AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX Club
shammay kaže...

Moze neki dobar cooler za proc izmedu 250-300kn? Nocuta mi je malo preskupa!

Kolega Bulldozer ti je napisao ako ti stane Mugen u kućište uzmi njega jer taj fx ti je grijalica i treba veliki cooler ako se budeš upustio u vode 4GHz+, a s obzirom na mbo sigurno bude to i preko 4 jedino ako ne potrefiš loš primjerak cpu-a.

13 godina
neaktivan
Tiby kaže...
shammay kaže...

Kolega Bulldozer ti je napisao ako ti stane Mugen u kućište uzmi njega jer taj fx ti je grijalica i treba veliki cooler ako se budeš upustio u vode 4GHz+, a s obzirom na mbo sigurno bude to i preko 4 jedino ako ne potrefiš loš primjerak cpu-a.

pozdrav planiram uzet fx 8350 i imam sada na phenomu mugena 3 pitanje glasi, malo bi se  zabavljao clocanjem proca dali je taj hladnjak dovoljan uz to je i kuciste xigmatek elisium ima 4 200 mm venta 3 120mm i jedan 140 ili da idem na vodeno ?

Pero
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 9:20 (Legolasij).
17 godina
Legolasij kaže...
Tiby kaže...
shammay kaže...

pozdrav planiram uzet fx 8350 i imam sada na phenomu mugena 3 pitanje glasi, malo bi se  zabavljao clocanjem proca dali je taj hladnjak dovoljan uz to je i kuciste xigmatek elisium ima 4 200 mm venta 3 120mm i jedan 140 ili da idem na vodeno ?

I vise nego dovoljan je Mugen 3,evo kakve su kod mene bile temp.

14 godina
Legolasij kaže...

To nećeš znati dok ne probaš, klokni ga pa vidi temperature.

Trebao bi naći neki sweet spot između GHz, napona i temperature i naravno svojih potreba.

Imam ga na 4.4GHz s 1.4000V pod H 110 s temperaturama do 50°C ide on i na 4.8 GHz ali trebam skoro 1.5000V a za 4.6 GHz 1.7500V što su visoki naponi za 24/7.

Odluka je jasna, zato kažem kako moraš probati jer vodeno i nije jeftino.

Probaj pa javi naravno s nekim pikčrs temperatura i clockova.

14 godina
vava kaže...
Legolasij kaže...
Tiby kaže...

I vise nego dovoljan je Mugen 3,evo kakve su kod mene bile temp.

Prime treba vrtiti najmanje 30 i više minuta da ti pokaže prave temperature. Tek nakon nekih 20 i neš minuta stisne procesor pošteno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 10:17 (itomic009).
17 godina
AMD FX Club

Vrtio se on 2h, i temp nije presla 54.

Sad je trenutno na vodi tako da su temp jos manje oko 47

Odvrtit cu na vodi 1-2H da vidim max temp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
shammay kaže...
shammay kaže...
Pozdrav! Sljedeci tjedan uzimam ovu plocu i proc. pa me zanima jel dobar kombo?(imam 7870 grafu)! jel moze neka preporuka za cooler!
Gigabyte MB GA-990XA
FX-Series X8 8320

Sad su mi bacili bubu u uho, malo sam u nedoumici! Izmedu 8350 ili i5 3470! Pomoc! Pls previse slusam ljude oko sebe! ;)
14 godina

Kupi FX 8350.

15 godina
protjeran
valjda 8320?
15 godina
neaktivan
AMD FX Club
Ma dvojba je izmedu fx8320,fx8350 ili taj i5!

0 0 hvala 0
13 godina
shammay kaže...
Ma dvojba je izmedu fx8320,fx8350 ili taj i5!

Dugoročno, uzmi 83xx, kratkoročno, uzmi i5...

Ali sve ispod i7 je bacanje love po meni osobno...

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
12 godina
AMD FX Club
ja sam se dvoumio dal uzet i5 ili 8320. Uzeo sam fx i ne požalih. Sigurno nebi požalio ni da sam uzeo intela. Kako kažu da je fx dugoročno isplativija investicija, to nikako ne treba zanemariti.
grga
Moj PC  
9 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

pitanje jedno fx procesori podrzavaju rame do 1333 mhz ? ako je tako ona nema potrebe kupovat neznam 1600 pa nadalje jer procesor moze to iskoristiti ili sma ja nesto krivo procitao ?

Pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Legolasij kaže...

pitanje jedno fx procesori podrzavaju rame do 1333 mhz ? ako je tako ona nema potrebe kupovat neznam 1600 pa nadalje jer procesor moze to iskoristiti ili sma ja nesto krivo procitao ?

FX bez problema vozi i 2133MHZ memu, ne brini se.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 21:06 (zoharbizo).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jel velika razlika izmedju FX6350 i FX6300, jer skoro po cijeni FX6350 kosta kao FX8xxx serije?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

hvala pazario sam ga prije 10 min :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Legolasij kaže...

Podržavaju do 1866 MHz

hvala na odgovoru :)

Pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ljudi, jel ima tko problema sa tocnoscu temperatura jezgri na 8320, klokan ili stock isti vrag ?
u idle-u mi kaze nerealnih 18-20 di tako sace do realnih 30-35, a kad je opterecen temp je podjednaka temperaturi socketa. na mbo probani svi dostupni biosi i promjena nema. tako mi od dana kupnje al se ne opterecujem, ravnam se po temp socketa. samo me zivcira i zanima dal itko drugi ima takve probleme.
sockem i max core u igrama stanu na 60C tak da u to vjerujem al cim se proc baci u idle core temp laze
14 godina

Pa opće je poznato da ti AMD senzori ne pokazuju pravo stanje a u idle modu apsolutno ne pokazuju pravo stanje.

17 godina
neaktivan
AMD FX Club
koju plocu za 8350?

u novom bugu je gigabyte sniper, a u obzir dolaze i Gigabyte GA-990FXA-UD5, asus SABERTOOTH 990FX R2.0 ili neka treca?

0 0 hvala 0
14 godina

Ako imaš para uzmi Sabertooth ili UD5. Vrhunske ploče a ove skuplje su preskupe a niš koristi od toga dodatnog što dobiješ.

17 godina
neaktivan
AMD FX Club

bit ce jedna od te dvije, eventualno gledam koja bi bila bolja za lagani oc.

koliko vidim na review-u ovdje UD5 usb 2.0 portovi imaju struju cak i kad je komp iskljucen sto je odlicno za punjenje mobitela, ne znam da li je to sad standard ili ne i da li to i sabertooth ima?

s druge strane, brine me gigabyte-ov uefi, znam da je asusov garant bolji

eh da, sabertooth ima 5 godina garancije?? da li to vrijedi i kod nas ili samo vani?

edit: izgleda da ud5 ima dosta problema s ovim procom:

http://www.overclock.net/t/1023100/official-gigabyte-ga-990fxa-series-owners-thread-club/8020#post_21295679

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 9:51 (peacock).

0 0 hvala 0
13 godina
peacock kaže...

bit ce jedna od te dvije, eventualno gledam koja bi bila bolja za lagani oc. 

Uzmi sabertooth, bolja je što se tiče UEFI-a(barem meni), lijepo izgleda, i najvjerovatnije će ti dulje trajat(asus ipak, jel), i 5 god garancije je još jedan plus(tu garanciju brijem da nemaš u svim dućanima, zovi dućane i raspitaj se prije neg kupiš ju). {#}

Ak baš hoćeš lagani OC, nije ti ni 990xa-ud3/m5a97 loša, a nije ni skupa. {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 16:08 (ramzocro-HCR).
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Kakvi su hladnjaci na FX procesorima, jel rondaju ko stock hladnjaci na Phenomu II recimo ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da.

15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Kakvi su hladnjaci na FX procesorima, jel rondaju ko stock hladnjaci na Phenomu II recimo ?

Kao malo glasniji fen.

I'm very large!
13 godina
AMD FX Club

Zimi je još podnošljiv ali ljeti je kao mlazni avion {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

... ful se uživiš, ako igraš WoW  {#}

grga
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Stigao FX 6300 :) e sad jos da stigne ostatak kompa {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 22:26 (chaselol).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Praetorian1 kaže...

Kao da imas perilicu rublja u sobi tako dobro rade

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice