AMD, kupujes sebi i po svojim potrebama/zeljama a ne nekom drugom pa tome i prilagodis kupovinu.
edit: @DaShip , i ja sam mislio sebi ic na x varijatnu jer me bilo strah kloka i temperaturi ali sam vidio uzivo na 1400 da na stock cooleru ide na 3.8 bez beda i na jako pristojnim temperaturama pogotovo uzevsi u obzir da je ljeto, i samo kuciste u kojem se nalazi je cca 7god staro i ima los air flow. Pricekajte tjedan-dva da ih ljudi pocnu kupovat i odradit prave oprave testove sa njima.
Jesi ga ti kloknuo?Kakve su bile temperature i na kojoj je ploči kloknut?Niti jedan x model nema veći radni takt od 3.5 GHz, a usput se niti jedan od njih ne isplati.
Ma OK, ali MMO je širok pojam, ima tu raznih naslova.
edit; sudeći po ovom testu ni taj naslov ne bi trebao biti problem, dvojezgreni i3 4330 se tu nosi sasvim OK dok je večina grafi u banani, neka šugava optimizacija.
Nosi se super dok se ne nadje vise od 10 jedinica na ekranu onda gledas slide show
Poz trebo bi mi ryzen strucnjak naime moj i5 je preslab za stremanje i video obradu tako da bi se prebacio na ryzena ali dvoumim se izmedu 1600(x) i 1700(x)?
Znaci koristio bi ga za 60% cistog gaminga ostalo stream i video obrada. Koju maticnu uz ryzena uzeti gledo Gigabyte x370 Gaming 5 (znam da ce te reci da se x370 ne isplati pored b350 ali ne mislim tako skoro opet u upgreid a razlika je 500kn) i memorija Corsair 2x8GB DDR4 3000?
Evo samo da se nadovezem na moje pitanje znaci zanima me dali je gigabyte b350 gaming 3 dovoljna za overclock posto ne mislim nista sli ili crossfire pa mi je dosta b350 te do koliko ghz se moze oc 1700 nonX a do koliko 1700x na stock voltazi ili na 1.35v sa b350 maticnom.
Poz trebo bi mi ryzen strucnjak naime moj i5 je preslab za stremanje i video obradu tako da bi se prebacio na ryzena ali dvoumim se izmedu 1600(x) i 1700(x)?
Znaci koristio bi ga za 60% cistog gaminga ostalo stream i video obrada. Koju maticnu uz ryzena uzeti gledo Gigabyte x370 Gaming 5 (znam da ce te reci da se x370 ne isplati pored b350 ali ne mislim tako skoro opet u upgreid a razlika je 500kn) i memorija Corsair 2x8GB DDR4 3000?
Evo samo da se nadovezem na moje pitanje znaci zanima me dali je gigabyte b350 gaming 3 dovoljna za overclock posto ne mislim nista sli ili crossfire pa mi je dosta b350 te do koliko ghz se moze oc 1700 nonX a do koliko 1700x na stock voltazi ili na 1.35v sa b350 maticnom.
3.8ghz max za 24/7 ne vjerujem da ide koji vise od toga, za bench max nekih 4.1ghz. Nema neke razlike izmedu 1700 i 1700x
3.8ghz max za 24/7 ne vjerujem da ide koji vise od toga, za bench max nekih 4.1ghz. Nema neke razlike izmedu 1700 i 1700x
A sta ovaj nactua cpu cooler pod moj pc ce biti dovoljan za 3.8 ghz?
Bez ikakvih problema
Zar je jedina razlika b350 i x370 u pcie?
Osim nekih drugih sitnica (usb, sata portovi, pcie, faze). Ali generalno, najvaznija razlika je da B350 nema support za xfire / sli.
Osim nekih drugih sitnica (usb, sata portovi, pcie, faze). Ali generalno, najvaznija razlika je da B350 nema support za xfire / sli.
Ti i dalje stojis pri tome da uzimas threadrippera?
Ti i dalje stojis pri tome da uzimas threadrippera?
Najvjerojatnije da, ali 99% ne ove godine :)
Malo sam se poigrao dok ga nisam proslijedio dalje, imao sam problema s njime u malo zahtjevnijim naslovima tipa Black Desert Online i Elder Scrolls Online.....
ne znam za ovu drugu, no moja ženica mjesecima već prži black desert i tek nakon što smo igru instalirali na ssd riješen je problem frame dropova
a što se tiče upgrejda na slabijim pločama, to ti je kod intela sasvim drukčije od onoga što si ti navikao na fx-u
imali smo u bivšoj firmi desetak i7 non-k na najjeftinijim mogućim pločama i to je radilo bez ikakve greške
Ovo ne bi smjelo imati nikakvog smisla osim ako je kolicina ram-a malena ili je igra stvarno napisana lose za usrat se...
ne znam za ovu drugu, no moja ženica mjesecima već prži black desert i tek nakon što smo igru instalirali na ssd riješen je problem frame dropova
Vidis kod mene je bila na hardu, ne bi trebalo imati nikakvog efekta da bude na SSD i da se rijesi, ali da banana script ne mogu ljudi sve stici srediti
p.s. ryzeni u casekingu preorder
Pristojna konverzija cijena USD u EUR napokon
Ovo ne bi smjelo imati nikakvog smisla osim ako je kolicina ram-a malena ili je igra stvarno napisana lose za usrat se...
Bila je ista stvar sa nekim ranijim verzijama WOT-a.
http://ftr.wot-news.com/2014/05/28/comparison-of-hdd-and-ssd-for-world-of-tanks/
FPS results (HDD)
(replay 1) Pass 1 had: Average 47, Minimum 23, Maximum 71
(replay 1) Pass 2 had: Average 47, Minimum 25, Maximum 71
(replay 2) Pass 1 had: Average 63, Minimum 37, Maximum 87
(replay 2) Pass 1 had: Average 63, Minimum 39, Maximum 86
PS results (SSD)
(replay 1) Pass 1 had: Average 55, Minimum 28, Maximum 87
(replay 1) Pass 2 had: Average 54, Minimum 29, Maximum 86
(replay 2) Pass 1 had: Average 74, Minimum 42, Maximum 107
(replay 2) Pass 1 had: Average 75, Minimum 40, Maximum 112
The switch from a HDD to an SSD produced a 16% increase in the average FPS, 12.5% in the minimum FPS and a 21% increase in the maximum FPS.
This means that the game does a terrible job at utilizing the user’s available RAM and relies on the storage device (HDD or SSD) to get the information required. This is perhaps a method to make the game compatible with low-end PC’s that have a small amount of RAM, by pulling data directly from the HDD, but it becomes a burden on more powerful computers that have a lot of RAM at their disposal and thus stressing the weakest component in a computer: the HDD.
nemam pojma do čega je, no vječno s tom njezinom igrom problemi i kako ja ne igram te online pizdarije ispizdio sam na živce pokušavajući je dovesti u red drndajući po kojekakvim postavkama
moguće da je nešto s prošlom instalacijom igre bilo u šturcu, ali u svakom slučaju, otkako smo stavili igru na ssd, nema nikakvih problema
btw., rama je zasad 8gb, a još 8 čeka na ugradnju jer sam lijen micati cooler
Nebi smjelo ali se dogadja npr samom wotu pa cak i wowu kad je igra na hdd-u.
nemam pojma do čega je, no vječno s tom njezinom igrom problemi i kako ja ne igram te online pizdarije ispizdio sam na živce pokušavajući je dovesti u red drndajući po kojekakvim postavkama
moguće da je nešto s prošlom instalacijom igre bilo u šturcu, ali u svakom slučaju, otkako smo stavili igru na ssd, nema nikakvih problema
btw., rama je zasad 8gb, a još 8 čeka na ugradnju jer sam lijen micati cooler
Da je bila u kuhinji sigurno ne bi bilo trzanja...
Da, nije bas nesto za siroke mase. Ne pricam o bang for buck nego o cijeni kao takvoj.
- zaboravljaš 'specifikacije' (requirementse).. 4-8-16GB.. konfiguracije (ili štednju na pogrešnom mjestu, ono što je prošle godine bilo dovoljno, sad može biti nedovoljno + razlika u količini instaliranih appsa+utilsa i podešenosti/optimizaciji sysa..). Vidljivo i u ovoj temi, govori se o kupnji topmodela.. i igra se s 8GB.. usko grlo, jer ostatak sysa mora sisati (disati) :)..
+ banalno, padovi fpsa online, juzeri uopće ne razmišljaju o svojoj liniji ili opterećenju nekog game servera u tom trenu (ni o 'sitnicama' koje se dešavaju u tišini, kao padovi ili ddosovi raznih servera itd itd.).
.. eto, čitavo vrijeme se lamentira o gamingu (video obrada stream i sl..) mada taj task 90% ovisi o VGA (GPU, višestruko jači od najjačeg CPUa za takve taskove). CPU smao mora dovoljno brzo-protočno opsluživati ostatak sysa.. audio-video-lan.. su zasebni dijelovi kao i hdd-ssd (+ RAM koji sve to amortizira-bufferira, agresivno kešira itd itd.). Đabe najjači xeon ako je mbo usko grlo ili negovoljno rama ili spor disk ili.. VGA! Juzerima je samo važna cifra, core ili clock, umjesto (stvarne) performanse sistema (za konkretan task, za neki drugi može biti različito).