Pa uzea bi neku polovnu sa garancijom...moze se nac za do 450 kn solidna.al racunaj da moze pogonit i graficku ati r9 280x jer i nju namjeravam unost za koji dan....koju preporucujete..ili ako neko ode prodaje
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 872.591
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa uzea bi neku polovnu sa garancijom...moze se nac za do 450 kn solidna.al racunaj da moze pogonit i graficku ati r9 280x jer i nju namjeravam unost za koji dan....koju preporucujete..ili ako neko ode prodaje
Ploca ispod koje ti ne preporucujem da ides: Gigabyte 970A DS3P
I vise nego solidne ploce, bolje od prethodne, ali i skuplje: Klik
Gigabyte 970A DS3P nova dode 490 kn? mislim dali cu biti miran duze vrime i dali ce moci pokretati 8320 i rg280x bez problema?

a dal bi mi igrala asrock 990fx xtreme3? dal je bolja od te ili?
Najbolje bi ti bilo da ideš na Gigabyte 990XA-UD3 ako se možeš toliko ispružiti.
hm, neznam,,, niste mi odg kakva je asrock 990fx extreme3?
Nije nis bolja od Gige, a jos je i skuplja. Bjezi od Asrocka sto dalje (shebali su totalno sve modele serije 900)... eventualno bi njihova Killerica dolazila u obzir, ali ona je oko 1000kn.
Dobro je rekao Nicky (nisam obracao paznju na taj dio), razmisli o novom napajanju ako ides na FX-a i 280X. To tvoje napajanje je vrlo slabasno za tu kombinaciju.
da da, ide i napajanje, to san vas mislija pitat kad zakljucimo maticnu... koja je onda best buy da radi normalno sa procesorom i grafickom...?igra mi i polovno sa garancijom
da da, ide i napajanje, to san vas mislija pitat kad zakljucimo maticnu... koja je onda best buy da radi normalno sa procesorom i grafickom...?igra mi i polovno sa garancijom
ASUS M5A97 R2.0 (ne LE verzija)
ili
Ali nemojte kupiti LE matičnu

ok, ne zelim bacat nove, kao i svak zelim za sto manje love dobit vise hhee...ok onda tu maticnu...ako neko prodaje nek se javi. a napajanje koje tocno preporucate isto neko best buy za sta manje novaca
jeli to dovoljno za navedenu konfiguraciju?

jeli to dovoljno za navedenu konfiguraciju?
Dovoljno je u svakom slucaju, bez brige.
Link: XFX TS 550W
aha a reci mi kakvo je ovo?
http://www.njuskalo.hr/kucista/xfx-650w-pro-bronze-80-oglas-12108008
dal je bolje od tog sta si mi ponudia ili ne?
Ljudi danas mi je dosao AMD FX 6300 Black editon i MSI 760GA-P43. :)
aha a reci mi kakvo je ovo?
http://www.njuskalo.hr/kucista/xfx-650w-pro-bronze-80-oglas-12108008
dal je bolje od tog sta si mi ponudia ili ne?
Pa bolje je i jace. Imam jos uvijek to napajanje doma. Zao mi ga prodat. Provjeri sa likom kad ga je kupio i koliko jos ima garancije. To isto novo ima takoder 5 g. gare.
Vidim da se često ovdje postavlja pitanje preporuka matčnih ploča za FX 8320 ili eventualno FX 6300 (nitko skoro ne pita ili ne kupuje FX 4xxx što je i logično kad ovi s više modula nisu puno skuplji). Dakle, najbolje ploče za što manje para su sljedeće dvije:
Gigabyte GA-970A-UD3P - 8 fazna regulacija napona
ASUS M5A97 EVO R2.0 ili ASUS M5A97 PRO R2.0 - 6 fazna regulacija napona.
Ako se nema para za te dvije onda bih bolje preporučio kupovinu po oglasima za nekih 400- tinjak kuna iste te ploče polovne s garancijom nego ove jeftine AsRock i slično. Ima UD3 ili ovih Asus koje sam spomenuo za 400- tinjak kuna uvijek tu i tamo po oglasima. ZA FX 83xx NE kupujte lošije ploče od ove dvije. Nema boljih za manje od 700 kn a sve druge jeftinije ili slične cijene kao ove dvije su jednostavno LOŠIJE. Tako da ako hoćete solidne ploče za FX 83xx a nemate 1000 kn onda je izbor lagan. Ili ova Gigabyte ili one Asus.
Vidim da se često ovdje postavlja pitanje preporuka matčnih ploča za FX 8320 ili eventualno FX 6300 (nitko skoro ne pita ili ne kupuje FX 4xxx što je i logično kad ovi s više modula nisu puno skuplji). Dakle, najbolje ploče za što manje para su sljedeće dvije:
Ako se nema para za te dvije onda bih bolje preporučio kupovinu po oglasima za nekih 400- tinjak kuna iste te ploče polovne s garancijom nego ove jeftine AsRock i slično. Ima UD3 ili ovih Asus koje sam spomenuo za 400- tinjak kuna uvijek tu i tamo po oglasima. ZA FX 83xx NE kupujte lošije ploče od ove dvije. Nema boljih za manje od 700 kn a sve druge jeftinije ili slične cijene kao ove dvije su jednostavno LOŠIJE. Tako da ako hoćete solidne ploče za FX 83xx a nemate 1000 kn onda je izbor lagan. Ili ova Gigabyte ili one Asus.
Slažem se ako se ide na FX8XXX logičan izbor su matične ploče sa 6 ili 8 faznom regulacijom,za FX6XXX,4XXX mogu GA-970A-D3 ili ASUS M5A97 R2.0.Polovno se uvjek isplati kupiti npr osobno sam si nabavio odličnu MSI 990FXA GD80 V2 za 500kn.lp
Imaš Gigabyte 990XA-UD3, 8+2 fazna regulacija napona, cca. 700 kn.
mogu uzeti xfx 650w pro bronze ili xfx 550w, razlika 50 kn.... koji je bolji odabir? mislim logički ovaj prvi al bolje pitati.

xfx 650w pro bronze
Za 50 kn više je odabir očit.
Kažete da su 970A-UD3P i 970 EVO 2.0 minimum za 8XXX.
Gledam pik.ba, UD3P nema, a 970 EVO je oko 220 KM (110€)
Isplati li se pružiti ~40€ više za 990X Killer (285KM) ili možda ići na A99X EVO ili 990FX PRO koje su malo jeftinije (~250 KM)?
Koja je najbolja za OC?
Vidim da je Killerica najnovija pa su natrpali m.2 i noviji audio chip, ali mene prvenstveno interesira stabilnost i OC mogućnosti.
Koja bi bila vaš izbor?
sve to jasno Asus ili Gigabyte, a ja sa svojom jadnom Asrock imam toliko problema da neznam odakle da pocnem! (sarkazam )
od dana kupnje nikakvih problema s njom! drzala Phenom 955 uredno na 4.0GHz sa 1,35V, a sad drzi FX8320 na 4.0GHz sa 1,325V. hladnjak na faznoj regulaciji vruc ali drzi napon, tek kad idem preko 4.0 trebam otfrljit napon na 1.4V+ ali to vjerujem da je vise do proca nek do MBO.
kolegi riknula Asusica sa 955, a meni dvije Gigabyte (770-DS3 i 770-UD3), za Asrock jos nemam prituzbi. novi BIOS svako malo i deri
čukni vo drvo
Kažete da su 970A-UD3P i 970 EVO 2.0 minimum za 8XXX.
Gledam pik.ba, UD3P nema, a 970 EVO je oko 220 KM (110€)
Isplati li se pružiti ~40€ više za 990X Killer (285KM) ili možda ići na A99X EVO ili 990FX PRO koje su malo jeftinije (~250 KM)?
Koja je najbolja za OC?
Vidim da je Killerica najnovija pa su natrpali m.2 i noviji audio chip, ali mene prvenstveno interesira stabilnost i OC mogućnosti.
Koja bi bila vaš izbor?
Osobno ti preporučam da uzmeš ASUS 990FX PRO,zbog brdo konektora i opreme te odličnih OC sposobnosti,990X Killer je isto vrlo dobra ploča no ako si imalo pametan zaključit češ da navedena Asrockica ni u kojem smislu nije superiornija nad Asusom,doslovno su po perfomansama i ostalom jednake,štoviše platiti 40e više za Asrock kada je tu Asus mi se čini bacanje novca u vjetar,osim ako voliš ASrock.