Frend mi kupuje laptop 3000kn-3200kn zahtjevi su sljedeci:
-vise od 2ghz procesor
-procesor mora biti intelov ili AMD A serije.
-15,6 inch ili vise
-1000 gb hdd
Frend mi kupuje laptop 3000kn-3200kn zahtjevi su sljedeci:
-vise od 2ghz procesor
-procesor mora biti intelov ili AMD A serije.
-15,6 inch ili vise
-1000 gb hdd
Pardon nisam specificirao. Facebook igrice i ostale online igrice ili eventualno instalirane malo do srednje zahtjevne igre, ne pada mi sad nijedna konkretna igrica na pamet ali uglavnom više za razbibrigu nego za ozbiljan gaming.
Pretpostavljam da me navedeno pitaš zbog grafičke?
Tako je, radi grafičke. Idi onda na taj lenovo sa 920m. Ove online igrice, to su pretpostavljam neke flash igrice u browseru. To sve može bez problema i integrirana grafička. Za ove ostale vidi kako se ponaša 920m u igrama koje misliš igrati. Problem je što je to relativno nova grafička pa je testirana sa ovim najnovijim i dosta zahtjevnim naslovima, ovih malo starijih ima malo. Ako ne nalaziš neku igru, napiši koju. Također ako nisi zadovoljan sa 920m, javi pa ćemo naći nešto bolje. Čisto informativno imaš još i model bez hdd-a, ali sa 128 gb ssd.
http://www.futura-it.hr/katalog/prijenosna-racunala/notebook/toshiba-prijenosna-racunala/pscpne-01e01hy4/
Moze komentar na ovaj laptop?
Preskupo je to. Poslušaj savjet koji ti je koga dao. Ja bi od ona 2 radije uzeo model sa ips je ipak je to ips, pogotovo jer imaš dosta fleksibila budžet za tako nezahtjevnu namjenu. Ima 2x više prostora na hdd, ima bolju grafičku (nije da će ti trebati), puno bolji ekran, a košta manje od toga što je u linku tu.
Ako je bijela tvoja boja, onda idi na della.
Hebiga, moras birati posto je nestalo N551JW Asusa. Btw. nije laptop cijeli aluminijski nego ima alu leguru sa gornje strane i to je sve dost solidno sklepano kod N Asusa pa je zato cvrst.. Druga opcija ti je Acer Nitro ili mozda da pricekas kakvu novu ponudu (N Asuse bi trebalo nesto zamijeniti). Preporuka ti je 960M grafa radi GDDR5 memorije. Mozes si jos razmisliti i ovom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551ZU-DM042D sa Radeon 2. najjacim laptop CPU (slabije per Core performanse u odnosu na Intela..) i GDDR5 280X. Problem kod svog tog hardvera je manja efikasnost od Intela i Nvidie, pogotovo manja efikasnost tog procesora, znaci vece grijanje, lakse moguci thermal throttling.. Kao sto je bio slucaj sa skupljim N551JW ovaj isto u startu dolazi sa 256GB SSD bez HDDa. Pazi, ima skuplji model sa IPSom, a to ovaj nije. Znaci ovaj nema IPS nazalost i to mu je po meni najveca mana, ali nekog kompromisa izgleda uvijek mora biti...
Prijateljica traži laptop za manje od 2000 kn. Koristila bi ga za faksovske poslove i gledanje filmova. Bitno je još i da ima kameru, nije bitno da ima windowse. Hvala na pomoći
Pozz. @The_Fichek
Kolegi se jako svida Lenovo b50-70 s i3 4005u. Drugi model je Lenovo s full hd i pentiumom 3558u. Zanima ga ima li nekih problema s kojim od ovih pogotovo s ovim prvim jer mu je bitniji jaci procesor nego graficka. Koji da od ta dva uzme (i on i ja smo za i3-ojku)
Hvala jos jedanput :D
Što bi trenutno za oko 2500 kn bilo bestbuy? Namjena bi bila surfanje i gledanje filmova.
Kolege forumaši,
tražim laptop za office, skype, surfanje, slike, filmovi i sl.
Uvjeti: nešto kvalitetnije za "na duže staze", 17,3" (bez windowsa - ako je mogće), 3500 - 4000 kn (može i koja kuna više)
Naime, laptop bi bio za stariju (i ozbiljniju) osobu te je poželjno da bude narednih nekoliko godina aktualan i po mogućnosti kvalitetnije izrade (zato i gledamo malo veću cijenu). Nismo jedino sigurni da li HD ili FHD...(ako imate koju preporuku sa FHD - slobodno)
Ponude bi mogle biti i tipa nešto u rangu cca. 3500kn - pa usporedba s nečim u rangu cca. 4000 kn
Tnx!
edit: što mislite o ovome?
FHD na 17.3" ide od malo vise od 4000kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fhd+17.3 Mislim da ce vise odgovarati HD+ s obzirom da stariji obicno slabije vide na blizinu. Ne razumijem cemu podebljano ozbiljnija osoba? Odabir je solidan te ima i zasebnu graficku. Pretpostavljam da se takodjer puca na 5god jamstva. Preporucio bi svakako ispipati laptop prije kupnje, tj. proci kroz izlog prije kupnje. Nesto sto vidim kao konkurenciju je npr. ovaj Lenovo:
https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-g70-80-80ff00hysc-core-i3-5020u-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-920m-17-3-led-hd-g-lan-kamera-bt-hdmi-usb-3-0-dos-crno-014620174 vjerojatno cvrsce izrade, a slabija grafa pretpostavljam nije ni bitna. Cini mi se da ima dost laptopa iz Elipso koji ne ispadaju kao rezultat potrage na nabava.net pa ako je ducan u blizini svakako preporuka jos jednom proci kroz izlog. i3 je sasvim dovoljan za namjenu, od AMDa su konkurencija A6, A8, A10 APU procesori.
Pozz. @The_Fichek
Kolegi se jako svida Lenovo b50-70 s i3 4005u. Drugi model je Lenovo s full hd i pentiumom 3558u. Zanima ga ima li nekih problema s kojim od ovih pogotovo s ovim prvim jer mu je bitniji jaci procesor nego graficka. Koji da od ta dva uzme (i on i ja smo za i3-ojku)
Hvala jos jedanput :D
Trenutno je b50-70 bolja kupnja jer ga nude 3 ducana po najnizim cijenama sa 4/5 god jamstva.. Zaboravio sam koliki budzet kolega ima, ali ak zeli mattirani ekran nebu bas bolje proso niti za vece novce. Neznam uopce koji je prvi FHD 15.6" da ima matte ekran. Nesto bi trebalo biti prije v3-574g Acera takvog.
Prijateljica traži laptop za manje od 2000 kn. Koristila bi ga za faksovske poslove i gledanje filmova. Bitno je još i da ima kameru, nije bitno da ima windowse. Hvala na pomoći
Ako odgovara web narucivanje: http://www.ekupi.hr/HP-Pentium-3825U4GB500GB-15-ac003nm-M9G95EA-prijenosno-racunalonbsp-667548.aspx , ako ne: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-15-ac003nm-m9g95ea-pentium-3825u-4gb-500gb-hd-graphis-15-6-led-hd-bt-hdmi-usb-3-0-dos-crno-014210097 Linkao sam ponude sa vise god jamstva, inace laptop dolazi samo sa 1g jamstva. Laptop NEMA dvd przilicu, sto je normala za taj rang pa se kupi zasebna naknadna, ako je uopce bitna: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=vanjski+dvd Windozi se mogu instalirati i preko USBa.
Nema kaj bolje za tu namjenu i sa tolko jamstva od 17.3" do 3000kn. Ima ga i u Linksu, dostupno u Varazdinu:
http://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-g70-35-80q5001esc-quadcore-a4-6210-dvdrw-4gb-1000gb-radeon-m330-17-3-led-hd-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-crno-014620167
Cijena na ekupi.hr vise ne vrijedi i za rate i za gotovinu kao kod Linksa. Kad cete biti u Linksu bacite jos oko na:
http://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-b70-80-80mr00n4sc-pentium-3805u-dvdrw-4gb-1000gb-hd-graphics-17-3-led-hd-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-crno-014620141 (naspram prvog, ovaj je mrvu slabiji, ali ima matirani ekran, tj. ekran koji se ne zrcali)
http://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-pavilion-17-g003nm-n1j76ea-pentium-3825u-dvdrw-4gb-500gb-hd-graphics-17-3-led-hd-bt-hdmi-usb-3-0-dos-sivo-014610204 (je nesto jaci laptop od prethodnih pa je ok cijena, ima 3, a ne 4g jamstva)
tnx.
A kaj velis na ovaj HP, isto 17", A8 proc(ovaj gornji lenovo ima A4), 1000gb disk(gore hp 500gb) i 200kn jeftiniji.
Koji od ta 3 procesora je bolji za svakodnevni rad A4 6210, A8 7050 ili Pentium 3825?
0 | A4 6210 |
---|---|
1 | A8 7050 |
3 | Pentium 3825 |
Pozdrav svima ,
Molio bih za preporuku prilikom kupovine laptopa.
Želimo uzeti laptop cijene do 6000 kn, može i koja stotina, dvije preko,
trebao bi biti trajan ili bar sa dobrom garancijom,
također htjeli bi najbolji omjer svih komponenti,
ako je moguće neki sa SSD ili SSHD manjim diskom na kojem bi se vrtio operativni uz HD koji nije ni važno koliki je ( dosta bi se koristio eksterni disk)
Može biti freeDOS jer imamo Windowse.
Što se grafičke kartice tiče nije bitno kakva je , jedino bi ako je moguće u tom cijenovnom rangu trebao biti FHD.
Također dizajn nije bitan.
Najvažnija je trajnost i čvrstoća te ako je moguće kvalitetnija baterija uz, kao što sam prije napisao, SSD/SSHD i FHD.
Možemo naručiti i preko web shopa ili kupiti osobno u trgovini.
Laptop bi služio u radu jedne udruge i dosta bi se koristio van ureda.
Također , moram napomenuti da bi htjeli da nam potraje jer
nam je ovo prilika da ga kupimo i htjeli bi to na pametan način iskoristiti.
Hvala na pomoći.
http://rootpc.hr/racunala/35317-lenovo-rethink-z710-i5-4210m-8gb-500-fhd.html cudno jeftino.. ??!? itko komentar
1) jeftin i novi web ducan na HR trzistu
2) reThink je Lenovo brand renew računala, prijenosnika, tableta, all-in-one itd. Radi se o uređajima koji su iz bilo kojeg razloga vraćeni proizvođaču, viškovi proizvodnje, EOL produkti koji su zamijenjeni novim modelima, itd. Šalju se na rigoroznu kontrolu i reparaciju ako je potrebno. Pakiraju se u reThink kutije i stavljaju u prodaju. Nema nikakve funkcionalne razlike između novih i reThink Lenovo proizvoda osim u cijeni, pokriveni su full Lenovo jamstvom.
Postoje 3 kategorije kvalitete:
- GOLD - NOVO
- SILVER - NOVO sa jedva vidljivim ogrebotinama samo na kućištu, ekran NEOŠTEĆEN
- BRONZE - NOVO sa vidljivim ogrebotinama samo na kućištu, ekran NEOŠTEĆEN
U opisu uređaja nalazi se za koje područje je lokaliziran pa uputite krajnjeg korisnika s kojom tipkovnicom dolazi uređaj.
Naravno, taj RootPC te nije na nista uputio, nisu stavili niti kolko jamstva ima. Trebalo bi biti 12mj za reThink, znaci ne full jamstvo kako pise u tom opisu.
Pazi, nije sve u brojevima. Taj A8 ima 2 jezgre, A4 4 jezgre, clockovi slicni. Nadalje passmark tog A4-6210 je iznad 2000 bodova sto ja gledam kao savrseno dobro za surfanje i office bez apsolutno ikakvog stekanja. Za taj A8-7050 ima vrlo vrlo malo podataka, tj. non stop se spominje A8-7050B. Neznam je li to isti proc i za tog pisu da ima 2 jezgre. Uglavnom, ako se gleda AMD za laptop onda treba imati 4 jezgre, da ima neku prednost naspram Intela jer Intel ima jace jezgre. Pentium 3825U je svakako jaci od svih tih i za njega sam glasao. To je ustvari i3U sa malo smanjenim Cacheom i bez nekih instrukcija, znaci ima Hyperthreading radi cega je netipican Pentium, tj. po meni puno blize i3U. Za razliku od tog Pentiuma, 3805U bi bio klasicni Pentium, znaci bez Hyperthreadinga, 2 solidne jezgre. Svakako moras uzeti u obzir i godine jamstva, nisu za dzabe i nikako nije moguce naknadno produljiti na vise od 3g jamstva ijedan brand laptop, osim Toshibe koja moze naknadno ici na max. 4god. Jos jednom, to pricam o naknadnom produljenju, sve te ponude u ducanima sa 3/4/5gjamstva su nekakve akcije sta vec. Drzim se svog prijedloga, prvi Lenovo kojeg sam linkao u tom citatu za manje pare, HP kojeg sam linkao u citatu ako se moze protegnuti i ok su 3g jamstva, a Lenovo B70 u sredini ako je volja imati matirani ekran.
ali za ove novce je dobar ?!?:D
Opcenito da sa oprezom na ducan, a konkretno zavisi koja je namjena??? Ako je samo multimedia bez nekakvog igranja onda je preporuka, ako mozes narucit: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4910638_-ideapad-z70-80-80fg00gr-lenovo.html, sa dostavom cca 500 eura. Znaci ni 4000kn, 2g jamstva koje priznaju i Lenovo servisi u HR, jako dobar i3, IPS FHD ekran.
Jedan si od rijetkih kojem bi ovaj Asus odgovarao: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Asus+N551ZU-DM042D Obicno ga ne preporucujem pored K550JX, ali izricito zelis SSD i cini mi se da je veci naglasak na cvrstini izrade i kvalitetnoj bateriji, nego cim boljim performansama. N serija je svakako poznata po tome, a K550JX je hardverski jaci laptop (za npr. igre i to vise radi optimizacije, jaci per core radi efikasnosti Intelovih jezgri, u scenarijima di se koriste 4 jezgre bi taj AMD trebao konkurirati..). Steta je sto ga niti jedan ducan ne nudi sa akcijom viska godina jamstva i steta je sto u tom rangu vise nema N Asusa sa IPS ekranom kako je to prije bilo, no mozda bi se mogao pojaviti kakav novi Skylake model, makar sumnjam da ce biti Skylake N Asusa sa IPS ispod 6500-7000kn jer je sve sa Skylake u imenu trenutno dosta skupo.. Subjektivna mana bi bila AMD procesor (ne i grafa, grafa je super), no cijeli model je u AMD štihu.
**** U procesor bi takodjer dobro dosao pa onda oprezno birati nesto sa iznadprosjecnom baterijom, ali to ne bi bilo kapaciteta kakvog ima taj N Asus. Valja napomenuti da slabija baterija + U procesor daju bolju autonomiju baterije, nego tako neki jaci procesor + jaca baterija, ali sve zavisi koja je namjena i koliko tocno trosi taj AMD u Power-Saver modeu u Windowsima koji je sasvim dovoljan za hrpu stvari.
a vise bi koristia 3d modeliranje i velika reza bitna..
Onda super (prekrizi to iz Njemacke), ali ih pitaj kolko god jamstva ima i je li ga moguce produljiti. Konkurencija je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+17.3+950m i http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=E5-772G-57RD (Ekupi.hr 4god jamstva, 5000kn...). Ako u obzir moze ici reThink, onda imam osjecaj da bi mogao kupiti i polovno sa jamstvom pa si mozes jos pogledat kaj se nudi blizu tebe po Zupanijama na Njuskalu ili di vec.
Zanima me isplati li se uzeti ovaj laptop https://www.nexoc-store.de/notebooks/gaming/displaygroesse/ab-43-9-cm17-3-/27496/nexoc.-g808-ii-43-9cm-17-3-i5-6600k-16gb-250gb-ssd-1tb-hdd-gtx-980m-8gb-freedos?c=3469.
Namjena kao desktop prvenstveno za igre.Ako neko ima bolji prijedlog slobodno stavite link.Cijena 100-200Eura+- nije problem.
Pošto je ovo najposječenija tema vezana za laptope, onda da tu objavim. Prije mjesec dana sam na temi o nvidia driverima objavio ovaj post, u nadi da će mi neko pomoći. Pošto nisam dobio odgovor, odustao sam od zezancije sa time, vratio sam na zadnje drivere koji su mi radili, a pošto nisam igrao ove nove igre koje su izlazile, nisu mi bili potrebni ti game ready driveri za te igre. Ugl. danas išao opet malo čačkati i čini se da ima puno ljudi sa sličnim problemima. Nvidia je ispravila taj problem (barem meni radi sad cs 1.6 :D) sa novim driverima koje se može skinuti ovdje. Više o temi na forumu koga interesira ovdje. Eto, za sve koji imaju 860m i probleme sa njom (ako ima takvih ljudi). Ovo su najnoviji driveri za 860m (359.12), znači noviji od zadnjih službenih 359.06.
Pogledao sam malo taj model AsusN551ZU-DM042D i čini mi se skroz ok.
Jedino što ne znam je da li je SSD stvarno primjetno bolji u radu kod laptopa,
ja imam SSD na desktop kompjuteru i primječujem razliku u radu
Također razmišljam da sa SSD model K550JX može imati dobre preformanse unatoč slabijem procesoru
od modela K550JX , a s tim i prednost jer slabiji procesor troši manje baterije.
Neznam da li sam u pravu?
i neznam koliko je SSD zahtjevan po pitanju baterije.
I vidio sam da N551ZU ima za 2 čelije jaču bateriju od modela K550JX što mi odgovara skroz.
Na isti se nacin SSD spaja kod laptopa kao i kod desktopa, pitanje je samo koji je tocno SSD unutra, ali ako je 256GB kapaciteta trebale bi biti normala brzine za nekakav prosjecni SSD, znaci puno brze nego HDD. SSD manje trosi od HDD pa ce autonomija baterije biti jos dulja.
Iduce sto cu citirati mi nije jasno sto si htio reci:
Također razmišljam da sa SSD model K550JX može imati dobre preformanse unatoč slabijem procesoru
od modela K550JX , a s tim i prednost jer slabiji procesor troši manje baterije.
K550JX ima jaci procesor od N551ZU. N551ZU specifikacijski ima jacu graficku, no kako je ista M280X uglavnom testirana sa N551ZU, znaci sa AMD procesorom, redovno daje slabije rezultate u igrama od 950M + i5H + mislim da uglavnom bolja optimizacija za laptop Nvidiu takodjer igra ulogu. Ovo kaj velis za bateriju, nije sve u ćelijama, nego je najbitniji kapacitet za koji neznam koliki je kod K550JX, pretpostavljam prosjek 37-41Whr, za N551ZU bi trebalo biti 56Whr. Kada ti treba cim dulja autonomija jednostavno upalis Power Saver mode u Windozima i onda ce biti dulja autonomija baterija kakav got procesor bio u igri i nije samo da procesor manje trosi, nego i HDD/SSD pale nekakve smart feature itd., sve radi pod manjim naponom pa je potrosnja baterije manja.
Što mislite o ovom laptopu,vrijedi li toliko i isplati se li ga se uzeti?
P.S. max mogu do 7000 kuna potrositi pa ako imate kakvu bolju preporuku dobro bi dosla :)
Hvala unaprijed!
Što mislite o ovom laptopu,vrijedi li toliko i isplati se li ga se uzeti?
P.S. max mogu do 7000 kuna potrositi pa ako imate kakvu bolju preporuku dobro bi dosla :)
Hvala unaprijed!
http://www.mikronis.hr/asus-k751lx-intel-core-i7-5500u-2-40ghz-8gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-17-3-hd-nvidia-geforce-gtx950m-2gb-p-n-k751lx-ty019d.aspx
Po meni je to puno love za "samo" 950m grafu. za tu lovu imaš sa 960M brafom acera nitra koji je po meni bolji izbor.
Eh, dolazi sa linuxom...nisam ga jos nikad koristio do sada pa ne znam kako bi se snasao u njemu..
Ima li mozda koji u tom rangu sa Win OS?
A tek sam kasnije vidio da sam krivo upisao.
Uglavnom htio sam reći slijedeće:
Također razmišljam da sa SSD model N551ZU ( krivo upisano K550JX) može imati dobre preformanse unatoč slabijem procesoru
Tj. mislio sam reći da kombinacija slabijeg procesora i SSD - a je u konačnici ista u performansama kao i kombinacija jači procesor i HDD --u nekom normalnom korištenju
neznam da li je tako ali svakako ako SSD koristi manje baterije a i laptop je malo jače izrade kao što kažeš ,
ja mislim da ću ga uzeti .
Hvala puno na preporukama .
Eh, dolazi sa linuxom...nisam ga jos nikad koristio do sada pa ne znam kako bi se snasao u njemu..
Ima li mozda koji u tom rangu sa Win OS?
To je najmanji problem... Valjda imaš nekoga tko bi ti stavio neke windowse, jer nadogradnjom kasnije na win 10 će ti biti ok.... Uz nitra dobivaš i IPS zaslon te ddr5 grafu, iako uz ovoga ne piše što sam linkao da ima IPS mislim da bi trebao imati.
@The_fichek
Evo da se prijavim da mi je danas dosao acer nitro 17ica i za sada sam super zadovoljan. Ekran je brutalan doslovno. Sutra povlacim WoT nadam se da ce pucat dobro hihi. Hvala na svim savijetima
Pozdrav svima!
Budući da moj prvi post nikome nije zapeo za oko, pitam ponovno.
Je li ovaj HP dobar izbor za moje potrebe?
Želim laptopom zamijeniti postojeće desktop računalo, namjeravam ga koristiti za rad s Officeovim alatima, internet, gledanje filmova, slušanje glazbe, Skype...
Želim 17,3'' ekran i rekla-kazala savjet je da uzmem neki sa zasebnom grafikom.
Voljela bih da mi se neka dobra duša ovdje smiluje i da svoje mišljenje u vezi navedenog HP-a, ali i preporuči nešto drugo ako smatra to boljim izborom za moje potrebe.
Planirani budžet je oko 4500 kn i namjeravam platiti u ratama.
Unaprijed hvala!
To sto je slabiji proc ne znaci da manje trosi. i5-4200H i A10-7400P ustvari imaju isti propisani TDP od 35W, sto realno znaci da max. trose i nesto vise. Taj AMD je jedan od najjacih, ako se ne varam trenutno 2. najjaci laptop AMD procesor, a taj i5H je jedan od najjacih laptop i5 kojeg sad prestize novi i skuplji Skylake i5-6300HQ. AMD ima jacu integriranu grafu pa radi toga pretpostavljam da jos nesto vise kuri, no i clock integrirane pada u Balanced ili Power saver modeu naspram High performance. Puno pricam o tim modeovima, ali su generalno najbitnija stvar za pametno upravljanje energijom. Temperature i grijanje se mogu rjesiti i mjenjanjem termalne paste i/ili smanjivanjem clocka procesora kakvim programom na nekakvu razinu izmedju Balanced i High performance, tj. da smanjis za 0.1-0.3Ghz takt i samim time bi vec osjetno pale temperature. To ti velim za slucaj tog AMDa, ali nebi trebalo biti frke. Brinem se, jer mislim da ga jos nitko nije kupio na forumu.. Stvar je sto je K550JX jeftiniji i bez problema se nadje sa 4 ili 5 god jamstva sto ima cijenu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=k550jx Razlika u izradu bi trebala biti osjetna, znaci dost bolje izrade bi trebao biti N Asus.., ali hladjenja su adekvatna kod oba i K550JX tu ne zaostaje. Nema problema, svakako javi dojmove!
:) Nist, drago mi je da si sretan. Da ekran bude jos brutalniji skini ova 2 ICC File profila: ICC File (X-Rite i1Pro 2) (to ti je od ovog modela: http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-V17-Nitro-VN7-791G-Notebook-Review.137913.0.html) i ICC File (X-Rite i1Pro 2) (sa http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-V-Nitro-7-791G-Notebook-Review.141469.0.html). Zatim u Windozima searchaj "Color Managament", stisni Add i dodaj prvo jedan pa drugi profil, vidi s kojim je bolja slika i ostavi jedan. Nebi trebale biti pretjerane razlike jer izgleda da svi Haswell modeli sa 960M imaju vrlo slicne ekrane, a kalibracija bi trebala biti osjetno bolja od nekakve ručne koju bi sam isao podesiti u Windowsima pod "Calibrate display", barem je to tako bilo u mom slucaju i slucaju kolega koji su kupovali druge laptope kao i Acer Nitrače.
Izgleda da mi je promaknuo tvoj post pa sam sad i taj procitao i malo se nasmijao na pricu sa brandovima :) Po meni je to vise stvar srece, a grijanje laptopa je vise stvar proslosti otkako ima tolka gomila laptopa sa stedljivim U procesorom kao i taj kojeg si linkala. Sto se tice tog Probooka, vrlo je solidan odabir, a generalna mana mu je ta losa zasebna graficka. Neznam tko ti je rekao da uzmes zasebnu graficku, mozda netko tko bi htio igrati igrice na laptopu? Za tvoju namjenu ti ne treba nikakva zasebna graficka, dovoljna je integrirana graficka od procesora koja bez problema vrti sve videje i sl. Uglavnom odabir je super s time da je ostavljen maleni upitnik na zasebnoj grafickoj, zbilja ti ne treba, a ako bi se jos netko sluzio laptopom i htio igrati igrice onda je pozeljna. Ono sto bih ja jos preporucio da se uzme u obzir je kupovina vani: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4910638_-ideapad-z70-80-80fg00gr-lenovo.html (gledas prva 2 ducana koji dostavljaju u HR, s time da je Computeruniverse vrlo popularan). Fora kod tog je sto ima dosta kvalitetniji ekran, tj. IPS ekran kakav u HR na 17.3" dolazi od najmanje 5200kn na 17.3" na upravo tom istom laptopu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z70-80 s time da treba biti sumnjicav prema najjeftinijem sa te liste jer pise 1600x900, dok je za Lenovo z70-80 tipicnija FHD, tj. 1920x1080 rezolucija kao i IPS ekran koji ne pise u opisu (ali moze biti i da je opis korektan, uglavnom vrijedi ih zvati makar sumnjam da ces dobiti ikakav odgovor, Elipso takodjer nudi 5g jamstva i ima iste cijene na rate). Uglavnom, to sto sam napisao bi sve bio plus naspram Probooka jer Probook isto ide sa za taj rang za 17.3" tipicnom 1600x900 rezolucijom i nema IPS. Lenovo ima nesto jaci procesor, no sasvim je dovoljan i3 te ima 920M onu zasebnu graficku sto rekoh da ti ne treba.