Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.671
|
čitano: 14.630.266
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Veoma slično kao kolega iznad. Dakle ako idući tjedan dobijem obećani bonus na poslu, kupujem laptop. Uvjeti:

- do 3000, 3100kn max za cash

- bilo kakva odvojena grafička kartica (da mi ne krade tih 4gb RAM-a)

- surfanje/filmovi/visual studio; nije za igre (za to imam PC), eventualno neki stari naslov; u biti nešto na ćemu mogu surfati/raditi da ljeti ne grijem sobu PC-em, a da radi bar donekle brzo.

Neki orijentir modela koje gledam (ne mora ta trgovina):

1) LENOVO G710 59-431939

2) HP Pavilion 15-p101nm

3) ASUS X751MD-TY086D

4) HP 15-g205nm

5) TOSHIBA Satellite L50-B-11C

Zeleno - neki moji favoriti. Uopće ne mora biti tu s liste, samo bih što bolje za tu lovu. Inače ne pratim laptope te nemam pojma koji od tih ima bolji ekran, tipkovnicu i sl.

P.S. Hvala

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
ajeto007 kaže...

Došlo vrijeme za promjenu lapa, pa bi mi mala pomoć dobrodošla.

Laptop kupujem za ženu (i za mene dok ispijam jutarnju kavicu pa pročitam novosti), tak da nije zahtjevna, surfanje i koja flash igrica. Za sada ima lenovo G570 sa 2 gb mem i cpu b800 i unatoč novim win treba mu miljijun godina da da izvrši neku operaciju (otvaranje 2 ili više tabova i sl).

Znaci ostao bi na lenovu (lako ga je otvoriti i očistiti), cijena od 2000- 3000 max, pa ako ima kakvih prijedloga bio bih zahvalan.

17,3" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+g710

15,6" gledaj Lenovo g50/b50/z50 na nabava.net ili kojoj vec trazilici, sva 3 iste izrade, drugcije boje i sa nekim razlikama u specifikacijama. Z ima FHD rezoluciju, malo slabiji, ali dostatan procesor (kao i3U, ali bez Hyperthreadinga) te vrlo dobru zasebnu graficku (moze pokrenut puno jace stvari od flash igrica). B ima matt ekran, a ne glossy kao druga 2 i kao g710 i za manje novce dolazi za Windowse (b kao biznis, al je iste izrade) pa onda kako ti Windowsi imaju cijenu ima 500GB, a ne 1TB HDD. G50 je regularnih specifikacija, vidim da model (59-438718) za 3k dolazi u crno-crvenoj kombinaciji.

3550M Pentium ima jace jezgre od i3U, al nema Hyperthreading, 3558U je isto Pentium, al ima jednako jake jezgre kao i3U. Hyperthreading = +2logicke jezgre, nekakav brzi multitasking, al neznam kolko bi se to primjetilo u surfanju. Svi su super sto se tice samostalnog prckanja. Vrijedi jos rec da Lenovo g710 ima malo jacu bateriju naspram ostalih, ali ce i prije potrosit tu bateriju jer M procesor (M kao mobile) trosi i do 3x vise od stedljivog U procesora (U kao ULV, vrlo nizak napon po difoltu, zalemljen za maticnu), zavisi na kojem mode-u se radi na racunalu, a o tim mode-ovima sam pisao i stavio link u ovom postu.

Lovac kaže...

Veoma slično kao kolega iznad. Dakle ako idući tjedan dobijem obećani bonus na poslu, kupujem laptop. Uvjeti:

- do 3000, 3100kn max za cash

- bilo kakva odvojena grafička kartica (da mi ne krade tih 4gb RAM-a)

- surfanje/filmovi/visual studio; nije za igre (za to imam PC), eventualno neki stari naslov; u biti nešto na ćemu mogu surfati/raditi da ljeti ne grijem sobu PC-em, a da radi bar donekle brzo.

Neki orijentir modela koje gledam (ne mora ta trgovina):

1) LENOVO G710 59-431939

2) HP Pavilion 15-p101nm

3) ASUS X751MD-TY086D

4) HP 15-g205nm

5) TOSHIBA Satellite L50-B-11C

Zeleno - neki moji favoriti. Uopće ne mora biti tu s liste, samo bih što bolje za tu lovu. Inače ne pratim laptope te nemam pojma koji od tih ima bolji ekran, tipkovnicu i sl.

P.S. Hvala

HP Pavilion i Lenovo bi trebali biti najbolje izrade od tih. Pavilion je inace vrlo skupa serija sto se tice produljenja jamstva pa je trenutno interesantan ovaj model kojeg svi ducani nude sa 3g jamstva. Meni i dalje nije jasno na koju foru Elipso produljuje svim laptopima jamstvo na 5g jer regularno produljenje je na 3g, jedino kod Toshibe na 4g. Kaj se kvalitete slike tice, to je definitivno najteza stvar za predvidit kod laptopa, pogotovo jeftinijeg jer za njih bas i nema reviewova pa je youtube nekakvo jednostavno rjesenje po tom pitanju. Jedan skuplji Lenovo g710 ima iznaprosjecnu TN matricu prema notebookchecku, tako da jeftiniji model nebi trebao puno odstupati, a neki forumasi koji su kupili modele sa i3M/i5M su bili zadovoljni (nist posebno nisu hvalili, nema se sta puno za ocekivat od TN matrice). Isto tak neznam sto bi se trebalo ocekivat od "BrightView" slike Paviliona. Umjesto Toshibe ja bih radje gledao bilokoji od prijemalo predlozenih Lenova. Opet vrijedi spomenuti da jedino Lenovo z50 u tom rangu nudi FHD rezoluciju. Neda mi se trazit kakav je Pavilion za samostalno prckanje, Lenovo je provjeren, L Toshiba, ako se dobro sjecam Robyevog posta isto, ostali bas i ne. Vrijedni spomena su jos 15,6" Acer V3-572G (cvrsta izrada sa metal legurom sa gornje strane, jaka baterija, od 3750kn dolazi model sa svjetlecom tipkovnicom, Win8.1 i FHD rezom) i 17,3" E5-771G (provjeren iznadprosjecni ekran FHD reze, okej izrada, nema metalne legure kao V3, inace najjeftiniji 17,3" sa FHD)

@snjeguljica123

Procitaj sto sam napisao Lovcu prijemalo. Ak vec mora bit Elipso prema zahtjevima i s obzirom na budzet ja bi kao jedan od prvih uvjeta stavio 840M graficku jer je osjetno jaca od svih ostalih u tom rangu pa onda ili zadnji E5-771G Acer kao 17,3" odabir ili Lenovo z50 ili V3-572G kao 15,6" opcije. Svi ti laptopi se mogu naci nekih 400kn jeftinije prema nabava.net, ako gledam najnize cijene. Produljeno jamstvo na 3g kod Acera i Lenova kosta oko 300kn, a produljiti jamstvo na 5g regularno nije moguce, tako da je jamstvo od 5g svakako vrijedno 400kn, samo je pitanje jesu li zadnje 2g marketinski trik. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 19:55 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Hvala... razmislim još, popričam sa kolegama - pa u kupovinu

0 0 hvala 0
17 godina

Eto, "prelistao" sam internet, pa glasujte :)

HP ima AMD A8-6410, R7 M260 gpu, 15.6" 1366x768 zaslon (vele da je dobro napravljen)
Lenovo Z50-70 - Intel Pentium 3558U, GeForce GT840, 15.6" 1080p (reviewer se žalio da se savija dok se jače stisne space)

Lenovo G710 - Intel Pentium 3550M, GeForce GT820, 17.3" 1600x900 zaslon (podijeljeni su; neki vele da je loša plastika, neki da je dobar etc.)

2 HP Pavilion 15-p101nm
0 Lenovo Z50-70
1 Lenovo G710
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Evo ti i jedan domaci review Lenova z50: klik. Tipkovnicu i vanjsku izradu vrlo lako mozes provjeriti u izlogu nekakvog IT ducana.

2 stvari tebi najvise igraju ulogu u odabiru, rezolucija i dijagonala, a onda donekle procesor, graficka ti ocito nije bitna, sve 3 su jednako efikasne, a 840M osjetno jaca od druge dve. Mozes jos vidit Lenovo z50 sa i3U od 3400kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 21:18 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

traži se laptop za curu, kompjuter u rangu od 4000-5000 kn, ali ne preko toga (50kn +/-). Nije prezahtjevan korisnik ali nije amater, tak da mora biti allround uređaj, sposoban katkada i za jači rad - ponajviše svakodnevno surfanje, gledanje multimedije i pisanje stvari, ali i povremeno igranje grafički zahtjevnih naslova i slično.

Prije par mjeseci sam za sestru riješio Asus K555LN-DM091D za 4800, ali je sad bar petstotinjak kuna skuplji, čovjek bi mislio da IT opremi cijene padaju s vremenom :P

Zahvaljujem unaprijed! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dolar nije padao, dapače. 

Edit. U biti sada na 6,7kn je i dobar kakav je bio a cijene nabave se računaju po dolaru jer ti ove sa istoka (čajna etc.) od kuda su lapovi euri baš ne zanimaju. 

Možda ovaj? Mada nisi naveo veličinu. 

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.1E73A5F9-0ADB-440D-8E7F-622D2DA59B46.aspx

Ako je taj prvi asus sa i7u taj isto ima 2 fizičke kao i ovaj i5 sa tim da i5 nije undervoltan a gtx850 je bolja/brža od 840 za 1366x768 odlična za igranje. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 21:54 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
The_Fichek kaže...

Evo ti i jedan domaci review Lenova z50: klik. Tipkovnicu i vanjsku izradu vrlo lako mozes provjeriti u izlogu nekakvog IT ducana.

2 stvari tebi najvise igraju ulogu u odabiru, rezolucija i dijagonala, a onda donekle procesor, graficka ti ocito nije bitna, sve 3 su jednako efikasne, a 840M osjetno jaca od druge dve. Mozes jos vidit Lenovo z50 sa i3U od 3400kn.

Hmm, dal se to onda meni nameće G710? 17.3", a prema benchu Intel Pentium 3550M je solidan...
Zapravo mislim da bi bio G710 da mi nisi pokazao HP Pavilion 15-p101nm koji me osvojio izgledom, a i čini se bolje napravljen. Eh, odluke. Prespavat ću. 

11 godina

@Jules W.

Ako je ok HD rezolucija i 15,6", neka gleda Asus X550JK, dok ga nije nestalo. Ako zeli 17,3" onda Asus X751LKB (Broadwell i5U) ili Asus X751LK (7200rpm HDD, Haswell i5U). Do 5700kn to su jedini laptopi sa GTX 850M, koja je puno jaca od 840M.

Ako zeli FHD rezu onda mislim da se isplati protegnuti se na verziju X751LKB sa FHD koja pocinje od 5200kn te ima +2GB RAMa i nesto kvalitetniju TN matricu ekrana naspram verzija koje sam linkao. Jeftinija 17,3" varijanta sa FHD bi bio Acer E5-771G, a 15,6" sa FHD ili Asus K555LN ili Acer V3-572G ili Lenovo z50-70. Od Lenova vrijedi spomenuti jos 17,3" IPS FHD Lenovo z70-80 (primamljiva ponuda za 5200kn u ducanu cudnog imena, tia-mobiteli, u ostailma od 5500kn).

@Lovac

Ma tu su negdje svi ti procesori, ako gledas brojke onda su 3550M i taj AMD APU izjednaceni kao i i3U, a 3558U fali Hyperthreading da bi ih sustigao. S obzirom na namjenu mislim da to ne igra neku posebnu ulogu, vise sam htio dat naglasak na rezoluciju i dijagonalu, posebno rezoluciju koju sam zato napisao prvu. Sa HD rezom na 15,6" je i dalje zmuljana slika, da ne pricamo da su se ljudi poceli zalit na HD na 5" mobitelima. Sa FHD je dovoljno ostra slika i ne vide se pixeli, al opet nekome je svejedno, to je malo subjektivna stvar.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 22:07 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Zbilja sam mogao biti podrobniji, sorry . . . . . .

15.6 je maks kojeg hoće, zapravo bi voljela više neki 13 colni ko njezin preminuli Lenovo Edge 13, ali ono, jel, nije baš najzastupljenija dimenzija. FHD je mislim glavni prioritet, pa onda procesorska snaga..

Sumnjam da bi i tih 200 kn bilo izvedivo kad je već 5000 zapravo prekoračenje budžeta od 500tinjak :(

16 godina
neaktivan

gt840 i gtx850 slabo igraju na FHD ako bi nešto i igrala. 

Dakle rađe gtx850 na 1366x768 dok ga ima kako je Fićek napisao. 

A i ti U procevi su za..... piip. 

Rađe neki "normalni" proc kod igranja. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 22:14 (Oldy).

0 0 hvala 0
11 godina

A dobro, nije FHD samo da se igra na njoj :)

16 godina
neaktivan

Nije ali samo se referiram na rečenicu.... 

"ali i povremeno igranje grafički zahtjevnih naslova i slično."

:)

0 0 hvala 0
11 godina

True dat. 

Jules ne vidim ama bas nist pametno 13.3" i 14" u tom rangu, a da bude barem pristojno slabije od navedenih. Stovise, ne vidim hrpetinu modela koje je prije bilo (Lenovo Flex2 i Thinkpad su nestali ispod 5000kn)

14 godina
neaktivan

A gle, ta rečenica je trebala ukazati da bi možda zavrtila Cities Skylines ili Simse 4 ili takvo nešto, a ne nužno nešto superzahtjevno :) odnosno, da će katkad igrati, ali je multimedija i svakodnevni rad 95 posto aktivnosti --- pa se FHD čini kao logičan izbor.

E SAD - da li su zbilja U procesori i 840ica šrot na FHD pa i za samo povremeno - par sati tjedno ili čak mjesečno katkad - igranje? jer ne bih htio da joj sugeriram kupnju i onda mi glavu otkine jer nešto štekne taj jedan put kad se doubleklikne ikona.. :/

Jes, znam za manje dimenzije, zbilja nema ništa vrijedno spomena...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To Fićek ima i5u, gt750 i FHD pa neka napiše. :)

0 0 hvala 0
11 godina

A sta rec, nego gledat rezultate notebookchecka ili cega vec. Sims4 ce se prema notebookchecu dosta fluidnije vrtit na HD, ali bi islo oko 35fps na FHD, Cities Skylines vjerojatno isto tako nesto, s time da mi se taj naslov cini da jede vise CPU resursa, zavisi kolko se zumira ili odzumira mapa sta vec. Znaci treba smanjit nekakve postavke na FHD, al opet imas FHD. 

Za prosjecan rad i tako neke igre i5U i 840M koja mjenja 750M je skroz solidna kombinacija. Kod tih laptopa sa FHD se rezolucija nebi trebala kao nekakva pogodnost kod igranja nego kao pogodnost za filmove, opcenito bilosta sto ne ukljucuje nesto sto crpi previse snage hardvera, s time da su tako neke igre jos igrive na FHD, treba pametno stavit postavke ili o tome vise proguglat. 

Ja se nebi slozio da je ddr3 850M slaba za FHD za laptop standarde jer ipak je to ni mrvu slabija grafa od gddr5 765M, sa vise prostora za eventualni OC. Jedino njen potencijal nije iskoristen sa i5U koliko sa i5H, ali razlika je manja u procesorski manje zahtjevnim igrama. Stoga neka cura jos jednom razmotri one predlozene Asuse, a prvi sa 850M i FHD je onaj kao sto napisah od 5200kn, ispod toga ili 1600x900 ili 1366x768, kako sam sve vec linkao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 22:18 (The_Fichek).
15 godina

Pozdrav prisutnima :)

Trebam mali savjet/pomoć.

Direktor želi novi laptop.

17 inch obavezno ( i da je ekran relativno kvalitetan; ne treba ništa ekstremno, no neka bude u nekakvoj zlatnoj sredini), dovoljno RAMa (ništa ispod 4GB), relativno dobar procesor, autonomija nije pretjerano bitna, do nekakvih 5000 kn.

Znači čisto poslovni laptop koji se neće gušiti kada pokrenem neke specijalizirane programe ( teški za ram i procesor, grafika nije bitna).

Imajući ovo gore na umu je li ovo dobra ponuda?

http://www.prosat.hr/Default.aspx?pid=35771

Zahvaljujem :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 10:15 (Lourdin).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da je GTX 850M slaba za FHD se ni ja baš ne slažem. Posjedujem laptop sa dotičnom 850M, FHD i "piip" (i5-4210U) procesorom.
99% igrica(oko 8 naslova) koje sam isprobao, medju kojima je i WatchDogs, "vrti" na FHD, Medium/High (AA on/off) i to sasvim solidno, na 35+FPS ovisno o postavkama. 

I dont care that they stole my idea . . I care that they dont have any of their own. — Nikola Tesla
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 10:23 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav !

Može preporuka laptopa oko 3000 kn koji bi služio u privatnoj firmi za word, excel, spajanje i prezentiranje na projektoru i da ima instalirane Windowse...

Zahvaljujem

0 0 hvala 0
11 godina
Lourdin kaže...

Pozdrav prisutnima :)

Trebam mali savjet/pomoć.

Direktor želi novi laptop.

17 inch obavezno ( i da je ekran relativno kvalitetan; ne treba ništa ekstremno, no neka bude u nekakvoj zlatnoj sredini), dovoljno RAMa (ništa ispod 4GB), relativno dobar procesor, autonomija nije pretjerano bitna, do nekakvih 5000 kn.

Znači čisto poslovni laptop koji se neće gušiti kada pokrenem neke specijalizirane programe ( teški za ram i procesor, grafika nije bitna).

Imajući ovo gore na umu je li ovo dobra ponuda?

http://www.prosat.hr/Default.aspx?pid=35771

Zahvaljujem :)

Nije lose, konkurent je ovaj Asus X751LKB sa najnovijim i5U (nist posebno jaci, jaca integrirana) te 235% jacom grafickom. Od 5200kn se javlja verzija sa FHD rezolucijom, nesto kvalitetnijim ekranom (anti-glare kao i Probook, ali veca max. moguca svjetlina, radi oznake EWV bi trebali biti bolji kutevi vidljivosti) i +2GB RAMa. Konacna izrada je vjerojatno nesto manje cvrsca od Probooka i pristup od ispod nije tak dobar, a pogodnosti su super ulozeno/dobiveno omjeri i Asusova akcija koju mozes procitat na njihovoj stranici, startno jamstvo 2god pa se moze produljit na 3g u daljnjem periodu.

Jos jedan itekako vrijedan spomena je Lenovo z70-80 sa IPS FHD 17,3" ekranom. To je najjeftiniji IPS 17,3" na trzistu te radi toga cijena ide od 5500kn (za 5200kn u tia-mobiteli su stavili da ima 4GB RAMa i 500GB HDD). Ostale specs su klasika za taj rang, i5U (koji inace nije posebno slabiji od i7U), 840M, 8GB RAM. 

batich kaže...

Pozdrav !

Može preporuka laptopa oko 3000 kn koji bi služio u privatnoj firmi za word, excel, spajanje i prezentiranje na projektoru i da ima instalirane Windowse...

Zahvaljujem

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+v3+8.1+i3 ili http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+8.1+i3+b50

Oba solidne i cvrste izrade, Acer malo cvrsci i tezi jer sa gornje ima i sloj nekakve legure, Lenovo bolji sto se tice samostalnog pristupa komponentama. Acer ima malo jacu bateriju, Lenovo anti-glare, tj. matirani ekran, znaci bez zrcaljenja. Najocitija razlika je u boji, bijela Acera vs crna Lenova. Kao sto se moze vidit na nabavi, od 3380kn se javlja model Acera sa 120GB SSDa umjesto 500GB HDDa, zgodno, ako vec imate prijenosni HDD za cuvanje podataka

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 17:03 (The_Fichek).
16 godina

Pozdrav :)
Kupio bi laptop do 3600 kn
Po mogućnosti 17/17,3" monitor 
Koristio bi ga za surfanje (youtube najviše) i malo gaminga, web designa i programiranja.

u svakom slučaju volio bi iskoristit svoje novce najbolje pa bi usput pitao koje pitanje:

Kada mi je bolje imati integriranu grafičku? Jer za ovu svoju cifru sam integrirane zaobilazio jer sam razmišljao da mogu puno bolje proć sa grafičkom za te novce.
I koje mi je procesore najbolje gledat za ovakvu cifru?

"Sometimes when I close my eyes, I can't see."
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 19:50 (zvons).

0 0 hvala 0
12 godina

Molim preporuku za neki laptop do 6000-6500kn. Laptop ce biti koristen za multimediju i posao(progami tipa autocad).Bitno mi je da ima full hd ekran i barem 15" ekran,po mogucnosti da ima ssd,solidnu bateriju i neki noviji gpu unutra,ako je to moguce u cjenovnom rangu. Takoder bi volio da bude dell-ov laptop

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@zvons

Moj odabir bi radi FHD rezolucije i iznadprosjecnog ekrana za taj rang bio Acer E5-771G Zasebna graficka unutra je najbolja moguca za te novce, a iduca jaca grafa sa 17,3" laptopom dolazi od 4750kn. i5U + 840M se sa 17,3" javlja za najmanje novca opet u tom Aceru, ali onda vise nije FHD nego HD+, tj. 1600x900 rezolucija. Kako ponuda tih modela nije dobra kao prije, linkat cu ti najbolju ovdje To ti kazem za slucaj da mislis igrati neke procesorski zahtjevnije igre (npr. WoW, GW2, makar u tom rangu je taj laptop prakticki neisplativ pored ovog 15,6" X550JK superbest buy Asusa koji nazalost lagano nestaje sa hrv. trzista), inace i3U je skroz ok za normalno graficki zahtjevne igre (npr. nebi vidio razliku izmedju i3U i i5U za Dotu2/LoL i na FHD), a bas novije igre ce se naravno fluidnije vrtit na HD rezi. Drugi odabir bi bio Asus X751LN sa nesto manje kvalitetnim ekranom od Acera, manjom rezolucijom, klasicnom HD+ za taj i skuplji rang, ali sa +2GB RAMa i 0.2Ghz jacim i3U (FHD reza je vrijednija od toga po meni).

logi510 kaže...

Molim preporuku za neki laptop do 6000-6500kn. Laptop ce biti koristen za multimediju i posao(progami tipa autocad).Bitno mi je da ima full hd ekran i barem 15" ekran,po mogucnosti da ima ssd,solidnu bateriju i neki noviji gpu unutra,ako je to moguce u cjenovnom rangu. Takoder bi volio da bude dell-ov laptop

U tom rangu se gleda Asus i samo Asus, jedino Lenovo z70-80 vrijedi spomenut kao 17,3" IPS odabir. Pazi taj i7U nije isto sto i i7HQ u Asusu, tj. i7U=laptop i5, 2 jezgre, 4 logicke, a i7HQ=klasicni i7, 4 jezgre, 8 logickih. Imaj na umu da CAD ne koristi logicke jezgre. Nazalost nema nekog nabrijanog 17,3" Asusa, za razliku od 15,6" kojih ima dosta, npr. N551JK sa FHD IPS, i7HQ, 850M, 4GB RAM, 5400rpm HDD ili N551JM bolji za igre sa 860M (20% jaca od stock 850M, +10fps na FHD), nema i7HQ nego i5H sa istim taktom jezgri, 8GB, 7200rpm HDD. Treci 15,6" best buy je Asus K550JX sa i7HQ, vrlo vjerojatno gddr5 950M (ako je gddr5, ima potencijal OCanjem sustici 860M), ali bez IPSa. Znaci, cak i u tom rangu treba raditi kompromis, doduse samo 1 kompromis, ako gledam da ti je 15,6" ok, pogotovo kako je u pitanju vrlo kvalitetan FHD IPS kod n551 modela.

Kaj se Della tice, ovaj 5547 model je jedin kolko tolko ok u tom rangu, ali neisplativ pored Asusa. m265 je 2x slabija od 850M, jos vise od 860M, i7U je fejl za 7000kn. Cijena RAMa je ionako pala. Cijenu mu donekle drzi 3god jamstva i to sto je to zapravo jedini prezivjeli na trzistu, ostali ducani ga vise ne nude. Asusovo jamstvo se moze produljit na 3g u odredjenom roku i to kosta nekih 500kn, a prva god od 2 god startnog jamstva je 100% pokrivena ovom Asusovom akcijom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 20:08 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

iz ZG sam i dolaze u obzir sve trgovine na nabavi i u zg te ako netko zna neku dobru stranicu za refurbished laptope iz EU.

Planiram kupnju novog/rabljenog prijenosnika koji bi zamijenio moj stari

12.1" Glossy C2D 2 Ghz 4gb ram 2 kg integruša Fujitsu-Siemens U9200 jer isti planiram proslijediti nekome kao poklon pošto je još u ok stanju.

Taj fujitsu mi je sasvim uredu za moje potrebe, net, sitno gimp, multimedija, dokumenti osim što mi smeta glossy ekran te ne prevelika autonomija, možda bi na novom želio zaigrati kakvu igru tipa skyrim na low postavkama ali to nije presudno jer se vrlo malo igram.

Tražim nešto od 12 - 15.6 inča, pošto su sad 15 inč lapotpi uglavnom lagani pri nabavci novog preferiram tu veličinu pošto smatram da je veći izbor.

Definitivno mat ekran.

Solidna izrada i ok tipkovnica a i po mogućnosti touchpad (od rabljenog su to valjda elitebookovi ali dovoljno je da se čini čvrst)

da se ne pregrijava, što ozitivno utječe na dugovječnost samog laptopa :D

mislim da mi je dovoljna integrirana grafika + manja mogućnost da se nešto pokvari.

Dugo trajanje baterije (je li realno očekivati 5 i više sati?)

Proc bi bilo zgodno da je i3m ili i5m (ide li m serija u isti koš s dugim trajanjem baterije?)

težina da bude što bliže 2kg, koliko sam vidio ovi novi 15.6" laptopi su većinom oko 2.1kg što je ok

ako ima win 8 u cijeni super radi kasnijih win 10 ali nije presudno je sam u zadnje vrijeme više na ubuntoidima i inom a windowse palim samo zbog određenih programa

od novih kad gledam i ovaj najjeftiniji hp bi mogao zadovoljiti moje potrebe da ima ok izradu i normalni proc te malo bolju bateriju da dulje izdrži radi proca

HP 250 g3

ako bi uzeo jeftiniji rabljeni volio bih proći ispod 2000kn definitivno bih uzimao i ssd

npr. ovo mislim da je ok ali je u splitu

Samsung 13"

gledao sam još po njuškalu i ebayu stare elitebookove ali nisam siguran koliko mi se isplati uzimati to radi stare tehnologije a ipak kupujem laptop koji ću imati sigurno par godina (Fujitsu imam od 2008.)

Molim pomoć ako imate kakve upute i prijedloge.

spreman sam potrošiti do nekig 3000kn (ako je baš to to može i par sto gore ali bih realno radi situacije rađe išao prema 2000kn no ne znam koliko je to realno, radi istog preferiram kupnju rabljenih na njuškalu ili čak novih opet preko oglasnika)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 20:06 (Asistente).

0 0 hvala 0
12 godina
The_Fichek kaže...

@zvons

Moj odabir bi radi FHD rezolucije i iznadprosjecnog ekrana za taj rang bio Acer E5-771G Zasebna graficka unutra je najbolja moguca za te novce, a iduca jaca grafa sa 17,3" laptopom dolazi od 4750kn. i5U + 840M se sa 17,3" javlja za najmanje novca opet u tom Aceru, ali onda vise nije FHD nego HD+, tj. 1600x900 rezolucija. Kako ponuda tih modela nije dobra kao prije, linkat cu ti najbolju ovdje To ti kazem za slucaj da mislis igrati neke procesorski zahtjevnije igre (npr. WoW, GW2, makar u tom rangu je taj laptop prakticki neisplativ pored ovog 15,6" X550JK superbest buy Asusa koji nazalost lagano nestaje sa hrv. trzista), inace i3U je skroz ok za normalno graficki zahtjevne igre (npr. nebi vidio razliku izmedju i3U i i5U za Dotu2/LoL i na FHD), a bas novije igre ce se naravno fluidnije vrtit na HD rezi. Drugi odabir bi bio Asus X751LN sa nesto manje kvalitetnim ekranom od Acera, manjom rezolucijom, klasicnom HD+ za taj i skuplji rang, ali sa +2GB RAMa i 0.2Ghz jacim i3U (FHD reza je vrijednija od toga po meni).

logi510 kaže...

U tom rangu se gleda Asus i samo Asus, jedino Lenovo z70-80 vrijedi spomenut kao 17,3" IPS odabir. Pazi taj i7U nije isto sto i i7HQ u Asusu, tj. i7U=laptop i5, 2 jezgre, 4 logicke, a i7HQ=klasicni i7, 4 jezgre, 8 logickih. Imaj na umu da CAD ne koristi logicke jezgre. Nazalost nema nekog nabrijanog 17,3" Asusa, za razliku od 15,6" kojih ima dosta, npr. N551JK sa FHD IPS, i7HQ, 850M, 4GB RAM, 5400rpm HDD ili N551JM bolji za igre sa 860M (20% jaca od stock 850M, +10fps na FHD), nema i7HQ nego i5H sa istim taktom jezgri, 8GB, 7200rpm HDD. Treci 15,6" best buy je Asus K550JX sa i7HQ, vrlo vjerojatno gddr5 950M (ako je gddr5, ima potencijal OCanjem sustici 860M), ali bez IPSa. Znaci, cak i u tom rangu treba raditi kompromis, doduse samo 1 kompromis, ako gledam da ti je 15,6" ok, pogotovo kako je u pitanju vrlo kvalitetan FHD IPS kod n551 modela.

Kaj se Della tice, ovaj 5547 model je jedin kolko tolko ok u tom rangu, ali neisplativ pored Asusa. m265 je 2x slabija od 850M, jos vise od 860M, i7U je fejl za 7000kn. Cijena RAMa je ionako pala. Cijenu mu donekle drzi 3god jamstva i to sto je to zapravo jedini prezivjeli na trzistu, ostali ducani ga vise ne nude. Asusovo jamstvo se moze produljit na 3g u odredjenom roku i to kosta nekih 500kn, a prva god od 2 god startnog jamstva je 100% pokrivena ovom Asusovom akcijom.

Puno hvala na preporuci. Koji od njih bi na kraju bio najbolji za moje potrebe? Jel ima koji od njih ssd u sebi?

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

kupujem novi laptop koji bi koristio prvenstveno za potrebe faksa. Bavim se programiranjem i potrebno mi je da besprijekorno može pokretati Eclipse i VisualStudio.

Ne planiram igrati igrice na njemu tako da mi grafička kartica nije previše bitna. Koristio bi ga i za gledanje filmova, te surfanje. Volio bi da je ekran 15.6 inča.

Što se cijene tiče, oko 4000 kn bi izdvojio. Nisam neki stručnjak pa bi mi dobro došle preporuke. Također mi nije toliko bitno da ima unaprijed instalirane windowse, 

ali se ne bi bunio ako cijena neće previše prelaziti limit.

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
11 godina

logi510

Dovoljno je citirat samo dio koji se odnosi na tebe. Nema nijedan SSD, ali SSD ide lagano u bilokoji na mjesto optike pomocu SSD ladice (napisi "ssd ladica" u nabavu). Kompromis biras ti, ili zelis 2x vise jezgri procesora sa n551jk ili nekih 20% jacu graficku 860M sa n551jm Asusom, prvenstveno radi gddr5 memorije ili zelis prakticki sve u kompletu, ali bez IPS ekrana sa k550jx, al treba provjerit je li opis 950M tocan (tj. je li zbilja gddr5, s time da je i u tom slucaju i dalje ispod 860M, tj. treba ju clockat da bi bile jednake, pritom naravno pazit na temperature). Inace 950M i 850M su prakticki isti chipovi, obje grafe postoje u ddr3 verziji i gddr5 verziji, ddr3 su puno cesce. 960M i 860M su identicni chipovi, a 860M je overclockana gddr5 verzija 850M. Drugim rijecima te dvije 9xxM grafe su mrvu clockane iste spomenute 8xxM grafe. Rezultate si gledaj na notebookchecku ili gdje vec, onih 20% se uglavnom pretvori u cca 10fps razlike na FHD pri nekim high postavkama, zavisi kako kod koje igre, a razlika je manja na HD rezi i tu mogu bit vrlo izjednacene 860M i 850M, ako se 850M naravno clocka kao i 950M.

abcdef

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i5-4210m+acer 

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i5

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+x550jk

Prva 2 jer naspram npr. neke Toshibe imaju FHD rezu. Lenovo je solidne izrade, Acer malo plasticniji (prosjecna izrada za taj rang), ali ima i5M, sa potencijalnim grijanjem na high-performansu, zavisno o loadu, doduse na balanced modeu Windowsa je i dalje bolji od i5U na high-performansu. Uglavnom, taj Acer nudi najjace specs za te novce, ako se odlucis na njega i bude problema mozes vratit laptop ekupi.hr-u. Asus X550Jk jer ima najbolji i5, sa dovoljno dobrim hladjenjem te brutalnu graficku za te novce, makar ti ona nije bitna, al ta grafa povlaci kompromis rezolucije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 21:41 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
Fićek da te pitam btw kad si već toliko u clockovima stalno.
Da li si ti clocko svoju 850m? Ja svoju 860m jesam ne jednom sa najobičnijih clock +135 i memory +200 ili i više ili i manje i kad tad dobijem šareni ekran u sred neke misije tipa gta iv ili v..... dirt 2,3 itd i ništa od clocka.
Ja mislim da bi ti ako već djeliš savjete o clockanju valjda prvo sam trebao sclockati te grafičke pa u praksi biti siguran da to nešto zaista i radi. 
A te sve grafičke koje spominješ naravno nemaš pa se to sve svodi na trla baba lan. 
Što bi bilo kad bi bilo. Jer po tvom clockanju mobilnih grafičkih svi bi kupovali jeftinije i clockali ih kako im se digne a najskuplje mobilne grafičke bi ostale neprodane. 
Ali ne ide to baš tako. 
Ok?
Plus i ne manje važno to da li su grafe skoro iste na nekoj rezoluciji valjda ovisi i od procesora i od količine ram-a. Celeron, pentium ili i5, i7 sasvim sigurno nije isto kao i 2gb ili 8gb ram-a ili više ili nešto između toga. 
:)

Btw ista stvar je sa xtu što se tiče mobilnog haswell i7 kojeg imam. Ne ide to sa xtu u praksi kako ti misliš tj. ide do prvog bsod-a. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2015 2:48 (Oldy).

0 1 hvala 0
16 godina

Pozdrav :)
Gledam između dva laptopa koji bi kupio pa može savjet za koji mislite da je bolji
Notebook Lenovo G710 (3500 kn) 
ASUS X751LN-TY041D (3800 kn)
Gledao sam usporedbe procesora i grafičkih i procesori bi trebali bit tu negdje a grafička bolja na ASUS-u 
Lenovu ide u prilog što je jeftinije i ima 2 GB više RAM-a

"Sometimes when I close my eyes, I can't see."

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice