AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.575
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: AMD FX Club
Almin94 kaže...

Koliko vam treba za stabilnih 4GHz (FX 8320)? Kod mene stabilan s 1.25V. Od ranog jutra se vrti IBT, uredno prolazi. 

Btw malo sam testirao razliku izmedju 4GHz i 4.6GHz, nema nikakve razlike u igrama. Nema razlike ni u Crysisu 3 bez AntiAliasinga. Zato cu ga ostaviti da radi na 4GHz, CnQ na off i dobar. 

Možeš slobodno ostavit sve postavke štednje uključene u biosu i onda po potrebi sa ove dvije aplikacije dizat frekveniju procesora i parkat/unparkat jezgre, samo ti treba CoreParkingManager i Unpark CPU (jedan podešava frekvenciju po želji - kao AMD overdrive ali bez CCC a drugi parka/unparka jezgre) male aplikacije a meni barem, vrlo korisne.

There is only one rule in metal, play it F*CKING LOUD!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 11:14 (D.N.R.).
11 godina
AMD FX Club

Ljudi, tema prožvakana xy puta, ali svejedno trebam savjet od ljudi koji imaju FX-a. Dakle kao što se vidi , moj PC uključuje Phenom-a II 965 BE, ali u proljeće kupujem nešto novo. Rame nabavljam nove još ove godine, ali za proc želim biti miran u glavi unaprijed.

Da li je 8320 barem otprilike u rangu i5/i7 u slijedećim stvarima: programiranje/kompajliranje, modeliranje i vektorska grafika, video editing, gaming. Upravo tim redoslijedom. Dakle,najvažnije mi je za profesionalne svrhe, pošto završavam na ljeto faks pa da krenem zaozbiljno sa nekim radovima prije diplome. Da napomenem, multitasking izuzetno važan, FPS u potpunosti nevažan, igram povremeno LoL iz zabave i Age of Empires 2, dok bilo šta konkretno radim vrtim 20+ tabova,muzika, 3-4 programa otvoreno. Sa ovim kompom je to teško postić, kada ga tako opteretim krene štekanje a ne volim da šteka. Nije mi bitno da se nešto renderira 5 sekundi prije ili poslije ali mi je važno da napravi posao bolje nego phenom i to barem 50%. Da čekam nagodinu novu AMD arhitekturu i hoće li ona uopće podržavat am3+ socket? Unaprijed hvala, dečki (i cure).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Ja koristim svog FX 8320 za većinu stvari koje si nabrojio i nemam nikakve primjedbe.

Ako imaš Cinema 4D možemo nabaciti render od nekih template scena da usporedimo render time FX-a i Phenoma ili slično da vidimo koliko je % brži.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
AMD FX Club

eto je prije kratkog vremena upgrejdal s 955be na 8320. nebo i zemlja. otac cesto crta na mojem kompu posto imam 24" ekran (a on ima fx8350). dosta cesto ima prek 30 tabova otvoreno i sve radi glatko. jedino bih moral stavit jos 8 gb rama.

ne zalim ni lipe kaj sam kupil fx-a.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
AMD FX Club

Nisam koristio Cinema ali bi mogao probat pa da vidimo. Pitam ovo sve jer nisam siguran da li mi se isplati dat te pare za FX-a ili jednostavno čekat novu arhitekturu ili na Intela se prebacit, iako nebi htio Intela jer  mi se nekakav mid range njihov ne čini baš povoljan. Uglavnom sam se naslušao da tih 8 jezgara i nisu baš produktivne i da koriste jedino kod renderiranja. Ukratko,želim proc koji si mogu priuštit a da opet služi u profesionalne svrhe jer će mi trebat, nije da ga kupujem za igranje igrica..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

eto je prije kratkog vremena upgrejdal s 955be na 8320. nebo i zemlja. otac cesto crta na mojem kompu posto imam 24" ekran (a on ima fx8350). dosta cesto ima prek 30 tabova otvoreno i sve radi glatko. jedino bih moral stavit jos 8 gb rama.

ne zalim ni lipe kaj sam kupil fx-a.

30 tabova i na fx 6300 radi odlicno {#}

zvjerka 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Zna li neko sta tacno predstavljaju ove dvije opcije u Biosu:

CPU Current Capability i CPU/NB Current Capability (default na 100%, moze se podesiti do 140%).

Prepoprucuje se da se podese na 130%.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

30 tabova i na fx 6300 radi odlicno {#}

zvjerka 

je ali ne s programom za crtanje i jos kaj cim u pozadini.

velim jedino jos rama treba. ali fokusiram se trenutno da uzmem neku plocu. koja ima jako dobar oc potencijal

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
13 godina

Jel mi moze netko reci koliko vrijedi Asus Crosshair V Formula-Z stara godinu dana i pod garancijom je jos 2 godine

13 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...

Jel mi moze netko reci koliko vrijedi Asus Crosshair V Formula-Z stara godinu dana i pod garancijom je jos 2 godine

-25%

13 godina

ako tako kazes :D znaci od 1900kn -25% to ispada oko 1450kn a ja trazim 1200kn za maticnu i ne mogu ju prodati nikome

13 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...

ako tako kazes :D znaci od 1900kn -25% to ispada oko 1450kn a ja trazim 1200kn za maticnu i ne mogu ju prodati nikome

To je ASUS, pod urednom garancijom od 36 mjeseci (od kojih je tebi preostalo 24) je skoro k'o nov uredjaj, citaj  vecina proizvodjaca daje 24 mjeseca gare ionako!!!

A s druge strane, to je high end maticna koja je namjenjena za OC i ostale ludarije, tako da ko bi je kupovao on ce je najvjerovatnije uzeti novu ako me razumijes :) 

13 godina

a gle danas svaka kuna znači,ljudima je preskupa ta matična ploča jer ne znaju za šta ona zapravo služi,1200kn je sasvim solidna cijena

14 godina

Neće ti je niko kupit ni za 1000 kn bez obzira koliko je dobra kad je to mrtav socket i kad nikakve realne i opipljive koristi normalan korisnik nema od tako skupe ploče.

12 godina
itomic009 kaže...

Neće ti je niko kupit ni za 1000 kn bez obzira koliko je dobra kad je to mrtav socket i kad nikakve realne i opipljive koristi normalan korisnik nema od tako skupe ploče.

Kako mrtav socket, men djeluje ziv i jos uvik aktualan.
nista mi se neda
13 godina
protjeran
AMD FX Club

Teško je prodat zašto ?

990FXA UD3 Rev 4.0 je boli glava ploča, ploča briljira a košta manje od 900kn

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

kad je to mrtav socket

daj ne provaljuj se, FX serije je bila i ostala best buy na trzistu i takva ce ostati jos barem 5 godina

P.S. amd nije odustao od FX serije tako da...

13 godina
odjavljen
chaselol kaže...

daj ne provaljuj se, FX serije je bila i ostala best buy na trzistu i takva ce ostati jos barem 5 godina

P.S. amd nije odustao od FX serije tako da...

We've got a badass whiz over here. 

Kako ti znaš da će FX serija sljedećih 5 godina biti Best buy na tržištu (za low-medium usere)? 

A to da nije mrtav socket, to je diskutabilno. Od *3** serije ništa vrijedno spomena nije izašlo. Iako, Intel se ne može baš puno više pohvaliti. Iako je izašao sad ovaj 5820K, koji je 500kn skuplji od 4790K, ali te 2 jezgre neće ništa značiti gamerima. 

13 godina
neaktivan
Deawood kaže...

We've got a badass whiz over here. 

Kako ti znaš da će FX serija sljedećih 5 godina biti Best buy na tržištu (za low-medium usere)? 

A to da nije mrtav socket, to je diskutabilno. Od *3** serije ništa vrijedno spomena nije izašlo. Iako, Intel se ne može baš puno više pohvaliti. Iako je izašao sad ovaj 5820K, koji je 500kn skuplji od 4790K, ali te 2 jezgre neće ništa značiti gamerima. 

1. Jednostavno, jer recimo jedan budzet PC koji se sastavlja od fx 6300 moze pokrenuti i ne praviti bottleneck grafama do 350 evra (ako je potrebno jos sirove snage proc se odlicno clocka a konkurencija nema nista da ponudi u tom cjenovnom rangu)

2. Socket nije mrtav i sam AMD je rekao da nisu odustali od te serije, a sto ne izbacuju nove procesore? Zato sto nema potrebe, trenutni odradjuju svoj posao kako treba i poprilicno su future proof.

Dovoljno :P?

14 godina

Da, mrtav socket. Očito neki ne shvaćaju što to znači i ne znam iz kojeg razloga se osjećaju uvrijeđeno. AM3+ je socket star već nekoliko godina i ne kažem da ne valja nego mrtav znači da nema budućnosti i da se neće razvijati. Nema novih FX procesora, odnosno neće ih biti za AM3+ socket. Nisam ja rekao da AM3+ nije super za ono što nudi s obzirom na cijenu jer kombinacija AM3+ dobre ploče i jedan FX 6300 ili FX 8320 je odlična kombinacija nego samo argumentiram čovjeku da će jako teško dobit toliko puno novaca za tu ploču. 

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Realno ta se ploca ne prodaje, ona se kupi ili da OC do ludila ili da imas komp 10 godina. Teska prodaja, ali moguca. Samo trebas naci freaka koji hoce to isto 

Socket nije mrtav, ne mlati {#}

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Zna li neko sta tacno predstavljaju ove dvije opcije u Biosu:

CPU Current Capability i CPU/NB Current Capability (default na 100%, moze se podesiti do 140%).

Prepoprucuje se da se podese na 130%.

Ako nekog interesuje ovo za CPU Current Capability i CPU/NB Current Capability:

Sets the Maximum Current Support. Recommended 130%.
Note: Raising the Maximum Current Support does not make the CPU draw more Current. It just allows it to scale properly with voltage, to prevent Overvolting. Watts = Volts x Amps

15 godina
AMD FX Club

Vjerovao ti to ili ne ali kao sto itomic kaze am3+ socket ce brzo otici u zaborav jednostavno sto se kaze mrtav je.Moraju raditi na drugim tehnologijama jer ova je vec duze vremena zastarjela.Eto sta su uradili prije mjesec dana izbacili su 3 nova proca koji su slabiji od fx 8350 koji je izasao prije 2 godine.A sto se tice fx9000  serije to se ne isplati kupovati samo cisto bacanje novca.Odmah da ti kazem chaselol da imas u kucistu "i5 4670K" vec bi davnih dana pljuvao po amd-u.To si isto radio na par tema za graficku r7 260x nju si imao pa si je hvalio i dizao u nebesa sad si je zamjenio i vec drugu pricu pricas.Zato nekad neke komentare ostavi samo za sebe a ne bezveze laprdati.

Moj PC  
16 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

chaselol da imas u kucistu "i5 4670K" vec bi davnih dana pljuvao po amd-u. To si isto radio na par tema za graficku r7 260x nju si imao pa si je hvalio i dizao u nebesa sad si je zamjenio i vec drugu pricu pricas.Zato nekad neke komentare ostavi samo za sebe a ne bezveze laprdati.

Problem je sto niko od vas nije vidio vise od 2-3 grafe  i isti takav broj sto se tice procesora.

Ovdje na forumu ima jako puno trolova, par njih se zaista razumije u hardver, evo recimo Stjepanj, on je kroz svoje ruke propustio vise grafickih kartica nego sto si ti zajedno sa 5 ljudi iznad tebe pojeli cevapa, i njegovo misljenje je po meni, validno i vrijedno pohvale za razliku od forumasa koji dolaze do svih informacija preko interneta a nista iz nekog svog iskustva u radu s hardverom.

Ti opet si pokazao koliko ne znas i ne razumijes se, kad poredis "i5 4670k" sa FX 6300, dva procesora gdje jedan kosta 200 a drugi 100 evra i mislim da cu tu stati sa svakom raspravom, jer jednostavno se NE razumijes dovoljno i tih 9 "thumb up" sto si dobio, samo je potvrdilo moje rijeci iznad.

{#}

Da zavrsim s tvojim komentarom, ne laprdaj bezveze.{#}

15 godina
AMD FX Club

Najgore je biti papagaj a to ti nonstop radis. A sto se tice Stejapanja on je za mene ispod prosjeka svakog forumasa i on bas bas puno laprda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 15:51 (dreadmoore).
Moj PC  
14 1 hvala 0
14 godina

Nemaš ti pojma koliko hardwarea je prošlo kroz moje ruke i to što ne vičem na sva zvona šta sam imao ne znači da nisam svašta probao. Ne djeluješ kao loš tip ali pišeš ponekad gluposti malo i dosta si pristran što se tiče nekih stvari i nisi objektivan. A Stjepanj kojeg spominješ je svašta probao ali to ne znači da zna što priča. On je priča za sebe što već zna dobar dio foruma.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 16:27 (itomic009).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ljudi kako mozete nazvati FX mrtvom serijom, kad realno da ce ti jedan FX procesor iz 6xxx/8xxx seruje biti dovoljan za gaming naredne 2-4 godine, jer trziste nista novo i jace nije izbacili niti ima u planu!!!
Razlika izmedju zadnje dvije serije intelovih procesora treca i cetvrta generacija nije tako znacajna za gaming, cak je i druga generacija intelovih procesora odlicna i dalje ce biti vrhunska za gaming.

To sto ljudi ne stancaju procesore kao konkurencija, ne znaci da su odustali od socketa.

Jednostavno nema potrebe izdavati nista novo, jer nema potrebe ljudi -.-  

Moj PC  
5 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ljudi kako mozete nazvati FX mrtvom serijom, kad realno da ce ti jedan FX procesor iz 6xxx/8xxx seruje biti dovoljan za gaming naredne 2-4 godine, jer trziste nista novo i jace nije izbacili niti ima u planu!!!
Razlika izmedju zadnje dvije serije intelovih procesora treca i cetvrta generacija nije tako znacajna za gaming, cak je i druga generacija intelovih procesora odlicna i dalje ce biti vrhunska za gaming.

To sto ljudi ne stancaju procesore kao konkurencija, ne znaci da su odustali od socketa.

Jednostavno nema potrebe izdavati nista novo, jer nema potrebe ljudi -.-  

Nije FX serija mrtva već je AM3+ mrtav socket, za sljedeću arhitekturu, ako je bude, se očekuje novi socket.

A ovo zadnje, da nema potrebe..{#} Posluju s gubicima i ti sad kažeš da nema potrebe izdat nešto novo? Proizvodnja procesora ih ispada skuplje nego intela a moraju ih prodavati jeftinije.. pa sad reci da nema potrebe za nečim efikasnijim i boljim.

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Pa mrtav je u smislu da za njega neće dolaziti DDR4 ili PCie3.0 ali opet dovoljno je živ jer se i dalje prodaje. Definitivno je na umoru. Što se mene tiče biti će živ još dugo vremena, barem 3-4 godine ako nešto ne rikne.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Pa mrtav je u smislu da za njega neće dolaziti DDR4 ili PCie3.0 ali opet dovoljno je živ jer se i dalje prodaje. Definitivno je na umoru. Što se mene tiče biti će živ još dugo vremena, barem 3-4 godine ako nešto ne rikne.

https://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_990FXGEN3_R20/

AM3+, PCIe 3.0 {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice