AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.747.286
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dejo6 kaže...

Koji Ryzen bi bio dobra zamjena za moj FX6300?

Svaki ti je odličan, uzmi 1400 ili 1500x ako ne želiš overklokati i želiš bolji cooler. Malo ljudi zbilja ima koristi od 6 ili 8 jezgrenog, osim ako jako rijetko mijenjaš komponente.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina

Bolje na 1600,ne vidim logiku za quad core u 2017. godini
Ja ću ovih dana konačno umiroviti Asrock 880g extreme3 ploču i FX6300.

Mislim da ću uzeti Gigabyte X370 K3 ili Asus X370 Prime Pro i 1600

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.7.2017 22:04 (robimarko).
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
dejo6 kaže...

Koji Ryzen bi bio dobra zamjena za moj FX6300?

Svaki ti je odličan, uzmi 1400 ili 1500x ako ne želiš overklokati i želiš bolji cooler. Malo ljudi zbilja ima koristi od 6 ili 8 jezgrenog, osim ako jako rijetko mijenjaš komponente.

malo ljudi koristi više od 2 jezgre. ali ako se netko igra, novije igre bez problema iskoriste sav višak jezgri.

14 godina
robimarko kaže...

1600 ako je tu u pitanju obrada multimedije, game streaming etc. Quad je idealan ako je povremeni gaming najteži zadatak. I dual Pentium bi mogao proći.

14 godina
Vjeruj mi ako ćeš htjeti raditi više stvari odjednom quad je minimum.

Meni bi najviše 1700 odgovarao ali mi je prevelika razlika u cijenu.

Brzo se pojedu jezgre kada imaš 2-3 virtualke u pozadini i još nešto pokušavaš raditi.
robimarko@gmail.com
8 godina
neaktivan
robimarko kaže...

Zanimljivo je kako su nedavno svi tvrdili da su 4c4t procesori dovoljni, a sada je odjednom minimum 6 jezgri.Ako pričamo o gejmingu, neće od tih jezgri biti koristi dok god konzole ne dobiju te procesore (za 4-5 godina).

15 godina
protjeran
DaShip kaže...

Zanimljivo je kako su nedavno svi tvrdili da su 4c4t procesori dovoljni, a sada je odjednom minimum 6 jezgri.Ako pričamo o gejmingu, neće od tih jezgri biti koristi dok god konzole ne dobiju te procesore (za 4-5 godina).

A koliko jezgri imaju procesori u konzolama?

8 godina
neaktivan
ansha kaže...
DaShip kaže...

A koliko jezgri imaju procesori u konzolama?

6-8 jezgri na daleko slabijoj jaguar arhitekturi.

12 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

znači broj jezgri u konzolama je tu već sad, ne za 4-5 godina

koliko su slabije nije bitno u ovom slučaju

Moj PC  
3 0 hvala 2
8 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

Kako nije bitno?Sjeti se šta je bilo kad je bulldozder izašao.

15 godina
protjeran
DaShip kaže...
picajzla0707 kaže...

Ne nije bitno, sad se ti pitaj zasto...

8 godina
neaktivan
ansha kaže...
DaShip kaže...
picajzla0707 kaže...

Ne nije bitno, sad se ti pitaj zasto...

Zasto? 

12 godina

sam si sebi odgovorio na to pitanje prvim postom kojim si započeo raspravu

DaShip kaže...

pričaš o nekoj koristi od 6 ili više jezgri u gejmingu "kad konzole dobiju te procesore"...

konzole već imaju procesore sa 6 ili više jezgri i u tome je snaga jezgre nebitna, bitna je optimizacija igara za više jezgara

Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

sam si sebi odgovorio na to pitanje prvim postom kojim si započeo raspravu

DaShip kaže...

pričaš o nekoj koristi od 6 ili više jezgri u gejmingu "kad konzole dobiju te procesore"...

konzole već imaju procesore sa 6 ili više jezgri i u tome je snaga jezgre nebitna, bitna je optimizacija igara za više jezgara

Da li mi ovdje pričamo o "čisto eto da se koristi" (da se koriste ostala jezgra), ili o njihovoj punoj upotrebi (da se poveća kompleksnost fizike, umjetne inteligencije itd.)?Bulldozder smo dobili kasne 2011. godine, a konzole 2013. i šta se promijenilo?Ne možete porediti 8 core jaguar sa 8 core zen procesorom.Usput nisam nigdje rekao da od tih jezgri neće imati koristi oni koji žele 144 fps (ako odluče koristiti vulkan i dx 12).

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 10:49 (DaShip).
13 godina
protjeran

Svi mi cekamo tu optimizaciju za vise jezgara i zivo me ceka kad cemo je vise docekati.

P.S. Nemojte samo uletavati sa izoliranim slucajevima u par igara i onom jednom jedinom njemackom recenzijom koja se razlikuje od svih ostalih kojih sad ima more nakon izlaska Ryzena.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
DaShip kaže...

Da li mi ovdje pričamo o "čisto eto da se koristi...

upravo to - da se koristi, jer dok se igre ne optimiziraju da koriste više od 4 jezgre koristi nemaju procesori sa 6-8 ili više, bez obzira na snagu jezgre

to ne znači da će jaguar sa 8 jezgri biti jači od i5 sa 4 jezgre, ali znači da jačim 8-jezgrenim procesorima onaj višak iznad 4 jezgre neće svirati kujcu kao dosad

naravno da se to neće dogoditi odjednom i na svim igrama, ali već sad imaš igara na kojima 6 ili 8 jezgreni procesori imaju prednost

14 godina
DaShip kaže...
robimarko kaže...

Nije minimum 6 jezgri,ali ne razmišljaš o tome da možda ne želiš sada ili u budućnosti samo igrati i ni slučajno išta zahtjevnije raditi.
Probaj više stvari odjednom raditi i pukni koju virtualku u pozadinu.

Ja od sve najmanje gameam,produktivnost mi je daleko bitnija.

robimarko@gmail.com
15 godina
Ko ima novaca i ne misli tako brzo mijenjat cpu 1600 je sweet spot, imas 2 ekstra jezgre za programe koji ih koriste i za buducnost kad i ako igre budu koristile sve te jezgre.
Osobno kupujem oko 9 mj komp i sam se mucim tom dilemom dali uet 1600 ili ic na neki jeftiniji tipa 1500x ili cak 1400 ali onda mi opet zao kad za samo cca 30 eur razlike mogu uzet 1600 i miran sam dugoo vremena.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
DaShip kaže...

Da li mi ovdje pričamo o "čisto eto da se koristi...

upravo to - da se koristi, jer dok se igre ne optimiziraju da koriste više od 4 jezgre koristi nemaju procesori sa 6-8 ili više, bez obzira na snagu jezgre

to ne znači da će jaguar sa 8 jezgri biti jači od i5 sa 4 jezgre, ali znači da jačim 8-jezgrenim procesorima onaj višak iznad 4 jezgre neće svirati kujcu kao dosad

naravno da se to neće dogoditi odjednom i na svim igrama, ali već sad imaš igara na kojima 6 ili 8 jezgreni procesori imaju prednost

To je problem, možda ćeš "koristiti" ta jezgra, ali šta ti vrijedi ako to sve može raditi manje jezgri za iste performanse (osim ako se radi o draw call-ovima ili čemu već zbog vulkana i dx 12)?Nema smisla gubiti vrijeme na paralelizaciju osim ako je zbilja potrebna.

robimarko kaže...
DaShip kaže...
robimarko kaže...

Nije minimum 6 jezgri,ali ne razmišljaš o tome da možda ne želiš sada ili u budućnosti samo igrati i ni slučajno išta zahtjevnije raditi.
Probaj više stvari odjednom raditi i pukni koju virtualku u pozadinu.

Ja od sve najmanje gameam,produktivnost mi je daleko bitnija.

Naravno da ima koristi za multitasking, ali čovjek bi stekao utisak da je išta manje od 6 jezgri danas neupotrebljivo ili nedovoljno.

14 godina

Nova generacija konzola će u suradnji sa AMD-om koristiti vjerojatno neki model Ryzen CPU-a sa integriranom grafikom(APU), dakle Ryzen core plus Vega GPU chip.

Ukoliko to bude 6 ili 8 core model paralelizacija je potrebna da konzola to odradi kako treba...

A s obzirom da je i konzolitis uzeo maha po pitanju igara na PC-u, put prema korištenju više jezgri u igrama je blizu, nije luda investicija dati 400HRK više za dvije jezgre više.

4 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Nova generacija konzola će u suradnji sa AMD-om koristiti vjerojatno neki model Ryzen CPU-a sa integriranom grafikom(APU), dakle Ryzen core plus Vega GPU chip.

Ukoliko to bude 6 ili 8 core model paralelizacija je potrebna da konzola to odradi kako treba...

A s obzirom da je i konzolitis uzeo maha po pitanju igara na PC-u, put prema korištenju više jezgri u igrama je blizu, nije luda investicija dati 400HRK više za dvije jezgre više.

Ali uzmi u obzir da će nove konzole doći tek za minimalno dvije godine, a i kada izađu neće samo tako moći zanemariti ljude sa starijim hardverom (PS4, PS4 pro, Xbox one (x) te PC gejmeri).Prema tome tek za 4-5 godina možemo očekivati iskorištavanje svih tih jezgri, do tada bi svi ovi procesori mogli postati veoma zastarjeli (pogotovo kad Intel ima konkurenciju, a i ddr5 bi mogao izaći uskoro).

12 godina
DaShip kaže...

...ali čovjek bi stekao utisak da je išta manje od 6 jezgri danas neupotrebljivo ili nedovoljno.

ja sam stekao utisak iz tvoje prvog posta da govoriš kako u gejmingu neće biti koristi još 4-5 godina od 6-8 jezgri i to je bio razlog što sam započeo raspravu s tobom

sad mijenjaš priču na hoće li manje od 6 jezgri biti neupotrebljivo, daj se odluči

DaShip kaže...

...Ako pričamo o gejmingu, neće od tih jezgri biti koristi dok god konzole ne dobiju te procesore (za 4-5 godina).

10 godina
neaktivan

mogu li na ryzen 1700 wraith spire cooleru promjenuti da mjenja boje da nije samo crvena nego više boja? i koja je najbolja opcija za cpu fan u biosu da li da stavim standard silent ili turbo???? 

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kad smo već kod hladnjaka ... u Linksu je na akciji Raijintek Ereboss ali stara pošiljka bez AM4 bracketa.

Na Raijintekovom webu piše da nove serije imaju i AM4 a da se za starije bracket može dobiti uz predočenje računa za Ereboss i neki od Ryzen CPU-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ja sam baš danas naručio AM4 bracket za Raijintek Themisa.

Kontaktirajte support i samo račun od coolera im treba i pošalju vam besplatno AM4 bracket
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan
hanteed kaže...

mogu li na ryzen 1700 wraith spire cooleru promjenuti da mjenja boje da nije samo crvena nego više boja? i koja je najbolja opcija za cpu fan u biosu da li da stavim standard silent ili turbo???? 

Mora ti matična podržavati RGB gluposti inace nikaj

http://steamcommunity.com/id/BluePill/
15 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...
hanteed kaže...

Ili uzmeš zasebni rgb kontroler. Mislim da sve am4 matične imaju podršku za rgb, neka me netko ispravi ako se varam.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...
hanteed kaže...

Ili uzmeš zasebni rgb kontroler. Mislim da sve am4 matične imaju podršku za rgb, neka me netko ispravi ako se varam.

Link daj jel bi onda curi uzo to da moze mjenjati boje posto MSI krakit x370 njena nema RGB

http://steamcommunity.com/id/BluePill/
10 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...
hanteed kaže...

eo kako cu to promjenuti, u mene je asus mb prime b350 m-a

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
17 godina
robimarko kaže...

Glupost na kvadrat, jedino za kaj več odavno nema logike je klasičan Dual Core CPU ili 2/4 isti jarac.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/amd-predstavio-dva-ryzen-3-procesora/251444.aspx?page=0&jumpto=5418458&sort=asc&view=flat

Pa človek pita čime če zamjenit FX-6300, od kojeg je znatno bolji proc "uskoro stiže Ryzen R3 1100 4/4."

R5 1400 4/8 je osjetno bolji od FX-8350, a 120W nižu potrošnju struje da ne spominjemo kaj drugo.Dakle čime če najeftinije zamjenit FX-6300, pa to je barem lako Ryzen R3 4/4, pa još ga klokneš na 3.8ghz i to je to.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=0&jumpto=5361316&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 16:05 (rambox).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice