Ma i ja gledam da uzmem taj coolermaster 240m ali izgleda niš od toga uzimam novi monitor pa će to sačekat
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 876.377
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bravo dečki sve ste mu objasnili kako treba i ispravno.
Kolega ekser pored svega toga što su dečki rekli zaboravi overclock procesora bez dobrog aftermarket coolera jer se ovi malci griju onako pošteno.
Baza dobrog pc-a ti jeuvijek kvalitetno napajanje, prozračno kućište i kvalitetna mbo tu se ne bi trebalo šparati a drugo se da nadograditi kad se podkožiš zato mjenjaj tu mbo ako želiš neki fx 83..
znam...vidi, nije meni bitno trenutno to.. trenutno mi je grafa prioritet jer sam prodao svoju, i trenutno sam na integrusi :D ... proc je x4 phenom, s kojim sam osobno zadovoljan, s starom 5830 su radile sve igre odlicno, i najnovije, najzahtjevnije... naravno, ne sve full detalji,ali meni o tome ne ovisi zivot :D .bitno da radi glatko..uostalom,vecina igara izgleda odlicno vec na medium high postavkama... sad mi treba ili grafa za x4 phenoma, ili neki proc koji bi bio ok za moju plocu , jer ne planiram sad i mbo novi uzet, jer mi ne treba.... jedino sto cu vjerojatno kuciste neko bolje morati jer trenutno imam neko noname smece .. bez ikakvih dodatnih ventica :D . al dobro...
Poodavno sam imao Pentium D930 3.0GHz koji se baš puno grijo i on me je naučio da nemam šta tražiti sa stock coolerom, ako hoćeš da se malo igraš sa overclockom moraš imati aftermarket cooler
Poodavno sam imao Pentium D930 3.0GHz koji se baš puno grijo i on me je naučio da nemam šta tražiti sa stock coolerom, ako hoćeš da se malo igraš sa overclockom moraš imati aftermarket cooler
naravno. imam na drugom pcu x3, kojeg sam otkljucao u x4 s stock kulerom pa se rusi :D
znam...vidi, nije meni bitno trenutno to.. trenutno mi je grafa prioritet jer sam prodao svoju, i trenutno sam na integrusi :D ... proc je x4 phenom, s kojim sam osobno zadovoljan, s starom 5830 su radile sve igre odlicno, i najnovije, najzahtjevnije... naravno, ne sve full detalji,ali meni o tome ne ovisi zivot :D .bitno da radi glatko..uostalom,vecina igara izgleda odlicno vec na medium high postavkama... sad mi treba ili grafa za x4 phenoma, ili neki proc koji bi bio ok za moju plocu , jer ne planiram sad i mbo novi uzet, jer mi ne treba.... jedino sto cu vjerojatno kuciste neko bolje morati jer trenutno imam neko noname smece .. bez ikakvih dodatnih ventica :D . al dobro...
Ok onda što se grafe tiće najviše HD7850 ili gledaj nešto iz serije HD 77... ako uzimaš polovno poželjno je imati što dužu garanciju jer je vlasnik vjerojatno frljio gpu.
I kao što si rekao mjenjaj kištru i dodaj koji ventilator jer ti se sve sigurno grije onako pošteno.
Onda skupi lovu i kupi neki aftermarket cooler kako bi mogao dodati juica svom X4.
Tako bi bar ja napravio.
pa ne znam... ima ljudi koji ne klokaju grafe, vjerojatno ni ne znaju kako se kloka :D ... nasao sam 7770, dal bi bila ok za trenutni x4?
pa ne znam... ima ljudi koji ne klokaju grafe, vjerojatno ni ne znaju kako se kloka :D ... nasao sam 7770, dal bi bila ok za trenutni x4?
Danas djete s 11 godina zna povući slider na maksimum...
Bdw. koji je to x4?
b50 je
b50 je
B50 ti je otkljucani X3 450, imas 4 jezgre i rokaj. Moja cetvrta jezgra je nestabilna a imam najjacu izvedbu 7770 kartice i bottleneck imam ali skroz minoran, a posto je kod tebe otkljucana cetvrta jezgra neces imati problema nikakvih, ta kartica ima da radi ko singerica!
Planiram uzet neki fx cim neka lova naleti, razmisljam izmedu 6300,6350 ili 8320, dal se isplati dat 100 kn vise za 6350 ili pak jos nesto vise za 8320,ili uzet 6300 i oc-at ga? Kupit preko ebaya ili kod nas?
Trenutna konfiguracija je:
asus m5a97 r2.0
amd phenom II x4 965 3.4ghz
lc cc 95
gigabyte hd7770 oc 1gb ddr5
g.skill ripjaws series 1x4gb (1600mhz)
coolermaster b500w
Misljenje?
FX 6350 se nikako ne isplati pored FX 6300 jel su isti i clockaju se slično a ne bi ti bilo loše da doplatiš odmah za FX 8320 pa si miran.
realno ici sa 965 na fx6300 se ne isplati toliko, mislim dobices upgrade ali nista pretjerano, pici na 8xxx seriju

Planiram uzet neki fx cim neka lova naleti, razmisljam izmedu 6300,6350 ili 8320, dal se isplati dat 100 kn vise za 6350 ili pak jos nesto vise za 8320,ili uzet 6300 i oc-at ga? Kupit preko ebaya ili kod nas?
Trenutna konfiguracija je:
asus m5a97 r2.0
amd phenom II x4 965 3.4ghz
lc cc 95
gigabyte hd7770 oc 1gb ddr5
g.skill ripjaws series 1x4gb (1600mhz)
coolermaster b500w
Misljenje?
Koliko si spreman dati za fx8320 ili 8350
Hvala svima, strpit cu se malo pa uzet 8320 ili mozda 8350. Lp!
Jel zna netko gdje bi mogao naći P2.10c BIOS za Asrock 880G Extreme3 ploču? Na Asrock stranici je nema (maknuli su ga), a u tom BIOS-u se nalazi PSI-A opcija s kojom FX 8320 radi bez problema pod punim opterećenjm.
Nova ploča mi se ne kupuje, taman sam uspio nekako lovu skupiti za FX 8320, ali me muči da neće radit dobro na ploči bez tog BIOS-a.
Jel zna netko gdje bi mogao naći P2.10c BIOS za Asrock 880G Extreme3 ploču? Na Asrock stranici je nema (maknuli su ga), a u tom BIOS-u se nalazi PSI-A opcija s kojom FX 8320 radi bez problema pod punim opterećenjm.
Nova ploča mi se ne kupuje, taman sam uspio nekako lovu skupiti za FX 8320, ali me muči da neće radit dobro na ploči bez tog BIOS-a.
Strpi se možda netko ima na forumu(ponajviše pitaj osobe koje imaju tu ploču da ti pošalju bios), a ako ništa drugo imaš dosta foruma na web-u, pokušaj na linustech, oc3d ili overclockers.net; ak nitko nema tamo, onda pošalji asrock podršci email ili pak se strpi da stave neki bios koji će ti pasat, u najgorem slučaju prodaj ploču, nadodaj koju kunu i kupi ovak neš.
Najbolja matična za fx 6300 ili fx 8320 za clokanje ali da nije skupa
Polovna Gigabyte UD3.
Strpi se možda netko ima na forumu(ponajviše pitaj osobe koje imaju tu ploču da ti pošalju bios), a ako ništa drugo imaš dosta foruma na web-u, pokušaj na linustech, oc3d ili overclockers.net; ak nitko nema tamo, onda pošalji asrock podršci email ili pak se strpi da stave neki bios koji će ti pasat, u najgorem slučaju prodaj ploču, nadodaj koju kunu i kupi ovak neš.
Mail sam slao Asrock supportu, niš ne reagiraju, tj kažu da ne postoji taj bios, jedino ovo sa forumima bi mogao probat.
Ploča nova mi se ne kupuje jer sam jako zadovoljan s njom i nema love trenutno, stara je skoro 3 godine, a nikad nijednog problema s njom.
Kontaktiraj Don Kihotya preko FB-a ili na PCE forumu, tamo je aktivan.
Tko je Don Kihoty? Haha
Ma odustao sam od kemijanja, nabavio sam Gigabyte 970a ud3 ploču, čak mi na njoj Phenom 965 radi na 4.0 ghz-a sa malo manjim naponom nego na Asrock (na njoj 3.9, malo veći napon), baš je dobra ploča.
FX 8320 ipak neću uzimat zbog mijenjanja ploče nego ću uzet FX 6300.
Jel bi se dao oc-at na 4.5ghz sa freezerom 13?
U nekoliko novih igara (Far Cry 3, AC 3 i 4, Tomb Raider) sam primjetio da mi Phenom koči Asus GTX 660, procesor je na 80, 90%, a grafička na 70, 80, nekad 90% rijetko kad je na 98, 99% iskorištenosti, dal će mi jače oc-ani FX 6300 poboljšat igranje?
Možeš ga clockati na 4.5GHhz i poboljšati će ti igranje odnosno bolje će iskorištavati grafu sigurno.
Tko je Don Kihoty? Haha
Ma odustao sam od kemijanja, nabavio sam Gigabyte 970a ud3 ploču, čak mi na njoj Phenom 965 radi na 4.0 ghz-a sa malo manjim naponom nego na Asrock (na njoj 3.9, malo veći napon), baš je dobra ploča.
U nekoliko novih igara (Far Cry 3, AC 3 i 4, Tomb Raider) sam primjetio da mi Phenom koči Asus GTX 660, procesor je na 80, 90%, a grafička na 70, 80, nekad 90% rijetko kad je na 98, 99% iskorištenosti, dal će mi jače oc-ani FX 6300 poboljšat igranje?
Koja ti je logika, molim te, dati za fx 6300 cash kad za 100-200kn više možeš imat 8320?
Gigabyte MB GA-990XA
FX-Series X8 8320
Gigabyte MB GA-990XA
FX-Series X8 8320
super ploča i proc
uzmi nh-d14 ili mugen
Tko je Don Kihoty? Haha
Koja ti je logika, molim te, dati za fx 6300 cash kad za 100-200kn više možeš imat 8320?
Ja znam sa koliko love raspolažem i nije razlika 100, 200kn nego 300-tinjak kn, tebi to možda nije puno, ali meni je.
Bit će mi dovoljan i fx6300.
Ja znam sa koliko love raspolažem i nije razlika 100, 200kn nego 300-tinjak kn, tebi to možda nije puno, ali meni je.
Bit će mi dovoljan i fx6300.
Slobodno uzimaj fx 6300, odlican proc. Imam ga na gigi 970 ud3 i sa freezerom 13 ga drzim na 4,5ghz. Igre kod kojih je on bottleneck su one koje ne koriste vise od 1-2 jezgre sta znaci da bi sa fx 83xx bila ista stvar.
Gigabyte MB GA-990XA
FX-Series X8 8320
Moze neki dobar cooler za proc izmedu 250-300kn? Nocuta mi je malo preskupa!