Amd ili intel

poruka: 12
|
čitano: 1.816
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Amd ili intel

pozdrav Smijeh
da li je isplatljivije uzet i7 standard 2.67 Ghz ili AMD PHENOM II X4 965 3.2 i7 je 560 km a ovaj drugi 370 km

molim admina da ne zaključa temu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Amd ili intel
ati ruls kaže...

pozdrav Smijeh
da li je isplatljivije uzet i7 standard 2.67 Ghz ili AMD PHENOM II X4 965 3.2 i7 je 560 km a ovaj drugi 370 km

Pa tu je osjetna razlika u cijenu dodaj još višu cijenu ploče za i7.

Ja bi uzeo phenoma II i pogledao kroz plastiku na kutiji dali je čip C3 ili C2 revizija i naravno tražio onog sa C3 revizijom.

Rađe uložiš u jaču grafičku nego jači procesor, ovaj phenom ionako može sve pogurat. Ako je velika razlika između x4 955 i 965 uzmi x4 955 jer su to u biti isti procesori oba su black edition.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan
i7 nikako, il phenoma il i5 po meni, i7 je isti ko i5, a i5 je puno jeftiniji.
Want me to Google that for you?
15 godina
neaktivan

amd je zakon kud je jeftiniji tu dobiješ istu kvalitetu

sale786
17 godina
puls4R kaže...

Da na i5 skroz zaboravio...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan
Amd ili intel

koliko para, toliko muzike..

izbjegavaj staru generaciju intela (socket 775) i to je to..

takodje je preporuka za quad..ako mislis potrosit puno love, uzmi i7 920 i dobru plocu, kasnije, za godinu dvije uzmes bolji proc, i opet imas high end konfu..

ako zelis samo za igre, bolje ustedi para na procu, uzmi AMD, i investiraj u bolju grafu, monitor..igre ne razlikuju puno intel il amd, a za manju cijenu, od amd dobijas veci takt i slicne ili iste performanse ko intel..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
puls4R kaže...

Da na i5 skroz zaboravio...

A cujes desi se :D

Gledam da je i5 cak bolji u igrama od i7, u aplikacijama isti.. koji su isli na i7 valjda idu radi buducnosti tj. novih procova za isti socket, triple channel memory i tako.. iako se i5 bolje kloka

Want me to Google that for you?
15 godina
protjeran

Igre i dalje vole viši takt naspram više jezgri.

Dakle i7 je super ako pališ na 3Dmarkt-ove..

No ako igraš, siguran sam da je 965BE rev C3 bolji izbor (yeah, proc je strava).

Također dolazi 550BE C3, i podosta togga još.

Ako pogledaš, 435 X3 u igrama ima iste performanse kao 620 X4, dokaz da igre vole takt,a ne jezgre.

Po meni, ako želiš malo prištedjeti za bolju grafu, idi na AM3 MBO + AM3 CPU + DDR3 do 1333MHz.

Ako planiraš (valjda, ništa nije sigurno) malo dugoročnije gledati (makar je AM3 dugoročan anyway),

te patiš na sličicu "Intel Inside Idiot Outside", uzmi najjeftiniji i5.

i7 za igre se ne isplati, bar ne još. Ali opet, AM3 će kickati ass i5 procovima što se tiče memorijske propusnosti, jer im mem. kontroler owna.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan
ati ruls kaže...

pozdrav Smijeh

amd definitivno... al naravno moras imat i am3 socket maticnu

Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
15 godina
neaktivan

pa mislim uzet novi pc ali ne mogu se odlučit između ova dva procesoru a uzet ću i hd 5870

16 godina
neaktivan
ati ruls kaže...

pa mislim uzet novi pc ali ne mogu se odlučit između ova dva procesoru a uzet ću i hd 5870

odlican izbor... i uz navedeni amd ima da sve leti odlicno

Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
15 godina
neaktivan
Amd ili intel

Kojeg odabrati? i5 750 ili i7 860?Slažem si komp. i trebam proc za igranje u visokim postavkama i neznam kojeg odabrati jer svaki ima drugačiji "fičr"

Npr. i5 ima ugrađen grafički kontroler koji ubrzava grafiku, ali ne podržava tehnologiju hyper threading,dok s druge strane i7 podržava hyper threading pa ima 8 "logičkih"jezgri i brži je , ali nema ugrađen memorijski kontroler.                                  Težak izbor......molim  pomoć nekoga tko se zbilja razumije u ovo....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice