Imaš 3 opcije. Idemo od najjeftinije do najskuplje
1) Acer i3 FHD
2) HP ProBook i3 - trgovine 1 i 2
3) Acer i5 FHD
Osobno mi se najviše dopada ProBook, a ovaj acer sa i5 ima najbolji ekran
Ima li takvih sa Windowsima ??
Imaš 3 opcije. Idemo od najjeftinije do najskuplje
1) Acer i3 FHD
2) HP ProBook i3 - trgovine 1 i 2
3) Acer i5 FHD
Osobno mi se najviše dopada ProBook, a ovaj acer sa i5 ima najbolji ekran
Ima li takvih sa Windowsima ??
Pozdrav ekipa,
Trebam savjet oko laptopa. Uzimam ga u Njemackoj, posto sam tu. Trazio sam okolo po shopovima, ali ovo mi je upalo u oko.
https://www.notebooksbilliger.de/notebooks/hp+250+g5+x0p10es
Sta kazete, da li se to isplati uzeti. Imao sam losih iskustava s HP-om, ali ove specifikacije privalce jako :D
Usporedjujuci s drugim laptopima s istim specifikacijama, dosta je veca cijena...
Ha gle, apple je apple. Čvrst, kvalitetna izrada, jako dobro hlađenje ALI, koje je na žalost uvijek tu ono ali... 13" display ne znam hoće li ti to smetati, ako voliš programirati na malim ekranima go ahead, ja sobono ne preferiram to, a drugo 128GB SSD mislim da će ti kad tad ponestati prostora... Ako ti nije bed 13.3" ekran onda bih u tom rangu radije gledao na Asus ZenBook UX303UA, isto ima odlično hlađenje, fenomenalnu izradu, i5-6200U procesor i 256 GB SSD.
Za njen izbor će joj savršen biti - http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=P50-C-18P
Preporučam ubaciti ladicu i SSD umjesto DVD/RW bay-a sa ostatkom novca
Ima, evo - KLIK
Ne znam kako su cijene drugih laptopa ali nisam iznenađen sa cijenom toga. i5 i 8GB je lijepo, međutim nema grafičku tako da nema ni igranja igrica sa njim i plastična je izrada.
Kupujem novi laptop pa trebam vase misljenje
Prvenstveno bih ga koristio za surfanje, youtube, office i ponekad za filmove/serije. Najteze sto bi pokretao je autocad (crtanje u 2d). Nebi htio ekran manji od 15.6", velicina harda mi nije bitna, s tim da bi eventualno ugradio SSD. Ono najbitnije cijena, max 3000 kn.
Dali bi Intelov i3 5005U bio dobar izbor procesora u tom cjenovnom rangu? S obzirom da dolazi s integriranom grafikom koji bi bila dovoljna za moje potrebe.
I da, jedan mi je zapeo za oko pa sto mislite o ovome Dell Vostro 3558 ?
Loše je to..
Hvala na preporuci! Budem pogledao oba dva.
a trenutno imam 23 i 24 monitore, volim puno prostora, ali sam s vremenom shvatio da se programira u glavi a ne na monitoru, pa gledam ovo kao novi izazov. kad sam doma, bit ću spojen na jedan monitor da mi ipak bude smislenije (koliko vidim air se može spojiti samo s jednim monitorom?)
inače imam laptop 5god star, 15inča, i to mi je ok, ali mi je teško protegnuti do te cifre za macbook pro
istu dilemu imam i za ovaj SSD - naime, na dva računala imam 128gb SSD i primjećujem da može biti na knap, pogotovo jer su sada ovi developerski alati sve veći i veći itd... ali opet - 256 mi je preskup :(
i kao što rekoh, ovaj put isključivo apple - treba i to jednom probati
Imaš adapter s kojim možeš splitat na 2 ekrana.. npr ovako KLIK
Ma da, tih 128GB se čini malo, ali uvijek možeš nadograditi to ili koristi externi HDD, ali apple kao apple je jako kvalitetan laptop samo što nikako nije "bang for the buck" što bi se reklo jer im hardware ne opravdava cijenu.
Zenbook je iste/slične kvalitete kao i macbook samo što je widows a ne iOS operativni sustav jeli i dava puno bolji hardware za cijenu.
pozdrav
trebao bi preporuku za laptop
budget nekih 12k kuna
ono sto bi volio da ima:
256 ssd+1tb hdd
barem 8gb RAM
barem 960m grafulju
ekran nije bitan, vecinom ce bit spojen na nekakav monitor
Imaš adapter s kojim možeš splitat na 2 ekrana.. npr ovako KLIK
Ma da, tih 128GB se čini malo, ali uvijek možeš nadograditi to ili koristi externi HDD, ali apple kao apple je jako kvalitetan laptop samo što nikako nije "bang for the buck" što bi se reklo jer im hardware ne opravdava cijenu.
Zenbook je iste/slične kvalitete kao i macbook samo što je widows a ne iOS operativni sustav jeli i dava puno bolji hardware za cijenu.
slažem se
imaš neku prpeoruku oko trgovine gdje bi se kupili macovi? dosad sam vidio istyle i links
?
Ne znam kako su cijene drugih laptopa ali nisam iznenađen sa cijenom toga. i5 i 8GB je lijepo, međutim nema grafičku tako da nema ni igranja igrica sa njim i plastična je izrada.
Da, nisam razmisljao za graficku. Privukla me memorija i procesor, a ujedno i FHD ekran, sto kod drugih laptopa podize cijenu. Gledajuci i3 proc, uz ostale iste specifikacije, vise se ispalti dati 30-50e vise za i5 proc.
Znam da je za ove novce tesko naci sve da odgovara na laptopu, ali eto, cisto da pitam za ono sto kupujem :)
evo nadjoh i ovo, s tim da cu tu morat dodatno windowse stavljat. uzet eventualno key i amen.
https://www.notebooksbilliger.de/notebooks/hp+15+ay046ng
Ovak, idem u Poljsku na razmjenu krajem 9. mjeseca i ostajem tamo minimalno 6 mjeseci. Kako ne mogu nosit svoju kantu sa sobom, moram neki laptop uzet. Gledao sam par njih i nikako se odlučit. Služit će za igre, programiranje, vjerojatno i za rad u unrealu ili unity-u.
Neznam kolka je razlika između GTX 960M i 950M, to me najviše kopka. A i viđao sam da 950M dolazi i u GDDR3 varijanti, a to mi se malo ne sviđa.
Trenutno gledam ovog i ovog. Ako imate neki pametniji savjet, slobodno recite. Imam samo 2 uvjeta. Da je iz ADM-a i do 7k kuna. To ide iz stipendije i ne mogu se više isprsit a htio bi što je bolje moguće za te novce.
gledaj preko www.nabava.net stranice
taj je ok, jako lijepa izrada laptopa koliko vidim, grafička nije neka ali moći ćeš zaigrati ponešto na low/mid postavkama ali ako je glavna namjena laptopa gledanje filmova i surfanje onda nemaš beda
Za 12k kuna dobiješ 970M, m.2 ssd kupiš naknadno i staviš ga sam, doslovno 3 sekunde posla. Btw ekran na njima je 17.3" IPS FHD tako da ga nemaš zašto spajati na drugi monitor
Laptopi su ACER Predator G9-791 i Asus G752VT, usporedbu cijena gledaj preko nabava.net stranice
GTX 980M ide od 12 960kn KLIK
Ja bih na tvom mjestu išao na Asus N551VW-FY205D, i7 6700HQ i i5 6300HQ imaju jako malo razliku. Unity se pokazao jako lošim sa hyperthreadingom, većina ljudi isključuje HT kad rade sa unity-om. i5 ima veći fps od i7 u nekim igrama i obratno ali razlike nisu velike.
Ima doduše ista serija laptopa i sa i7 6700HQ - KLIK ali iskreno ne vrijedi mi taj i7 650kn razlike, ne vrijedi ni 200 a kamoli 600. Radije si pikni još SSD za ubacit u laptop i na konju si.
960M je osjetno jača od 950M.. za 40-50% usudio bih se reći. Evo razlike izđu i5 i i7 KLIK
Sve se može kad se hoće ali moraš malo izaći u susret sa 175kn
Evo - KLIK
pozz ekipa, prodajem trenutni pc i uzimam laptop koji bi bio zamjena.
buđet mi je vrh vrhova 6000kn.
od zahtjeva nemam ništa posebno osim da veličina ekrana bude 15.6" i ako ikako može FHD reza. od igara neću ništa igrati, znači - surfanje, office (word i excel) i rekreativno sony vegas pro 12 za obradu videa.
Nema mi smisla bacati 6000kn ako ćeš koristit laptop za surfanje i office...
Evo jeftiniji odabir: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=F5-571G-59J0 ovdje bi ubacio još SSD i tjt
Ako ćeš ići na skuplje onda ovo: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ACER+Aspire+V5-591G ubacit SSD sa ladicom i +4GB rama, samo što s ovim možeš igrat i najzahtjevnije igre tako da je totalni overkill za ono što ti tražiš
PS: Ako želiš IPS ekran - KLIK (ovaj bi bio nešto između gore navedena dva laptopa, bolja izrada i ekran od prvog, no slabiji procesor i grafička od drugog)
Pozdrav,
treba mi laptop za faks do 3500kn, filmovi i programiranje. Vidio sam da se može naći i s i5 procesorom, ali ne znam jel ima potrebe za time ili bi i3 bio dovoljan da se može 5 godina normalno koristit. Vidio sam u da se prije dosta spominjao Acer Aspire V3-574G-38FR pa ako netko jos ima neku preporuku. Windows ne mora dolaziti s laptopom.
Još imam pitanje koji bi win preporučili? Nisam imao priliku isporbat novije pa me zanima.
Hvala!
od kad je 5000+ kn jeftino ? No da, to je najjeftiniji laptop sa 950M grafičkom uz ASUS K550JX-DM143D, iako moje bi pare išle ASUS-u zbog i5 4200H procesora i uz to je i jeftiniji za koju kunu
Tako je, dosta dobar laptop, međutim za 5 godina korištenja bih ipak išao na i5 sa 940M grafom za neke lagane igre. Što se tiče laptopa sa i5 i 940M grafom gledaj Acer F5-571G-545B koji je za 400kn skuplji od ovog gore navedenog sa i3 procesorom - KLIK
Windows 10 x64 bih preporučio. Ako želiš original imaš ga po $20-25 na ebayu ili skidaj sa torrenta...
Pozdrav ekipa. Gledam nekakvo prijenosno računalo, do ranga cijene oko 6500 kuna. Koristilo bi se za fax i to, pa s jedne strane gledam da to bude neki ultrabook, a sa druge strane bih opet volio zaigrati recimo BF3 i BF4, što znam da sa integriranom grafikom neću moći. Jedini problem na koji sam naišao jest da mi trebali prijenosno računalo sa predinstaliranim Windowsima, tako da prijenosnici bez Windowsa ne dolaze u obzir. Za sada su mi u oko zapeli: Model 1Model 2Model 3. Koji biste mi od ovih preporučili i imate li možda neku bolju opciju? Unaprijed hvala :)
Model broj 2 ti ne valja (ERROR 404, ne otvara link), između 1 i 3 puno bolji je Acer Aspire V Nitro. Bolji procesor, bolja grafička.
Originalan windows košta 20-25$ što ti je ~150kn na ebayu. Ne vidim razlog zašto davati ~600kn više na laptop koji dolazi sa već instaliranim windowsom kad ga stvarno nije teško sad instalirati, sve što ti treba je USB i preko microsoft stranice skineš windows ISO kojeg copy paste-aš na USB i bootaš laptop preko USB-a, next next next i TA-DA
Ako se odlučiš za laptop bez windowsa preporučam ovo - KLIK
U protivnom taj Acer Aspire V Nitro je najbolji izbor iako ne vidim taj model 2 jer nisi dobro linkao
od kad je 5000+ kn jeftino ? No da, to je najjeftiniji laptop sa 950M grafičkom uz ASUS K550JX-DM143D, iako moje bi pare išle ASUS-u zbog i5 4200H procesora i uz to je i jeftiniji za koju kunu
Piše gaming laptop, znači da se od njega očekuje pokretanje recimo Witchera 3 na visokoj rezoluciji i postavkama koje nisu low, već med-high uz pristojan fps, a ispod 5 hiljki teško da ćeš tako nešto naći. Daleko do toga da jeftiniji laptopi novije igre mogu pokrenuti, ali tu se spominje gaming.
Nikakav problem. Onda ovaj Toshiba Satellite P50-C-18P 3600kn
svidja mi se ova toshiba, raspitao sam se u superneta-ladica dode 110kn, usluga 220, i disk 128BG oko 400kn, sto znaci da bi me izasla oko 4300kn.
Naletio sam forumu i na hp probook 450 g3, koji mi se cini ima noviji procesor i vec urađeni ssd a ista je cijena
http://www.supernet.hr/prijenosna-racunala-za-kucne-korisnike_28#L_hp-nb-t6n85eao
ivan72478
A možeš sam ugraditi da izbjegneš tih 220kn dodatnih troška, stvarno je lagano, samo pitaj jeli gubiš garanciju sa tim ako sam to napraviš... ne bi trebao
Da nije loš taj HP, to što je noviji procesor nema veze, razlika nije velika među njima, međutim ova Toshiba im Full HD ekran dakle 1920x1080 rezoluciju i IPS matricu što je osjetno bolje za gledanje filmova, dok ovaj HP ima HD odnosno 1366 x 768 rezoluciju bez IPS-a. Uz to pitanje je koji je SSD unutra, nisu svi isti i iste kvalitete.
bullyq14
Pa i nije baš da se witcher 3 može igrati na FHD rezoluciji i med/high postavkama sa 950M grafičkom.... više na 720p odnosno HD rezoluciji i low/mid postavkama da dobiješ onih 60+ fps-a... evo video sa i5 6300HQ procesorom koji je osjetno jači od 6200U i GTX 950M grafičkom na FHD rezoluciji i high postavkama. Witcher 3 je jako zahtjevna igra.. pa čak i za GTX 950 koji je za 50-70% bolji od 950M (u DX12 naslovima je ta razlika čak preko 100%)
Pozdrav,
se može za max 3000kn uzet bolji prijenosnik od ovog za multimediju, office i povremeno igranje pes-a?
https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-100-15ibd-80qq005lsc-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-920m-15-6-led-hd-hdmi-bt-usb-3-0-dos-crno-014620178Na žalost nisam fleksibilan kaj se tiče cijene i iznad već razvučenih 3 tisuće ne mogu ić.
...
Ja bih na tvom mjestu išao na Asus N551VW-FY205D, i7 6700HQ i i5 6300HQ imaju jako malo razliku. Unity se pokazao jako lošim sa hyperthreadingom, većina ljudi isključuje HT kad rade sa unity-om. i5 ima veći fps od i7 u nekim igrama i obratno ali razlike nisu velike.
Ima doduše ista serija laptopa i sa i7 6700HQ - KLIK ali iskreno ne vrijedi mi taj i7 650kn razlike, ne vrijedi ni 200 a kamoli 600. Radije si pikni još SSD za ubacit u laptop i na konju si.
960M je osjetno jača od 950M.. za 40-50% usudio bih se reći. Evo razlike izđu i5 i i7 KLIK
OK, to mi je dosta. A između 2GB i 4GB VRAM-a nebi smio imat nikakve razlike. Daj samo reci ako nije problem, jel bolja izrada tog N551VW ili onog ROG-a šta sam linkao GL552VW?
Razlika je u 200kn, a uzeo bi onog koji je kvalitetnije napravljen, a razlika u komponentama je samo u i5 vs i7 (ne baš bitno koliko čitam i koliko se ovdje piše)
Daleko bolja izrada je N551VW, cijeli je aluminiji, dok je GL552VW samo onaj dio iza ekrana gdje piše ASUS brushed aluminij, ostalo je plastika i touchpad na tom GL552VW mi se nikako nije svidio.
2GB i 4GB neće imati nikakvu razliku jer grafa nije dovoljno jaka da iskoristi tih 4GB.
GTX 980M može iskoristiti tih 4GB, 970M 3GB, 960M i ispod 2GB je iskoristivo.
Tako je, razlika između i5 6300HQ i i7 6700HQ je jako mala i ne vrijedi toliku razliku u novcima
Naravno da ima bolje Evo - KLIK
Laptop 1 - KLIK
Laptop 2 - KLIK
Preporučam laptop 2 radi uštede od 500kn, za razliku kupi ladicu i SSD. Jedina razlika je u procesoru, laptop 1 ima noviji procesor koji je 5-10% brži, no kada se stavi SSD u ovaj drugi laptop onda će on biti ~5 puta brži od prvog :)
Bok dečki!
Evo nakon par tjedana razmišljanja, milsim da sam se konačno približila odluci da odlučim koji ću kupiti.
Pa evo:
http://www.adm.hr/prijenosno-racunalo-acer-vn7-792g-173-fhd-i7-6700hq-260ghz-8gb-ddr4-1tb-hdd-gtx960m-linux/87003ADM/product/
Postoji i skuplja verzija sa i7, ali mislim da mi je 2 godine dodatnog jamstva korisnije.
Pratila sam zadnje stranice iz prikrajka i ovo se nametnulo kao najbolji izbor.
Da li sam u krivu?
Dakle trebam 17.3 incha, barem i5, FHD. Grafička je manje bitna, bitnije da se može ugraditi SSD.
Pa stoga tražim točno koji SSD kupiti i šta mi treba za ugradnju.
DVD mi je nepotreban, pa pretpostavljam da je najbolje tu staviti SSD.
Pomoć?
IBok, opet ja!
Imala sa nekih nenadanih troškova u zadnje vrijeme, pa sam malo odgodila kupovinu.
ALI, sada je ponovo aktualno.
Pa stoga, The_Fichek ili Kopsi1304 molim za potvrdu da li je ovo i dalje komp za mene?
Ovo mi je The_Fichek preporučio:
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=210468
I koji SSD i ladicu?
Fala dečki!