Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.638.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Pozdrav. Tražim laptop do 6700/6800 kn. Najbitnija mi je brzina izvodenja, koristit cu ga za svakodnevnu uporabu, najcesce obrada videa/slika, surfanje, filmovi. Ne trebam windowse. Ssd je nuzan,od 256. Hdd ne trebam na pocetku, kasnije bih ga nadogradio. I povremeno bih mozda volio zaigrati fifu, pes, gta V ako je moguce za taj cjenovni rang. Dosad sam samo pceve imao tako da mi je ovo nepoznanica, pretpostavljam da je i7 ovdje analogni kao i u pcevima, a o moci integriranih kartica nemam pojma. Hvala unaprijed :)
može
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, trebao bih laptop koji bi mogao furat CS:GO i Dotu 2 na max postavkama na 60fpsa ili više minimum

Ficolinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

dvoumim se između ova dva laptopa,  koristio bih ga uglavnom za obradu slika, videa, i igranje CS:GO

http://genelec.ba/acer-aspire-e5-575g-i5gddr5-nxgdwex046--p2

http://genelec.ba/hp-probook450-y8a36ea-intel-i5-7200u-156-8gb1tb-dvd-rw-nvidia-930mx-p2

Cijene su im iste, pa me zanima vaše mišljenje, i ako imate kakvu bolju preporuku? 

Hvala

ARSENAL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

molio bih preporuku za laptop, ono sto bih volio da ima je SSD, backlit keyboard i najmanje dva USB 3.0 i ekran min 15", tezine da nije preko 2.5 kg, novaca bih dao do 7-8k kuna.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

u planu imam kupnju novog prijenosnika koji bi služio za korištenje Officea, Interneta, gledanje filmova, eventualno uređenje slika i korištenje nekih jednostavnih programa uređenja interijera...
Trenutno još uvijek koristim Dell Inspiron 5110 koji je super, no zbog promjene načina rada malo mi je postao nespretan za nošenje jer je težak i velik. Upravo zbog toga bi išla na neki lakši prijenosnik s dijagonalom ekrana 13 ili 14.
Ono što mi se izgledom sviđa (jer se u tehnički dio slab razumijem) je Dell Inspiron 7359 (jer mi je ovaj Dell do sad bio odličan) i MacBook Air, međutim vjerujem da je za Apple potrebno vrijeme prilagodbe na novi sustav jer sam do sad uvijek na windowsima bila. Jedino malo smeta kod laptopa kojeg trenutno imam: ekran je sjajni (u nedostatku stručnog izraza) i to mi je dosta problematično kad sam vani ili u prostoriji s puno sunčeve svjetlosti (a to je dnevno bar 2-3 sata).
Molim preporuke što bih ja za svoje potrebe uopće trebala gledati od karakteristika za novi laptop. Zahvaljujem i za svaku konkretnu preporuku.
Zaboravila sam napomenuti cijenu. Naravno, što jeftinije  :) Ovaj Dell koji imam s windowsima je bio oko 6000 kn prije 4-5 godina. Kad bih sad pronašla nešto kvalitetno za te novce bila bih sretna.

0 0 hvala 0
14 godina

imam sansu kupiti sada za 3600 kuna novi laptop acer.nx.gdzex.055 sa gtx 950m,treba mi za svakodnevni rad i za povremenol uredivanje videa.Dolazi sa i3 6100u sto mislite hoce biti dovoljan ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav ekipa,

molia bi preporuku za laptop od recimo 7500kn... obavezno da ima SSD... koristia bi se vecinom za igranje (ne zahtjevno, vecinom LoL, dont hejt), surfanje i programiranje (da brzinom munje pokreće IDE-e itd...)

isto tako velicina ekrana ne ispod 13.3 (cak i to mi je malo malo). Ako sam sta zaboravia napomenit, pitajte.

Što mislite o ovome http://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-710s-13-80vq002nsc-133-fhd-ips-intel-core-i5-7200u-up-to-31ghz-16gb-ddr3-256g-ssd-intel-hd-graphics-620-no-odd-win-10-2-god/LEN-3367/product/ ?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 22:12 (msimu666).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav, trebala bih preporuku u vezi odabira laptopa a koristila bih ga uglavnom za uređivanje fotografija (Adobe paket), igre i slično. Budžet cca 600 eura (najbolje što ide za tu cijenu naravno), i ako netko možda zna, dali kupiti lap ovdje ili bi ispalo bolje u Austriji za iste novce?  Hvala.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa. U potrazi sam za novim laptopom. Koristio bih ga za internet, programiranje (područje računalnog vida većim dijelom), obradu slike, serije, filmovi. Igrice ne bih igrao. Volio bih da je 13"-15" i uvjet je SSD (dovoljno je 128 gb). Bonus je prenosivost. Bacio sam oko na ovo: 

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_91&products_id=14115

pa ako netko može dati koji savijet, isplati li se to uzimati ili postoje neke bolje opcije. Što se tiče cijene ne bih išao preko cijene navedenog laptopa

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz

Molio bi neku strucnu osobu iz ovog podrucja da mi sastavi par ponuda za laptop kojem bi bila glavna namjena za igranje igrica, gledanje filmova i surfanje. Moze i ponuda sa SSD 256 mb. Kontakt u PM. Budzet bi bio prema mojim prilikama, znaci +,- 4500 kn. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 14:35 (game789).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kosooki_mrav kaže...

Bok,

Kakav je ovaj laptop: https://www.centro.hr/lenovo-prijenosno-racunalo-510s-13ikb-80v0001csc.aspx, što se tiče omjera cijene i performansa? Nađe li se nešto bolje u tom rangu?

Koristio bi se za surfanje/filmove/programiranje na faksu, a neki od uvjeta su 13.3 ekran, što lakši i ssd. Ovaj se čini dobar radi 250 gb ssd-a i solidnih 8 gb rama.

ovo čudo nažalost nigdje u Splitu nema za kupiti. U Zg jedino u arhiteh, ali nikad cuo za tu firmu pa ne znan iskustva.

Ovo je jedina koliko toliko slična, ali i slabija opcija, koja se da naći u Splitu da upada u budzet: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-acer-aspire-v3-371-32f5-nx-mpgex-063-core-i3-5005u-4gb-128gb-ssd-hd-graphics-13-3-led-hd-g-lan-hdmi-usb-3-0-linux-crno-014250087

je li 4 gb rama dovolino za ovo navedeno u citiranom postu?  Na njega bi vjerojatno išli windowsi 10.

14 godina
neaktivan

Pozdrav kolege, trebao bih vasu pomoc pri odabiru laptopa :) Treba mi 15.6 inchni laptop do nekih 6000 kn (+/- 200 kn) za svu multimediju, programiranje, i povremeni gaming, znaci nesto sto ce drzat dobar niz godina unaprijed. Dvoumim se zasad izmedju best  buya http://www.prosat.hr/default.aspx?pid=49258 i  ovog hp ovog paviliona na akciji Hp pavilion 15 bc . 

Prioritet su mi dobar proc i jaka graficka, zanima me osjeti li se puno razlika izmedju 950m i 960m? Isplati li se davati vise novaca za jacu graficku i ssd koji mi je takodjer bitan ali ionako sam mislio piknut u lenovo ako ga uzmem kasnije jedan. Takodjer ima li itko iskustva s navedenim laptopima o kvaliteti izrade?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ovo je strasno koliko ljudi kupuje laptop.. I tko onda kaze da je Hrvatska u krizi

Nema labavo...xDD

0 0 hvala 0
14 godina

Pozz ekipa,

Frend kupuje laptop i trebao bi nekaj za multimediju (net,filmovi,office), ništa specijalno, znači ne gejma.

Okvirni buđet je 3, tj 3.5k kunića.

Ono što smo gledali je nešto tipa ovo: http://megastore.hr/proizvod/acer-aspire-e5-552g-t21p-slika/ (kada dođe 10% popusta na žutu srijedu u cityu taman ulazi unutar buđeta).

No također sam razmišljo možda i o nekom lapu s i3/i5 procom (ovak nekaj: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-250-g4-n0y45es-core-i5-5200u-dvdrw-4gb-1000gb-intel-hd-15-6-led-hd-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-crno-014610249).

Imate li možda dodatnih sugestija?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2016 14:30 (sinkee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Bok. 

Trebala bih neki laptop za fakultet. Koristila bih ga za internet, izradu powerpoint prezentacija i pisanje seminara. Pošto sam na prošlom laptopu provela puno vremena surfajući, slušajući glazbu i gledajući filmove, voljela bih da se i to može.  Htjela bih da traje što je više moguće, jer baš i nisam u stanju svakih godinu dana kupovati novi. Bitno mi je da lijepo izgleda, da je brz i ne šteka i da ima dobar ekran koji ne umara previše za oči jer ponekad znam dugo sjediti za njim. Malo previše sam toga navela.  Imam 4200 kuna, ali bih mogla dodati još 300 ako baš znači.  

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2016 16:52 (kungfupanda).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ekipa, jel zna ili se netko od vas sjeća: Koliki su prošle godine bili popusti na eKupi.hr? Mislio sam uzet jedan Acerov laptop pa me zanima koliki su popusti bili prošle godine na tehniku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2016 17:20 (mata94).

0 0 hvala 0
14 godina

Sto mislite jel ovo dobra ponuda? Ili ima nes bolje za tu cijenu, cca 3500kn.

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/LENOVO-80SM00NNSC/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kungfupanda kaže...

Bok.  

Hej hej!

Malo sam ti pronjuškao. Tebi ne treba grafička kartica diskretna jer ne igraš igrice pretpostavit ću?

Ja ću ti tu stavit par primjera pa ti sama biraj :)

Lenovo ReThink 14,1" intel i3, SSD 128GB

hp probook 450 i3, 500GB HDD, 1080p ekran, dobar za igrice isto

acer v3 13,3" bijeli, fhd, ssd

Lenovo IdeaPad 310 1080p, dobar i3, hdd, 8GB rama..

Evo to je zasad to ako imaš detaljnijih upita slobodno pitaj, u principu gledam samo da imaju dobar ekran 1080p i dobar procesor, poželjno je da u sebi imaju ssd (SSD je baš puno brži od hdd-a), ako nema da uzmeš neki sa HDD pa dokupiš ssd i ugradiš. Ako ti treba pomoć oko bilo čega viči, sretno!

Live and let live.
14 godina
neaktivan

e konretno i ja gledam ovaj lenovo 310 vec neko vrijeme... pa imam pitanje. koliko sam vidjela nema previse zamjerki.. u Linksu su mi dali ponudu 4139 kn za taj laptop (bitno mi je da je servis blizu)... medjutim koliko sam gledala ima totalno glup polozaj desne shift tipke. kraca je i lijevo od nje (tj lijeva polovica tipke ) je zapravo strelica gore. nisam pokusala pisati na njemu no brine me da cu, uzmem li ga, sama sebi psovat svaki put kad budem tipkala...

8 godina
neaktivan

pozdrav, ne kuzim se bas u laptope pa mi treba pomoc, ne mogu se odlucit izmedju ova 3 laptopa

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-x540la-xx538d-core-i3-5005u-dvdrw-8gb-1000gb-hd-graphics-15-6-led-hd-hdmi-bt-kamera-usb-3-1-c-dos-crno-014660158

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=41583

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=39731

HP-ovi imaju 4 godine jamstva a asusov samo dvije i da li mogu ti laptopi pokretat win 10 normalno tj da mi ostali programi normalno i glatko rade?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz,

Trazim gaming laptop za cca 6500kn pa me zanima moze li se naci bolje od Lenovo IdeaPad Y700 ?

edit: nvm, sad vidim da se u tom cijenovnom rangu i preporucuje taj laptop. rano sam se sjetio procitat malo po temi :)

Thnx,

cAu

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 1:55 (th3c4u).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima, trebao bi mi novi laptop. Najviše bi ga koristio za igranje League Of Legends-a, ne želim imat problema sa zagrijavanjem i sl, ne mora mi vrtit na high sve samo da mogu igrat. Cijena do 3500 kn. Zahvaljujem unaprijed. 

Ovo su recommended specs za gore navedenu igricu: 

• 3 GHz processor
  • 2 GB of RAM (4 GB of RAM for Windows Vista and higher)
  • 12 GB available hard disk space
  • Nvidia GeForce 8800/AMD Radeon HD 5670 or equivalent video card (Dedicated GPU with 512MB or higher Video Memory(VRAM))
  • Support for DirectX v9.0c or better.

0 0 hvala 0
11 godina

pozdrav,

molim preporuku latopa 17' ekran, da malo potraje dulje (par godina), ako može FHD i i3 unutra

služit će isključivo za surfanje i gledanje filmova ništa više

Ono što sam dobio hatjev da nebude hp, acer il tako nešto, već nešto tipa dell, lenovo, toshiba, asus ako se nađe.

cijena 3k HRK gotovina

sumljam da uz ovo i windowsi jos stanu tako da može i bez njih

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 21:25 (krikec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako može preporuka 17" laptopa, full hd, po mogucnosti ssd-om, graficka...

Cijena do 6500

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

trazim neki laptop na njuskalu od 1000 do 1400 kuna a da moze pokrenut gta v na 720p.Mislite da ce mozda biti sad na blackfridayu tavko nesto za te pare?

lp

0 0 hvala 0
14 godina

Nema šanse, nikakve.

Gledaj polovne laptope, i to teško.

Tek za nekih 2200+.

root

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ovaj  je trenutno cca 5670kn, ali je dostava i carina za HR + 300$ 

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 0:44 (5arda).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice