Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.569
|
čitano: 14.477.252
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
AirLive kaže...
Gandza kaže...

Slažem se da je Apple druga galaksija u odnosu na ovo..
Pa da, gledao sam da joj nađem sve u jednom. Pa da se kasnije ne zeza sa nadogradnjama iako su prilično jednostavne gledajući

Čiko ovdje kaže i da je ovo IPS zaslon, a i piše u AMD-u takođe. Kaže i da ima 2 venta .

Mislim da bih ja lično više išao na ASUS i njihovu prepoznatu kvalitetu, ne znam kakvi su Aceri po pitanju toga.

Iz Bosne smo, ali bi se kupovalo kod vas u Hrvatskoj. Ovdje je izbor očajan, a o cijenama da ne pričamo.. Hvala ti na pomoći i preporukama.

Sačekaću još malo ne bi li ko još nešto predložio.

Pozdrav

Evo da se ja ubacim sa kojim prijedlogom. Vidim da si pisao da se toj tvojoj kolegici nebi dalo vući 17.3'' laptop pa bi onda preporučio n551jw, ako postoji mogućnost za 17.3'' onda g771jw.

Napomena je da bi sa ovim modelima dobio malo jači cpu i malo jači gpu uz istu, ako ne i sitno manju cijenu. Ali treba naglasiti da ova 960m ima 2gb, a ne 4gb, koliko ima 860m u asusu kojeg ti je fichek linkao pa ne znam ima li tih +2gb gddr memorije kakav značaj za te programe koje si naveo.

Dobro. Ako bude išla na 15,6'' onda će sigurno proći i ovaj N551JW, kako sam pročitao više je multimedia lap. nego gamer (bolje i hlađenje). A i malo jači CPU I 10 % bolja GTX 960M nije za zanemariti s tim da je ekran sa IPS tehnologijom.

Dok je kod ovog 17,3'' G771JW ekran isto IPS tehnologija sa istim CPU I GPU. Tako da to dođe isti lap. sa različitom veličinom ekrana, ako se ne varam. Ovi G771 imaju lošije hlađenje (doduše pod velikim poterećenjem) kako sam čitao ovdje jer imaju malo otvora sa donje strane (jedino kod RAM-a). Mislim da ona nikad neće doći do tih potreba a samim tim ni opterećenja. Tako da to ne bi trebao biti problem.

Memorija od  2 GB za GPU će joj biti sasvim dovoljna. Pročitao sam da se pri zahtjevnijem renderingu traži više memorija, ali ona to neće toliko koristiti - dapače, sad ni ne zna raditi to...

Svi ovdje navedeni iz G7xx i G5xx ROG serije (pa i ovaj N551JW) imaju IPS tehnologiju u Full HD-u, tako da koji god da izabere neće biti oštećena.

Ja lično ne znam koji bih izabrao, vidjeću još sa kolegicom. Pošto je 3D modeling, ja ne bih išao ispod 17,3''.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 16:25 (Gandza).
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav!

Trebao bih prijedlog nekog best buy 2u1 laptopa. Mislim na one modele tablet+odvojiva tipkovnica. Mora biti pravi windows na tome. Cijena do 4000kn. Služio bi za office i internet. 

Također, pitanje, pošto su mi neki ljudi rekli da krajem ove godine dolazi intel skylake arhitektura ,koja će biti višestruko bolja nego broadwell, da li bi se bilo pametnije strpiti, ukoliko govorimo o povećoj investiciji u ultrabook?

0 0 hvala 0
12 godina
Pavilioner kaže...

Trazim laptop cca 7000kn (nemora bit kod nas moze amazon europski i slicno), bitno da je neki all round laptop znaci da mogu odigrat igru ako hocu, film pogledat grafiku obradit i tako, iako najvise cu koristit za programiranje i sahovski program fritz. Bitno je da nije tezak (dakle vjr ne 17 incni) i da je kvalitetan. Ssd pozeljan, radije bi 100gb ssda nego 1tb hdda. OS je nebitan, cak ako nema windiwse je prednost. Također bitno da ne pregrijava i da nije hp. Zahvaljujem unaprijed na preporukama. 

P. S.  Gledao sam na amazonu one serije lenova y50 ali navodno je ekran jako los, inace to mi izgleda kao ok laptop

lenovo y50 s ultra hd ips ekranom ima odličan ekran, vidio svojim očima

Vozdra!
13 godina
neaktivan
kompajler kaže...
Pavilioner kaže...

Trazim laptop cca 7000kn (nemora bit kod nas moze amazon europski i slicno), bitno da je neki all round laptop znaci da mogu odigrat igru ako hocu, film pogledat grafiku obradit i tako, iako najvise cu koristit za programiranje i sahovski program fritz. Bitno je da nije tezak (dakle vjr ne 17 incni) i da je kvalitetan. Ssd pozeljan, radije bi 100gb ssda nego 1tb hdda. OS je nebitan, cak ako nema windiwse je prednost. Također bitno da ne pregrijava i da nije hp. Zahvaljujem unaprijed na preporukama. 

P. S.  Gledao sam na amazonu one serije lenova y50 ali navodno je ekran jako los, inace to mi izgleda kao ok laptop

lenovo y50 s ultra hd ips ekranom ima odličan ekran, vidio svojim očima

Da li je ovo www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.2192499b7f4e4cd2b11e8a5ca5b7ae78.lenovo-ideapad-y50-70-intel-core-i5-4210h-2-90ghz-8gb-1tb-vanjski-dvdrw-freedos-15-6-fhd-nvidia-geforce-gtx860m-4gb-p-n-59-432226.aspx

Takav ekran? 

12 godina

hm, moguće da nije, ne piše da li je IPS ili ne. Uglavnom trebaš tražiti IPS ako želiš kvalitetni ekran na laptopu

Vozdra!
11 godina

Treba gledat serijski broj pa trazit usporedbu na sluzbenoj stranici Lenovo-a, nekad imaju IPS, iako to ne pise, ako se ide trazit na navedeni nacin.

Inace nemas sta gledat taj Lenovo kad je poskupio, a Asus N551JM sa 860M pojeftinio, tj. cijenovna razlika je poprilicna. N551JM ima IPS.

Sad sam procito prosli post. Amazon, bilokoji, vise ne dostavlja u HR. Mozes gledat eventualno CU ili manje poznati Cyberport za Hrvate, ali koji bi isto trebo dostavit uredno u HR sa jos nizom dostavom:

http://www.computeruniverse.net/products/90593133/acer-aspire-vn7-591g-5727.asp

http://www.cyberport.de/?DEEP=1C26-9JX&APID=6

Ponude su izvucene sa idealo.de, njemacke inacice nabava.net-a. Stavio sam sa 960M jer Acer sa njom je skuplji 50 eura od onog sa 860M sto je okej razlika, sve vise od toga po meni nije nest isplativo jer nije jaca ni 10% od 860M. Acer pored Lenovoa pa cak i pored N Asusa jer ima 2 ventilatora, mozda najbolje temperature, m.2 za SSD. Lenovo isto ima 2 venta, ali nisu rasporedjeni lijevo i desno kao kod Acera nego u sredini te Y Lenovo nema slobodni utor za nekakav disk koji bi isao kao upgrade. Asus ima slicne temperature kao Acer, iako samo 1 vent, to sam iz neke recenzije izvuko, dok su Lenovo i Acer vrlo detaljno pojasnjeni na notebookchecku.

Na alzashopu mi se ponuda laptopa cini dost manja, npr. nema Nitro Acera. Javi ako nadjes jos neki ducan koji moze dostavit laptope po zgodnoj cijeni u HR.

Procitaj zadnji dio ovog posta, vezano za 960M vs 860M, tj. da imaju isti chip..

@decartes

Tablet ili laptop, smisli se za dijagonalu, laptop ide od 13, 14" dijagonale.. To o cem pricas, po tome je poznat Lenovo Flex od 4400kn, s time da tu dosta placas taj dizajn, a best buy modela sa i5U i 840M oko 5000kn vise nema pa se valja barem nesto strpit dok ne dodju (ako opet dodju po toj cijeni)

Ovo za Skylake, kolko pratim, procesori bi trebali biti predstavljeni u 8. mjesecu, kad ce to doc u Hrv Boga pitaj. Da ce bit visestruko bolji od Broadwella mislim da ne, nego bi trebali biti osjetno bolji, znaci vise od onih tipicnih 10%-max. 15% kak je npr. Haswell bolji od IB ili Broadwell bolji od Haswella.

@Gandza

Nemaju svi G7xx modeli IPS, bitna je ona jedinica na kraju, to je sad nebitno, nego 15,6" i 17,3" nema sanse da imaju iste temperature. 17,3" bi uvijek trebao biti bolji kada se gledaju prakticki iste serije. Pogledaj malo dizajn N551JW, izgleda vrlo vrlo slicno, samo manje, cist sumnjam da su otvori za bilosta od ispod takticki bolje smjesteni nego kod 17,3".

Sto se tice razlike u grafama:

"Look at the most important specs and you can see that the GTX 960M and the Maxwell version of the GTX 860M are very similar. Both GPUs are based on the GM107 chip and can use 640 Unified Shaders as well as 2,048-4,096 MB GDDR5 video memory, which is attached via 128-bit memory interface.

Smaller differences are revealed when you look at the core clock: Instead of 1,029-1,097 MHz, Nvidia increases the clock of the GTX 960M to 1,097-1,202 MHz, which results in an advantage of 7-10%."

Znaci to je prakticki isti chip, 860M bi se trebala dati clockati, hoce li ici do +60Mhz sa istim porastom temperature, neznam, poanta price je da to netreba biti dealbreaker. 17,3" dijagonala ima cijenu pa su obje cijene normalne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 20:50 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

U slucaju da netko razmislja o kupovini Lenova Y50-70 sa ultra HD ekranom neka ima na umu da programi nisu uopce optimizirani za tako veliku rezoluciju na tako malom ekranu. Znaci svi izbornici su toliko sitni da su necitljivi i nema pomoci. Cisto da se neko nebi zaletio, a bavi se recimo grafikom...

neon3d
Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima... Nov sam ovdje, molim pomoc za odabir prijenosnika. U igri su Lenovo G5070, 59-431742 intel core i5 s ATI R5 M230, zatim Acer NX.MS3EX.016 s Pentium Quad N3540 i NVIDIA GT 820M, Acer NX.MLFEX.054 s AMD QUAD A6-6310 i AMD RADEON R4,  te HP 17-F100NM koji ima AMD A10-5745M i AMD RADEON R7 M260. Laptop je kombinirano za posao i gaming, grafika je bitna i za posao. Imaju li HPovi jos uvijek problema s pregrijavanjem?

Budzet je do 4000 kn. Ako imate prijedlog i za nesto drugo osim navedenih modela, dapace. :-) Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nisam pretraživao sve te modele, ali koliko vidim, ne čine mi se baš dobre komponente kad je u pitanju gaming. Do 4k bi naveo kombinaciju 840m+i5 (štedljivi u procesor). Tu imaš lenovo z50 i acer e5 pa malo pogledaj ako pucaš na full hd rezoluciju koji modeli ju imaju od tih sa liste. Ako treba malo jači neštedljivi cpu onda ovaj acer, a ako se možeš protegnuti nekih 500kn onda imaš daleko jače performanse sa x550jk (nema fhd, nego hd ekran).

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@Gandza

Nemaju svi G7xx modeli IPS, bitna je ona jedinica na kraju, to je sad nebitno, nego 15,6" i 17,3" nema sanse da imaju iste temperature. 17,3" bi uvijek trebao biti bolji kada se gledaju prakticki iste serije. Pogledaj malo dizajn N551JW, izgleda vrlo vrlo slicno, samo manje, cist sumnjam da su otvori za bilosta od ispod takticki bolje smjesteni nego kod 17,3".

Sto se tice razlike u grafama:

"Look at the most important specs and you can see that the GTX 960M and the Maxwell version of the GTX 860M are very similar. Both GPUs are based on the GM107 chip and can use 640 Unified Shaders as well as 2,048-4,096 MB GDDR5 video memory, which is attached via 128-bit memory interface.

Smaller differences are revealed when you look at the core clock: Instead of 1,029-1,097 MHz, Nvidia increases the clock of the GTX 960M to 1,097-1,202 MHz, which results in an advantage of 7-10%."

Znaci to je prakticki isti chip, 860M bi se trebala dati clockati, hoce li ici do +60Mhz sa istim porastom temperature, neznam, poanta price je da to netreba biti dealbreaker. 17,3" dijagonala ima cijenu pa su obje cijene normalne.

Ja sam gledao na Asusovoj oficijalnoj str. za ove modele o kojima pričamo i vidio sam da imaju IPS u Full HD-u. Možda lažu  Ne znam za ostale modele. Na ultrabookreview-u pišu kako ovaj G771JW zna ''padati'' u loadu, tj. da taktovi CPU-a I GPU-a znaju drastično pasti usljed povišene temperature komponenti (kako sam ja skontao). Dok su kod N551JKW ti padovi dosta manji i temperature su znatno niže. Pročitaj pa se uvjeri sam i ispravi me ako griješim. I nešto je pisao da su taktovi fabrički drugačije namješteni kod N551 pa su zbog toga temp. nešto niže. Nisam pročitao najdetaljnije a samim tim ni shvatio..

Ma razlika je eto 7-10 %. Kolegica to neće primijetiti ni u snu, a ni ja ne bih vjerovatno.. Ne bih se zamajavali sa klokanjem, nemamo vremena za to. Što se tiče memorije, ne znam. Možda će kasnije biti od neke koristi, pri ozbiljnijem renderingu.. Ako ikad do takvoga dođe.

Hvala ti na pomoći i izdvojenom vremenu.

Pozdrav

11 godina

Da, kaj mislis ako jednom takvom laptopu padaju taktovi i7-ice, da nece manjem bratu ili nekom drugom laptopu. To nije problem tog Asusa, nego laptopa opcenito. Nema problema za pomoc, slobodno se jos raspravljamo :P

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Treba gledat serijski broj pa trazit usporedbu na sluzbenoj stranici Lenovo-a, nekad imaju IPS, iako to ne pise, ako se ide trazit na navedeni nacin.

Inace nemas sta gledat taj Lenovo kad je poskupio, a Asus N551JM sa 860M pojeftinio, tj. cijenovna razlika je poprilicna. N551JM ima IPS.

Sad sam procito prosli post. Amazon, bilokoji, vise ne dostavlja u HR. Mozes gledat eventualno CU ili manje poznati Cyberport za Hrvate, ali koji bi isto trebo dostavit uredno u HR sa jos nizom dostavom:

http://www.computeruniverse.net/products/90593133/acer-aspire-vn7-591g-5727.asp

http://www.cyberport.de/?DEEP=1C26-9JX&APID=6

Ponude su izvucene sa idealo.de, njemacke inacice nabava.net-a. Stavio sam sa 960M jer Acer sa njom je skuplji 50 eura od onog sa 860M sto je okej razlika, sve vise od toga po meni nije nest isplativo jer nije jaca ni 10% od 860M. Acer pored Lenovoa pa cak i pored N Asusa jer ima 2 ventilatora, mozda najbolje temperature, m.2 za SSD. Lenovo isto ima 2 venta, ali nisu rasporedjeni lijevo i desno kao kod Acera nego u sredini te Y Lenovo nema slobodni utor za nekakav disk koji bi isao kao upgrade. Asus ima slicne temperature kao Acer, iako samo 1 vent, to sam iz neke recenzije izvuko, dok su Lenovo i Acer vrlo detaljno pojasnjeni na notebookchecku.

Na alzashopu mi se ponuda laptopa cini dost manja, npr. nema Nitro Acera. Javi ako nadjes jos neki ducan koji moze dostavit laptope po zgodnoj cijeni u HR.

Procitaj zadnji dio ovog posta, vezano za 960M vs 860M, tj. da imaju isti chip..

.

Zahvaljujem na odgovoru

Acera definitivno nebih

Ovog asusa nisam iz nekog razloga jos bio vidio (?) ali mi se jako sviđa, ugl. Pogledao sam na instar informatici gdje postoji jos ova malčice  skuplja verzija ( www.instar-informatika.hr/notebook-asus-n551jk-cn115d-intel-core-i7-4710hq-25ghz-35-ghz-12-gb-ddr3-1000-gb-hdd-24gb-ssd-156-fhd-led-nvidia-gf-gtx850m-sa-4-gb-best-buy/N551JK-CN115D-Rec)  koja ima nesto bolji procesor i vise rama, ali je graficka gtx850m 4gb umjesto 860... Sto mislite koji je bolji

10 godina

Pozdrav svima, već par mjeseci pratim ovu temu jer sam pred kupovinom novog laptopa.

To bi bio jedini komp doma, u svakodnevnom pogonu.. 90% vremena web, torrenti i sl... i usto nešto Lightrooma za fotke i malo Handbrake-a za editiranje filmova sa fotića.. eventualno u budućnosti neki video edit program, te pokoja igra (po mogućnosti novija ala Far Cry 4)

Znam da je proc možda malo slab za neko video editiranje, ali to bu dosta rijetko ionako (a budžet sam već debelo probio).

Kako sam ograničen kupovinom amexom na 24 rate (bez kamata), knjiga je spala na Harveynorman i Elipso (samo za Acer ima akciju na amex).

Koji bi vi osobno uzeli od ova dva:

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ACER-Aspire-V3_572G__NX.MPYEX.048/

http://www.harveynorman.hr/odjeli/informatika/Prijenosno-racunalo-LENOVO-Z50-70-59-424604graficka-s-4GB-RAMA.116647.html

Pitanje i za The:Ficheka; mislim da ti imaš ovog Acera... da danas kupuješ bi li ga opet uzeo ili bi išao na ovog Lenova?

Malo možda vučem osobno na Lenovo, ali nedovoljno da otpišem Acera :-)

3 ACER Aspire V3-572G
2 LENOVO Z50-70 59-424604

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Da, kaj mislis ako jednom takvom laptopu padaju taktovi i7-ice, da nece manjem bratu ili nekom drugom laptopu. To nije problem tog Asusa, nego laptopa opcenito. Nema problema za pomoc, slobodno se jos raspravljamo :P

Pa da, i meni je to sve sumnjivo. Šta je reći onda za slabije CPU (i3, i5..). Da li si pročitao review-e? Aha, razumijem. Pa šta ti misliš da li će kolegica uspjeti doći do takvih opterećenja bez naravno igranja ikakvih igrica?? Samo u navedenim programima, možda Revit i 3DS Max za renderovanje.. ArchiCAD, AutoCAD. Za ova prva dva još ni ne zna Ja čisto sumnjam. Pošto je ovaj čiko to testirao odjednom u 2 stress-test programa.

Haha, ja sam uvijek za Raspravu

Pozdrav

13 godina
neaktivan

U međuvremenu sam se sjetio da sam u vidiju čitao o asus rog seriji laptopa pa sam pogledo i nasao ovaj www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g551jm-cn094d-republic-of-gamers-156-fullhd-intel-core-i7-4710hq-8gb-1tb-hdd-geforce-gtx-860-2gb-ddr5/asus-g551jm-cn094d

Ima li neko iskustva s ovom serijom laptopa, biste li preporučili? 

0 0 hvala 0
13 godina
Pavilioner kaže...

U međuvremenu sam se sjetio da sam u vidiju čitao o asus rog seriji laptopa pa sam pogledo i nasao ovaj www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g551jm-cn094d-republic-of-gamers-156-fullhd-intel-core-i7-4710hq-8gb-1tb-hdd-geforce-gtx-860-2gb-ddr5/asus-g551jm-cn094d

Ima li neko iskustva s ovom serijom laptopa, biste li preporučili? 

Imaš tu review: http://www.ultrabookreview.com/5574-asus-g551jm-review/

Dobri su to laptopi . Inači to je prošlogodišnji model, novi ima oznakuj G551JW, ali ga se ne isplati uzeti jer je skoro 1000 kn skuplji.

10 godina
neaktivan

Posto i sam radim vec dugo u 3ds maxu sigurno ce ti doci do takvih opterecenja posto od svih programa koje si naveo 3ds max je najgladniji :) tako da ocekuj maximalnu iskoristenost procesora, to se odnosi samo na renderiranje naravno.

neon3d
11 godina
Pavilioner kaže...

Zahvaljujem na odgovoru

Acera definitivno nebih

Ovog asusa nisam iz nekog razloga jos bio vidio (?) ali mi se jako sviđa, ugl. Pogledao sam na instar informatici gdje postoji jos ova malčice  skuplja verzija ( www.instar-informatika.hr/notebook-asus-n551jk-cn115d-intel-core-i7-4710hq-25ghz-35-ghz-12-gb-ddr3-1000-gb-hdd-24gb-ssd-156-fhd-led-nvidia-gf-gtx850m-sa-4-gb-best-buy/N551JK-CN115D-Rec)  koja ima nesto bolji procesor i vise rama, ali je graficka gtx850m 4gb umjesto 860... Sto mislite koji je bolji

Ok je cijena, a ti vidi s obzirom na svoju namjenu zelis li jacu graficku ili jaci procesor ili obadvoje, tj. kolko je zbilja potreban i7 koji nije nesto, nego puno jaci od i5, ali i vise grije, stoga ima i vecu sansu da mu takt jezgri nenormalno padne, ali to bi se trebalo dogadjati pod heavy loadom, sta got to bilo. Za igre ti netreba i7, i5 je sasvim u redu, tu mislim i na npr. Crysis3.

Ta verzija 850M je DDR3. 2GB ili 4GB graficke za tvoju namjenu bas i nije bitna, eventualno za tu "obradu grafike" (?).

Imas jos i ovog Asusa za malo vece novce, al to je vec 7500kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+960m+i7 Pisao sam o 960M grafi, znaci nis posebno naspram 860M, a obje su osjetno bolje od 850M, najbolje da pogledas rezultate u igrama na npr. notebookchecku, youtubeu, ako te interesira.

Meni se sve cini da bi ti igre bile najzahtjevnija stvar pa je u tom slucaju Asus N551JM najbolje rjesenje, a G551JM kojeg si stavio u zadnjem postu je prakticki pofarbani N551JM sa ROG logom, cist sumnjam da je tu i najmanje promijenjeno hladjenje.

@Havo

Ja imam V5-573G, razlika je ponajprije u ekranu, moj ima IPS. Da uzimam izmedju ta 2, uzeo bi Acera, samo ne tog nego istog 750kn jeftinijeg. Bolji mi je od z50 Lenova radi malo cvrsce gornje izrade, svjetlece tipkovnice, matt ekrana i sitno boljeg i5U, nikakvi posebni razlozi, Lenovo mi je bolji radi laganog pristupa komponentama. Prije kupnje bi svakako prosvrljao po youtubeu da vidim kakvi su ekrani, kolko se da vidit, procitao koju recenziju sa notebookchecka ili cega vec. 

Inace, za uvjet nisi naveo Windowse, a oba dolaze sa njima i po tome su i malo specificni.

Iako je Amexom beskamatno na 12, ne na 24, razmotri jos ovaj laptop: http://www.ekupi.hr/Asus-X550JK-XO045D-Intel-i76GB1TBGTX850-prijenosno-racunalo-477780.aspx Za 100kn vise od linkanog Acera, 400kn vise od Lenova nudi 2x jaci hardver (i CPU i GPU), kompromis je na rezoluciji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 23:25 (The_Fichek).
11 godina
Gandza kaže...
The_Fichek kaže...

Pa da, i meni je to sve sumnjivo. Šta je reći onda za slabije CPU (i3, i5..). Da li si pročitao review-e? Aha, razumijem. Pa šta ti misliš da li će kolegica uspjeti doći do takvih opterećenja bez naravno igranja ikakvih igrica?? Samo u navedenim programima, možda Revit i 3DS Max za renderovanje.. ArchiCAD, AutoCAD. Za ova prva dva još ni ne zna Ja čisto sumnjam. Pošto je ovaj čiko to testirao odjednom u 2 stress-test programa.

Haha, ja sam uvijek za Raspravu

Pozdrav

Naravno da ce slabiji procesor i manje grijat laptop. Kompromisi, kompromisi. Zato se i stavljaju ti U stedljivi procesori u laptope, jedva da ima H/HQ/MQ procesora u laptopima ispod 6000kn, ali to je sve puno slabije od pravog i7 (HQ, MQ.., svi koji nisu U). Čiko je testiro sa 2 vrlo vrlo zahtjevna testa po hardver, znaci to bas nisu najrealnije situacije, mozda cak ni u tom tvom slucaju, a da ce renderanje ubit hardver, oce, no eto u testu veli da clock/takt graficke nije pao pa moze renderat i sa grafom, neznam sto je brze/bolje u kojem slucaju.

Ako se tolko brines, razmotri 1000kn skuplji Asus G751JL sa pravim ROG hladjenjem, tj. brutalnim ventilacijskim otvorima: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+965 Grafa u njemu je vec nesto jaca od 860M/960M, na pola puta izmedju 860M i 970M, a 970M je trenutno druga najbolja laptop grafa na svijetu (na razini desktop gtx770 koja je daleko od najbolje desktop graficke). Taj Asus je jos malo tezi, oko 4kg, ima jos malo jacu bateriju, Thunderbolt port..

Linkao sam ti prvo G771JW radi budzeta i za 8050kn mislim da i je najbolji za te novce, makar je G551JM sa 16GB RAMa, SSDom isto primamljiv, al ocito da bi oba u najzahtjevnijim zadacama zahtjevala i nekakav posteni cooler od nekih 200kn (ili nesto jeftinije, samo da digne laptop, a za 200kn mislim na Notepal XL) dok to zadnji Asus netreba.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 0:01 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Naravno da ce slabiji procesor i manje grijat laptop. Kompromisi, kompromisi. Zato se i stavljaju ti U stedljivi procesori u laptope, jedva da ima H/HQ/MQ procesora u laptopima ispod 6000kn, ali to je sve puno slabije od pravog i7 (HQ, MQ.., svi koji nisu U). Čiko je testiro sa 2 vrlo vrlo zahtjevna testa po hardver, znaci to bas nisu najrealnije situacije, mozda cak ni u tom tvom slucaju, a da ce renderanje ubit hardver, oce, no eto u testu veli da clock/takt graficke nije pao pa moze renderat i sa grafom, neznam sto je brze/bolje u kojem slucaju.

Ako se tolko brines, razmotri 1000kn skuplji Asus G751JL sa pravim ROG hladjenjem, tj. brutalnim ventilacijskim otvorima: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+965 Grafa u njemu je vec nesto jaca od 860M/960M, na pola puta izmedju 860M i 970M, a 970M je trenutno druga najbolja laptop grafa na svijetu (na razini desktop gtx770 koja je daleko od najbolje desktop graficke). Taj Asus je jos malo tezi, oko 4kg, ima jos malo jacu bateriju, Thunderbolt port..

Linkao sam ti prvo G771JW radi budzeta i za 8050kn mislim da i je najbolji za te novce, makar je G551JM sa 16GB RAMa, SSDom isto primamljiv, al ocito da bi oba u najzahtjevnijim zadacama zahtjevala i nekakav posteni cooler od nekih 200kn (ili nesto jeftinije, samo da digne laptop, a za 200kn mislim na Notepal XL) dok to zadnji Asus netreba.

Ma ti U stedljivi su šrot. Ni p od procesora.. Ma da, ona neće doći do tih granica nikada!

Pokazao sam joj jedan takav ROG što si mi ti linkao (taj dizajn mislim) samo je bio starije generacije i nije joj se svidio uopšte. Sve prednosti idu njemu u korist naravno.

Pa da, ako bude išla na 17,3'' taj G771JW će zadovoljiti sve potrebe. A ako bude išla na 15,6'' iće na ili N551 (onaj više multimedijalni, sa 8gb RAM-a i bez SSD-a) ili taj prvi što sam ja linkao pa sad ti spomenuo - G551JM sa više RAM-a i SSD-om. Ako ne bude htjela kasnije ništa nadograđivati a sumnjam da će, ovaj ''moj'' G551JM sa ''svom opremom'' bi trebao biti kupljen. A za 17,3'' taj G771JW sa nešto jačim CPU i GPU i nižom cijenom u odnosu na G771JM. Čisto da rezimiramo

Gledaću da joj skrenem pažnju i na minimalno takav cooler i nekekav miš da nije šrot. Kad si ti već voljan pomoći, bi li mi preporučio nekakav kvalitetan miš za te poslove za nekih 80-100kn? Ako imaju za te novce uopšte kvalitetni, pa ću joj ja prenijeti. Mislim da je potreban neki ergonomski, veća preciznost/osjećaj/ugodnost.

Hvala ti još jednom na svemu.

Pozdrav

13 godina

Prije sam imao acer aspire one od 10 inca i bio mi jesuper tezonom ivelicinom ali nazalost malo su mu specifikacije pale s vremenom pa me sad zanima da mi preporucite ako znate neke tako male laptope koji bi mogli mozda pokrenuti dotu 2(sto jeftinije to bolje naravno)..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

10inch je vec neko vrijeme velicina tableta, a ne laptopa.. Za dotu2 best buy je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=z50+i3+840m makar mu je cijena porasla i postao je rijedak pa vidi jeftiniji model: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=840m+lenovo+z50

13 godina

veliko mi to od 15,6 ima li sta manje 13.3 ili tako nes?
btw jel moze koja integrusa gurati dotu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 23:02 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Naravno da moze, samo pitanje je na kojoj rezoluciji i kojim postavkama. Predlozeni mogu vrtit na 50fps na FHD sa 80-85% render quality, high texture quality, medium shadow, tak ja igram. Cim se mices od 15.6 je skuplji laptop sa istim specs. U svakom slucaju je pozeljna zasebna graficka, barem 820M, npr. http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=12123 Taj ce na HD radit slicno kao sto sam napisao da bi 840M radila na FHD, to je moja pretpostavka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 0:00 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

veliko mi to od 15,6 ima li sta manje 13.3 ili tako nes?
btw jel moze koja integrusa gurati dotu?

Možda ova toshiba od 14'' koja ima solidne specifikacije. Nisi naveo cijenu otpriike, tako da ne znam odgovara li ti ovo. Cijena je uvijek ključna :D.

13 godina

Pozdrav!

Treba mi lap za mixanje glazbe,
konkretno na njega mislim stavit program virtual dj original, i kontroler ovog tipa http://pioneer.hr/kontroleri/ddj-sb/

Kupio bih u kešu di je najjeftinije i najpovoljnije u omjeru cijena/moja potreba/kvaliteta, tj u nekom od web šopova..
Pa experte molim za savjet?

Budžet neću navoditi, pustit ću Vas da procjenite, naravno da bude čim povoljnije, moram samo napomenuti da bih volio imati malo bolji procesor (da mi taj lap malo duže potraje), i veličina ekrana 15.6, primam svaki savjet... Za količinu RAMA se neznam odlučit da li je 4 dosta?

Unaprijed hvala!

ps: nikakvo gejmanje me ne interesira, a volio bih imati original windowse, vi mi preporučite da li 7 ili 8?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Sa windowsima omjer ulozeno/dobiveno ne ispada najbolje u Hrvatskoj, oni se uz laptope dijele povoljno u Njemackoj, ako te interesira.

Najjeftiniji best buy za tebe je: Asus X550JK i7HQ 6GB sa jedinim oprezom da kod njega moze ici max. 8GB RAMa. Uz takav hardver za tu cijenu, najveci kompromis je na rezoluciji i prosjecnoj kvaliteti ekrana (TN matrica, normala za laptope).

Iduci best buy je slican Asus N551JK i7, sa doradjenijom izradom (gore aluminij umjesto plastike, nesto drugaciji dizajn, oba imaju dobro hladjenje sto je najbitnije) i IPS FHD postenim ekranom. IPS su inace jos uvijek rijetki, stoga i skupocjeni na laptopima. FHD reza isto kosta. U tog bez problema ide 16GB RAMa.

Dalje nema smisla za tebe ici jer uz isti jaki i7 dolaze samo jace graficke, radje nadogradis laptop sa SSDom i RAMima, eventualno dodas za vanjski cooler da dodatno smanjis temperature u heavy loadu (preporuka Notepal XL - klik).

17,3" sa i7, bilo sa IPS bilo bez IPS, je takodjer za tebe neisplativ jer dolazi tek od 8000kn.

Pazi, ako si vec mozda gledao laptope, i7-4510koji dolazi u hrpetini laptopa nije pravi i7, nego se ponasa kao srednje jaki laptop i5.

13 godina

E sad već moram navesti i budžet. 4 000 kn

Mislim da je ovo što ste mi vi predložili ipak malo prejako za moje potrebe, mislim da bi grafička bila ok integrirana i mislim da mi nebi trebalo više od 4 GB rama, da li sam u pravu, neznam?

Ili oke neka ostane 6 GB rama ali neki sa integriranom grafičkom...

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Treba ti cim jaci procesor, za te novce imas i5U koji ce radit na nekih 2.4Ghz max. bez pada za obje jezgre u naaajboljem mogucem slucaju (varira od modela do modela, nebi smjelo ici ispod 2Ghz), dok za 4500kn imas isti Asus X550JK ne sa i7, nego jeftinija i dalje best buy verzija, sa i5H, koji je 35% jaci od i5U, sa 3.3Ghz za obje jezgre na high-performansu naravno, kada se turbo pali. Uostalom jaci je i na balanced modu. Tako da bi ti preporucio tu verziju X550JK, makar dugorocno ti bolje dodje model sa i7-icom, pogotovo kako nije puno skuplji i dolazi sa +2GB RAMa cija je trzisna cijena 200kn. Neznam bas kolko ces se proveselit sa 4GB RAMa dok su ti programi upaljeni, al to lako nadogradis i nije problematicno.

13 godina

Hvala na brzom odgovoru!

Ima li šta sa integriranom grafičkom? Ne treba mi za igranje igara, već za vrtit samo jedan jednostavan program...

I neki hard disk od 500 gb sasvim dovoljan..

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 12:20 (Božoo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice