Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.665
|
čitano: 14.613.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav

Kupujem laptop za firmu, budget oko 12000 kn a treba nam za obradu videa. Malo sam izašao iz svega toga, pa već danima prelistavam forume i recenzije ali nisam ništa pametniji. Namjeravam na tom laptopu između ostaloga obrađivati video materijale koje koristimo za obuku naših članova, video snimamo u rezoluciji do 4k tako da definitivno trebam neki jači stroj. Ne treba velika dijagonala jer ću ga i tako spojiti na monitor dok radim obradu videa a opet planiram ga nositi okolo pa da baš ne nosam 17" po selu :-)

Hvala

P.S. Uglavnom radim na P.C. (windows OS) ali nisam za sada isključio ni Mac...

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Za tebe isto vrijedi kao i za malo prije kolegu, jednostavno bolje ici na 17" jer su bolji sto se tice nadogradnje(32GB max) i hlađenja pa kupiti neki ruksak.

http://www.magazinrs.hr/laptop-asus-g751jt-t7118d-free-dos-173/0452560/product/

bilo bi dobro da se raspitas u ducanu dali je HDMI port u verziji 2.0 ili 1.4 i ako ima neka shema preko ThunderBolt konektora spojiti na DP port na 4k monitor radi 60hz.

10 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bih preporuku za laptop. Koristio bih ga za Office,  Adobe alate (Photoshop, Ilustrator, InDesign), surfanje i gledanje filmova. Htio bih da ima 17" ekran, windowsi mi nisu potrebni. Cijena mi je ograničavajući faktor i ne bi trebala biti viša od 4000-4200 kn. Pretpostavljam da je bitno da ima što više rama i da ima dobar procesor (zbog Adobea). Hvala.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ljudi,

imao bih pitanje u vezi prijenosnog računala.

Ima netko kojim slučajem ASUS K550JX ? S i7-4720HQ, 8gb RAM, GTX 950M...

Bio bi zahvalan da se javi. Novo kupljeno računalo ( Prijenosno) i ne radi kako treba takav procesor bi trebao vrtiti programe tipa CAD, Fluent bez frke, a meni jednostavne stvari zablokira.

Ako netko ima takav , pa da mi malo kaze kakva on ima iskustva.

Hvala :)

0 0 hvala 0
11 godina
Josip5544 kaže...

Pozdrav, trebao bih preporuku za laptop. Koristio bih ga za Office,  Adobe alate (Photoshop, Ilustrator, InDesign), surfanje i gledanje filmova. Htio bih da ima 17" ekran, windowsi mi nisu potrebni. Cijena mi je ograničavajući faktor i ne bi trebala biti viša od 4000-4200 kn. Pretpostavljam da je bitno da ima što više rama i da ima dobar procesor (zbog Adobea). Hvala.

Gledaj Lenovo G710 pa komotno nadogradis 4GB RAMa do 4200kn. Koje RAMe, o tome malo procitaj jer se nedavno (malo prije tvog posta) pisalo na temi, uglavnom ne uzimas nista dok ne vidis sto pise na plocici ili jednostavno uzmes HyperX Impact RAM - 4gb ili 8gb.

Za vece novce imas Acer E5-771G sa samo malo jacim procesorom od i3-4000M, a osjetno jacom (65%) 840M grafickom, kako za igre, tako i za 3D stvari u tim programima, ako ti je to bitno, a ako je pogledaj i Asus X751LK/B od 4750kn radi 850M graficke koja je jos (80%) jaca od 840M. Kod Acera je specificno da model od 4700kn ima FHD rezoluciju. Kod Asusa je vrlo specificna 850M graficka, a zatim 7200rpm HDD. Oba od 4700kn imaju 6GB RAMa i oba od 4800kn imaju i5-5200U, procesor 5. Intel generacije koji naspram 4. generacije i5-4210U vrijedi bas tolko, 100-150kn, prvenstveno radi jace i efikasnije integrirane Intel graficke, a razlika u performansama je 5% za single core, 5-15% za multi-core testove kolko se za sada pokazalo, evo jedan dobar link sto se toga tice. Kod Asusa mislim da postoji poklopac za RAMe, nisam vise siguran za te 17,3" modele, kod Acera je komplicirano doc do RAMa, ali se da (ima yt tutorial), kod Lenova je lako. Nazalost, Lenova g710 sa i5M vise nema u ponudi, doduse taj model je i dalje imao 820M grafu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 13:49 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Jel možda netko zna gdje mogu kupit najpovoljnije ASUS X205TA netbook?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sry na offtopic.

Postoji li ikakav win7 driver pack za asus f555ln?

Cini se da ne pruzaju podrsku za win7, a trenutno nisam u mogucnosti nabaviti 8.1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

The_Fichek hvala na odgovoru, ali nakon puno razmišljanja odlučio sam se za opciju 15" laptop i dodatni monitor. Da li mi možeš preporučiti neki 15" laptop do nekih 3500. Ja sam pronašao ove koji mi se čine zanimljivi:

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-z50-70-59-432077-156__8319001

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-x554ld-xx585d-156-intel-core-i3-4030u-190-ghz__10911641

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-l50-b-1dm-156-intel-core-i3-4005u-170-ghz__9946721

Koje je tvoje mišljenje u vezi ova tri i da li imaš neki drugi prijedlog. Htio bi laptop koji ću moći koristiti bar 4 godine, a pretežno za Office,  Adobe alate (Photoshop, Illustrator, InDesign sve 2D), surfanje i povremeno gledanje filmova. Primarno mi je da normalo radi kad imam otvoreno nekoliko programa, npr Photoshop i Illustrator. Također bitne su mi boje, kako na laptopu tako i na dodatnom monitoru, a ne znam da li to ima veze sa monitorom ili grafičkom karticom. I da postoji mogućnost da nadogradim RAMe u budućnosti ukoliko bude potrebno. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Tražim najbolji laptop do 4000kn za igre

hvala

0 0 hvala 0
12 godina
Bero24 kaže...

Ljudi,

imao bih pitanje u vezi prijenosnog računala.

Ima netko kojim slučajem ASUS K550JX ? S i7-4720HQ, 8gb RAM, GTX 950M...

Bio bi zahvalan da se javi. Novo kupljeno računalo ( Prijenosno) i ne radi kako treba takav procesor bi trebao vrtiti programe tipa CAD, Fluent bez frke, a meni jednostavne stvari zablokira.

Ako netko ima takav , pa da mi malo kaze kakva on ima iskustva.

Hvala :)

kupio si ga u harvey norman?

13 godina
neaktivan

Pozdrav, evo trazim preporuku za laptop u rangu od 4-6k kn.

Laptop ce bit koristen za multimediju, igrice i tu i tamo video editanje.

Ekran ako se nade nesto moze i 17,3" iako je i 15,6" dovoljno.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 13:12 (Lovro2209).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Josip5544 kaže...

The_Fichek hvala na odgovoru, ali nakon puno razmišljanja odlučio sam se za opciju 15" laptop i dodatni monitor. Da li mi možeš preporučiti neki 15" laptop do nekih 3500. Ja sam pronašao ove koji mi se čine zanimljivi:

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-z50-70-59-432077-156__8319001

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-x554ld-xx585d-156-intel-core-i3-4030u-190-ghz__10911641

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-l50-b-1dm-156-intel-core-i3-4005u-170-ghz__9946721

Koje je tvoje mišljenje u vezi ova tri i da li imaš neki drugi prijedlog. Htio bi laptop koji ću moći koristiti bar 4 godine, a pretežno za Office,  Adobe alate (Photoshop, Illustrator, InDesign sve 2D), surfanje i povremeno gledanje filmova. Primarno mi je da normalo radi kad imam otvoreno nekoliko programa, npr Photoshop i Illustrator. Također bitne su mi boje, kako na laptopu tako i na dodatnom monitoru, a ne znam da li to ima veze sa monitorom ili grafičkom karticom. I da postoji mogućnost da nadogradim RAMe u budućnosti ukoliko bude potrebno. Hvala unaprijed.

U slucaju sve 2D, preporucujem da provjeris u nekom ducanu kako izgleda, koliko je cvrsta i dopada li ti se Toshiba L50-B-2DM pa usput mozes javit feedback po tom pitanju, najvise me tu muci konstrukcija, naspram npr. Lenovo z50 kojeg bi ti preporucio, ako ti se ne dopadne ta Toshiba, koja po dosta nizoj cijeni od ostalih nudi i5-5200U, ali zato ima dosta slabu zasebnu grafu, nema FHD rezoluciju.

Neke posebne boje neces dobit na laptopu jer ispod 5500kn postoji samo TN matrica ekrana na hrv. trzistu laptopa, IPS je skupa stvar na laptopu, valjda zato i ides na dodatni monitor? Znaci vjernost boja ima iskljucivo veze sa kvalitetom matrice ekrana/monitora. 

RAMi se vrlo lako nadograde u Lenovo, a mislim da i u Toshibu L serije, mozes u ducanu pitati mogu li ti pokazati laptop od ispod da vidis ima li poklopac za RAMe ili jednostavno procitati sluzbeni manual ili probati naci yt video koji bi ju pokazao od ispod.

Osim ekrana, opcenito se u tom rangu nema sta ocekivati niti od konstrukcije; Lenovo z50, Acer V3 i jos neki su izuzeci po tom pitanju pa se uz solidne druge specs i s obzirom na cijenu najvise preporucuju.

MadMax2015 kaže...

Tražim najbolji laptop do 4000kn za igre

hvala

http://www.ekupi.hr/Acer-Aspire-E5-NXMQ0EX039-i54GB1TBGT840M-crna-prijenosno-racunalo-478894.aspx

Lovro2209 kaže...

Laptop ce bit koristen za multimediju, igrice(nista prezahtjevno) i tu i tamo video editanje.

Preferiram Toshibu jer sam imao vec dvije i nisam imao nikakvih problema s njima, ali i netreba bit.

Ekran ako se nade nesto moze i 17,3" iako je i 15,4" dovoljno.

Hvala unaprijed.

17,3" Lenovo z70-80 ili 15,6" Asus GL552JX-CN029D sa skoro 2x jacom grafom i osjetno jacim procesorom, gledao z70 sa i5U ili i7U jer i7U je i dalje laptop i5 procesor, znaci sa 2 jezgre + 2 logicke. Zasto onda ima i7 u imenu nitko nezna, mozda zato sto predstavlja najjaci stedljivi, tj. U procesor trenutno, a ti U procesori imaju smanjen napon pa nemogu preci preko 3Ghz za obje jezgre. Tocnije taj i7U na high-performans ide do 2.9Ghz za obje jezgre, i5U do 2.5Ghz, kako su 5. Intel generacije, tj. Broadwell, onda se smatra da su na istoj frekvenciji jednako jaki kao Haswell procesori. na 0.1-0.2Ghz visem taktu. i5-4200H sa druge strane moze drzati 3.3Ghz za obje jezgre, sa naravno vecom potrosnjom, no potrosnja se bez problema smanji balanced ili power-saver modeom ili dodatnim undervoltanjem za napredne.

Toshiba ima ok predstavnika u tom rangu: Toshiba Satellite L50-B-1KF, makar M260 nebi trebala biti u tom, ipak skupom rangu, ali to tak ide kad se Toshiba drzi mobilnih Radeonki, a onda bolje Radeonke prodaje po preskupoj cijeni, barem je tako na nasem trzistu. M260 je slabija od 840M i to osjetno. Nisam siguran za izradu, ali Lenovo i Asus mi izgledaju uvjerljivije. Sva 3 (90% siguran za Toshibu) su super sto se tice samostalne nadogradnje ili ciscenja komponenti.

Mozes razmisliti i o jos jednom laptopu koji probija budzet, a od nedavno mu je snizena cijena: Acer Nitro VN7-791G Odma bi tu napomenuo da treba imati 2god jamstva, a ne 1god kako je napisano u Futuri i odma bi napomenuo da je produljenje jamstva na 3g najjeftinije moguce od svih brandova, 250kn naspram npr. 550kn kod Asusa pa to mozes uzeti u obzir, ako gledas na duge vode. Kad sam kod toga vrijedi reci da Toshiba jedina nudi regularno produljenje na 4g, cijene gledaj na nabava.net ili gdje vec. Uglavnom, Acer je super, ako mislis novije igre igrati na FHD, prvenstveno radi gddr5 graficke koja ne igra tolku ulogu na HD, a uloga je sve veca sto su igre zahtjevnije. Tu je jos i +1 ventilator naspram Asusa te opcenito veci laptop nudi bolje hladjenje. Opcenito, to je najpovoljniji gamerski 17,3" laptop. Samostalan pristup komponentama nije tolko dobar kod ovog laptopa, ali trenutno je cijena vrlo dobra za ono sto nudi.

Rezultate grafickih si gledaj na notebookchecku ili gdje vec, ako gledas na toj stranici obavezno klikci na brojeve fps-eva da vidis kako su testirane grafe i prelazi misem preko rezolucija da vidis koje su postavke upaljene kod testiranih igrica.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 13:18 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Molio bih preporuke za prijenosnik(laptop). Gornja granica je 5000 kn. Prioriteti su mi dobar sustav hlađenja i dobra baterija te da nisu komponente poput grafičke integrirane kako bi se lakše mogle zamijeniti. 
Unaprijed hvala, 
pozz

0 0 hvala 0
11 godina
hrc13patak kaže...

Molio bih preporuke za prijenosnik(laptop). Gornja granica je 5000 kn. Prioriteti su mi dobar sustav hlađenja i dobra baterija te da nisu komponente poput grafičke integrirane kako bi se lakše mogle zamijeniti

Mozes malo pojasniti? Sto bi ti mjenjao?

13 godina
neaktivan

Lovro2209 kaže...

Laptop ce bit koristen za multimediju, igrice(nista prezahtjevno) i tu i tamo video editanje.

Preferiram Toshibu jer sam imao vec dvije i nisam imao nikakvih problema s njima, ali i netreba bit.

Ekran ako se nade nesto moze i 17,3" iako je i 15,4" dovoljno.

Hvala unaprijed.

17,3" Lenovo z70-80 ili 15,6" Asus GL552JX-CN029D sa skoro 2x jacom grafom i osjetno jacim procesorom, gledao z70 sa i5U ili i7U jer i7U je i dalje laptop i5 procesor, znaci sa 2 jezgre + 2 logicke. Zasto onda ima i7 u imenu nitko nezna, mozda zato sto predstavlja najjaci stedljivi, tj. U procesor trenutno, a ti U procesori imaju smanjen napon pa nemogu preci preko 3Ghz za obje jezgre. Tocnije taj i7U na high-performans ide do 2.9Ghz za obje jezgre, i5U do 2.5Acer-Aspire-E5-NXMQ0EX039-i54GB1TBGT840M-crna-prijenosno-racunaloistoj frekvenciji jednako jaki kao Haswell procesori. na 0.1-0.2Ghz visem taktu. i5-4200H sa druge strane moze drzati 3.3Ghz za obje jezgre, sa naravno vecom potrosnjom, no potrosnja se bez problema smanji balanced ili power-saver modeom ili dodatnim undervoltanjem za napredne.

Toshiba ima ok predstavnika u tom rangu: Toshiba Satellite L50-B-1KF, makar M260 nebi trebala biti u tom, ipak skupom rangu, ali to tak ide kad se Toshiba drzi mobilnih Radeonki, a onda bolje Radeonke prodaje po preskupoj cijeni, barem je tako na nasem trzistu. M260 je slabija od 840M i to osjetno. Nisam siguran za izradu, ali Lenovo i Asus mi izgledaju uvjerljivije. Sva 3 (90% siguran za Toshibu) su super sto se tice samostalne nadogradnje ili ciscenja komponenti.

Mozes razmisliti i o jos jednom laptopu koji probija budzet, a od nedavno mu je snizena cijena: Acer Nitro VN7-791G Odma bi tu napomenuo da treba imati 2god jamstva, a ne 1god kako je napisano u Futuri i odma bi napomenuo da je produljenje jamstva na 3g najjeftinije moguce od svih brandova, 250kn naspram npr. 550kn kod Asusa pa to mozes uzeti u obzir, ako gledas na duge vode. Kad sam kod toga vrijedi reci da Toshiba jedina nudi regularno produljenje na 4g, cijene gledaj na nabava.net ili gdje vec. Uglavnom, Acer je super, ako mislis novije igre igrati na FHD, prvenstveno radi gddr5 graficke koja ne igra tolku ulogu na HD, a uloga je sve veca sto su igre zahtjevnije. Tu je jos i +1 ventilator naspram Asusa te opcenito veci laptop nudi bolje hladjenje. Opcenito, to je najpovoljniji gamerski 17,3" laptop. Samostalan pristup komponentama nije tolko dobar kod ovog laptopa, ali trenutno je cijena vrlo dobra za ono sto nudi.

Rezultate grafickih si gledaj na notebookchecku ili gdje vec, ako gledas na toj stranici obavezno klikci na brojeve fps-eva da vidis kako su testirane grafe i prelazi misem preko rezolucija da vidis koje su postavke upaljene kod testiranih igrica.

Hvala puno na brzom odgovoru. Evo zapeli su mi za oko ovaj vas preporucen GL552JX i G551JK. Zanima me kolika je razlika između ta dva modela i kolika je razlika izmedu G551JK modela sa i5 4200h i i7 4710HQ. Hvala jos jednom

11 godina

GL552JX je noviji model sa laksim pristupom msata SSD slotu i malo drugacijim dizajnom. Blize 6400kn se gleda to malo sto je ostalo od best buy-a N551JM jer 860M je kao i 960M gddr5 overclockana verzija 850M/950M. 950M je samo malo clockana 850M, bas kako je 960M samo malo clockana 860M. Rezultate najbolje gledat na notebookcheck, kao sto rekoh, uglavnom, razlika izmedju stock 860M i 850M bude 10fps na FHD pri istim postavkama, a moze bit i veca razlika kod novijih igara ili kada se iskljuci nekakva postavka kao MSAA.

Znaci, ako se mozes protegnut blize 6500kn, predlozio bi da gledas N551JM, ako ga ima u nekom okej ducanu (osobno nisam cuo za Playcom, mozes pitat Vemil mogu li ga nabaviti, jos imaju normalnu cijenu od 6300kn) ili pak onaj Acer koji ima 17,3", a ta dijagonala se itekako naplacuje u tom rangu, pogotovo na IPS ekran. Blize 6000, gledaj GL552JX kako sam prvo i predlozio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 15:48 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozdrav trazim laptop koji bi se koristio za faks,multimediju,internet, manje zahtjevne igre i CAD programe. Cijena je do 10k skroz prihvatljiva, ali to ne znaci da se svih 10k kn mora potrositi ili da ako ne postoji laptop unutar danih parametara da ignoriram ostatak trzista. Moze webshop ili trgovina u Zagrebu. Instalirani OS nevazan, moze i konfiguracije sa nekakvim linuxom.

Reqs:

- 4+ sati baterije pri multimediji/internetu.

- Dobro podnosi spajanje drugog LCD ekrana na njega i runnanje aplikacija na oba ekrana. Prepostavljam da to znaci veci zahtjev na procesor.

- Kvalitetna zvucna kartica.

- Mogucnost igranja igri kao LoL,Guild Wars 2 i CSGO na medium postavkama. Sposobnost da vuce moderne igrice mi je sekundarna stvar, ali ne bi bilo na odmet da tipa GTAV moze pokrenuti na nekakvim minimalnim grafickim postavakama i solidnim FPSom.

- Duljina jamstva mi je nevazna, ako ovlasteni servis je prevara. Ali zato mi je vazna kvaliteta izrade,durabilnost,tezina self-repaira i cijena zamjena komponenti.

- Preferiram 15 incha jer mi se 17 incha cini kao previse da bude prijenosan, a 13 incha kao premalo da mogu normalno igrati ili u CADu raditi. Laptop bi se pola koristio kao kucno racunalo, a pola kao mobilni.

Da li se isplati gledati i ducane u ostatku EU pa uvoziti ih ili cak ih sam pokupiti ako sam usput tamo (tipa Austrija,Slovenija)?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 16:34 (Grimwinds).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Jel moguce na svakom laptopu koji ima DVD citac umetnuti SSD umjesto citaca?
Konretno na acer v3 modelima,odnosno ovom

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav momci imam jedno pitanje zanima me koji od ova dva lapa je bolji i koji od ova dva ima izmjenjivu bateriju jer nigdje ne mogu pronaci tu informaciju ovako oba su modela

TOSHIBA korisio bi ih za igranje i rad ,,

model 1 : http://www.instar-informatika.hr/notebook-toshiba-satellite-p50-b-11m-intel-core-i7-4720hq-260-ghz-core-4-16-gb-156-1920x1080-ssd-8-sata-1000-gb-windows-81-amd-radeon-r9-m265x-2gb-blu-ray-akcija/0410749

Model 2: http://www.instar-informatika.hr/notebook-toshiba-satellite-p70-b-10u-intel-core-i7-4720hq-26-ghz-36-ghz-8-gb-ddr3-ram-1tb-hdd-173-fullhd-amd-mr-r9-m265x-2-gb-ddr5-blu-ray-maxi-ponuda/to-sat-p70-b-10u

Zamolio bih vas za strucno misljenje hvala lijepo!

1 Notebook Toshiba Satellite P50
0 Toshiba Satellite P70-B-10U
slovo sto ga Ante kovo

0 0 hvala 0
11 godina

@Zin8

Moguce je, treba ti SSD ladica nakon kaj izvadis optiku da SSD ima u kaj sjest.

12 godina
The_Fichek kaže...

GL552JX je noviji model sa laksim pristupom msata SSD slotu i malo drugacijim dizajnom. Blize 6400kn se gleda to malo sto je ostalo od best buy-a N551JM jer 860M je kao i 960M gddr5 overclockana verzija 850M/950M. 950M je samo malo clockana 850M, bas kako je 960M samo malo clockana 860M. Rezultate najbolje gledat na notebookcheck, kao sto rekoh, uglavnom, razlika izmedju stock 860M i 850M bude 10fps na FHD pri istim postavkama, a moze bit i veca razlika kod novijih igara ili kada se iskljuci nekakva postavka kao MSAA.

Znaci, ako se mozes protegnut blize 6500kn, predlozio bi da gledas N551JM, ako ga ima u nekom okej ducanu (osobno nisam cuo za Playcom, mozes pitat Vemil mogu li ga nabaviti, jos imaju normalnu cijenu od 6300kn) ili pak onaj Acer koji ima 17,3", a ta dijagonala se itekako naplacuje u tom rangu, pogotovo na IPS ekran. Blize 6000, gledaj GL552JX kako sam prvo i predlozio.

GL552 ima m2 2280 slot

http://laptopmedia.com/news/inside-asus-rog-gl552-disassembly-internal-photos-and-upgrade-options/

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 18:31 (roby27).
14 godina

Molim preporuku nekog bestbuy laptopa  od oko 3500kn do max 4000kn, 15,6". Uglavnom bi se koristio za surfanje, filmove, glazbu itd. Full hd i i5 bi bili odlicni, 500gb HDD je dovoljno. Windowsi ne trebaju. Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 19:42 (Gunner11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Pozdrav!

Može prepruka laptopa do 2500kn +-300kn max.

Za žensku osobu, za posao i internet. Bitna je naravno fluidnosti u radu.

Ima li nešto ok za te pare?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

bok ekipa! 

molio bih vas za prijedlog laptopa do 2400 kn, nacin placanja gotovina. jamstvo sto duze je pozeljno. free dos.

namjena je za surfanje i pogledat tu i tamo koji film. 

laptop je za zensku osobu a ona ima zelju ukoliko je moguce da bude bijele boje, napominjem to nije od presudne vaznosti.

hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 22:45 (razor1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
cikl0n kaže...

Pozdrav momci imam jedno pitanje zanima me koji od ova dva lapa je bolji i koji od ova dva ima izmjenjivu bateriju jer nigdje ne mogu pronaci tu informaciju ovako oba su modela

model 1 : http://www.instar-informatika.hr/notebook-toshiba-satellite-p50-b-11m-intel-core-i7-4720hq-260-ghz-core-4-16-gb-156-1920x1080-ssd-8-sata-1000-gb-windows-81-amd-radeon-r9-m265x-2gb-blu-ray-akcija/0410749

Model 2: http://www.instar-informatika.hr/notebook-toshiba-satellite-p70-b-10u-intel-core-i7-4720hq-26-ghz-36-ghz-8-gb-ddr3-ram-1tb-hdd-173-fullhd-amd-mr-r9-m265x-2-gb-ddr5-blu-ray-maxi-ponuda/to-sat-p70-b-10u

Po meni loš odabir jer ta kombinacija ili konfiguracija, kako hoćeš, premalo nudi za te novce. Ako nije problem definiraj budžet (po ovome mi se čini 8-9k ?! ) i probaj se odlučiti za dijagonalu ekrana te treba li ti win u paketu ili ne. Te stvari mi ne možemo umjesto tebe odlučiti :D. Kažeš namjena je igranje i rad, zanima me što misliš pod ovaj rad da vidimo treba li ti pravi i7 i napumpavanje rama. Javi da ja i/ili kolege na forumu ne pišemo uzalud unaprijed pretpostavljajući nešto, a na kraju ispadne nepotreban trud :D.

dv14razor1988

Obojici bi preporučio lenovo z50. Kolegi dv14 cijena ne prelazi protegnuti budžet, a drugi kolega bi se trebao protegnuti. Za vašu namjenu mislim da nema potrebe ići na diskretnu grafičku, tj. i intelova integrirana će obaviti posao. Također da napomenem da je fhd varijanta ovog modela jako isplativa, razlika je praktički cijena kutije cigareta :D. z50 dolazi i u bijeloj boji za onoga kome je to bitno. Ako kolega razor ne misli protezat budžet neka javi, a možda fichek zna neki kvalitetan jeftiniji model...

EDIT: Razlika između fhd i hd verzije je ipak malo veća, mislio sam da je model sa hd 2699, a nije nego 2669 kn :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 23:18 (AirLive).
14 godina
neaktivan
AirLive kaže...
cikl0n kaže...

Po meni loš odabir jer ta kombinacija ili konfiguracija, kako hoćeš, premalo nudi za te novce. Ako nije problem definiraj budžet (po ovome mi se čini 8-9k ?! ) i probaj se odlučiti za dijagonalu ekrana te treba li ti win u paketu ili ne. Te stvari mi ne možemo umjesto tebe odlučiti :D. Kažeš namjena je igranje i rad, zanima me što misliš pod ovaj rad da vidimo treba li ti pravi i7 i napumpavanje rama. Javi da ja i/ili kolege na forumu ne pišemo uzalud unaprijed pretpostavljajući nešto, a na kraju ispadne nepotreban trud :D.

dv14razor1988

Obojici bi preporučio lenovo z50. Kolegi dv14 cijena ne prelazi protegnuti budžet, a drugi kolega bi se trebao protegnuti. Za vašu namjenu mislim da nema potrebe ići na diskretnu grafičku, tj. i intelova integrirana će obaviti posao. Također da napomenem da je fhd varijanta ovog modela jako isplativa, razlika je praktički cijena kutije cigareta :D. z50 dolazi i u bijeloj boji za onoga kome je to bitno. Ako kolega razor ne misli protezat budžet neka javi, a možda fichek zna neki kvalitetan jeftiniji model...

EDIT: Razlika između fhd i hd verzije je ipak malo veća, mislio sam da je model sa hd 2699, a nije nego 2669 kn :D

Ovako zanima me toshiba jer ima kvalitetnu izradu ova dva modela su aluminijska pa mi se to svidja plus sto ima dobar po meni hardwer nisam toliko strucan za laptope vise za stolne konfiguracije, preferiram vise 15,6 dijagnolau samo zbog dimenzija i lakseg nosenja , os mi je nebitan po meni bi najbolje bilo kada bi dosao bez osa tj FREE OS, lako ja piknem gore sto meni treba, sto se tice rada nisam mislio na nikakav zahtjevan rad malo programiranja malo offica , malo mathlaba, i naravno volio bi da mi sluzi za igranje volim igrati igrice strategije tu i tamo koju pucacinu bacim pa me zanima koju od te dvi toshibe ili vi imate neki bolji prijedlog od toshibe za te iste novce...Preferiram toshibu jer sa njima imam dobra iskustva trenutno koristim jednu staru da kucnem u drvo 7 godina i radi ko sat pa se nadam da ce takova biti i nova.I jos nesto najbitnije zanima me dali se mozet BATERIJA IZVADITI iz ova dva modela koje sam naveo eto tolko za sad i hvala na opsirnom odgovoru :=)

PS: volio bih lap kojemu se baterija moze izvaditi to mi je jedna od bitnijih stavki i naravno do 10 000kn lap koji bi vi preporucili slusam sve

slovo sto ga Ante kovo
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 0:49 (cikl0n).
15 godina

@ AirLive zahvaljujem, predložit ću.

Nego, što je sa ovim? Meni se čini ok za te pare..
http://www.harveynorman.hr/odjeli/informatika/prijenosna-racunala/Prijenosno-racunalo-LENOVO-G50-30-80G001NASC.119034.html

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Da dobra je to ponuda. Ima 820m koja je bolja od integrirane i još i win8 pa ako ideš na win to je svakako dobra. Tu imaš listu pa možeš i nešto sitno jeftinije proći. Ja sam malo to brzopleto stavio za tebe i kolegu razora, isprike na tome. Ako se ide na FHD u tom cjenovnom rangu onda je taj lenovo z50 bestbuy. Mogu ti tu ubaciti i 840m+3558u također u z50 ako te zanima fhd i dobra grafička koja tebi možda neće trebati. Ako ti ne treba fhd eto ti si za sebe našao odličnu opciju prvenstveno radi win8. Od procesora tu gledati 3558u i n3540. Također ako te zanima win, a dosta ti je integrirana grafička onda možeš proći jeftinije.

@razor1988

Da ne tražiš previše evo par "obojenih" modela:

lenovo g50 bijeli bi valjda trebao biti pod ovom šifrom, ali tu ulete i neki crni modeli (barem na slikama) pa onda ovako: 1 i 2.

ako te zanimaju i druge boje onda imaš svega kod asusa x553ma:

bijela1  bijela2

roza

ljubičasta

crna

@cikl0n

Za tebe bi sasvim dovoljan bio n551jm, ako njega više nema onda vn7 591g. Ako nešto ima baš prednosti sa i7 tipa neke igre u mp, onda idi na n551jw, (navedi par strategija i pucačina da vidimo). Jače grafičke se pojavljuju tek oko 9k u g751jl, ali to je 17.3'' i nije baš tako mobilan ni lak za nošenje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 2:50 (AirLive).
11 godina

Za Lenovo G je karakteristicna crna boja i onda neki modeli sa gornje strane iza ekrana imaju srebrnu ili crvenu boju. Nisam vidio bijelog G Lenova (niti na tom linku), bijela i srebrna su karakteristicne za Z Lenovo, a B Lenovo je karakteristicno uvijek crn, taj naspram druga dva ima matt ekran i po nizoj cijeni od ostalih nudi Windows8.1, tj. tamo di G uz Windoze nudi Pentiuma, ovaj nudi i3U (al zato ima 500GB, a ne 1TB HDD).

@dv14

Jesu bitni Windowsi, je li bitna zasebna graficka, odluci zelis li ili ne FHD rezoluciju. Ta FHD rezolucija je itekako karakteristicna za Z Lenovo i ne vidim zasto bi to odbio, razumijem jedino ako ti trebaju Windowsi. Kontam da ikone mogu bit manje na FHD, al to se vrlo lako poveca na razinu 1366x768 rezolucije, a ostrina slike ostaje ista kao na 1920x1080. Btw. 3558U procesor je nesto jaci od n3540 jer ima jace jezgre, u multitaskingu su jednaki. Iduci po jacini onda ide i3U koji je isti kao 3558U, samo jos ima Hyperthreading, tj. +2 logicke jezgre. Laptop ce bit fluidan za office i surfanje sa bilokojim od tih.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 12:28 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice