Pa već su ti temperature solidno visoke ali kontam da je stock napon visok. Upali CPU-Z i P95 pa napiši koji je napon. Negdje 4.2Ghz ziher možeš s tim naponim a do 4.4 Ghz bi mogao ići da se ne pregrijava ali ovisi od napona.
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 871.926
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa već su ti temperature solidno visoke ali kontam da je stock napon visok. Upali CPU-Z i P95 pa napiši koji je napon. Negdje 4.2Ghz ziher možeš s tim naponim a do 4.4 Ghz bi mogao ići da se ne pregrijava ali ovisi od napona.
Nekak se i meni činilo da su to malo visoke temperature s obzirom da je sve na defaultu...
Kad uhvatim vremena stavim screenshoot sa više informacija...
Hvala za sad :)
Moze link??:)
Puno hvala sutra javim!!
pise pod revison rb-c3
Cooler sam ugradio prije nekih mjesec dana. Tako da sumnjam da je toliko prljav... Možda pasta koja je došla sa njim nije baš najbolja.
Znači postavke su po defaultu...
A temperature i podatke koje sam dobio nakon nekih tri sata vrtenja prime95 (inplace large FFT test) su na slikama.
Ako imate kakav savijet rado ću ga poslušati... :)
Preporučio bih reinstalaciju coolera jer moguće je da nisi dobro možda stavio ili si stavio možda previše paste (a to ti je onda kontra produktivno) i slično. Druga stvar, vidiš da ti napon ide do 1.4V što znači da sada već možeš dizat takt a da napon ostane tu gdje je odnosno možeš clockati. Samo nemoj ga ostaviti na auto (jel će onda ploča dizati i napon kako budeš clockao) nego ga postavi da bude oko 1.4V. Preporučam off set metodu jel ako staviš fixni napon onda ti ne radi CnQ. Off set metoda ti radi na principu da dodaješ ili oduzimaš napon od stock napona. Npr. ako je stock 1.4V i ti staviš off set od - 0.025V onda bi napon trebao biti 1.375V i tako dalje. Također moraš podesiti i LLC a sada se više ne sjećam napamet za tu ploču koji je najbolji ali mislim da je high ili very high.
Dakle, prvo reinstalacija coolera pa provjeri jesu šta bolje temperature sa postavkama koje imaš sada i onda napon postavi na oko 1.4V i probaj clocakati lagano. Diži takt za 100 Mhz pa testiraj. Turbo naravno isključuješ a ostale power saving funkcije kao i CnQ ne moraš isključiti.
Ma taj napon treba ic dole , moje fx je OC-an na 4.0 i na naponu od 1.26 V Ako hoces mogu ti poslikat moj cjeli bios setup posto imamo isti proc i istu plocu
edit:evo slika

Moze link??:)
Puno hvala sutra javim!!
pise pod revison rb-c3
znaci onda da ne kupujem proc?
Pitao sam vec jednom koliko se da stabilno OC-at fx8320 sa CM hyperom EVO i m5a97 EVO. Odg je bio 4.5Ghz.
Sa samo m5a97 odg je bio 4.2Ghz.
Sad vas pitam kolko se da OC-at fx8320 sa m5a99x EVO i raijintek Erebossom/Themisom??
Jos jedno pitanje. Da li uopce ima smislat davat novce na Erebossa pored Themisa ako bih uzimao m5a97 EVO plocu i da li bi mi Ereboss pomogao da stabilno clockam fx8320 s tom plocom na nesto visu frekvenciju (npr. 4.6-4.7Ghz ako bi bio prosjecan chip)?
Pa ne znam tko ti je rekao te podatke ali nema garancije da će bilo koji FX 83xx i ta ploča dati 4.5Ghz ?? To su neki prosjeci za FX 8300 procesore a garancije nema. ISto tako malo se u biti koji FX 8300 clocka na 4.7Ghz full stabilno i sa duplo skupljiim pločama i hladnjacima. Na 4.2Ghz idu manje više svi kad im je to manje više "prirodan" takt a na oko 4.4 - 4.5Ghz se stabilno clocka (uz solidnu ploču kao što je EVO ili UD3) većina sa normalnim naponima. Preko toga sve ovisi o više faktora. Nema garancija. Naravno da je uvijek bolje imati što manje temperature.
Bas sam mislio editat da mislim na normalan prosjecan chip naravno.. Ti si rekao to xD ali sam prije spomenuo da mislim na prosjecan chip, ovdje ne.
Znaci ne isplati mi se preko m5a97 evo na bolje maticne ako zelim imat single gpu. Okej, fala.
A sto mislis da li sitne razlike u temperaturama izmedju Themisa i Erebossa opravdavaju 100kn visu cijenu Erebossa iako su obadva vrlo isplativa po pitanju ulozeno/dobiveno.Sorry za
Bas sam mislio editat da mislim na normalan prosjecan chip naravno.. Ti si rekao to xD ali sam prije spomenuo da mislim na prosjecan chip, ovdje ne.
Znaci ne isplati mi se preko m5a97 evo na bolje maticne ako zelim imat single gpu. Okej, fala.
A sto mislis da li sitne razlike u temperaturama izmedju Themisa i Erebossa opravdavaju 100kn visu cijenu Erebossa iako su obadva vrlo isplativa po pitanju ulozeno/dobiveno.Sorry za
mislim da za bilo koju single gpu netrebas nista ni klokat, eventualno na 4.0GHz tek toliko jer mozes..
mislim da za bilo koju single gpu netrebas nista ni klokat, eventualno na 4.0GHz tek toliko jer mozes..
Naravno da netrebam clockat, ali ako ocu malo bolje performanse mogu da..
Rekao sam to jer znam, a znam i da itomic to zna, da je m5a99x, a pogotovo m5a99fx puno bolja za crossfire/sli od m5a97 evo.
Naravno da netrebam clockat, ali ako ocu malo bolje performanse mogu da..
Rekao sam to jer znam, a znam i da itomic to zna, da je m5a99x, a pogotovo m5a99fx puno bolja za crossfire/sli od m5a97 evo.
bolje performanse u cemu???
fps u zahtjevnim igrama?
fps u zahtjevnim igrama?
s kojom grafickom
fps u zahtjevnim igrama?
s kojom grafickom
Mislio sam ici na MSI 270 + BF4. Skupa sa clockanim FX8320 mislim da bi se trebala vidjeti mala razlika u fps u multiplayeru, pogotovo sa mantleom pretpostavljam..
fps u zahtjevnim igrama?
s kojom grafickom
Mislio sam ici na MSI 270 + BF4. Skupa sa clockanim FX8320 mislim da bi se trebala vidjeti mala razlika u fps u multiplayeru, pogotovo sa mantleom pretpostavljam..
ma onda ga mos si spustit na 3.0Ghz i dalje ce filat tu grafu na 99 %
fps u zahtjevnim igrama?
s kojom grafickom
Kaj nece onda past fps brutalno u igrama?
fps u zahtjevnim igrama?
s kojom grafickom
ta grafa je za njega pis of kejk
fps u zahtjevnim igrama?
s kojom grafickom
ta grafa je za njega pis of kejk
Sigurno nemoze biti ista prica u fps-u sa stock, clocked ili underclocked fx-om.
Uopce ne odgovaras na moja pitanja. To sto ce procesor lako filat grafu ili sta vec ti pricas me uopce ne zanima. Zanimaju me samo performanse i fps blizu broja 60 koliko je to moguce.
Vjerujem da bi fps brutalno pao kada bi stavio fx-a na 3.0Ghz i uopce ne vidim razlog zasto bi underclockao procesor.
Iz tvojih odgovora covjek dobije dojam da neznas sto je to fps, iako vjerujem da znas. Tako to izgleda. Lp.
evo da ti objasnim kad je to tako tesko shvatit, moj stari amd x4 640 sa hd6850 je davao isto fps-a ko i fx 8320 i hd 6850, a zasto?
Zato sto oba filaju tu grafu do maximuma,
-a trenutni fx 8320 fila r9270X s 50% snage ...koji dio ti jos nije jasan.....normalno da ga neces downclockat to je bio sarkazam al s OC-om neces dobit nijedan fps vise
Ja sam malo tehnicki ispao iz igre. Skuzio sam sad na sta misils.. Prakticki bi mi OC dobro dosao samo sa superjakim grafickama.. Fala..
Ja sam malo tehnicki ispao iz igre. Skuzio sam sad na sta misils.. Prakticki bi mi OC dobro dosao samo sa superjakim grafickama.. Fala..
upravo to frende
Pozdrav svima,
imam FX-8350, AsRock extreme 3 plocu, Noctua NH-D14, OC na 4.4GHz (stabilno radi), 1.3V i temp na 29 idle, load nisam ni posmatrao ali nikada nisam vidio 60 stepeni. Sa stock coolerom sam imao problema, cesto mi je znao zalediti pod turbo modom, ali bez OC-a je bio solidan samo nisam mogao da sjedim u sobi od buke...
E sad posto vec imam ovaj processor pola godine nesto mi se svidjeo FX - 9590 i malo da promjenim, sad isplati li se to uzimati, ima li velikih razlika naspram 8350..
Predlozite.
Pozdrav svima,
imam FX-8350, AsRock extreme 3 plocu, Noctua NH-D14, OC na 4.4GHz (stabilno radi), 1.3V i temp na 29 idle, load nisam ni posmatrao ali nikada nisam vidio 60 stepeni. Sa stock coolerom sam imao problema, cesto mi je znao zalediti pod turbo modom, ali bez OC-a je bio solidan samo nisam mogao da sjedim u sobi od buke...
E sad posto vec imam ovaj processor pola godine nesto mi se svidjeo FX - 9590 i malo da promjenim, sad isplati li se to uzimati, ima li velikih razlika naspram 8350..
Predlozite.
To je 8350 samo naklokani, a i čisto sumnjam da će ta ploča to izdržati
Samo veci clock.
Ovisi sto radis. Ako su igre u pitanju, onda je bitno koju graficku imas.
Meni FX - 8320 na 4,5 GHz ne radi ni na 80% u igrama uparen s GTX 770. Znaci cak ni on nije iskoristen kako spada.
E sad ako imas jacu karticu, ili dvije spojene, onda vec mozes razmisljat o jacem procesoru.
Ili ako nisu igre u pitanje, nego nekakav posao koji ovisi o procesoru. (al bi onda vjerojatno bolje prosao s nekim i7)
Samo veci clock.
Ovisi sto radis. Ako su igre u pitanju, onda je bitno koju graficku imas.
Meni FX - 8320 na 4,5 GHz ne radi ni na 80% u igrama uparen s GTX 770. Znaci cak ni on nije iskoristen kako spada.
E sad ako imas jacu karticu, ili dvije spojene, onda vec mozes razmisljat o jacem procesoru.
Ili ako nisu igre u pitanje, nego nekakav posao koji ovisi o procesoru. (al bi onda vjerojatno bolje prosao s nekim i7)
Znaci bolje nista ne dirati, sto se tice grafike imam 2 x gtx 295 u quad-SLI. Muci me malo sto je dx10 i nemogu novije igrice da igram...(planiram uzeti titana al dok ne uzmem ove dvije grijalice ce da laufaju kod mene)
Ako budem mjenjao procesor kontao sam i MB naravno (ASUS formula V ili AsRock 990FX extreme 9) posto je i ova moja 990FX al shvatam da je preslaba i da ne odgovara TDP za vec navedenog FX-9xxx.
Ma da, cak i na moju plocu (ASUS Sabertooth 990FX R2.0) nije preporucljivo stavljati 9590. Tak da ti definitno treba nova ploca.
Uglavnom, prvo nabavi novu grafu, i onda pogledaj kolika ti je iskoristenos GPU, a koliko CPU. Pa tek onda odlucuj za novi procesor.