AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
Ovako 100e za saber a 150 za gigu
13 godina
protjeran
ile123 kaže...
Ovako 100e za saber a 150 za gigu

Ako nema garanciju i stara je vise od godine i pol ne isplati se Saberica, u svim ostalim slucajevima bi ja isao na nju jer ud5 ne vrijedi 50 eura vise...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 19:04 (Tomo53nja).
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Treba li netko 990FX Sabertoothicu R2.0 ili fx8320? Stari gotovo 4 g., ako netko treba neka se javi na PP.

Never let a computer know you are in a hurry.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ud3 je nova verzija r5
8 godina
neaktivan
Ali opet ovdje je garancija na ud3 r5

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

4GHz@1.3v - trenutno

4.5GHz@1.4v - stabilno pod opterećenjem

4.8GHz@1.43v - max OC

Nisam nikako mogao nagurati na 4.9/5.0 iako imam dobar zračni cooler i išao sam na turbo mode ventilatora međutim uzaludno. Mislim da mi je napajanje slaba točka.

CPU: AMD FX 8320 + Thermalright Venomous X Black + SCYTHE Grand Flex @2400RPM MAX

MBO: ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

EDIT: bolje slike

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 20:10 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
IVOX kaže...

Treba li netko 990FX Sabertoothicu R2.0 ili fx8320? Stari gotovo 4 g., ako netko treba neka se javi na PP.

Za 1500kn mislim da se i ne ispalti to kupiti ne zelim da ti snizavam cijenu ali bolje se moze uzeti od toga za iste preformanse.

17 godina
dreadmoore kaže...
IVOX kaže...

Za 1500kn mislim da se i ne ispalti to kupiti ne zelim da ti snizavam cijenu ali bolje se moze uzeti od toga za iste preformanse.

Slažem se nažalost, ja sam prije 2 i po godine platio isti combo 1800kn polovno s garancijom.

15 godina
AMD FX Club

Problem je sto je intel izbacio g4560 koji je duplo jeftiniji procesor a iste prefrmase daje djaba  svi moguci klokovi ali tako je.Ja sam svoj amd prodao ispod svih cijena ali nazalost tako je kako je.

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
odjavljen
saberica je fenomenalna ploca za one koji zele izvuci max iz svojih fx procesora
imam je trenutno u kompu sa fx 8350 te uz dobre postavke u biosu moze daleko dogurati, naravno da uz to treba dobro hladjenje
ja sam uspio dogurati do 5.2ghz no mozda sam mogao i vise ali nisam htio, bilo mi je dovoljno
inace drzim na 4.5ghz a sve vise od toga mi bas i nije potrebno
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
phanteks kaže...
imam je trenutno u kompu sa fx 8350...uspio dogurati do 5.2ghz

Sat-dva vremena sam pokušavao natjerati svoga FX8320 na 5GHz da napravim validaciju i ništa, samo crash. Možda sam trebao spustiti RAM s 1600 na 1333 ili manje te probati? Default je 1866MHz.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 21:34 (Najbrži).
8 godina
neaktivan
Probaj twickat ram jansam inace phenom clockao na.4ghz na 1.332v ali nije volio veliku brz rama pa sam morao spustat na 1330 sa 1600 dignem na 1600 nestabilan bude spustim na 1330 stabilan kao cvoka sa hyper evo 212 noke prelazio 42c na full load
8 godina
neaktivan
Nasao sam je imam ga jos uvijek ali kod oca je ne pricam vise s njim tako da nisam ga nikad uzeo mogu reci da je dobar proc

0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

osim sto se krca ne vidi, nek si ti nama i svoj fajzbuk uslikao 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Pozz kolege.

Postoji mogucnost da prodam svoju intel konfiguraciju pod "moj PC" i da se vratim na AMD-FXa. Ne mogu se odluciti između ove dvije ploce. Cijena im je ista,nemaju racun niti garanciju. 

Gigabyte sam imao prije (GA-990FXA-UD3,rev. 4.0) i bio sam zadovoljan. Na njoj sam imao FX8300 i poslije FX9590. Gurao sam ih do maksimuma na toj ploci u svrhu testova...

Zanimaju me iskustva sa navedenim plocama.

Jeste li imali neku od te dvije ploce i kakva su iskustva sa OC FX 8000 procesora,temperature VRM-a i ostalo?

Da napomenem procesor bih drzao na 4.0GHz,eventualno neki kratki OC izlet za neki bench. 

Znam da bi neka 990-ka bila bolja,ali jednostavno ne daje mi se puno novaca z apovremeno igranje i zabavu.

1 ASUS M5A97 rev.2.0 (4+2 phase)
7 GA-970A-UD3 rev.---(8+2 phase)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pravo pitanje je ako ćeš već to prodati zašto ne pričekaš dva tjedna pa uzmeš Ryzena ??

14 godina
AMD FX Club

Niti ovu konfu iz potpisa ne prodajem zbog toga sto mi je "slaba" za moje potrebe,vec sto mi je dosano pa cu si sloziti nesto drugo.Tako lijecim živce vikendom kad ulovim vremena.

Zbog toga mi "novo" nije opcija,jer bi mi to bilo bacanje novaca. 

Giga mi je prvi izbor zbog bolje fazne regulacije.Posto sam jednu vec imao.

AM3 asus jos nisam,pa me zanima kao se one ponasaju,opet je u pitanju znatizelja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dreadmoore kaže...

Problem je sto je intel izbacio g4560 koji je duplo jeftiniji procesor a iste prefrmase daje djaba  svi moguci klokovi ali tako je.Ja sam svoj amd prodao ispod svih cijena ali nazalost tako je kako je.

G4560 je dobar procesor ali ne ide u istu rečenicu sa FX-om, pokreni bilo koju aplikaciju koja je CPU ovisna i sve će ti biti jasno :)

Da ne govorim da se FX može clockati...

Za 2000-2200HRK će biti dobra Ryzen 4C/8T unlocked opcija sa pločom.

15 godina
zoharbizo kaže...
dreadmoore kaže...

G4560 je dobar procesor ali ne ide u istu rečenicu sa FX-om, pokreni bilo koju aplikaciju koja je CPU ovisna i sve će ti biti jasno :)

Da ne govorim da se FX može clockati...

Za 2000-2200HRK će biti dobra Ryzen 4C/8T unlocked opcija sa pločom.

Pa ja mislim da jedno 80% forumasa igra igrice.Kolega xxx ti je sve objasnio mislim nemas sta tu puno dalje traziti evo ti link pa gledaj, http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-kaby-lake/244311.aspx?page=18&jumpto=5310195&sort=asc&view=flat.To je ono sto sam i ja sve rekaolin.Zasto si ga prodao kad je on tako dobar.Ocito ga ni ti nisi koristio za aplikacije gdje su procesorski zahtjevne.

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Nisam imao vremena pa sam do sada testirao samo dvije procesorski zahtjevne igre. Znači G4560 sa 2X8 gb 2400 hz memorijom u Wotch Dogsima 2 radi podjednako i čak bolje nego sa kloknutim FX-om 8320 na 4.3 ghza i isto 2X8 gb memorije. Druga igra koju sam probao je Fallout 4 i to sam se vrtio po procesorki zahtjevnom Diamond Cityu i imam nekih 10 fpsa više nego sa sa istim FX-om.

Također RX 470 mi je prije radila na max 61 stupanj a sad je na nekih 65, što je isto znak bolje iskorištenosti grafe. Nisu sad to neke ogromne razlike ali osjete se prilikom igranja u korist G4560 proca. Ne moram ni govoriti da radi na max 42 stupnja, smješno hladan komad silicija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2017 13:23 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Jačina procesora se ne gleda u igrama, gleda se u aplikacijama koje koriste procesor u potpunosti.

Činjenica je da FX pojede mališana u svim aplikacijama i da nije upgrade prijeći sa njega na G4560, osim ako poslije planiraš upgrade na i5 ili i7.

U igrama je jednako dobar, 470 na 1400MHZ mi je bila na 99 posto usagea stalno, par naslova nije jer nisu sposobni koristiti 8 threadova.

Prodao sam ga jer nemam vremena za gaming.

Da se razumijemo, tko kupuje njega nije pogriješio, nisam protiv 4560 jer je super proc.

0 0 hvala 0
15 godina
zoharbizo kaže...

Jačina procesora se ne gleda u igrama, gleda se u aplikacijama koje koriste procesor u potpunosti.

Da a sto su to igre ako one  nisu aplikacije sigurno si ti nasao neki novi naziv.

12 godina
neaktivan

Naglasak je na "u potpunosti", a ne "aplikacijama".

17 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Činjenica je da FX pojede mališana u svim aplikacijama i da nije upgrade prijeći sa njega na G4560, osim ako poslije planiraš upgrade na i5 ili i7.

U igrama je jednako dobar, 470 na 1400MHZ mi je bila na 99 posto usagea stalno, par naslova nije jer nisu sposobni koristiti 8 threadova.

Prodao sam ga jer nemam vremena za gaming.

Da se razumijemo, tko kupuje njega nije pogriješio, nisam protiv 4560 jer je super proc.

Za video rendering i sl. je FX skoro duplo brži po testovima i u tom smislu je G4560 sa konja na magarca, definitivno. Za prosjećnog kućnog korisnika, koji komp koristi za surfanje, igranje, rad u windowsima/officeu, multimedija i sl. G4560 je  bolji i bez nadogradnje na i5/i7. Komp je jednako brz ili brži i puno hladniji. Tu je i manja potrošnja, makar to me nikad nije diralo. Ovo pričam kao fan FX-a i AMD-a. Sve radi super na FX-u ali isto tak sve radi super i na pentiumu uz hladniji i štedljiviji komp. Ako ih usporediš po cijeni prevagu odnosi samo ono iz prve rečenice kome je bitno. Sve ostalo je na strani G4560.

12 godina
odjavljen
AMD FX Club

Frend mi čeka pad cijena FX-a, kada krene "thing" s Ryzenom. Znači mijenjanje platforme nije opcija, ostaje AM3+. Kako se on ne razumije u OC(eventualno mu ja nešto sitno napravim), dali bi bio najbolji izbor odmah uzeti kloknutog FX8370? Trenutni je FX6300, i kaže da je još zadovoljan s njime.

SkorvY
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
AMD FX Club

dupli post delete

SkorvY
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2017 17:02 (skorvy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Zavisi koji. FX 8370E je 1100 kn i to je dobar izbor. Klasični 8370 je 1600 kn i po meni je to previše za taj procesor. Ovaj prvi E naravno kloknuti, nije to problem osim ak ima baš šuga ploču. Ali ak je ploča šuga nebu ni ovaj tvrornički 8370 125W radio stabilno bez throttlinga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Išao bi na punokrvni FX, nije mu hitno, jer već polovnih FX8320 se nalazi ispod soma kuna, nešto kasnije vjerujem bude to sve još niže. Matična mu je dobra, nešto malo ispod sabertoothice.

SkorvY
14 godina
AMD FX Club

Polovni 8320 ili novi 8300 plus cooler, multiplier na x44 i napon na 1.375V fix sa LLC na najvišoj opciji.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice