AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
next'24 kaže...

Pozdrav, za par dana uzimam FX 6300 i ima li neko od vas ovu maticnu Asus M5A78L-M LX V2 posto nju mislim uzet, kako se ponasa sa ovim procesorom i jel moguc OC ( sad zasad ne mislim radit OC, mislim da nece biti potrebe ali ko zna :) )

www.overclock.net/t/946407/amd-motherboards-vrm-info-database

ovdje imas sve AMD ploce detaljno ispisano i specifikacije jel preporucljivo za oc i sta/kako.

Na maticnoj ne bi trebao da stedis, a moja preporuka ti je da dodas jos koju kintu i uzmes barem m5a88v evo ili m5a97 r2.0 ako vec od asusa hoces :)

Uglavnom imas tu detaljnu listu izaberi sta ti najvise odgovara

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
next'24 kaže...

Pozdrav, za par dana uzimam FX 6300 i ima li neko od vas ovu maticnu Asus M5A78L-M LX V2 posto nju mislim uzet, kako se ponasa sa ovim procesorom i jel moguc OC ( sad zasad ne mislim radit OC, mislim da nece biti potrebe ali ko zna :) )

Za taj cpu ti je super 970a ds3p

12 godina
alien20 kaže...
next'24 kaže...

Za taj cpu ti je super 970a ds3p

Ja imam tu gigu u kombinaciji s FX8350 koji je na stok postavkama s iskljucenim turbom i mogu rec da je ploca za novac koji za nju traze i vise nego odlicna.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

hvala na odgovorima, znaci ako mislim OC trebat ce mi bolja maticna u suprotnom moze i ova asusova ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
next'24 kaže...

hvala na odgovorima, znaci ako mislim OC trebat ce mi bolja maticna u suprotnom moze i ova asusova ?

Jep, bit si shvatio al da se poigrat s klokom i na ovoj gigi al ne s ozbiljnim klokom.

13 godina
protjeran
AMD FX Club

Decki molio bi nekoga tko ima volje i vremena da napravi test za sve:

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/i7-vs-fx-8xxx-multitasking/220648.aspx

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

Točno mi dodje pomalo krivo, klincu sam složio ovaj komp

http://valid.x86.fr/zkrxrt

a ne radi ništa ozbiljno na njemu osim što udara po LoL :D

Al' ajd' valjda je dobar ulog za budućnost ;)

Tigar Krezumica
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
fromcelltohell kaže...

Točno mi dodje pomalo krivo, klincu sam složio ovaj komp

http://valid.x86.fr/zkrxrt

a ne radi ništa ozbiljno na njemu osim što udara po LoL :D

Al' ajd' valjda je dobar ulog za budućnost ;)

Uvali u tu masinu bolju grafu (r9 280(x), GTX 770) i imas solidan stroj

17 godina
AMD FX Club

recite mi za 4.5 ghz koji je napon dovoljan pitam za fx 8320 znam da ovisi od primjerka do primjerka ali bih se volio orijentirat

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

recite mi za 4.5 ghz koji je napon dovoljan pitam za fx 8320 znam da ovisi od primjerka do primjerka ali bih se volio orijentirat

Mojem za 4.5 Ghz treba visokih 1.46

17 godina
Gearbox kaže...
toxic kaže...

ja sam sada na 4.2 ghz vec tjedan dana istestiro sam ga prijeko i popreko 1.392v nisam siguran da je to okey ne znam jel mogu manje ili? znam da sam ga sa tim naponom stavio na 4.3ghz i da u prime 95 nakon cca par minuta jedna jezgra vise nije bila na 100%

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 20:12 (toxic).
12 godina
AMD FX Club

Ja svojeg držim na 3.5 Ghz pošto imam slabu grafičku tako da nemam potrebe ga držati na višem taktu. Prime mi je držao na 1.24, a u svakodnevnom radu mi se smrzavao i rušio. Tako da na 1.26 radi savršeno, iako nekada po par sati ni ne dođe do 1.26 već bude na 1.24

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
toxic kaže...
Gearbox kaže...
toxic kaže...

ja sam sada na 4.2 ghz vec tjedan dana istestiro sam ga prijeko i popreko 1.392v nisam siguran da je to okey ne znam jel mogu manje ili? znam da sam ga sa tim naponom stavio na 4.3ghz i da u prime 95 nakon cca par minuta jedna jezgra vise nije bila na 100%

Znaci da nije stabilan clock ako se koja jezgra rusi

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
toxic kaže...

Za 4.5 Ghz mozda cak i 1.42-1.44 bi trebalo biti dosta, ali posto zavisi od primjerka do primjerka tvoj ce mozda traziti malo vise ili malo manje...Moj je recimo na 3.8 ghz cijelo vrijeme (bez c&q ukljucenog) vise od mjesec dana radio na 1.28 i nije mu trebalo vise...2 puta sam ga testirao sa prime95, jednom sa OC-testom i jednom sa IBT-om i nije bilo errora...Prije 2 tjedna sam mu dignuo takt samo na 4.0 Ghz sa istim naponom ali ga nisam testirao niti jednim programom, u igrama nesto sitno pa cu to kada nabavim drugi hdd ili ssd...Takoder bi trebao srediti airflow u kucistu (dodat jos jedan 120 mm na bok), ukljuciti prednji 140 mm koji je iskljucen pa cu se onda igrati...

Stavi 1.42 i udri po testovima i igrama...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 0:05 (Tomo53nja).
16 godina
nicky.sl kaže...

Uvali u tu masinu bolju grafu (r9 280(x), GTX 770) i imas solidan stroj

Kolega, za sad zbilja nije potrebna bolja grafa na tom stroju, to klinac koristi.

Ja na svojem kompu imam čist solidnu ;)

Tigar Krezumica
17 godina
D3lBoy kaže...
toxic kaže...
Gearbox kaže...
toxic kaže...

Znaci da nije stabilan clock ako se koja jezgra rusi

pa da, zato sam ga i stavio na 4.2ghz i na tom taktu je stabilan

11 godina
AMD FX Club
Pozdrav koristim AMD FX 8320 trenutno je na tvorničkim postavkama 3.5GHZ, trenutno nezelim radit OC jer mi sve igre rade na max postavkama, pitanje kad bi ga dizao na 4.0 npr jel trebam samo otic u bios stavit na zeljenu brzinu i stisnut f10? Voltaza mi je trenutno 1.42 do kolko mogu maksimalno OC napravit sa tom voltazom, evo par slika iz biosa, pa molim par savjeta oko toga.

http://i.imgur.com/KZqj9oY.jpg

http://i.imgur.com/KUzM29N.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BeLLicus kaže...
Pozdrav koristim AMD FX 8320 trenutno je na tvorničkim postavkama 3.5GHZ, trenutno nezelim radit OC jer mi sve igre rade na max postavkama, pitanje kad bi ga dizao na 4.0 npr jel trebam samo otic u bios stavit na zeljenu brzinu i stisnut f10? Voltaza mi je trenutno 1.42 do kolko mogu maksimalno OC napravit sa tom voltazom, evo par slika iz biosa, pa molim par savjeta oko toga.

http://i.imgur.com/KZqj9oY.jpg

http://i.imgur.com/KUzM29N.jpg

Mogao bi samo gigneš ona CPU ratio sa 17.5 na 20 i na 4.ghz si na istom naponu.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
13 godina
AMD FX Club

Imam fx 6300 i maticnu Gigabyte 970A-DS3P a hladnjak je lc 95,ja sam isključcija turbo jer mi tada napon dosta visoko skace al sam tija oc procesor na 4.1 ghz al iman problem jer nemogu dignut množitelj koji uvik stoji auto što je 17.5,nezna jeli kakva greska na maticnoj ili moram još nešto isključit da bi moga minjat možitelj?

A komp mi s turbon ukljucenin več tri miseca dobro dela tako da mislin da nije greška na matičnoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Pronađi postavku u Biosu unlock core procesor ili tako nešto, ne znam sad napamet točno.

Isključi je, naravno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 21:28 (Dardevil).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wayto XD kaže...

Imam fx 6300 i maticnu Gigabyte 970A-DS3P a hladnjak je lc 95,ja sam isključcija turbo jer mi tada napon dosta visoko skace al sam tija oc procesor na 4.1 ghz al iman problem jer nemogu dignut množitelj koji uvik stoji auto što je 17.5,nezna jeli kakva greska na maticnoj ili moram još nešto isključit da bi moga minjat možitelj?

A komp mi s turbon ukljucenin več tri miseca dobro dela tako da mislin da nije greška na matičnoj.

Skokni ovamo

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/752879-AMD-FX-6300-Overclocking

tu imas sve za fx 6300, naci ces sigurno i guide za svoju plocu u slikama :)

15 godina
protjeran
Wayto XD kaže...

Probaj sa + i - tipkama mijenjat mnozitelj u bios-u.

13 godina
AMD FX Club

Hvala na savijetima isprobat cu + i - tipkama i pročitat ču tu stranicu za oc,samo još jedno pitanje dali je s ovin jeftinin lc 95 cooleron moguce fx 6300 drzat na 4.1ghz bez velikih tempratura na stock naponu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Sada nemogu nista jer kad uđen u bios slika je ovako zaleđena bez icega i jedino mi restart preostaje..to mi se isto katkad znalo događat prije jednostavno ništa neregira

Prova sam vec cetri puta sada i nikako al mi zato komp radi normalno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 0:11 (Wayto XD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wayto XD kaže...

Hvala na savijetima isprobat cu + i - tipkama i pročitat ču tu stranicu za oc,samo još jedno pitanje dali je s ovin jeftinin lc 95 cooleron moguce fx 6300 drzat na 4.1ghz bez velikih tempratura na stock naponu??

stock kuler ga drzi na 4ghz bez problema :)

11 godina
AMD FX Club
Evo ja sam stavio sad svoj na ravnih 4.00GHZ temperatura je i dalje idealnih 30, zanima me, jel bez obzira kolko ga digo ova ocjena se nikad neće promjenit? http://prntscr.com/5uplgl znam da je kod frenda osla gore ocjena kad je digo svoj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Moze li mi neko preporuciti Maticnu za FX 6300 do 900 kn, mislio sam kupit MSI 970 Gaming ako ju neko ima zanima me  da li je dobra za overclock?

0 0 hvala 0
11 godina
Igyyman kaže...

Moze li mi neko preporuciti Maticnu za FX 6300 do 900 kn, mislio sam kupit MSI 970 Gaming ako ju neko ima zanima me  da li je dobra za overclock?

Definitivno ova :) http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3894#ov

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Samo dobro obrati paznju kad kupujes, jer postoje tri verzije 990 ploce:
GA-990-FXA UD3
GA-990-FXA D3
GA-990-XA UD3

Prva navedena je za SLI/CF konfiguracije
Druga navedena ima 4+1 faznu regulaciju te se izbjegava za OC
Treca navedena je ista k'o prva samo ima jedan 16x i drugi 8x slot, dok prva ima 2x 16x, gubitak u perfomansama izmedju 2x16x i 1x16 i 1x8 je oko 1% tako da je to apsolutno zanemarivo...

Ja sam uzeo trecu prvenstveno zbog plave boje :)

Znaci uzmes prvu ili trecu, to ti je najbolje od gigabyte. Mislim da je treca jeftinija od prve i to osjetno.

p.s. postoje i GA-990-FXA UD5/7 ali to ti ne treba.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 12:13 (chaselol).
Moj PC  
3 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice