Slažem se da je Apple druga galaksija u odnosu na ovo..
Pa da, gledao sam da joj nađem sve u jednom. Pa da se kasnije ne zeza sa nadogradnjama iako su prilično jednostavne gledajući

Mislim da bih ja lično više išao na ASUS i njihovu prepoznatu kvalitetu, ne znam kakvi su Aceri po pitanju toga.
Iz Bosne smo, ali bi se kupovalo kod vas u Hrvatskoj. Ovdje je izbor očajan, a o cijenama da ne pričamo.. Hvala ti na pomoći i preporukama.
Sačekaću još malo ne bi li ko još nešto predložio.
Pozdrav
Evo da se ja ubacim sa kojim prijedlogom. Vidim da si pisao da se toj tvojoj kolegici nebi dalo vući 17.3'' laptop pa bi onda preporučio n551jw, ako postoji mogućnost za 17.3'' onda g771jw.
Napomena je da bi sa ovim modelima dobio malo jači cpu i malo jači gpu uz istu, ako ne i sitno manju cijenu. Ali treba naglasiti da ova 960m ima 2gb, a ne 4gb, koliko ima 860m u asusu kojeg ti je fichek linkao pa ne znam ima li tih +2gb gddr memorije kakav značaj za te programe koje si naveo.
Dobro. Ako bude išla na 15,6'' onda će sigurno proći i ovaj N551JW, kako sam pročitao više je multimedia lap. nego gamer (bolje i hlađenje). A i malo jači CPU I 10 % bolja GTX 960M nije za zanemariti s tim da je ekran sa IPS tehnologijom.
Dok je kod ovog 17,3'' G771JW ekran isto IPS tehnologija sa istim CPU I GPU. Tako da to dođe isti lap. sa različitom veličinom ekrana, ako se ne varam. Ovi G771 imaju lošije hlađenje (doduše pod velikim poterećenjem) kako sam čitao ovdje jer imaju malo otvora sa donje strane (jedino kod RAM-a). Mislim da ona nikad neće doći do tih potreba a samim tim ni opterećenja. Tako da to ne bi trebao biti problem.
Memorija od 2 GB za GPU će joj biti sasvim dovoljna. Pročitao sam da se pri zahtjevnijem renderingu traži više memorija, ali ona to neće toliko koristiti - dapače, sad ni ne zna raditi to...
Svi ovdje navedeni iz G7xx i G5xx ROG serije (pa i ovaj N551JW) imaju IPS tehnologiju u Full HD-u, tako da koji god da izabere neće biti oštećena.
Ja lično ne znam koji bih izabrao, vidjeću još sa kolegicom. Pošto je 3D modeling, ja ne bih išao ispod 17,3''.
Hvala