AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.898
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
chaselol kaže...

Nemojte biti ograniceni momci, ako mi je grafa zakucana na 100% nece ni i7 pete generacijd izvuci osjetno vise iz moje grafe. Ne mlatite gluposti, laprdate bez pokrica.(kao i obicno kad ste vas dvojica u pitanju)

Da ti kupim jos jedan FX6300 pa da imas dvije ljubavi pored sebe? Spavas li sa njim? Nista onda, kupit cu ti jos jednog pa ces imati jos bolje performanse. Znam sta pricam, promijenio sam 10 grafi sa FX8320 i znam za koje je bottleneck a za koje nije. 

14 godina
DinoIX kaže...

jel se isplati uzimat http://www.protis.hr/products/details/procesor-amd-cpu-desktop-fxseries-x8-8300-33ghz-16mb-95w-am3-box/95453

naspram ovog x6 http://www.protis.hr/products/details/procesor-amd-cpu-desktop-fxseries-x6-6300-35ghz-14mb-95w-am3-box/63851 

Bolje odmah sada kupiti X8 nego poslije udarat glavom zašto sam uzeo ovaj slabiji x6. Po meni je glupo ići na x6 ako za ako za 150 kuna više dobiješ puno bolji/jači procesor. Nema drugo nego uzeti x8 bez razmišljanja.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
15 godina
neaktivan
Puls3 kaže...
DinoIX kaže...

jel se isplati uzimat http://www.protis.hr/products/details/procesor-amd-cpu-desktop-fxseries-x8-8300-33ghz-16mb-95w-am3-box/95453

naspram ovog x6 http://www.protis.hr/products/details/procesor-amd-cpu-desktop-fxseries-x6-6300-35ghz-14mb-95w-am3-box/63851 

Bolje odmah sada kupiti X8 nego poslije udarat glavom zašto sam uzeo ovaj slabiji x6. Po meni je glupo ići na x6 ako za ako za 150 kuna više dobiješ puno bolji/jači procesor. Nema drugo nego uzeti x8 bez razmišljanja.

Svaka cast. Treba chaselol-u zabraniti pristup ovoj temi.

12 godina
odjavljen
chaselol kaže...

8 jezgri znaci isto tako i vise toplote, pa ce ti trebati bolje hladjenje da clocknes taj CPU na 4.4ghz dok za 6300 moze proci i sa jeftinijim alternativama.

8300>6300 u svakom slucaju, ali ako ces uzeti neku grafu do tipa 280/X neces imati apsolutno nikakve razlike u performansama.

Pročitaj podcrtano. Ista vataža=ista potrošnja=ista TOPLOTA ...i ti se navalja gluposti.

A to za performanse, sve ovisi o igri i koliki je load na cpu. Ako je povećani load na cpu, load grafičke opada a s njima i frejmrejt - bneck. FX 83xx procesor će tu pomoć nabit više loada nego 63xx, nema smisla uzimat 63xx pored svejedno jeftinog osmaša... A što se tiče bnecka na fx-u, imam ga već dvi godine i dobro poznajem gdje je dobar a gdje je pušiona. Kako rekoh svaka cpu zahtjevnija igra će stvorit toliki load da se jezgre neće moći iskoristiti u potpunosti, a gpu load će opadat. Ako se netko igra na 60hz, a ima neku solidnu grafiku (r9 280x>), ne bih preporučio ništa skuplje od fx osmaša. No ako netko želi 120/144hz gejming goodness, ništa bez i5/i7...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 0:46 (eywa33).
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Sa FX 83xx se nemoze masit, ako je to neka "grijalica" koja u naj gorem mogucem slucaju pogodi 60c onda neznam sta je Ivy Bridge, deveti krug pakla ?! Nema se sta razmisljati oko toga ako ste u budzetu uzmite 83xx seriju, jest starija ali radi ko zmaj, i to ne govorim zato sto ga imam, da ga nemam opet bi ga kupio ispred bilo kojeg drugog proca ispod 2k kn, just sayin'....

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club
eywa33 kaže..

Pročitaj podcrtano. Ista vataža=ista potrošnja=ista TOPLOTA ...i ti se navalja gluposti.

Bravo decko, lud si nema sta citas sve kako je napisano. Jel ti stvarno mislis, da 6 jezgri i 8 jezgri se isto grije i kad su na istoj "vatazi" (sigurno ne znas sta to znaci)

Za 8 jezgri ce ti trebati veca voltaza nego za 6, samim tim se dize potrosnja, vise energije koristi a to znaci sta, vise se grije.

Ne razmisljate kad komentarisete, niste ni procitali sta sam napisao. 8300 je bolji u svakom pogledu zbog dodatne dvije jezgre, to je no brainer ali isto tako on hoce i bolje hladjenje jer drzati fx ispod 4.4ghz uz jaku grafiku je grijeh.

Imao sam 8300 i 6300 kod sebe i nisam imao nikakve razlike u performansama, osim sto kod 8300 za 4.4ghz mi je trebalo 1.475V a za 6300 1.375 a to je ogromna razlika sto se tice hladjenja (barem u mom slucaju)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Zaboravite na FX 6300. Ako kupujete AMD FX 8300 obavezno..FX 8320 kao najsigurniji izbor. Watch Dogs, Battlefield, Total War, Crysis 3...sve to gubi dah sa šest jezgri, tj. skresanom FX-u. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 9:11 (XXX).
Moj PC  
2 1 hvala 0
10 godina
AMD FX Club

I meni je žao što nisam uzeo fx 8320. Rekao sam liku da mi stavi fx 8320, dođem doma vidim fx 6300. Nazovem, kaže: morao sam zamjenit jer fx 8320 nije radio....  Pomirio sam se već... sorry za offtopic

Mislim da je 8320 najbolji izbor.

Lijep da umreš!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
AMD FX Club

Iam 8320 i klokan je na 4.5 , Kloknuo bi ja jos tj probao bi ga dic na 5 samo neznam koja je mac voltaza za taj FX . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Adict kaže...

Iam 8320 i klokan je na 4.5 , Kloknuo bi ja jos tj probao bi ga dic na 5 samo neznam koja je mac voltaza za taj FX . 

Za 5GHz uglavnom traži od 1.480V+ pa na dalje ali čemu 5GHz kada su i 4.5GHz i više nego dovoljni za svakodnevne zadaće npr u gamingu nečeš primjetiti skoro nikakvu razliku da ne pričamo kako potrošnja i zagrijavanje lete u nebo prlikom OC preko tih 4.5GHz a koristi od 5GHz nikakve,drži se 4.5GHz. Svojega FX6300 držim na 4GHz,isključen Turbo i undervoltan na 1.210V i procesor radi kao "metak" u igrama hladan i brz za moje potrebe,čak sam i undervoltao CPU-NB chipset i NB chipet i time dodatno skresao potrošnju struje i zagrijavanje matične ploče.  

12 godina
protjeran
3n3m1 kaže...
Adict kaže...

Za 5GHz uglavnom traži od 1.480V+ pa na dalje ali čemu 5GHz kada su i 4.5GHz i više nego dovoljni za svakodnevne zadaće npr u gamingu nečeš primjetiti skoro nikakvu razliku da ne pričamo kako potrošnja i zagrijavanje lete u nebo prlikom OC preko tih 4.5GHz a koristi od 5GHz nikakve,drži se 4.5GHz. Svojega FX6300 držim na 4GHz,isključen Turbo i undervoltan na 1.210V i procesor radi kao "metak" u igrama hladan i brz za moje potrebe,čak sam i undervoltao CPU-NB chipset i NB chipet i time dodatno skresao potrošnju struje i zagrijavanje matične ploče.  

Podignuo bi ga na 5 cisto da vidim kako se mi grafika raditi u GTA V jer imam mali BN na 4.0 kad sam bio pa sam stavio na 4.5 i tu se jos smanjio bn i sad bi probao na 5.0 . Al vidjet cu , strava mi je i ovako na 4.5 . Kazem na 5 bi cisto testirao pol dana i to je to , vratio bi se onda na 4.5 . Koliku voltazu da stavim na 4.5 , mislim da sam stavio na 1.375 je to ok ili da penjem ili spustam ;) 

12 godina
odjavljen
chaselol kaže...
eywa33 kaže..

Bravo decko, lud si nema sta citas sve kako je napisano. Jel ti stvarno mislis, da 6 jezgri i 8 jezgri se isto grije i kad su na istoj "vatazi" (sigurno ne znas sta to znaci)

Za 8 jezgri ce ti trebati veca voltaza nego za 6, samim tim se dize potrosnja, vise energije koristi a to znaci sta, vise se grije.

Ne razmisljate kad komentarisete, niste ni procitali sta sam napisao. 8300 je bolji u svakom pogledu zbog dodatne dvije jezgre, to je no brainer ali isto tako on hoce i bolje hladjenje jer drzati fx ispod 4.4ghz uz jaku grafiku je grijeh.

Imao sam 8300 i 6300 kod sebe i nisam imao nikakve razlike u performansama, osim sto kod 8300 za 4.4ghz mi je trebalo 1.475V a za 6300 1.375 a to je ogromna razlika sto se tice hladjenja (barem u mom slucaju)

Dečko, vrlo jednostavan problem zahtjeva jednostavan zaključak, stoga nemoj komplicirat ok? 6300 i 8320 će imat na stocku razliku od max 10w. Na overclocku će imat nešto veću potrošnju i da, naravno da će se nešto više grijat.

Ali nije stvar u tome što će se grijat nešto više, nego šta ti preporučaš čovjeku 63xx pored 83xx koji su 200kn u razlici... FX procesori se jednostavno ohlade sa 212evo na 1.4volzaži i 4.5ghz, a to što je tebi potrebno bilo 1.475 za 4.4 je iznimka pa računaš da svi moraju bubnut takvu voltažu...

Razlike u performansama će bit vidljive, kako sam i rekao, u svakoj igri koja je cpu intezivnija i koja ima multithreading (crysis 3, bf3 i bf4 - za ove znam da koriste ht i sve jezgre na fx-u)... U većini igara neće bit velike razlike, ali u ovim naslovima hoće. Sve sam već rekao nego ti ne želiš shvatit što sam napisao...

Adict kaže...

Nemoj ić iznad 1.5. Ako samo želiš validaciju, i ako ga možeš ohladit probaj, ali nema smisla po mom mišljenju. Koliku voltažu traži za 4,5?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
chaselol kaže...
eywa33 kaže..

Pa nisu svi procesori isti kad govorimo o naponu sve je to kocka sta ces dobiti ali preporucavati fx 6300 pored fx 8xxx van svake pameti. Primjetio sam kad netko pita na ovom forumu koji procesor kupiti ti se uvjek javis i stavljas na prvo mjesto fx 6300 uvjek se daje ponuda sa najviseg ranga  prema najmanjem.A svi mi koji imamo fx procesore znamo  da treba kupiti aftermarket cooler jer 1% na ovom forumu koji koriste amd fx seriiju mozda su bas uboli odlican procesor koji radi na niskim naponima uz veci klok sa stock hladnjakom pa se nisu dodatno davali u trosak nakon kupnje  proca. 

13 godina
neaktivan
Adict kaže...

Ne opterecuj se puno s voltazom, daj mu 1.5 pa vidi kako se ponasa. Dok ga dobro hladis, voltaza nije problem. Turbo ga siba 1.575 za neke frekvencije tipa 4.1-4.4ghz, sve dok hladis ispod 65°C APSOLUTNO nemoj da brines kolika je voltaza.

@dreadmore da, kroz ruke mi je proslo desetak 83xx procesora i 6300 i kad ljudi biraju da uzmu fx 8320 i r9 270 grafu ili fx 6300 i r9 280, ti ne bi preporucio fx 6300?

Pricam iz iskustva, 90% njih kupuje komp i nece nadogradjivati bar 3 godine a tad ce i 8xxx biti na nivou danasnjeg phenoma 955/965 ili tako nesto.

P.S. Ovo su cinjenice, ne trolanje. Ako ne razmijete pitajte i drugi ce vam potvrditi sigurno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 12:31 (chaselol).
17 godina
chaselol kaže...

nhf no prikazivanje privatnih poruka javno je zabranjeno..

drugo imas puno toga izgubiti ako dajes preveliki napon procesru jedna od nuspojava je degradacija procesora koja se može pojaviti meni se osobno na intelu to desavalo... i to bez obzira na temperaturu...

13 godina
neaktivan
toxic kaže..

drugo imas puno toga izgubiti ako dajes preveliki napon procesru jedna od nuspojava je degradacija procesora koja se može pojaviti meni se osobno na intelu to desavalo... i to bez obzira na temperaturu...

Da visoka voltaza i temperatura prije "ce dovesti" do degradacije, ali dosta sam citao na tu temu i jos nisam nasao dosta validnih podataka o tome. Da je stetilo intelu jeste ali gledaj ovako, imao sam jedan 8300 i za turbo upaljen voltaza je isla na 1.575 ako se ne varam a to je ogromno, ali AMD garantuje da ce raditi 3 godine bez problema tako a realno za tri godine bi radio eventualno upgrade. Po njihovim forumima (amd) sam citao i od moderatora da te voltaze ne uticu puno na zivot samog procesora ako se adekvatno hlade i drze na pristojnim temperaturama (ispod 65°C) ako se ne varam.

12 godina
protjeran
AMD FX Club

Hladit mi proc nije frka jer je vodeno na njemu . Igram gta na 4.5 sa voltazom 1.375 barem sam tako u biosu namjestio i temp proc je 55 stupnjeva . 

edit : voltazu sam onako odokativno stavio na 1.375 :D nisam bas nesto u overklokiranju pa neznam . Jucer sam eto nakon klokanja isao igrat par sati gta V i nije se rusilo nista sve je radilo kako treba , kao sta rekoh temp proc 55 stupnjeva par stupnjeva gore dole . H80i dobro to hladi . 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 12:37 (Adict).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Adict kaže...

Hladit mi proc nije frka jer je vodeno na njemu . Igram gta na 4.5 sa voltazom 1.375 barem sam tako u biosu namjestio i temp proc je 55 stupnjeva . 

Pusti priče o 1.5+ voltažama. Tko ti to preporučuje, sigurno ti ne želi dobro . Kakvih božjih 1.575volti na turbu? Očito čovjek ne zna namjestit oc voltažu i/ili izgasit turbo... 1.375 sa manjim offsetom na 4.5 je odličan setup, da ga dižeš na 4.8-5.0 morao bi ići blizu 1.5v, imao bi par frejmova razlike koje ne bi primjetio, a cpu bi ti išao preko 60C, što to nije dobro za fx. 

edit - skini hwinfo64, tu imaš monitoring i možeš vidjeti stvarnu voltažu (pod vcore). 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 12:42 (eywa33).
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ajde ti meni objasni koliko je ovo tvoje gore podebljano napisano sigurno? Jer tebi je za tvoj primjerak trebalo 1.375, sta ako ti ja kazem da je za moj Fx 8320 na 4.5 Ghz trebalo samo 1.35? Gdje smo onda, ciji fx treba "bolje" hladenje i koji se vise grije?

Dakle svoju pricu baziras na jedom primjerku procesora Fx 8xxx serije i Fx 6xxx serije koje si ti imao a ostale primjerke kod drugih nisi gledao i uzimao u obzir? Ispada da je ovo tvoje samo mlacenje slame u prazno...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 12:55 (Tomo53nja).
17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Razlika između 4.5Ghz i 5GHz je nekih 10%. Znači u najboljem slučaju bi i na fpsu dobio 10%, pa ako imaš 50fps avg na 5GHz bi imao možda 55fps. Po meni nije vrijedno rizika. Ja bi stavio sve default, pogledao do koliko napon ide pod turbom i tog napona se držao kao maksimalnog preko kojeg ne bi prelazio i onda tražio max stabilan takt.

Moj PC  
6 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Adict kaže...

edit : voltazu sam onako odokativno stavio na 1.375 :D nisam bas nesto u overklokiranju pa neznam . Jucer sam eto nakon klokanja isao igrat par sati gta V i nije se rusilo nista sve je radilo kako treba , kao sta rekoh temp proc 55 stupnjeva par stupnjeva gore dole . H80i dobro to hladi . 

Pogledaj ovdje igra voli jak CPU to je sigurno, ali imas mrak maticnu pa mozes testirati sigurno, barem digni recimo na 4.7ghz pa vidi ima li razlike.

Aman ljudi, sta ste se uhvatili te price vise.

6 jezgri na 1.3V ce se manje grijati nego 8 jezgri na istoj voltazi, jel vam sve moram nacrtati?!!

Sto ljudi kad clockaju preko 5ghz gase dodatne jezgre?

12 godina
protjeran
AMD FX Club

Ma meni je na 4.5 trenutno sa 1.375 voltazom i probao bih ga dignut na vise da vidim ocu li dobiti 100 usage grafike u gta V . Nebi ja njega sada drzao na 5 . 4.5 mi je sasvim uredu i temp pase a i voltaza , kazem nisam neki overkloker pa mi se neda ni zajebavat ni sad vracati na tvornicke pa palit turbo i drkat se izgubit cu pola dana ;) 

Danas kad dodem doma sa cu ga probat podignuti na 4.7 pa cemo vidjet kako ce se ponasat , voltazu cu ostaviti istu ako ne  , podignem je na 1.400 . Budemo vidjeli ;) hvala na pomoci svima 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 13:22 (Adict).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Adict kaže...

Ma meni je na 4.5 trenutno sa 1.375 voltazom i probao bih ga dignut na vise da vidim ocu li dobiti 100 usage grafike u gta V . Nebi ja njega sada drzao na 5 . 4.5 mi je sasvim uredu i temp pase a i voltaza , kazem nisam neki overkloker pa mi se neda ni zajebavat ni sad vracati na tvornicke pa palit turbo i drkat se izgubit cu pola dana ;) 

Danas kad dodem doma sa cu ga probat podignuti na 4.7 pa cemo vidjet kako ce se ponasat , voltazu cu ostaviti istu ako ne  , podignem je na 1.400 . Budemo vidjeli ;) hvala na pomoci svima 

Ti to samo u igrama testiras?

12 godina
protjeran
Almin94 kaže...
Adict kaže...

Ti to samo u igrama testiras?

Prime 95 ali ne ono po par sati max 20 minuta pol sata ,. 

14 godina
chaselol kaže...
Adict kaže...

Pogledaj ovdje igra voli jak CPU to je sigurno, ali imas mrak maticnu pa mozes testirati sigurno, barem digni recimo na 4.7ghz pa vidi ima li razlike.

Aman ljudi, sta ste se uhvatili te price vise.

6 jezgri na 1.3V ce se manje grijati nego 8 jezgri na istoj voltazi, jel vam sve moram nacrtati?!!

Sto ljudi kad clockaju preko 5ghz gase dodatne jezgre?

Generalno FX8xxx se mrvicu više zagrijava od FX6xxx zbog jednog dodatnog modula,ali u principu su temperature svima FX vrlo slične i pomalo je nezahvalo o tome govoriti jer ima puno faktora koji flukturiraju od vrste hladnjaka,vrste nanesene paste,ambijatalne temperature i itd...što se tiče potrebnog napona za određeni FX tu je situacija jednaka i širiti informacije da jednom FX6300 treba manje napona za potrebni takt od FX83xx je u najmanju ruku smješno,jednom kolegi je pazi sad FX8320@4.0GHz radio sa naponom od 1.200V dok imaš FX6300 primjeraka kojima za dotični takt treba i preko 1.300V,meni osobno treba za moj FX6300@4.0GHz cca:1.210V.Zaključak sve ovisi kakav se primjerak procesora dobije i kakav mu se OC potencijal skriva.lp

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pa znas kakp imas primjeraka koji radr na 4.5ghz na 1.3 pa cak i manje ali vecina njih trazi sigurno 1.4V da sigurno rade sve jezgre, da se ne rusi u prime95 testovima. 

Ja sam sastavljao zaista preko 40 amd konfi od 6300/8300/8320 ljudi su me pitali da im clockem i nisam naisao na fx 8xxx koji je stabilno vrtio prime preko 30-45min da mu stavim ispod 1.4V, a dok su 6xxx picile i na 1.3V a onda na drugu stranu, prijatelju sam slozio istu masinu ko sebi a njegov FX nije htio ici preko 4.1ghz da nisam digao na 1.45V!!! Sve to stoji, sta ces dobiti je lutrija, da se svi klokaju uz dobru plocu - klokaju.

Enivej, moj radi pod 1.375 i zadovoljan sam, mogu spustiti na cak 1.35 ali rusi ga prime95 iako u igrama nemam problema...

A sto se tice toplote, logicno je da ce se vise grijati uz jedan dodatni modul, to je fizika. Za 6300 na 4ghz stock kuler je dobar i nece biti glasan, probaj to sa 83xx procom pa ces vidjeti 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 14:19 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

Enivej, moj radi pod 1.375 i zadovoljan sam, mogu spustiti na cak 1.35 ali rusi ga prime95 iako u igrama nemam problema...

Ahahah najjaci si sto se tice izjava izgleda da samo tebi to moze pasti napamet.

17 godina
AMD FX Club

Moj FX 8300 za 4GHz radi na 1.225V i prolazi Prime95 više sati.

Nisam još isprobavao koliko ide s tim "tvorničkim" naponom i koliki mu je maksimum, to ću kada nabavim jaču grafičku jer za sada mi nema puno smisla/potrebe.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
chaselol kaže...

Ahahah najjaci si sto se tice izjava izgleda da samo tebi to moze pasti napamet.

Ti mislis da mozes opteretiti proc nekom igrom kao sto moze prime? Koji si ti meni kralj, aj ako budes u zg ovaj vikend javi se za pivo kolega s foruma casti  

12 godina
protjeran
AMD FX Club

Evo 25 min pola sata prime95 . Temperatura odlicna , barem ja tako mislim 

Moj PC  
6 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice