2 pwm venta na jedan pwm izlaz

poruka: 7
|
čitano: 1.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje, nisam znao u koju temu da stavim pa sam stavio ovdje jer je vezano za mbo, pitanje glasi, da li se mogu 2 pwm 4 pin venta staviti na jedan pwm 4 pin konektor na maticnoj pomocu Y konektora? pretpostavljam da se moze, ali me zanima da li moze doci do kakvog problema sto se tice opadanja struje na samom konektoru, i dali bi to maticna mogla izdrzati?  pretpostavljam da nebih bilo problema nikakvih, ali cisto da provjerim s vama sta vi kazete i mislite.

hvala LP 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: 2 pwm venta na jedan pwm izlaz
cryoteK kaže...

Imam jedno pitanje, nisam znao u koju temu da stavim pa sam stavio ovdje jer je vezano za mbo, pitanje glasi, da li se mogu 2 pwm 4 pin venta staviti na jedan pwm 4 pin konektor na maticnoj pomocu Y konektora? pretpostavljam da se moze, ali me zanima da li moze doci do kakvog problema sto se tice opadanja struje na samom konektoru, i dali bi to maticna mogla izdrzati?  pretpostavljam da nebih bilo problema nikakvih, ali cisto da provjerim s vama sta vi kazete i mislite.

hvala LP 

Radit ce bez problema imao sam iskustva. 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
15 godina
moderator

Slobodno spojiš, neće biti problema.

Jedino da bi to radilo kako treba trebali bi biti isti ventovi.

Ii samo na jednog treba biti spojena žica za očitavanje brzine, ali ti Y kablovi bi i trebali biti rađeni tako da na jednom fali ta žica.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
neaktivan

Ne moraju biti isti ventilatori.

Imao sam CM i Xilence na jednom splitteru i sve je radilo i imao je žutu žicu. 

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Nisam rekao da moraju nego da bi trebali. To što je tebi radilo ne znači da će svima raditi.

Ovako ako su različiti ne možeš znati kojom brzinom se vrti ovaj drugi, a i kod nekih ventova može biti drugih problema kao prebrza ili prespora vrtnja ili problemi kod pokretanja.

Ako je signalna žica za broj okretaja spojena na oba možeš zaboraviti na točno očitavanje brzine.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
neaktivan

Misliš na neujednačenost brzine?

Uvijek će oba biti na jednakoj voltaži pa pokretanje ovisi o samome ventilatoru.

Brzina će biti različita ako ventilatori imaju različite krajnje brzine, a ako imaju približno jednak maksimalni RPM, ne bi trebalo biti problema sa očitanjem brzine(+- 100 RPM)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
moderator

Upravo na to mislim, kužimo se :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice