AMD FX 8350 ili Intel I5 - 4430?

poruka: 103
|
čitano: 25.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dodani zvučnici, RAM naknadno ubaci bez problema, sa 8GB je cijena 7300HRK a bez 7060HRK.

U svakom slučaju ima bolju MBO, jači CPU i CPU cooler a i osjetno jači GPU, GTX 760 OC.{#}

iclock2much

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: AMD FX 8350 ili Intel I5 - 4430?
Stjepanj kaže...

sry ali taj proc(i5 3350p) i ploca(cipsetb75) su teski drlog u odnosu na gore spomenutog fx-a...a covjek je rekao da ima 5000kn na raspolaganju, neznam cemu..LP

http://ark.intel.com/products/69114

Drlog kako kome no da covjeku odmah kazete B chipseti oznacavaju biznis klasu iliti plagenplej za "uredske masine" Pa ak se misli klokati nebu islo ... ako je to drlog na koji se misli. Inace proc je i vise nego OK za bilo sto danas i danas i svakako prije bih uzepo taj drlog engo skalameriju od AMDa s ""osam jezgri"". Zalud mu taj marketin i presiroki L2 kesh koji taj drlog od proca nikad nece znat iskoristiti (Tak je optimiziran!)

Nego kaj su ti inteli tak pojeftinili ili je amd poskupio kad s ovdje vec prica o zadjem haswellu (je i5 ok) kaj je u kompletu s drlog plocom jefiniji od amda. To nesto cudno. Lazna propaganda.

XXX kaže...

Gleda onaj tko plaća račune.

Yup a on o se susedu na vuru pristekal {#} (tak da mu je taj detaljcic nebitan)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 12:37 (gljinoliga).
17 godina
protjeran
damn kaže...

Moja topla preporuka ti je uzmi FX 8530. Da odma razjasnimo, nisam nikakav fanboy jednog ili drugog. Imao sam prije u prvoj konfi Intelov P4 i odlično me služio. U drugoj AMD Athlon 4000+ i on me odlično služio. Samo ovaj drugi za znatno manje para. Iz nekog čudnog razloga ljudi preferiraju Intel, plate skuplje a dobiju iste perfomanse ako ne i lošije. Ovaj FX 8350 pojede taj i5 uzduž i prerijeko u aplikacijama koje efetktivno koriste više jezgri. Ja isto uzimam novi komp brzo i definitvno za te pare uzimam FX, ovaj i5 je sad podjednak (i bolji za malu razliku) sa FX, a u aplikacijama koji koriste više jezgri je dosta lošiji. Ista stvar ko da ideš u dućan kupit patike i možeš uzest ajmo reć Reebok za manje pare i istu kvalitetu i izgled al ćeš ti izabarat Nike samo zato jer je to Nike, unatoč tome šta nije ništa bolji ili je čak i lošiji. Ista stvar je s AMD i Intelom. Intel je jednostavno zvučnije ime i zato ga ljudi preferiraju. Inače sad obe generacije konzola rade na 8core porcesorima, igre će kroz godine bit optimizirani za 8core procesora. Ugl. nećeš pogrješit sa niti jednim, al evo ti jedan test gdje je FX 8350 čak i bolji od i7. Testirane su igre koje efektivno koriste 8core procesore, samo da malo razmisliš:

https://teksyndicate.com/videos/crysis-3-benchmarks-amd-fx-8350-vs-intel-i7-3770k-both-overclocked

Ja osobno da imam para bih najrađe uzeo jedan i7, al eto malo sam ograničen pa između i5 i FX, definitivno uzimam FX.

Potpis na ljude da vole dat vise para a i sam da se hvale. No isto ljudi vole zaboravit da je to bilo neko drugo vrijeme gdje je bahati intel izbaciosmece od arhitektiure khm P4 "koja je bila ispred svog vremena" pa je srecom i intel imao jos hrpu para (stedljivo) da podmaze raznorazne gikove da mu progrmiraju za to njegovo cudo Dok se Athlon sluzio dobro uhodanim optimizacijama za P2/P3 arhitekturu. Tak da te zato jako dobro sluzio taj Athlon ... Iako budimo iskreni govoris o A64 a taj je ipak malo doradenija biljka od P4 i nikako nije kostao manje ;)

U zadnjih 6-7g AMd je zakenjal koliko je mogao, izvulklo se para prodalo se kupilo se (ko u hrvatskom snu) a osnovni biznis i razvooj CPUa ma tko to yebe. Mislim intel si moze priustiti takve piydarije o firmica kao AMD koja nikad nije bas imala ista brda para. Manje popularna firmica samo medu ljudima plice dzepa, nece ba da to kupi uz mecku i zlatni lanac.

Samo detaljcic da se ta "razlika" u parama izmedju i7 i fx brzo osjeti na racunu za struju cak i ako oba kompa koriste istu prozdrljiv karticu od 150-200W. A ako konfa nije zamjena za plejstejshn to se jos znatnije osjeti. No dok sused placa rcune ni neki problemcek.

17 godina
protjeran
damn kaže...

(...) Imam osjećaj da si ti debelo prešišao tu cifru za te dvije komponente u navednoj konfi. A i ono ako je baš stiska bolje onda uzest prvo 4 GB rama i kasnije još 4, pa uzest bolju grafu. Al svejedno forsiranje neke bjesne grafe nema smisla jer će nove igre koristiti puno veće teksture, više teselacije i SSAO efekata, jer nove konzole imaju puno više memorije.

Najace je kad se stedi na napajanju (koje za AMD i 200W treba bit zvjersko i jos se stedi na memoriji koja jemalo otisla u tlpm. Uz okvir od 5kkn najbolje mu je uzeti stariju intel platformu i7-37/i5-35 i najbolje sto se da naci od ploce i to je to (a problemcina su nasi distributei velika marza i slaba distribucija i kad je platforma aktualna). Dok AMD kojeg ba s viskom para ne zeli dobro kotira kod nas. FX ionako je samo u slidewareu bolji CPU od ikakvog Sandy/Ivybridgea a jedino sto ej "isplativo" je kakva FM2 platforma za budget gejmanje i hd7770.

16 godina
neaktivan

--------[ AIDA64 Extreme Edition ]--------------------------------------------------------------------------------------

Verzija                       AIDA64 v3.00.2500/hr

Modul za mjerenje performansi            4.0.568-x64

Početna stranica                  http://www.aida64.com/

Tip izvještaja                   Čarobnjak za izvještaje

Računalo                      xxxx

Pokretač                      xxxxx

Operativni sustav                  Microsoft Windows 7 Ultimate 6.1.7600.17273 (Win7 RTM)

Datum                        2013-10-03

Vrijeme                       19:41

--------[ Sistemski izvještaj ]-----------------------------------------------------------------------------------------

Računalo:

Tip računala                    ACPI x64-based PC

Operativni sustav                  Microsoft Windows 7 Ultimate

Instalirani Service Pack              -

Internet Explorer                  9.0.8112.16421 (IE 9.0)

DirectX                       DirectX 11.0

Ime računala                    xxxxx

Ime korisnika                   xxxx

Logon domena                    xxxx

Datum / vrijeme                   2013-10-03 / 19:41

Matična ploča:

Procesor                      QuadCore Intel Core i5-4430, 3000 MHz (30 x 100)

Naziv matične ploče                 Gigabyte GA-H87-HD3  (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Chipset na matičnoj ploči              Intel Lynx Point H87, Intel Haswell

Sistemska memorija                 7112 MB  (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)

DIMM1: Mushkin 991586                2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (8-8-8-22 @ 609 MHz)  (7-7-7-20 @ 533 MHz)  (6-6-6-17 @ 457 MHz)

DIMM2: Nanya M2Y2G64CB8HC5N-CG           2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (8-8-8-22 @ 609 MHz)  (7-7-7-20 @ 533 MHz)  (6-6-6-17 @ 457 MHz)

DIMM3: Mushkin 991586                2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (8-8-8-22 @ 609 MHz)  (7-7-7-20 @ 533 MHz)  (6-6-6-17 @ 457 MHz)

DIMM4: Samsung M378B2873EH1-CH9           1 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (8-8-8-22 @ 609 MHz)  (7-7-7-20 @ 533 MHz)  (6-6-6-17 @ 457 MHz)

Tip BIOS-a                     AMI (08/03/2013)

Komunikacijski port                 Communications Port (COM1)

Komunikacijski port                 Intel(R) Active Management Technology - SOL (COM3)

Komunikacijski port                 Printer Port (LPT1)

IMAM FX 8120 SKORO ISTI KA I TI ŠTA KUPUJEČPOTPUNO ISTI PO BRZINI ALI MORAO SAM UZETI JOŠ JEDNOG ZA MENE I PREVAGNUO NOVI TIP UTORA (1150) , MORAŠ KUPIT HLADNJAK PO MENI NAJBOLJI Cooler SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000  INTEL JE TIH I BRZ ZA MENE KOJI PONEKAD UPALI IGRICU ODLIČAN KAD UBACIN SINOVU GRAFIKU...POGLEDAJ MOJ PROFIL I KOJEKOM IMAM....AKO ĆEŠ KOLKAT I ZEZAT SE UZMI AMD 50% APLIKACIJA KORISTI 8 JEZGRI AL KAD JEDNA RADI TADA JE INTEL BOLJI  

Moj PC  
0 6 hvala 0
16 godina
neaktivan

ŠTA GOD UZEO NEŠ FALITA AL ADM NEK IDE SA ATI -jem(JEDNA FIRMA) A INTEL JE BOLJI SA NVIDIOM JER SAM PROBAVAO ...NISAM NEKI MUDRIJAŠ I VIDIŠ PO IZVJEŠTAJU  AIDA 64 DA POSJEDUJEM NAVEDENE KOMPONENTE

Moj PC  
0 10 hvala 0
13 godina
neaktivan

da se ubacim malo u temu  isto planiram kupiti 8350 kad sam sve procitao(trebalo vremena:) ), jedno pitanje covjek oce gaming kompjuter

mjerili su intel i amd i tu su negdje  sad pitanje neznam ja volim igrat igrice i imat upaljen media player i slusat glazbu (jer mi se nekad slusa glazba nije lose s igrama)

imam upaljen internet browser i jos odreden broj programa za sto sve treba proc naravno pokretat i onda upalim igricu jer mi se neda sve gasiti da bi dobio max perfomanse

zar nije onda tu bolji amd sa 8 jezgri jer moze vise toga podnjet ?

prije sam probavao isto tako raditi dok sam koristio phenom x2 i ima razlike nego kad odkljucam jos 2 jezgre zar u tom obliku nedobiva amd sa 4 vise jezgri od intela.

ljudi koji mjere rade benchmark i slicno najvjerovatnije imaju focus na jednoj stvari pa da dobiju maximalni ucinak za tu odredenu stvar.

to je cisto moj zakljucak i pitanje sad sto vi mislite o tome ?

Pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

trebalo bi biti brže ali i to ti baš puno nevrijedi s obzirom i da na intelu imaš određeni broj logičkig jezgri koji "jednako" dobro se nose kao fizičke mislim na multitasking.

14 godina

to što amd ima duplo više jezgri ne znači da je duplo bolji. intel ima puno efikasnije jezgre i u nekim situacijama je bolji, u nekima su podjednaki, a u nekima amd bolji. za ovo što si naveo je i i5 dobar, tu više igra količina rama

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 0:57 (zuper).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zuper kaže...

to što amd ima duplo više jezgri ne znači da je duplo bolji. intel ima puno efikasnije jezgre i u nekim situacijama je bolji, u nekima su podjednaki, a u nekima amd bolji. za ovo što si naveo je i i5 dobar, tu više igra količina rama

to je moje iskustvo :)

Pero
13 godina
neaktivan

kad vec gledas komp do 5000 kn zasto nebi kupio nesto rabljeno ?

odreden djelove kupis rabljenje sa garancijom nemoras sve ima dosta grafickih koje se prodaju pa se zapitas uzet mozda novu ili rabljenu 10-15 % bolju za iste ako ne i manje pare ?

j sam bio skeptik za talve stvari ali kupio radeon 6870 kad mi je crkla stara grafa i platio ju 700 kn (prije 6 mjeseci ) i imala godinu dana garancije nikad problema s njom samo malo vise guglat i nades.

Pero
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 1:13 (Legolasij).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Legolasij kaže...

kad vec gledas komp do 5000 kn zasto nebi kupio nesto rabljeno ?

odreden djelove kupis rabljenje sa garancijom nemoras sve ima dosta grafickih koje se prodaju pa se zapitas uzet mozda novu ili rabljenu 10-15 % bolju za iste ako ne i manje pare ?

j sam bio skeptik za talve stvari ali kupio radeon 6870 kad mi je crkla stara grafa i platio ju 700 kn (prije 6 mjeseci ) i imala godinu dana garancije nikad problema s njom samo malo vise guglat i nades.

Generalno se ljudi boje kupiti nesto rabljeno pa cak i sa garancijom jel kod PCa neznas. Meni je 460 od nvidia riknila 2 puta pa sam slao na garanciju 2 puta i dosla mi je nova 2 puta... sada ova zadnja sa njom nemam problema ali boze nazivirao sam se...

Kada ti crkne par komponenti onda ti dođe da gledas koliko dugacku garanciju imaju pa cak uzmes i skuplje stvari koje su losije samo da imaju 3 godine garancije

14 godina

Kupi si FX 8320 jel je bolji od i5 za to što si naveo. Imao sam više FX-ova i sad imam i7 3770K i sve što mogui reć je to da je AMD price  to performance ratio daleko bolji.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice