Phenom II x4 965 ili Phenom II x4 955 koji je bolji i jeli imaju tripple channel ikoji od ova 2?
Hvala.
Phenom II x4 965 ili Phenom II x4 955 koji je bolji i jeli imaju tripple channel ikoji od ova 2?
Hvala.
965 je bolji, skuplji je 70kn (u ADM-u) a radi na 200MHz vise
To je isti procesor, samo sto je 965 "klokan" na 200 Mhz vise.
Moja preporuka je: Uzmi 955, klokaj ga za 200 Mhz i slobodno stavi u potpis da imas 965.
Razlike nema, ista kolicina cache-a i otkljucan mnozitelj.
pa kad vec kupuje procesor za preko 1000kn moze jos ovih 70kn nadodati i dobiti 200MHz vise na stocku
To je onda ka' da san mu da 70 kn da mi kloka CPU :)
uzet cu 955 pa cu ga malo posli klokat
fala
I ja bi uzel 965, mislim da su kod njega veće šanse da dobiješ C3, makar postoji i x4 955 sa C3!
Znam po batchu koji je c3.
Hvala.
Tripple channel je ekskluziva Intelovih procesora za LGA1366.
fala
i ne bas. ako stock radi na 200MHz vise od 955 onda to i znaci da je malo stabilniji naspram 955 inace ga AMD nebi stavio u ducane
I ja bi uzel 965, mislim da su kod njega veće šanse da dobiješ C3, makar postoji i x4 955 sa C3!
Znam po batchu koji je c3.
Mogao si napisati čovjeku pa da i on zna koji je C3 :)
Ako mu OPN završava na GI onda je C2, ako je GM je C3. Evo sa AMD-ove stranice svi Phenomi II X4.
koja razlika c3 , c2?
koja razlika c3 , c2?
Ukratko, C3 manje troši i može se nešto više clockat; ima još par stvari, pogledaj tu: http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-x4-965,2468-2.html
Kako provjeriti dali je procesor c2 ili c3 bez otvaranja kućišta?
Piše ti u cpu-zu
Uglavnom ti imaš C2 stepping jer dok si kupovao bila je samo c2 verzija.
Pozdrav! Zanima me ima li razlike između ove dvije oznake Phenoma x4 965 BE: HDZ965FBK4DGM, stepping oznaka AACAC AC, i HDZ965FBK4DGM stepping oznaka CACAC AC i jesu li oba C3 revizije i TDP 125W? U našim trgovinama sam vidio procesore sa ovom drugom oznakom CACAC AC i taj mislim uzeti...
AACAC je pre release, takozvani press sample, CACAC je retail verzija za prodaju, to vrijedi za sve AMD procesore, A i C
BTW. Odličan izbor, najbolji AMD dostupan u HR, za 955 C3 još nema najava kad će u HR...
nema razlike između ta 2 proca.
C3 ima batch koji završava sa GM, a C2 sa GI.
Ova oba su GM.
ja planiram uzet 925 ili 945 i koja je razlika?
AACAC je pre release, takozvani press sample, CACAC je retail verzija za prodaju, to vrijedi za sve AMD procesore, A i C
BTW. Odličan izbor, najbolji AMD dostupan u HR, za 955 C3 još nema najava kad će u HR...
Hvala! Taj sam odgovor trebao, uzimam taj proc...
Evo ga, instaliran, 965 BE, (6400+ otišao u mirovinu), na Gigabyte GA-MA790GP-DS4H AM2+ ploči i 4 GB ddr2, trenutno sa sychte zipang kulerom, idle temp cpu 29 stupnjeva, ali core temp 42, vidim po netu da je to normalno i obično se ispravi novim biosom (ja imam F6 koji je trenutno zadnji), kod prijatelja na AM3 ploči su 29 stupnjeva i cpu temp i core temp... btw, sa 4870 imam 15300 3DMarka06, ja zadovoljan...mada mi igre i nisu prioritet...
fala
i ne bas. ako stock radi na 200MHz vise od 955 onda to i znaci da je malo stabilniji naspram 955 inace ga AMD nebi stavio u ducane
Na ovakvim pretpostavkama prodavaci zarade...
Stock radi brze samo zato sto su mu digli voltazu i clock, ne zato sto je stabilniji od 955 na toj brzini. Iz iskustva cu ti reci da u vecini slucajeva 955 cak moze ici nesto sitno dalje od 965-ice... U ostalim slucajevima to su identicni procevi. Naravno, govorim o C3 955-ici koja je dostupna sad vec neko vrijeme, ne znam od kud vam informacija da toga nema u HR... Mozete se zaletiti do ADM-a, imaju C3-ice... Dakle, ne, ne bih dao niti lipe vise za isti procesor i stojim iza toga da dok je god 965 skuplji, 955 je bolja opcija.
Jedini poznati problem sa C3-icom je da iz nekog razloga voli 1600 DDR3 po default-u staviti na 1333 i nizi napon, naravno, to se u BIOSu rijesi unutar par sekundi...
Sjecam se kad sam tek utaknuo svoju memoriju, gledam bios i nije mi jasno... ono, 1333 sa CAS 11-11-11!!! Mislim si wtf?! Naravno podesio sam kako treba i nategnuo CAS na 7-7-7 i sve radi kako spada...
Svi AMD-ovi Phenomi II (i neki Athloni II) su isti procesori, ista jezgra.
Sve je to srezano sa jednog Waffera (zato se i 620 x4 mogu otključati chash memorije, a 545 i snažniji jezgre).
AMD logički zaključava jezgre/memoriju, ACC ih otključava (ne znam dali su to planirali, ali vidjeli su da je u tome dobar biznis, pa nisu omogućili).
Istu stvar radi i Intel. Jedan Waffer, isti čip, drugi množitelj, fizički rezanje (zaključavanje) chash memorije etc.
fala
Na ovakvim pretpostavkama prodavaci zarade...
Stock radi brze samo zato sto su mu digli voltazu i clock, ne zato sto je stabilniji od 955 na toj brzini. Iz iskustva cu ti reci da u vecini slucajeva 955 cak moze ici nesto sitno dalje od 965-ice... U ostalim slucajevima to su identicni procevi. Naravno, govorim o C3 955-ici koja je dostupna sad vec neko vrijeme, ne znam od kud vam informacija da toga nema u HR... Mozete se zaletiti do ADM-a, imaju C3-ice... Dakle, ne, ne bih dao niti lipe vise za isti procesor i stojim iza toga da dok je god 965 skuplji, 955 je bolja opcija.
Jedini poznati problem sa C3-icom je da iz nekog razloga voli 1600 DDR3 po default-u staviti na 1333 i nizi napon, naravno, to se u BIOSu rijesi unutar par sekundi...
Sjecam se kad sam tek utaknuo svoju memoriju, gledam bios i nije mi jasno... ono, 1333 sa CAS 11-11-11!!! Mislim si wtf?! Naravno podesio sam kako treba i nategnuo CAS na 7-7-7 i sve radi kako spada...
To su identični procesori što kažeš i iz istog razloga 955 ne može ići bolje od 965, ono što svaki čip pojedinačno definira je kakav mu je leakage, po tome se definira napon potreban za default frekvenciju kako bi ostao u svojoj TDP specifikaciji... Dostupne imaš čipove sa 1.325V, 1.350V, 1.375V, 1.400V i o tome ovisi kako će se overclockati, u svemu ostalom su identični...
C3 nema nikakav problem sa memorijom, dapače, podrška za black edition profile memorije radi odlično... Tvoja ploča je dignula po spd-u 1333 ali iskreno čisto sumnjam da je bilo 11-11-11, uvjeren sam da je 1333 9-9-9 jer nisam nikad vidio da neka ploča ima problem sa dizanjem spd 1333 9-9-9 1.50v vrijednosti dok s druge strane 1600 11-11-11 bez profila memorije na 1600 nije rijedak slučaj a za to C3 nije kriv...
Hvala na objašnjenju. Nisam mislio da je doslovno brzi, to je isti proc, mislio sam nesto drugo ali sam se krivo izrazio. Nvm...
A sto se tice mem, da, bila je na 11-11-11... Niti znam kako niti zasto... Kao sto sam rekao sada je 1600 7-7-7 i nema nikakvih problema. Da, i mislio sam si da je to do MB ali (naravno) na jednom forumu sam procitao tu glupost pa sam sad zapravo sirio dezinformaciju... Sorry, neki nadobudni je rekao da je to kod C3 slucaj, ja naravno povjerovao...
Hvala sto si me ispravio - ucimo dok smo zivi!
Tocna je cijena. Za tu lovu sam ja svoj kupio.
Ne znam u cem je fora...
Zapravo je sniženje na navedeni procesor kod jednog uvoznika, rješavanje zaliha, riječ je o C2 reviziji dok je kod drugog uvoznika C3 u normalnoj ponudi 100kn skuplji
Zapravo je sniženje na navedeni procesor kod jednog uvoznika, rješavanje zaliha, riječ je o C2 reviziji dok je kod drugog uvoznika C3 u normalnoj ponudi 100kn skuplji
Nisam znao, ipak je C3 bolji.. ah :D
jbt velke rasprave oko ovih proca ma istu qurac samo 200mhz razlike i ništa ama baš ništa se ne rezlikuju uzmi 955 a za ovo drugo uzmi sladoled