Amd Athlon II X3 435 Review by Jughead

poruka: 30
|
čitano: 7.274
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

AMD Athlon II X3 435 2.9GHz Review BY Jughead

Radi se o ovom procesoru:

AMD Athlon II X3 435

-2.9GHz

-Socket AM3

-1.5 MB Cache

-95W

Testna konfiguracija:

Gigabyte GA M61SME-S2L(S flashanim biosom na F5j)

2GB + 1GB Transcend DDR2 800MHz Dual Channel

Chieftec 450W

Seagate 200GB SATA

AMD Athlon II X3 435 2.9GHz(Stock cooler)

Ati Radeon X1600 pro 256mb

Testini OS je Windows 7 Ultimate x64

Evo pa krenimo!

Procesor sam naručio u ADM-u. Stigao je za 2 dana overseas-om. Procesor sam platio 600kn + 60kn poštarine.

Slike u opterećenju:

Opterećenje s Prime95 Opterećenje s Prime95

Temperature u opterećenju Temperature u opterećenju

CPU-Z u opterećenju CPU-Z u opterećenju

Slike u normalnom radu:

Normalni rad Normalni rad

Temperature u normalnom radu Temperature u normalnom radu

Slike 3DMark:

3DMark 3DMark

3DMark rezultati 3DMark rezultati

EVEREST REZULTATI:

Test brzine čitanja iz memorije Test brzine čitanja iz memorije

Test brzine zapisivanja u memoriju Test brzine zapisivanja u memoriju

Test brzine kopiranja u memoriju Test brzine kopiranja u memoriju

Moje mišljenje:

Procesor je stvarno moćan i brz nadam se da ću u bliskoj budučnosti nabaviti ploču koja podržava ACC da provjerim i tu 4. jezgru.

Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 12:54 (Jughead).

8 1 hvala 4
16 godina
neaktivan

To je review? di je bench u pi-evima,3D markovima,max takt,max undervolt + temp,slike,neka usporedba s sličnim...

loš review,sorry

9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije to review uopće, samo si pokazao temperature.

Daj malo benchmarka i slično, bez toga ti je tema bezveze.

ali TU čisto za poticaj...

edit:i rami ti ne rade na 400 mhz, nego na 800...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 3:22 (stipica_zd).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Amd Athlon II X3 435 Review by Jughead
stipica_zd kaže...

Nije to review uopće, samo si pokazao temperature.

Daj malo benchmarka i slično, bez toga ti je tema bezveze.

ali TU čisto za poticaj...

edit:i rami ti ne rade na 400 mhz, nego na 800...

OFC,daj PC mark,PI benceheve i ovo ostalo što sam nabrojao,pa dodaj u 1. poruku

15 godina
neaktivan

EVEREST REZULTATI:

Latencija memorije Latencija memorije

CPU Queen CPU Queen

FPU Mandel FPU Mandel

FPU SinJulia FPU SinJulia

FPU Mandel FPU Mandel

CPU PhotoWorxx CPU PhotoWorxx

CPU ZLib CPU ZLib

CPU Julia CPU Julia

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 12:46 (Jughead).
15 godina
odjavljen
Ovo nije review.
Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Treba ga probat otključat na nekoj 785G/SB710 ploči i sličnima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jughead kaže...

REZULTATI:

Ajd sad skupi te slike i napravi šta sam napisao jer ovo dosad je praktički ništa: temperature,CPU-z i everestovi sintetički benchevi

ubaci sve u 1 post

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 12:42 (pod009).
15 godina
neaktivan

U 1. post stane samo 10 slika tako da nemože sve stati u 1. post

16 godina
neaktivan
Jughead kaže...

U 1. post stane samo 10 slika tako da nemože sve stati u 1. post

a linkovi na image uploadere? staviš 10 slika u post (max takt,stock,max undervolt,PI x2,everest x2,max temp,idle temp i PC mark),a ostalo nabaciš na image uploadere i staviš linkove

16 godina
neaktivan

Rewiew se započinje tako da se testni predmet(u tom slučaju CPU) detaljno opiše i nabaci par slikica.

Eh onda se krene na sintetičke testove, ponašanje pri OC-u, Mijerenje temperature,itd... i u konačnici napišeš(što obijektivnije moguči) zaključak.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jughead kaže...

Slike 3DMark:

Moje mišljenje:

Procesor je stvarno moćan i brz nadam se da ću u bliskoj budučnosti nabaviti ploču koja podržava ACC da provjerim i tu 4. jezgru.

Šta će ti nova ploča i 4.-a jezgra kada imaš tu staru i sporu grafičku?

Sačuvao sam si CPU rezultate od 3DMarka 06 pa da usporedimo sa mojim Phenom II x3 720

X3 440 @ 2.9 GHz - 3154

x3 720 @ 2.8GHz - 3303

x3 720 @ 3.0GHz -  3469

Hebiga 6MB L3 cache-a pomaže...

Probaj overclockat malo.

EDIT: Zašto ti je napon tako velik -> 1.440V <- dok je opterećen? Ili ta matična vraški overvolta (pričamo o 0.11V) ili si sam digao napon?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion &amp; Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 13:11 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Jughead kaže...

Slike 3DMark:

Moje mišljenje:

Šta će ti nova ploča i 4.-a jezgra kada imaš tu staru i sporu grafičku?

Sačuvao sam si CPU rezultate od 3DMarka 06 pa da usporedimo sa mojim Phenom II x3 720

X3 440 @ 2.9 GHz - 3154

x3 720 @ 2.8GHz - 3303x3 720 @ 3.0GHz -  3469

Probaj overclockat malo.

EDIT: Zašto ti je napon tako velik -> 1.440V <- dok je opterećen? Ili ta matična vraški overvolta (pričamo o 0.11V) ili si sam digao napon?

Koji da stavim napon i gdje to da stavim?

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Jughead kaže...

Slike 3DMark:

Moje mišljenje:

Šta će ti nova ploča i 4.-a jezgra kada imaštu staru i sporu grafičku?

X3 440 @ 2.9 GHz - 3154

x3 720 @ 2.8GHz - 3303x3 720 @ 3.0GHz -  3469

Probaj overclockat malo.

Pa kaj onda kaj je stara ona dere Dirt 2 na Low i Medium bez trzanja <---- to je zbog procesore Smijeh

17 godina
Jughead kaže...

Koji da stavim napon i gdje to da stavim?

A hebiga mislio sam da se kužiš u to. Pročitaj vodiče.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion &amp; Star Trek | Downloading High Definiton Video
16 godina
neaktivan
Jughead kaže...

Pa kaj onda kaj je stara ona dere Dirt 2 na Low i Medium bez trzanja <---- to je zbog procesore Smijeh

Sigurno zato jer igraš na maloj rezoluciji.

15 godina
neaktivan

ako je 1280x1024 malo, e onda svarno

16 godina
neaktivan

Evo sad liči na nešto,samo makni žuti marker!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jughead kaže...

Pa nije baš uber preveliko.
Nabavi novu grafu, to ti govore ljudi koji očito više znaju nego ti...

17 godina
Jughead kaže...

Za petama ti je moja integrirka HD3300, a HD4260 bi te i stigla. To ti dovoljno govori o jačini tvoje kartice.

15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
Jughead kaže...

Pa ako ti imaš 3000 kn za novu grafičku...,JA uopće nisam tražio VAŠE mišljenje o mojoj konfi,moja grafa još dere novije igrice na low i neću kupovat neku sad ati 5850/5870 ili Nvidiu 470/480 za to kaj mi je to neko rekel.Namigiva

15 godina
neaktivan
Jughead kaže...
stipica_zd kaže...
Jughead kaže...

Pa ako ti imaš 3000 kn za novu grafičku...,JA uopće nisam tražio VAŠE mišljenje o mojoj konfi,moja grafa još dere novije igrice na low i neću kupovat neku sad ati 5850/5870 ili Nvidiu 470/480 za to kaj mi je to neko rekel.Namigiva

Polako tigre,nitko ti ne govori ništa da bi te spustio ili na tvoju štetu,ne pretvaraj vlastitu temu u trolov brlog i pljuvačinu. Piši i dalje po svom,ako zaglibiš kontra pravila tu su modovi i admini,a od usera tko će te čitati - hoće,tko ne - neće..i doviđenja.
Ne treba ti 3 000kn da bi imao poštenu grafičku,danas za tu konfu je šteta ne staviti bar 9600GT/HD4670/3870/8800GT 256*512mb polovnu za 350kn.
Izraz da X1600 danas nešto dere je smiješan,možda Dotu ili Heroese 3 koji su 2D igra,nitko ti ne govori ništa,ponavljam,da ti flejma.

15 godina
neaktivan
Polako tigre,nitko ti ne govori ništa da bi te spustio ili na tvoju štetu,ne pretvaraj vlastitu temu u trolov brlog i pljuvačinu. Piši i dalje po svom,ako zaglibiš kontra pravila tu su modovi i admini,a od usera tko će te čitati - hoće,tko ne - neće..i doviđenja.
Ne treba ti 3 000kn da bi imao poštenu grafičku,danas za tu konfu je šteta ne staviti bar 9600GT/HD4670/3870/8800GT 256*512mb polovnu za 350kn.
Izraz da X1600 danas nešto dere je smiješan,možda Dotu ili Heroese 3 koji su 2D igra,nitko ti ne govori ništa,ponavljam,da ti flejma.

dobro ,ali samo kažem da i ta grafa može vrtit na low novije igrice nisam sad htio nekog popljuvat

my bad

Nevinašce

15 godina
neaktivan

E pa nemožeš Just Cause 2 igrat niti na low, DX10 only

15 godina
neaktivan
Jughead kaže...

dobro ,ali samo kažem da i ta grafa može vrtit na low novije igrice nisam sad htio nekog popljuvat

my bad

Nevinašce

Nema frke,nisam ni ja propovijednik,samo ti govorim da se ne živciraš,a ni ostale usere na forumu..X1600pro 256mb je gotovo najslabiji x1600 model,redovito opremljen sa DDR2 memorijom,još ajde da si rekao da imaš X1650XT sa DDR3,pa da se nešto i odigra..ovako je to samo uredna 2D grafa..

http://www1.sapphiretech.com/ca/products/products_overview.php?gpid=170

Čak nema ni UVD koji je predstavljen sa 2xxx serijom, te ima prastaru arhitekturu shadera i tex.unitsa..unified također zaživio sa 2xxx serijom..

Nije ti to grafa ni za što..bez imalo ljutnje..ni Aero ne može vrtiti kako spada,HD 4350 ju poždere pogotovo u vrćenju HD materijala,a 64bitna je.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 13:09 (thedream).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nema frke,nisam ni ja propovijednik,samo ti govorim da se ne živciraš,a ni ostale usere na forumu..X1600pro 256mb je gotovo najslabiji x1600 model,redovito opremljen sa DDR2 memorijom,još ajde da si rekao da imaš X1650XT sa DDR3,pa da se nešto i odigra..ovako je to samo uredna 2D grafa..

Čak nema ni UVD koji je predstavljen sa 2xxx serijom, te ima prastaru arhitekturu shadera i tex.unitsa..unified također zaživio sa 2xxx serijom..

Nije ti to grafa ni za što..bez imalo ljutnje..ni Aero ne može vrtiti kako spada,HD 4350 ju poždere pogotovo u vrćenju HD materijala,a 64bitna je.

znam ali je sad nemam para za novu grafu tako da me ne ismijavate bez veze Neodlučan

15 godina
neaktivan
Jughead kaže...
thedream kaže...

znam ali je sad nemam para za novu grafu tako da me ne ismijavate bez veze Neodlučan

Ma ne..dapače. Samo ti se sugerira od pisanja osvrta na procesor,kako bi trebao izgledati,do načina testiranja,na što obratiti pažnju. 5 za volju,1 za izvedbu,na kraju trojka. Belji se

15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ma ne..dapače. Samo ti se sugerira od pisanja osvrta na procesor,kako bi trebao izgledati,do načina testiranja,na što obratiti pažnju. 5 za volju,1 za izvedbu,na kraju trojka. Belji se

Hvala ti si me jedini pohvalio

Osmijeh

15 godina
protjeran
Jughead kaže...
thedream kaže...

Osmijeh

Sedi 5... Namigiva

(ne brini, odi kod cure, i nek te po(h)vali, to ti je najbitnije) Cool

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
15 godina
neaktivan
Jughead kaže...
thedream kaže...

Osmijeh

Nisam te pohvalio..ali samo hrabro dalje. Najbitnije je forsati stvar,kao kad clockaš napamet preko jumpera na socket 7 ploči,znaš da nemaš pojma šta radiš,ali i znaš da će ćorava koka pogoditi zrno,i uspjeti izvući toliko željenih 83mhz FSB-a. Smijeh Samo hrabro,pa izvedba otom potom..to ne znači sad da opališ 1.65V na stock cooleru i igraš se clockanja Bartona. Nego pročitaj koji vodič u qrc,pa ima ih sigurno i na ovom forumu,ako ne,imaš na PCE..

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 7:50 (thedream).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice