Bok ljudi! Evo dobio sam ponudu da mjenjam svoj q8300 sa MBO i ddr2 ramom za Phenom II x2 555BE otključan na x4 i klokan stabilno na 3.8GHz 2GB ddr3 rama i matičnu Asus neznam točno koji model nisam zapamtio. Pa me zanima dal mi se to isplati, dal ću izgubiti na preformasama ili dobiti. Da je po mojem ja se nebi mjenjao, ali buraz se hoće mjenjat za AMD-a pa reko ajd da vidim druga mišljenja. Hvala!
Bok ljudi! Evo dobio sam ponudu da mjenjam svoj q8300 sa MBO i ddr2 ramom za Phenom II x2 555BE otključan na x4 i klokan stabilno na 3.8GHz 2GB ddr3 rama i matičnu Asus neznam točno koji model nisam zapamtio. Pa me zanima dal mi se to isplati, dal ću izgubiti na preformasama ili dobiti.
Dobit ćeš na performansama i to dosta.
Ako si čitao zadnji bug,bila je uspredba Athlona II x4 635 i q8200 i Athlon ga dere svugdje.
Uzmi u obzir da je taj otključani Phenom jači od Athlona i to je to.
Socket 775 procovi su odsvirali svoje,ovo ti je izvrsna prilika da se prebaciš na AMD platformu.
Evo na kraju odustali smo od te zamjene, u mjenjali smo se za grafe. Ja njemu 3870x2 i 200kn, a on meni 5770.
Evo na kraju odustali smo od te zamjene, u mjenjali smo se za grafe. Ja njemu 3870x2 i 200kn, a on meni 5770.
zašto kad je 3870x2 malo jača od 5770? na nižim rezama su ajmo reći podjednake, dok je na većim rezama 3870x2 jača. jedina prednost 5770 je potrošnja i zagrijavanje, ali kao što sam rekao performanse su na strani 3870x2. barem onda traži natrag tih 200 kn. i mislim da si dosta veliku pogrešku napravio kad nisi zamjenio za phenoma.

ma kakav troll, autor teme redovito pomaže ljudima ovdje na hardveru. nije nikakav troll...
A gledaj, ja sam 3870x2 kupio za 500kn, a on je svoju 5770 računao 900kn, tako da sam mu ja uvalio svoju za 3870x2 700kn. A i kolko vidim s ovom 5770 imam malo veći FPS u svim igrama, pogotovo u necrovision gdje sad mogu staviti sve na ultra high i aa i ide mi glatko u 60FPS-a, dok sam sa 3870x2 vjerovali ili ne morao igrati na medium da bi imao pristojan FPS. Tako da mislim da je ovih 200kn bila dobra investicija, i još ako u obzir uzmemo moje ms550w PSU za koje me bilo strah da neće držat 3870x2 onda je ovo pametan potez. A za Phenoma si još moram malo razmislit.
ma kakav troll, autor teme redovito pomaže ljudima ovdje na hardveru. nije nikakav troll...
Ma pusti ga,dečko se ide pravit pametan.
A što se tiće grafičke samo ste se trebali zamjenit,nikakve nadoplate nije trebalo bit.
A gledaj, ja sam 3870x2 kupio za 500kn, a on je svoju 5770 računao 900kn, tako da sam mu ja uvalio svoju za 3870x2 700kn. A i kolko vidim s ovom 5770 imam malo veći FPS u svim igrama, pogotovo u necrovision gdje sad mogu staviti sve na ultra high i aa i ide mi glatko u 60FPS-a, dok sam sa 3870x2 vjerovali ili ne morao igrati na medium da bi imao pristojan FPS. Tako da mislim da je ovih 200kn bila dobra investicija, i još ako u obzir uzmemo moje ms550w PSU za koje me bilo strah da neće držat 3870x2 onda je ovo pametan potez. A za Phenoma si još moram malo razmislit.
a dobro, onda si još i dobro prošao.
FPS zavisi od igre do igre. neka je malo bolje optimizirana za dual GPU, neka slabije pa zato valjda ova razlika u necrovision.
phenoma obavezno mijenjaj, dosta ćeš dobit na performansama.
Ok, probat ću se onda s njim za phenoma dogovoriti.
to je sad i pitanje dal je phenom stvarno stabilan sa otkljucanim jezgrama .... meni je bio stabilan kao x4 al u enkodiranju videa i u nekim igrama (bioshock) pojavljivali su se razni artifacti i morao sam zakljucat neispravnu (ali stabilnu ) cetvrtu jezgru ....
prvo ga isprobaj ( prime 95 il tak nest ) pa tek onda zamjeni .... al sto se tice performansi, taj phenom dere tog intela posteno :))
na kojoj se rezoluciji igras?? ako se igras na 1920 x 1080 pa na vise , nece ti biti razlike izmedu ta 2 procesora.
na kojoj se rezoluciji igras?? ako se igras na 1920 x 1080 pa na vise , nece ti biti razlike izmedu ta 2 procesora.
nece bit prevelike razlike na full HD al nije sve u igrama !!
nece bit prevelike razlike na full HD al nije sve u igrama !!
ma nece uopce biti razlike u igrama, a vjerujem da se autor ove teme igra na kompu po postovima, i koja je to ogromna razlika izmedu ta 2 procesora? kompresiranje, renderiranje? to sta ovaj phenom mozda 1 sec brze obavi poso uopce bar meni ne igra ulogu ali sve u svemu to su dva dobra i podjednaka procesora sa gdje ajmo reci malu prednost ima phenom (ali ne u gamingu pri visokim rezama)
Svakako ću isprobat phenoma prije nego se mjenjamo, i znam da u igrama nema razlike na full hd ali ja igram na 1280*1024, i niti tu neće biti prevelike razlike bar tako mislim. I ako se uspijemo dogovoriti onda ćemo se mjenjati.
isplatila se zamjena 3870x2 -> 5770 ali bez nadoplate...5770 se bolje snalazi jer je single gpu kartica pa je kod 3870x2 lose skaliranje i + manja potrosnja
i da...obavezno se mjenjaj...775 je proslost,jos ima dobrih procova,ali ako oces nadogradit na nes jace moras novu platformu dok kod amda je sve na istoj
Svakako ću isprobat phenoma prije nego se mjenjamo, i znam da u igrama nema razlike na full hd ali ja igram na 1280*1024, i niti tu neće biti prevelike razlike bar tako mislim. I ako se uspijemo dogovoriti onda ćemo se mjenjati.
na toj rezi brzina proca je bitna zato bi dobro prosao kad bi presao na phenoma !!
Natrag smo se zamjenili za kartice jel njemu ne radi ova moja x2, kao nešto nije komaptibilna sa njegovom pločom, tak da je to rješeno. A što se tiče zamjene za AMD to smo se dogovorili također. On će prodat bratovog 8200, asrock g41m-s ploču i 1GB rama za oko 1150kn, i onda bi ja njemu trebao nadoplatit 300kn za 555 BE, i neku MSI ploču, jel izađe jeftinije nego sa asusovom, te 2GB ram ddr3 corsair. Ja mislim da je to u redu
Natrag smo se zamjenili za kartice jel njemu ne radi ova moja x2, kao nešto nije komaptibilna sa njegovom pločom, tak da je to rješeno. A što se tiče zamjene za AMD to smo se dogovorili također. On će prodat bratovog 8200, asrock g41m-s ploču i 1GB rama za oko 1150kn, i onda bi ja njemu trebao nadoplatit 300kn za 555 BE, i neku MSI ploču, jel izađe jeftinije nego sa asusovom, te 2GB ram ddr3 corsair. Ja mislim da je to u redu
ak njemu nije radila ta tvoja x2 kartica sa tom amd konfom kak ce tebi radit? i da svaka pce grafa je kompatibilna sa plocom koja ima pce utor i tocka na i. Ovo su za mene muljanja.
Pa nije to socket od proca pa da stavis krivi proc ili npr u ddr2 slot za memoriju pokusas uturat ddr3 memoriju
nemam pojma, rekao je da na njegovoj ploči ne radi moja x2, al da je probao na drugoj i radi. Tak da se da mi je vratio x2 i 200kn i uzeo 5770. nego jel 300kn u redu nadoplata za amd-a?
nemam pojma, rekao je da na njegovoj ploči ne radi moja x2, al da je probao na drugoj i radi. Tak da se da mi je vratio x2 i 200kn i uzeo 5770. nego jel 300kn u redu nadoplata za amd-a?
taj phenom je zapravo jeftiniji od intela, a on te jos trazi da mu nadoplatis ???
Pa kaj ti smisljas covjece, ostavi sve kako je, taj lik nes mulja i gotovo kraj price, nema toga da na jednoj konfi grafa radi a na drugoj ne tako da..
I on bi meni trebo nadoplatit za intel konfu posto je tvoja konfa skuplja i cao daci. oce ili nece njegov izbor

Bok ljudi! Evo dobio sam ponudu da mjenjam svoj q8300 sa MBO i ddr2 ramom za Phenom II x2 555BE otključan na x4 i klokan stabilno na 3.8GHz 2GB ddr3 rama i matičnu Asus neznam točno koji model nisam zapamtio. Pa me zanima dal mi se to isplati, dal ću izgubiti na preformasama ili dobiti.
Dobit ćeš na performansama i to dosta.
Ako si čitao zadnji bug,bila je uspredba Athlona II x4 635 i q8200 i Athlon ga dere svugdje.
Uzmi u obzir da je taj otključani Phenom jači od Athlona i to je to.
Socket 775 procovi su odsvirali svoje,ovo ti je izvrsna prilika da se prebaciš na AMD platformu.
ocem ti ko je odsvirao kaj ?.. sakrij se sa tim smecem jel cu da te pojedem...
edit:lik te ocito zeli izmuljarit .. pikni si kasnije proc iz 9xxx serije klokaj i nijedan phenom 2 ti nemoze nista..(miran si do sandy bridge arhitekture jel ce i tu intel zgazit amd-a.. ) a i5/i7 seriju preskoci jel jednostavno nemas potrebe...
Kakvo kasnije,autor zeli SAD novi proc i kolko vidim nigdje se ne spominje famozna serija 9xxx koja je realno preskupa a uskoro ce sandy bridge.I biti ce mirniji sa amd-om nego sa intelom jer ce na am3 platformi raditi cak i bulldozeri a za intel kad dode sandy bridge morat ce posegnuti duboko u dzep za novi cpu i mbo.
I nemoj se tako bahato i umisljeno,tako se ponasaj u parku s prijateljima a ovdje neces.

Kakvo kasnije,autor zeli SAD novi proc i kolko vidim nigdje se ne spominje famozna serija 9xxx koja je realno preskupa a uskoro ce sandy bridge.I biti ce mirniji sa amd-om nego sa intelom jer ce na am3 platformi raditi cak i bulldozeri a za intel kad dode sandy bridge morat ce posegnuti duboko u dzep za novi cpu i mbo.
I nemoj se tako bahato i umisljeno,tako se ponasaj u parku s prijateljima a ovdje neces.
ili kaj? hebe se tebi za autora ti mu oces uvalit smece kolko vidim.. zasto da uopce prelazi na amd-a?o kakvom parku pricas klinac?
EDIT: i procitaj prvo autorov post ... dakle rijec je o ZAMJENI...a ne kupovini novog
Nemoj bit tvrdoglav, poslušaj dečke i kloni se ikakvog ˝poslovanja˝ s tim tvojim likom.
Na kraju ćeš ti spušit i eto ti na.
I da, kakve su to finte da tebi radi 3870x2, a njemu doma ne?
Ne razumijem zašto si uopće uzeo natrag grafu, ne bi ja nikakve reklamacije uvažavo ak znaš da je grafa 100% ispravna.
555 je dobar proc, ali vidiš da lik mulja, nemoj ić u razmjenu s njim, kao što rekoh, dobit ćeš smeće i popušit bez veze...
Zakljucak je jednostavan,athlon dere q8200.
Tu se nema puno za diskutirati,to je tak.
Sad uzmi da ovaj phenom sto se autoru nudi ima 6 mb L3 cachea i bolje se clocka od athlona.
Znaci,po jacini ide phenom,athlon,q8200 i ako ti ja sad moram objasnjavati da ako je janko brzi od stefa,a stef brzi od joze da je onda joza najsporiji,onda je to stvarno zalosno.

I meni se čini da ovaj mulja, sad me strah da me nezahebe, veli da ovo sve novo on može nabaviti, kao da ima na lageru, pa ću vidit. Za ovo burazovo znači q8200 asrockg41m-s i 1GB rama(neki srot), mislim da i nemogu dobiti više od 1200kn on mi nudi 1150 za to, i kaže još mu 300 nadoplatim i imam tog phenomaII 555BE sa mbo i 2GBddr3 corsair, sve novo. Kaže još da se ovi BE 100% otključavaju na x4 i to stabilno. Veli da ih je barem 30 komada prodao i svi su se otključali. No sad vidjet ću još kakvaće biti situacija. Svejedno hvala svima na pomoći.
sad se vidi da te mulja sigurno. kažeš svi koje je prodao su se otključali. to je praktički nemoguće. veća je šansa da nećeš otključati nego obratno i zato ni u kom slučaju ne mijenjaj dok ti on na svom kompu ne pokaže da je taj proc otključan i da radi stabilno.