Asrock ima dobre ploce za intel, a za amd je jednostavno dno dna. Da ta MSI Gaming je odlicna ploca ako se da naci jeftino.

Asrock ima dobre ploce za intel, a za amd je jednostavno dno dna. Da ta MSI Gaming je odlicna ploca ako se da naci jeftino.
Jbg morao sam pitati, prvi put ću imati Amd procesor još od 2008. O intelu i pločama znam sve, o amd-u i pločama ne znam ništa!!!! Ali baš doslovno ništa, ni što treba gledati,ni kakva je koja ploča...
Pa i nije baš tako , Asus pa Gigabyte , Asrock može se "probrati koji model OK" a MSI bi izbjegao kao Biostar!
De covjece ne pricaj gluposti asrock ima jednu plocu sa 12+2 faznom regulacijom ostalo je 4+1 sto je smece.
Ako nadjes tu gigu ili asusa do 600kn uzmi jer u tom cjenovnom rangu NE postoji bolje a pogotovo asrock.
Da se nadovežem na prošlu stranicu - nikad nisam cistio cpu sa alkoholom, uvijek rubove prvo pokupim sa onim za uši, i ostatak sa wc papirom obrišem nekoliko puta i bude čisto a sad ono što internet govori "ostat ce mikročestica, masnoca... pa ce bit pregrijavanja" Jednaka mi je temperatura kao kad sam prvi puta na cisti procesor stavio pastu i nakon dosta mjenjanja obicnim brisanjem, tako da nebih se zamarao s tim teorijama previše.
Ja procesor ne čistim nikada. Stavim solidnu pastu i dobar hladnjak i više to ne diram dok ne promjenim platformu, cc 3-4 godine. Nikad problema i temperature iste kao i prvi dan.
Ja procesor ne čistim nikada. Stavim solidnu pastu i dobar hladnjak i više to ne diram dok ne promjenim platformu, cc 3-4 godine. Nikad problema i temperature iste kao i prvi dan.
Najpametnije.
http://www.amazon.com/AMD-A10-5800K-3-8Ghz-Processor-AD580KWOHJBOX/dp/B0095VP8D4 prijatelj ima ovaj proc planira kupiti gtx 970 oce traj proc držati gpu usage na 99% u svim igrama ili je pre slab?
Ne. U vecini ne, meni FX 8320 na 4.6ghz nije mogao.
@Delboy, od kad si prešao na intel, jel primijetiš neku znatnu razliku u igrama?
U igrama da, pogotovo Arma 3, i dalje uzasno radi ali opet bolje od onih 15fpsa u gradu sa FXom. Ali što se tice sveukupnog posla osjeti se razlika između 4 i 8 jezgri, iako te amdove jezgre su slabije od intelovih opet osjetim, upalim nesto zahtjevno za igrat, i na drugom monitoru frendov stream i proc na 99% lagano i trza, dok bi FX bio opterecen totalno sa upaljenim obsom koji mi streama igru, upaljen browser, igra, steam, msi afterburner i jos gro programa - bez ikakvih problema. Sve ima svoje
U igrama da, pogotovo Arma 3, i dalje uzasno radi ali opet bolje od onih 15fpsa u gradu sa FXom. Ali što se tice sveukupnog posla osjeti se razlika između 4 i 8 jezgri, iako te amdove jezgre su slabije od intelovih opet osjetim, upalim nesto zahtjevno za igrat, i na drugom monitoru frendov stream i proc na 99% lagano i trza, dok bi FX bio opterecen totalno sa upaljenim obsom koji mi streama igru, upaljen browser, igra, steam, msi afterburner i jos gro programa - bez ikakvih problema. Sve ima svoje
Do djavola pa sta ta arma zahtjeva da radi kako treba
Prelazak sa 8xxx na i5 po meni se ne isplati jer mijenjas citavu platformu, po meni si trebao ici na 4790 ako si htio upgrade, ovo sad je +/- manje vise na isto ga dodje samo si istresao love
Prelazak sa 8xxx na i5 po meni se ne isplati jer mijenjas citavu platformu, po meni si trebao ici na 4790 ako si htio upgrade, ovo sad je +/- manje vise na isto ga dodje samo si istresao love
Vjeruj mi nije, manje online benchmarkova po kojima su svi cpuovi isti vrag. Dosta bolje u svim igrama radi, pogotovo u cpu intensive, a za 4790 nisam imao love + nije neka razlika per core performans, a i ovo je nova platforma tako da ne kuzim zasto mi se ne isplati prec sa platforme iz 2012 (teoretski i starije jer piledriver je dorađeni bulldozer)
Malo glupo zvuci da se skylake da tako lako zagusiti, nego jesi vidio ovo mozda?
Nova jeste, ali znajuci da za 6 mjeseci dolazi "nova" generacija u pravom smislu hmmm
Zar nije taj i5 ~2200 a 4790 ~2500?
Malo glupo zvuci da se skylake da tako lako zagusiti, nego jesi vidio ovo mozda?
Nova jeste, ali znajuci da za 6 mjeseci dolazi "nova" generacija u pravom smislu hmmm
Zar nije taj i5 ~2200 a 4790 ~2500?
ne non k verzija je oko 1800 u e.digitalu, ma ne zaguši se toliko lako vec nije toliko dobar u multi aplikacijama, al u igrama je dosta bolji. Ovo za savijanje sam vidio napravio sam i temu za to, ali ja nemam problema sa hyperom
Pozz, koji je AMD procesor za gaming (WoT najvise) najbolje uzeti za negdje do cca 1100 kn.
FX-8300. Iako je baš za WoT bolji i5. No, dobro će raditi i na FX-u. Imati ćeš tzv. fps drop i minimalni fps će biti niži nego koliki bi bio sa Intelom, ali biti će itekako igrivo na max. detaljima.
Pozz, koji je AMD procesor za gaming (WoT najvise) najbolje uzeti za negdje do cca 1100 kn.
6300 identicno radi k'o i 8300, k'o i 8350 na istom taktu, tako da biraj =)
Razliku u lovi mozes potrositi ba bolju plocu ako budes uzimao
Za ugodno igranje WOT-a FX bi morao biti barem na 4.4 tako da uzmi to u obzir. Također puno znači staviti igru na SSD. Ako ti je WOT prioritet neki jednako jeftin i3 ti je puno bolji izbor.
Da ti odgovorim na to pitanje ovako o cemu se radi danas sam slucajno procitao ovaj post tvoj pa se pitas sta ta arma zahtjeva.Pa evo jedan odgovor bas sam maloprije namjerno radio jedan test za ovu armu 3.
AMD FX 8350 4.8GHz R9 270x 2GB 1200/1500MHz SSD Kingston 120GB V300 8GB DDR 3 1333MHz rezolucija 1920x1080 igra je podesena sve na ultra editor sam ukljucio ubacio jednog tenka i auto. Max FPS tjekom snimanja bio je 75 FPS a minimalni 39 FPS vidljivost na mapi podesena za overall 861m za objekte 773m stim da sam snimao sa Action! free Full trail verzija koja obara fps za nekih 20-30FPS manje vise.Sljedece sto sam testirao isto to samo sa laptopom i manjom rezolucijom 1366x768. Intel i3 4030u 1.9GHz Nvidia GT 840M 2GB DDR 3 8GB DDR 3 1600MHz HDD 500GB 5.200 rpm sve na ultra vidljivost je podesena na overall 880m objekti 781m Action! za snimanje. Tjekom snimanja koristio je integriranu graficku intelovu HD 4400 Max FPS 37FPS Min FPS 12 tjekom snimanja fps nije puno imao frame dropova prosjek je bio 5-6FPS osim sto je bio freezao na nekih 1 sec pa je bio pao na 12 FPS sto sam ja uspio primjetit.Stavit cu veceras snimke na google drive pa sutra postam link.
FX 6330 launched wtf
FX 6330 launched wtf
Ovaj model stvarno nema smisla,digli su takt 100mhz u odnosu 6300 i prodaju ga pod novim imenom,da su smanjili potrosnju na 65w jos ajde ali ovako stvarno bezveze izdan procesor
FX 6330 launched wtf
Ovaj model stvarno nema smisla,digli su takt 100mhz u odnosu 6300 i prodaju ga pod novim imenom,da su smanjili potrosnju na 65w jos ajde ali ovako stvarno bezveze izdan procesor
ma ok je, stavili su i bolji stock cooler (lol) ali cijena je ista kao i za 6300 tako da ne vidim u cemu je problem
Ljepša kutija :)
Taj vam je samo za kinesko tržište. Baš kao i Radeon 390 s 4GB vRAM.
Pa zar nije pisalo da će R9 390 4GB doći i u Europu ?