Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.674
|
čitano: 14.632.827
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav svima, moze li mi neko preporuciti laptop za autocad, do nekih 500 Eura.

Sa je nabitnije da gledam tokom kupvine laptopa za navedeni program :)

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Cim jaci procesor za 2D, a za 3D isto cim jaci procesor i po mogucnosti cim jaca diskretna/zasebna graficka. U oba slucaja cim vise moguce RAMa. Preporuka, ako je posao ozbiljan, pogotovo ako pucas na 3D, da se protegnes na Asus X550JK i5H 850M kojeg ima za 4100kn na Njuskalu, 4454kn najmanje u ducanu, tj. Vemilu, a ostale cijene gledas na nabava.net kako sam linkao, te cijene krecu od 5538kn.

Ako si jedan od onih kojima bi Autocad sluzio samo za otvaranje nacrta negdje na terenu onda je skroz oke ovako npr. 17,3" Lenovo g710 3550m.

Ako si negdje izmedju, mozda bi g710 i3 820m verzija bila najbolja ili sto se tice 15,6" Lenovo z50 sa nesto jacom grafickom te jednako jakim procesorom (i5U=i3M u praksi), taj jedini od preporucenih ima FHD rezoluciju.

12 godina
Robilad kaže...
roby27 kaže...
Robilad kaže...

Jedno pitanje, obzirom da sam uz laptop dobio predinstalirani Windows 8.1, znam da je prije bilo da se ključ od winsa dobije naljepljen na laptopu ili negdi međutim na ovom mom nema nigdje ključ, mene sad zanima kada bi rusio windows i radio ponovnu instalaciju gdje bih mogao pronaci ključ od tog windowsa kojeg sad imam, ako netko zna bio bih zahvalan?

Bios/UEFI bi trebao biti serijski ključ

To znaci da prilikom instalacije windowsa 8.1 mi nece traziti ključ pošto je u bios-u? koliko sam skuzio sad gledajuci na netu?

Hmm nisam siguran iskreno, javi se u temu windows 8

10 godina
neaktivan

Poz,nasao sam ovaj laptop ( http://www.notebooksbilliger.de/acer+aspire+vn7+591g+50ug/ ) pa me zanima ako se isplati uzeti ili neki drugi za tu cijenu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Cim jaci procesor za 2D, a za 3D isto cim jaci procesor i po mogucnosti cim jaca diskretna/zasebna graficka. U oba slucaja cim vise moguce RAMa. Preporuka, ako je posao ozbiljan, pogotovo ako pucas na 3D, da se protegnes na Asus X550JK i5H 850M kojeg ima za 4100kn na Njuskalu, 4454kn najmanje u ducanu, tj. Vemilu, a ostale cijene gledas na nabava.net kako sam linkao, te cijene krecu od 5538kn.

Ako si jedan od onih kojima bi Autocad sluzio samo za otvaranje nacrta negdje na terenu onda je skroz oke ovako npr. 17,3" Lenovo g710 3550m.

Ako si negdje izmedju, mozda bi g710 i3 820m verzija bila najbolja ili sto se tice 15,6" Lenovo z50 sa nesto jacom grafickom te jednako jakim procesorom (i5U=i3M u praksi), taj jedini od preporucenih ima FHD rezoluciju.

Pozdrav, hvala ti na odgovoru.

Sto se tice autocada ne bih ga koristio za 3D crtanja, tako da na graficku ne treba toliko gledati, vec CPU i RAM ?

Namjena bi mu bila otvaranje nacrta na terenu i ponekad za uraditi neke izmjene na crtezu. Eh sad mi treba savjet, sto se tice procesora minimalno bi trebao neki i5 ili cak i7 a sto se tice rama, minimalno 4GB ? Naravno i ekran minimalno 15,6" sa vecom rezolucijom ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 19:35 (d4m1r).
11 godina

Mislim da nema apsolutno nikakve potrebe za i7 pa ni za i5, nego bi neki jaci dvojezgras kao 3550M u Lenovu G710 bio dovoljan kao i integrirana graficka tog procesora jer ti prakticki nista posebno nebi radio u tom Autocadu. 15,6" sa vecom rezolucijom je Lenovo z50, on sa i3U dolazi od 3338kn, a sa i5U od 3850kn u web shopu Chipoteke, u drugim ducanima od 4000kn. 3550M se zapravo moze mjerit sa i3U jer ima jace jezgre, a prednost i3 je Hyperthreading. Sto se tice radne povrsine mislim da dodje na isto 15,6" FHD ili 17,3" HD+, samo je slika ostrija na manjoj dijagonali. 

Za kraj mislim da je g710 sa 3550M procom + SSD + po zelji 4GB RAMa dobitna kombinacija, s time da mozes primjetit da je cijenovna razlika izmedju modela sa 500GB HDD i modela sa 1TB HDDom i jos grafickom 280kn, tako da razmisli o tom za drito 3000kn, ako treba vise mjesta na hardu. Samostalna ugradnja RAMa je lagana, a trebala bi biti i ugradnja SSDa kojeg stavljas na mjesto optike pomocu ladice za SSD.

Opcenito, Lenovo laptopi u svim rangovima su super za samostalno odrzavanje.

Sacekaj jos neciji komentar.

Btw. g710 je bilo sa i3-4000m od 3200kn do nedavno pa mozes malo sacekat, mozda se opet pojavi. i3-4000M je ustvari 3550M sa Hyperthreadingom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 20:48 (The_Fichek).
10 godina

Odlučio sam se ovaj uzet http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=15944 jel vrijedi te novce ? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
11 godina

Po meni lenovo je bolji odabir radi boljeg procesora, grafičke i full HD rezolucije. Inače taj model imaš i za nekih 100 kn jeftinije. Što se tiče kvalitete izrade, pitaj kolegu roby-a jer koliko znam on ima taj laptop. HP kojeg si naveo ima 17.3'' ekran, ne znam sad želiš li 17.3'' ili 15.6''. Ugl. Najjeftiniji model sa istom konfiguracijom kao lenovo, ali sa 17.3'' ekranom je acer koji počinje od 4544.68 kn.

11 godina

Slazem se, prvo odlucit 17,3" ili 15,6", inace Lenovo je bolji radi toga sto je AirLive naveo, makar Probook imao jos malo bolju izradu. Cijena tog Acera ide od 4324kn (pogledaj si malo bolje svoj link xD) i prema reviewoevima i dojmovima sigurno da ima kvalitetniji ekran, mozda najkvalitetniji u tom i skupljem rangu sto se tice TN matrice, a tu su i specs koje ima Lenovo, ukljucujuci FHD rezu, jedan od najjeftinijih 17,3" sa FHD je taj Acer. 

Inace 840M graficka je osjetno jaca od m260, a i5U je tu negdje kao taj AMD proc, valjda malo jaci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 0:15 (The_Fichek).
11 godina

Vjerojatno si krivo shvatio. Cijena je baš ta jer sam naveo model sa istim specs kao lenovo, a to znači da je na listi model po toj cijeni 1. sa 17.3'' FHD rezolucijom.   Ovi jeftiniji su 1600*900.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 0:21 (AirLive).
11 godina

True dat, krivo vidio,opet :D Taj za 4550kn ima i 8GB RAMa, fino. Mislim da su prije dolazili sa 6GB po toj cijeni. Tako da to je isto 300kn kojih treba uracunat ako cemo usporedjivat, to sam htio rec i za Probook, al zaboravio, isto dolazi sa 8GB RAMa.

13 godina
neaktivan

znam da sam stavio sa razlicitim ekranima ali sam imao prije hp probook 4515s i cistio ga pazio , mazio , i onda cim je garancija prosla je riknuo tako da uzimam lenovo  hvala na pomoci

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Započetak zahvala forumašu The_Fichek na savjetima i sugestijama koje sam dobijao kroz određeno vrijeme pri odabiru prijenosnika, takodjer zahvala i ostalim znanim i neznanima koji su dali koju sugestiju...

Samo kratki utisak nakon određenog vremena korištenja LENOVO Z 70-80,

za početak sam zadovoljan brzinama otvaranja i rada raznih inženjerskih programa, kvalitetom slike koja je zaista dobra (ne mogu napisati bolja od drugog nisam uživo stavio i usporedio s drugim prijenosnikom), kvalitetom odnosno završnom obradom, gornji dio kučišta je zaista hladan i nakon dugo sati rada (mala mana-crni je pa se vidi otisak prstiju, pretpostavljao sam ali ništa strašno).

Autonomia baterije mi nije bila jedna od važnijih detalja pri odabiru, ali morati ću točno izmjeriti koliko zaista može ukupno raditi, za sada mi se čini više nego što je deklarirano (2-3h), jasno puno ovise tu detalji kao što je balans osvjetljenja, tip rada odnosno korištenja programa itd...

Sve u svemu, nadam se da će me isti poslužiti jedno duže vrijeme, u slučaju kakvih naknadnih utisaka ( eventualnih reklamacija...) javim se 

Lijep pozdrav

3 0 hvala 0
17 godina

Kratko,

laptop do 3000 kn sto bolje moguce za igrice, 500 giga disk dovoljno ,velicina ekrana svejedno. Njabitnije mi je da sto se bolje igre mogu pokrenuti. Uglavnom diablo 3, wow, eso, gw2 .....

edit:

malo sam pregledao unazad po temi da vidim sta se recimo preporuca pa sam nasao ovaj

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11562

a i ovo mi je zaleo za oko pa vjerujem da naspram ovog gore da sa ovim ne bih imao nikakvih problema za igre ?

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11847

ali naravno prvenstveno me zanima ovaj lenovo posto znam da za njega trenutno imam, jedino ako ne uspjem dignut na 4500 ....

hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 17:05 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Prvo se odluči za dijagonalu jer dijagonala isto košta, pošto nemaš baš neki budžet, a namjena ga u pravilu traži. Sa 15.6'' dobijaš bolje komponente za istu cijenu što se tiće gaminga. Ako se protegneš jedno 300-tinjak kn onda možeš imat bolje komponente od to 17.3'' lenova - lenovo z50. Ovaj hp je malo jeftiniji, ima malo slabije komponente, nema fhd. Što se tiče tog asusa imaš ga malo jeftinije u vemila ili još jeftinije na njuškalu. Naravno taj asus je neusporedivo bolji za gaming što se tiče ovih modela koje sam naveo dosada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 19:27 (AirLive).
17 godina

Pa ne znam ,svejedno mi je za dijagonalu iskreno.a sto se tice igrice taj lenovo z50 kako bi se ponasao ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pa za te novce mislim da nećeš naći ništa jače. Evo ti jedan review na notebookcheck sa sličnim specs (malo slabiji cpu) pa skrolaj dolje dok ne naletiš na tablicu sa igrama i fps-om koje je ta konfiguracija uspjela izvući iz tih igara na određenim postavkama. Tako ćeš zanti što očekivati od tog z50 ako se odlučiš na njega. Napominjem da sam linkao taj model samo radi jako sličnog cpu i iste gpu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 19:57 (AirLive).
10 godina

Stigao Black Edition...kratki prvi dojmovi...ekran ips je . Tastatura odlicna. Izrada mi se takodjer cini odlicna. Temp. jos nisam mjerio, al zasad nema grijanja (izgleda da pasta jos drzi ).

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Krust kaže...

Poz,nasao sam ovaj laptop ( http://www.notebooksbilliger.de/acer+aspire+vn7+591g+50ug/ ) pa me zanima ako se isplati uzeti ili neki drugi za tu cijenu.

Za gejmanje nema boljeg za tu i nesto vecu cijenu, a mozes bacit oko na isti model samo sa boljim ac LANom - klik, upravo na to je pazio Catch_Me koji se eto sad javio na temu, konacno kupio laptop. Btw. notebooksbilliger.de ili ne dostavlja ili preskupo dostavlja u Hrv, Cyberport je povoljan po tom pitanju, samo neznam ima li kakvih caka.

@Catch_Me

Hajd, fala bogu da si kupio :D Pojasni nam malo nacin placanja, dostavu, rijetko tko pise o Cyberportu.

10 godina

haha, napokon .

U srijedu navecer narucen, u petak ujutro bio isporucen, ali u njemackoj jer sam imao priliku da mi ga ponesu u HR. Placanje bilo pouzecem. Sa cyberportom sam i po koji mail izmjenio, odgovore brzo i na svako pitanje. Oni imaju inace i ducani po vecim gradovima tako da je to po meni jako ozbiljna firma (i prema recenzijama na netu).

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kako ti se cini laptop? Isplati li se tih 40ak € za wl-ac?

10 godina

Po meni da, a/c je ipak dosta brzi (ako je i router a/c) i dugorocno gledano. Dosta sam se dvoumio, pogotovo sto u HR sad ima lijepi Asus za slicnu lovu i istih performansi. Odlucio sam se za njega zbog design-a (tanak i lagan), m.2 slota, 2 venta, a/c. Vjerojatno cu jos uzeti traveller warranty ( za svaki slucaj). Sve u svemu laptop je mrak!

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 22:19 (Catch_Me).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Na kraju sam uzeo ASUS N551JM, vjerovatno cu umjesto diska ubost nekakav SSD... Nadam se da ce biti ok...

Rvat katolik!

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, sad se dvoumim između:

N551JK koji ima GTX 850m sa 4 GB i i7 4710HQ i

N551JM koji ima GTX 860m sa 2 GB i i5 4200H

Slabija grafička s više rama i bolji procesor ili obrnuto, pitanje je sad? :)

11 godina

Mislim da je prica jasna, JM, ako zelis cim bolji potencijal u novijim igrama, JK, ako nisi tolki gamer ili ti je prioritet rad u nekim programima koji imaju koristi od cim veceg broja jezgri, s time da onda sigurno ukljuci i kupovinu RAMa za te programe (JK dolazi sa 4GB, a JM sa 8GB)

JM je ispod cijene, ako placas tim karticama s kojima dobis popust, a cijene za JK model su ovakve inace: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n551jk+i7 U Linksu rasprodan, a za gotovinu se nadje od 6200kn.

To je prvi put da je 860M pala ispod 6000kn, ali vrijedi samo za te Erste, Diners kartice, sta vec. Regularna cijena od 6335kn je isto super.

Prije si spominjao nove igre, FC4, GTA5. Za tako novije igre je definitivno bolja kombinacija 860M+i5, prvenstveno radi gddr5 memorije, zatim radi linka kojeg sam ti poslao kao odgovor na prosli post, evo jos jednom: klik

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 18:25 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Da, tak sam si i mislio, onda JM, čini mi se super laptop za tu lovu sad dok je na popustu. Hvala ti još jednom :)

16 godina
neaktivan

Ispricavam se,

Jel mi moze neko preporucit laptop do nekih 1k ojera iskljucivo za Cad, cam programe tipa catia, nastran, fluent.. Trenutacno ce to biti na studentskoj razini a mozda kasnije i ozbiljnije. Vidim da se vec spominjao cad i to da je za 3d potrebna i dobra graficka. Malo me to zbunilo jer se uvik spominjalo da za takve poslove treba imat puno rama i dobar procesor, sad i graficka? 

I jis nesto jel ima kakvih ergonomskih zahtjeva poput rezolucije i velicine ekrana te tastature?

Zanima me jos jesu li za te porograme potrebni jaci laptopi od ove navedene cifre ili ne? 

Zahvaljujem unaprid.

0 0 hvala 0
11 godina

Proc i RAMi su i dalje glavni za te programe, a kod 3D crtanja i simulacija je pozeljna nekakva srednje jaka graficka tako da sve skupa najbolje prolazis sa Asus X550JK ili Asus N551JK, ako zelis FHD i IPS, sto vrijedi tolke razlike. 3. kombinacija je X550JK + zasebni monitor (moja preporuka ovaj 24" LG za 1111kn). N serija osim kvalitetnijeg ekrana i vece rezolucije ima i doradjeniju izradu, ali ono najbitnije, hladjenje, prakticki nije nista losije kod X550JK, tj. nitko se nije zalio do sada, a ima vec forumasa koji su ga kupili i ostavili dojmove na ovoj temi.

RAMe onda nadogradjujes, kod X550JK bi 4GB trebalo biti zalemljeno, a onih 2GB bi trebalo biti slobodno za vadit pa prodas (-100/150kn) i nadogradis sa 4 (+300kn) ili 8GB (+600kn), kod N551JK imas slobodan utor, dolazi sa 4, a ne 6GB.

i5-4200H bi bio dovoljno dobar, a od i7 bi svi ti programi imali dodatne koristi, na tebi je da se odlucis, mozda jos malo proguglas. N551JK sa i5 je 450kn jeftiniji od onog sa i7, a X550JK 750-800kn, samo taj ima 4, a ne 6GB RAMa kao i7 model, tako da su cijene u redu. Ti Asusi dominiraju na nasem trzistu sto se performansi tice, a nova akcija pouzdanosti od Asusa koja vrijedi do kraja 2015. (treba se regristrirati!) ih cini jos atraktivnijima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 20:35 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Pozdrav.

Cimer kupuje laptop nakon što je stari Acer odjednom krepao (spontano se samouništio). Koristit će ga za office, surfanje, stream utakmica i gledanje filmova te serija.

Pronašli smo ponudu u Elipsu, pa bih molio mišljenje oko dva laptopa koja smo izdvojili.

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/TOSHIBA-C50_B_15J/

ili

http://www.elipso.hr/prilika/hp-15-r150mn-akcija-ozujak/

Neznam kakav je HP s kvalitetom, ali pretpostavljam da bi toshiba bila pozitivno poboljšanje nakon Acera (koje i osobno kunem nako lošeg prethodnog iskustva).

Bilo čije mišljenje je dobrodošlo.

Hvala.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice