Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.672
|
čitano: 14.630.713
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Dobra grafika = zasebna, eng. dedicated, graficka (koja nije integrirana graficka procesora) jer kao sto sam mozes vidjeti iz svog odabira rijetko koji laptop u tom rangu uopce ima zasebnu grafu. Obicno je to 820M u tom rangu, a 920M je dost jaca. 

Sad neznam sto si tocno smatrao pod "dobra grafika" i je li ti na kraju bitno da laptop moze sto zavrtit od igrica ili ne. Integrirane grafe bas nisu za igranje, makar je ta HD 5500 ok za LoL i starije igre, sta ja znam. Guglaj malo pa ces nac rezultate, ako te interesira..

3825U je na razini i3U, sve su to sasvim solidni laptopi za surfanje i sl. zato bi kao dealbreaker uzeo jamstvo ili osobni dojam kad uzivo vidis modele.

14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav

Uskoro uzimam laptop pa me zanima vase misljenje o ovoj konfiguraciji 43,9cm (17,3") i7-6700K (16GB, 250GB SSD, 1TB HDD, GTX 980M 8GB).Laptop je custom build te zamjena za desktop.Evo i web link https://www.nexoc-store.de/notebooks/gaming/displaygroesse/ab-43-9-cm17-3-/27180/nexoc.-g808-ii-43-9cm-17-3-i7-6700k-16gb-250gb-ssd-1tb-hdd-gtx-980m-8gb-freedos?sPartner=idealo.

Daju mi dosta popusta posto sam kod njih vec kupovao pa me zanima da li se isplati uzeti.

0 Da
0 Ne

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
avokado kaže...

pozdrav svima :)
htio bih kupiti laptop, ali ću čekati Božić jer mi možda naleti dobro sniženje
ali ipak htio bih se već sada na vrijeme raspitati što bih mogao kupiti

studiram arhitekturu i uskoro završavam, a bavim se već i grafičkim dizajnom tako da mi treba neki malo bolji laptop

znam da su procesori i7 za ti namjenu daleko najbolji, ali mi mnogi prijatelji savjetuju i7 sa M oznakom, dok drugi kažu da će mi i i7 za U oznakom jednako dobro poslužiti, a vidim da su U procesori mnogo jeftiniji pa me zanima vaše mišljenje i koja je oupće razlika između ta dva procesora?
također moram spomenuti da mi dijagonala zaslona nije bitna, može biti i mala jer ću laptop svejedno spajati na veći monitor tako da bih na toj dijagonali mogao uštedjeti pa ili ugraditi još RAM-a ili ostaviti za nešto drugo :)

također touch screen na laptopu mi je nešto nepotrebno

eh da, izvinjavam se, zaboravih napisati budžet :)
spreman sam izdvojiti do 6200kn

12 godina
neaktivan

Ako se ne varam, krajem godine bi trebali izaći malo više Skylake prijenosnika pa bi ponuda trebala biti relativno bogatija.

Već dugo nisam vidio M seriju Intelovih procesora u ponudi, pa se sve svelo na U, H i HQ.

U serija procesora su štedljivi, ne griju puno i najslabiji su. (Primjerice 5200u je i dalje nego solidan za većinu posla)

H serija procesora su ne štedljivi, griju okej i brzi su (4200H, 4210H)

HQ serija procesora su ne štedljvi, griju više od H serija (u trenutku kada su pod većim "naporom" ofc) te su najbrži (i7-4720HQ)

Kada su u pitanju renderiranje i slične stvari, program brže radi ako ima više jezgri zato se i najviše preporučuju i7 procesori (ako to buđet dozvoljava).

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 11:15 (PoloMarko).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
bak kaže...

Pozdrav

Uskoro uzimam laptop pa me zanima vase misljenje o ovoj konfiguraciji 43,9cm (17,3") i7-6700K (16GB, 250GB SSD, 1TB HDD, GTX 980M 8GB).Laptop je custom build te zamjena za desktop.Evo i web link https://www.nexoc-store.de/notebooks/gaming/displaygroesse/ab-43-9-cm17-3-/27180/nexoc.-g808-ii-43-9cm-17-3-i7-6700k-16gb-250gb-ssd-1tb-hdd-gtx-980m-8gb-freedos?sPartner=idealo.

Daju mi dosta popusta posto sam kod njih vec kupovao pa me zanima da li se isplati uzeti.

Cini se da nema IPS....pogledaj ako mozes Clevo ili Eurocom brand...

14 godina
neaktivan
PoloMarko kaže...

Ako se ne varam, krajem godine bi trebali izaći malo više Skylake prijenosnika pa bi ponuda trebala biti relativno bogatija.

Već dugo nisam vidio M seriju Intelovih procesora u ponudi, pa se sve svelo na U, H i HQ.

U serija procesora su štedljivi, ne griju puno i najslabiji su. (Primjerice 5200u je i dalje nego solidan za većinu posla)

H serija procesora su ne štedljivi, griju okej i brzi su (4200H, 4210H)

HQ serija procesora su ne štedljvi, griju više od H serija (u trenutku kada su pod većim "naporom" ofc) te su najbrži (i7-4720HQ)

Kada su u pitanju renderiranje i slične stvari, program brže radi ako ima više jezgri zato se i najviše preporučuju i7 procesori (ako to buđet dozvoljava).

Da, primjetio sam da je teško pronaći M seriju i7 procesora, mnoge radnje imaju možda samo 1-2 modela sa tim procom u ponudi.
Kada kažeš da H i HQ nisu štedljivi, da li tu misliš da mnogo troše bateriju? meni to ne predstavlja problem jer ne vidim baš da ću laptop nosati nešto puno sa sobom.

Onda znači mogu pogledati i neke sa H ili HQ procesorima? :)

11 godina

Nestedljiv procesor kod laptopa znaci da radi vise manje normalno, a ne pod vrlo niskim naponom. Trosi bateriju vise nego U procesor, a sve zavisi na kojem modeu. Na High performance modeu trosi 2-3x vise, no moze imati i tolko jace performanse, zavisi koje tocno usporedjujemo. Naravno mos ti stedjet bateriju sa M/H procom, samo stavis na Power saver mode. Onda padaju i konacne performanse, no to se slabo primjeti kod surfanja i sl.

Prakticno nema neke razlike izmedju M i H procesora, a fora je sto se M mogu zamijeniti/upgradeati, a H su zalemljeni/soldered za plocu. Q znaci quad core, dok su svi U dual core pa tako i i7U. Misilim da svi i3/i5/i7 kod laptopa imaju Hyperthreading (nisam siguran, ali to sigurno vrijedi za mainstream modele).

Valja spomenut i cijene. i5U je skuplji od i5M/H, i7U je malo skuplji od i7HQ ! Mislim da je prvi razlog tome tehnoloske naravi. Gotovo sam siguran da je teze nesto napraviti da radi sa niskim naponom pri visokim frekvencijama. Sudeci prema frekvencijama i7U, izgleda da nakon cca 3Ghz treba upregnuti napon/potrosnju procesora. Poanta price je da se cilja na autonomiju baterije, tj. cim jace performanse sa cim duljim trajanjem baterije, no to mi nekako pada u vodu jer vecini laptopa opadaju performanse jednom kad se istekaju iz punjaca. Vecini, ima iznimaka.

i7 se klasicno smatra nesto sa 4 jezgre, pa je sa i7U napravljena fina varka za neupucenog kupca.

Da sad kupujes preporucili bi ti 17.3" IPS FHD Acer Nitroa: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=vn7-791g sa i5 sa nesto povecanim budzetom, a i7 da si razmislis od 7400kn ili 7100kn u Svijet Medija sa promotivnim kodom koji ti pise na njihovoj stranici. 

Ako ti budzet ostane u toj ili nesto vecoj granici, npr. do cca 7000kn sumnjam da ce doc ikakav bolji 17.3" laptop, a ponuda 15.6" bi trebala biti bogatija do zime.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 23:42 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Da li se ovo isplati za te novce? 
http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-e5-572g-57da-nx-mv2ex-023-core-i5-4210m-dvdrw-4gb-1000gb-8gb-ssd-geforce-940m-15-6-fhd-led-g-lan-hdmi-usb-3-0-kamera-linux-crno&option=artikl&id_artikl=014.650.140

I5-4210m, 940m, 4GB, 1TB HDD 8GB SSD. 
Da li se može proširiti tj. zamjeniti ovaj SSD sa nekim vecim? Želio ih Win i neke programe imati na SSD-u a ostalo na HDD-u.

0 0 hvala 0
11 godina

Bas i nije best buy. Koja je namjena laptopa? Placas li mozda ZABAom? 15.6" ili 17.3"?

11 godina
neaktivan
15,6" Vjerovatno sa ZABA-om ili Amer. Exp. Kod ovoga mi se svida sto ima posebno taj SSD. Grafa jaca od 940m mi nije potrebna, igre budem igrao mozda par puta u mjesecu, a i nisam toliki gamer da patim na silnu grafiku.
11 godina

To je ustvari SSD cache unutar HDDa, znaci SSHD disk, tj. automatski ubrzava neko ucitavanje/pisanje podataka kojim se vise sluzis. Ja bih to uzeo kao mali plus.

Moja preporuka ti je radje ovaj: https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-v3-574g-59qn-full-hd-nx-g1tex-020/69196 placanje ZABAom tako da kucas promotivni kod, sve pise ispod cijene na linku. Kompletna ponuda je ovdje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g+i5

Ima nesto slabiji proc od modela kojeg si ti nasao, no i5-5200U je efikasniji i jedva da ista grije. Razlika izmedju U i M procesora je nedavno objasnjena. Grijanje i5M je malo sumnjivo na E5 Aceru posto nema nikakvih recenzija, dok to nije sumnjivo kod K550JX Asusa koji je u tom rangu best buy performanser.

Prvi razlog zbog kojeg sam ti preporucio Acera je IPS ekran i jer si naglasio da ti je u redu 940M grafa. Nadalje, sigurno je bolje izrade od E5 serije, vjerojatno ima bolji zvuk, ima svj. tipkovnicu. Recenzija: http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-V3-574G-Notebook-Review.146525.0.html

Jos razmisli o Lenovo z51-70: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z51-70+i5 sa 4g tvornickog jamstva u ekupi.hr di je ista cijena na rate i gotovinu (beskamatno amex 12mj..). Prema YT snimkama ima solidan TN ekran, no i dalje je TN, sto znaci slabiji kutevi vidljivosti od IPS. Recenzija: http://www.notebookcheck.net/Lenovo-Z51-70-Radeon-R9-M375-Notebook-Review.151560.0.html Zanimljivo sRGB i RGB gamut postoci su isti kao kod v3-574g, no Delta nije. Znaci Acer v3-574g, iako najjeftiniji laptop sa IPS nema nekakvu high-end IPS matricu.

Produljenje jamstva za +1g kod Acera i Lenova inace kosta oko 300kn, kod Asusa oko 500kn. Rok za produljit kod Acera i Lenova je 10mj od kupnje, a kod Asusa 6mj. Uobicajeno nije moguce naknadno produljit jamstvo za vise od +1g kod tih brandova, no vrijedi pitati ducane koji nude akcije sa 5g jamstva je li to moguce napraviti na laptope za koje trenutno ne nude 5g jamstva.

v3-574g Acera sa 5g jamstva i i5U imas u Mikronisu od 5500kn, model sa 6GB RAMa od 5600kn (isto kao ekupi.hr ista cijena na rate i gotovinu, beskamatno 12mj), u Instaru od 5400kn, tj. nesto vise na rate. Nisam siguran radi li se o tvornickom jamstvu kao kod ekupi.hr, vjerojatno da.

Pravi SSD mozes naknadno staviti na mjesto optike uz pomoc SSD ladice: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ssd+ladica s time da malo vidis kako bi to funkcioniralo, pitas servis gubis li garanciju, ako bi to sam napravio. Vidim da se neki zale da im SSD plese jer je 7mm visine, a ladica 9.5mm visine.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 1:22 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Valesse kaže...

Pozdrav,

Tražim laptop u rangu cca 3000 - 3500kn, može i manje ukoliko se nađe nešto što ispunjava navedene kriterije Procesor i3 bi bio super s obzirom da mi se čini da bolji ne mogu u tom cjenovnom rangu tražiti(ispravite me ako griješim). Laptop će služiti za multimediju - office, internet (bitno mi je samo da relativno brzo može otvoriti veći broj prozora), gledanje filmova, slušanje muzike. Ne igram igrice tako da neka naprednija grafička nije zahtjev, na prošlom laptopu mi je otišao hdd pa bih da po tom pitanju ovaj bude koliko-toliko ok. Dijagonala 15,6'' a može eventualno i nešto manja ako se nađe po toj cijeni, a da overall komponente nisu znatno lošije na račun veličine.  S obzirom da sam ipak i tipično žensko, bitna mi je i kvaliteta izrade i dizajn (ne ljubim baš Toshibin ), voljela bih da je malo elegantnije izrađen i po mogućnosti u bijeloj boji. Duža garancija je naravno poželjna, ali nije glavni uvjet i ne treba imati predinstalirane Windowse.Ono što sam dosad pronašla za tu cijenu je: http://www.instar-informatika.hr/notebook-dell-inspiron-5558-white-156hd-i3-4005u-haswell-4gb-ddr3-1600mhz-500gb-5400rpm-geforce-920m-2gb-dvdrw-5-god-jamstvo/272559728-N0213 - znam da ima i jeftinijih ponuda za Dell, ali učinilo mi se ok zbog petogodišnje garancije

http://www.magazinrs.hr/laptop-asus-x552lav-sx961d-free-dos-156/0452432/product/- izgleda mi kao da ima bolje overall komponente

Ima li nešto bolje što odgovara uvjetima u tom cjenovnom rangu? Ako ne, koji između ovih dvoje je isplativiji - Dell ili Asus?

Hvala unaprijed!

Hvala na odgovoru na ovo upit gore! S obzirom da sam još u procesu nabavke, a čini mi se da su izronile neke bolje opcije, još jedno pitanjce:

Je li bolji izbor ovaj Lenovo uz 4 godine garancije:

http://www.links.hr/artikl-014.620.142

ili ovaj Dell uz 5 godina garancije:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-dell-inspiron-5558-white-intel-i3-5005u-4gb-ddr3-1tb-dvdrw-5-god-jamstvo-presales-u-tijeku-isporuka-2710/DI5558I3-4-1TB-HD55WH-09

Čini mi se da su procesor, hdd kapacitet i ostalo isti, grafička mi nije presudna, da li je ijedan od ova dva proizvođača bolji/pouzdaniji u kategoriji nižebudžetnih računala?

Hvala još jednom 

10 godina
Prijenosno računalo ACER Aspire ES1-512 NX.MRWEX.028 / Pentium N3540, 4GB, 500GB, HD Graphics, 15.6'' LED, LAN, kamera, HDMI, USB 3.0, Linux,

Ima akcija na ovaj navedeni laptop.Cijena 2000 kn
A pozitivno je ocijenjen na stanici linksa
Dal bi sluzio dobro svsi gledanja filmova te surfanju?

0 0 hvala 0
11 godina

Intelova integrirana HD grafika u novijim laptopima je sasvim dovoljna za gledanje filmova i Youtube HD videa, po iskustvu sam bez problema gledao Blu-ray filmove na zasebnom 19'' widescreen ekranu preko HDMI-a sa Intelovom integriranom grafiku. Malo sam se previše fokusirao na grafiku. Za dotične potrebe, procesor, RAM i grafika su sasvim dovoljni.

11 godina

Valesse

Neznam o kakvom se posebnom popustu radi, kada je i prije cijena bila 3600kn. Fora je sad u +2god jamstva. Proc, HDD jesu isti. Dell nema graficku sto ti ionako nije bitno, ali utjece na cijenu. Dealbreaker za mene bi bio FHD rezolucija Lenova, koja isto ima cijenu. Eh sada, najbolje bi bilo kada bi mogla oba vidjeti i opipati u ducanu, no ta "akcija" ce isteci taman kad dodje Dell u Instar.. Ja bih isao na provjereni Lenovo kojeg sam i prije linkao, ponajprije radi FHD rezolucije. Pouzdanost je subjektivna, nekom se laptop pokvari za tjedan dana, nekom za 5+ godina, po meni je to lutrija, ako ces pazit na laptop..

croGOREatia

Od najjeftinijih ja bih radje isao na http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+3825 pa kasnije produljio jamstvo ili ga kupio u ekupi.hr sa +3god jamstva za +300kn sto je vrlo povoljno ili u Instaru sa 5g jamstva za 2500kn, makar im trenutno nije dostupan. Posluzit ce Acer, no HP bi trebao biti osjetno brzi laptop i gotovo sigurno cvrsci, tj. veceg ulozeno-dobiveno omjera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 18:49 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

The_Fichek, hvala opet na brzom odgovoru :) Možda sam pogrešno zapamtila, ali čini mi se da je od Lenova z50 bio 3600kn dok je ovaj (z51) bio 4000 prije, u svakom slučaju s 4 godine garancije mi djeluje puno primamljivije nego s prethodno ponuđene dvije godine. Znači i ti preporučaš z51 u ovom slučaju? Mislim da će to onda biti to 

11 godina

Zapravo kad se bolje sjetim, z51 je kostao 3700kn, a z50 3600kn. Sigurno da je best buy, a uvijek postoji faktor osobnog dojma. Npr. mene jedino smeta glossy ekran na tom laptopu, dok je nekom drugom to prednost jer malo ozivljava boje naspram matt ekrana.

10 godina
Ipak sam se konacno odlucio i reko da ce bit laptop do 3000 kuna ipak je bolji odabir procesora i ostalih stbari
A odabrat cu valjda nesto izmedu ova 3
Dell Inspirion 5558/core i3 4005u,dvdrw,4gb,500gb,hd graphics 4400 

2.toshiba satwllitw l50-c-1rz core i3 4005u,dvdrw,4gb,500gb,hd graphics 4400 

3.asus x554la-xx1181d core i3 5005u,dvdrw,4gb,1000gb,hd graphics 5500 

0 0 hvala 0
11 godina

Onaj 3825U je zapravo na razini i3U kao sto sam vec napisao pa si vidi. Nisi odgovorio treba li ti zasebna grafa ili ne jer si pricao da zelis dobru grafiku. Drugim rijecima zelis li se stogot igrati na tom laptopu?..

10 godina
Ma no.Plejka je za igre.Laptop za gledanje filmova surfanje....nek ga spajat putem hdmi na tv
Pretezito za surfanje,ubijanje dosade

0 0 hvala 0
10 godina
Znas sta je....prosli put sam kupio laptop na preporuku lenovo essential g50-45 kosto je cca 2000 kn.Ej nakon godinu i pol on je vec posto usporen.....steka
Nakon 2 gosine taman pred istekom garancije mi puknu ocito pikseli u ekranu.I ekran mi se od pola prema dolje nije vidio i mogo sam ga bacit u smece ili kupit ekran
Zato sam se htio raspitat s vama znalcima pogotovo vidim da se ti fixhek razumijes u laptop.Strah me sad kupit neki od 2000 kn kad mislim da ce brzo crknit
Jer meni ne treba nesto specijalno jer necu igrat igre na njemu niti cu ga koristit za pitja boga sta sto zahtjeva bolju specifikaciju.Meni treba nesto za surfanje,gledanje serija i filmova sto online sto skinitih....pohranu nekih slika jer ih imam pun k....
I tako nista specijalno

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zar ti nije onda jednostavnije uložit malo više novaca te kupiti kvalitetniji laptop koji će ti služiti bar 5 godina koji će i dalje biti dobar nego svakih 2 godine potrošiti bezveze 2k kuna?

S vremenom svaka aplikacija postaje sve teža (više rama/procesora/grafičke jede) i upravo zato ti je najgora moguća varijanta da kupuješ vrlo jeftine laptope.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 22:03 (PoloMarko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kupio bi da imam novaca....imam 3200 kuna ne mogu izdvojit vise stvarno.Zato sam i gledo ona 3 laptopa cins mi se solidna
1.Dell Inspirion 5558/core i3 4005u,dvdrw,4gb,500gb,hd graphics 4400

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ništa, asus x554la-xx1181d onda.

ps: pazi ima i xx1180d varijanta koja valjda ima optički disk dok xx1181d možda nema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 0:38 (PoloMarko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nisam znalac, pomozite :) :)

Meni treba laptop za spustanje filmova, skidanje muzike, imam puno slika, a i htjela bi raditi neke kratke filmice sa goprohero kamericom pa ce mi trebati i neki uredivac videa, vjerojatno adobe premier...nisam gejmer...Trazim kvalitetu i mogu izdvojiti oko 3000 kuna, ako je potrebno i vise, sam da mi ne crkne nakon 2 godine:)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pretpostavljam 15", FHD da/ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

yup, mislim da nema smisla uzimati neki manji....

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 0:54 (deevojka).
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
10 godina
U pravu si marko ovaj asus koji sma maveo nema opticki disk.Al ovaj dfugi koji si reko ima cijenovno su tu negdje.
Dakle od ova 3 bi "najbolji" izbor bio asus?
Fixhek ne treba mi za igre samo za multimediju i surfanje

0 0 hvala 0
10 godina
Ili ajmo to ovako da vas dva koja se kuzite u laptop.Sta bi vi za sebe kupili do 3200 kn za surfanje i zabavau...a da vam laptop nece trebat za igranje?
1.Dell Inspirion 5558/core i3 4005u,dvdrw,4gb,500gb,hd graphics 4400

Bi li nesto od ova 3 ili nesto drugo

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice