Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.643.122
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

gledo sam sve je u zagrebu taj sam bio pikirao Asus X550JK ali sve je u zagrebu a ja kupujen na rate tako da mi je to problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

... mozete li preporuciti nesto ovakvo, ali da je laksi i da ima matt ekran?

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11646

unaprijed zahvalan!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Laptop je za studenticu pri kraju studija, uskoro inžinjerku građevine. Nikakav gaming, ali dosta 3d programa koji dolaze sa strukom. Budžet joj je do 6 t kn koje će potrošiti neovisno, ali joj je uvjet da je 17". 15" ima zbilja dosta više ponude, ali mi se u klasi 17" taj asus zbilja učinio kao najbolja ponuda. Za dell sam čitao da ima katkada problema s pregrijavanjem, ali ne znam koliko je to provjereno.

I da, imaju ovdje blizu u vinkovačkom HG spotu za 5900 taj model bez ssd-a, a kako ne želi preko pošte... što da joj ja radim, nije da i dalje nije dobar laptop za tu lovu, samo može proći malo jeftinije. Ali to je na njoj 

Nisam ga vidio u živo, prvenstveno mi je pažnju privuklo to što je, manje-više svaki asus kojeg sam gledao imao barem ovu površinu oko tipki metalnu, a one malo skuplje serije su i čitave metalne, nisam se još susreo s full plastičnim pa me to zateklo  Da je neki drugi brand koji je često takav "crnjak" ne bih obraćao pažnju 

Life's good!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 16:26 (BluesBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
augi80 kaže...

gledo sam sve je u zagrebu taj sam bio pikirao Asus X550JK ali sve je u zagrebu a ja kupujen na rate tako da mi je to problem

Kosta 5050kn na rate u ADMu, Arhitehu, Instaru, sva 3 poznati i dobri ducani, imas teme o iskustvima na forumu. Tako da ja tu ne vidim problem. Vjerojatno salju Overseasom ili cime vec, uglavnom nebi trebalo biti problema sa dostavom. Laptop je super best buy za igranje u tom i skupljem rangu.

fango kaže...

... mozete li preporuciti nesto ovakvo, ali da je laksi i da ima matt ekran?

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11646

Bas i nemrem naci jeftiniji 17,3" sa matt ekranom, sto kazes na Acer E5-771G? U tom rangu se kolko ja vidim na nabavi pojavljuju matt 17,3 laptopi, a taj je valjda najjeftiniji sa FHD i jos matt ekranom, opcenito iznadprosjecno dobar ekran za TN matricu, znaci best buy. Vec ga je dosta forumasa kupilo pa mozes potrazit ili ovu temu ili temu Slike vaseg hardvera.

@BluesBoy

Hmm, koji onda ducani uopce dolaze u obzir? Jos Links i to je to ili? Ako samo ta 2 ducana dolaze u obzir onda mi se cini kao best buy za nju. Dosta opcenitije mislim da bi jeftiniji vn7-791g iz Njemacke bio najbolja stvar za nju, prvenstveno radi IPS FHD ekrana, zatim ostalog.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 17:30 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Ljudi, teba mi laptop do 3000kn, općenizo za filmove za MS office, ništa spektakularno, našao sam ovaj dolje pa me zanima vaše stručno mišljenje jel se to isplati kupovati.

http://online-katalog.spar.at/bonovinf/#/page/63

Hvalaaa

pozz svima

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Onda ovaj dell 3542 s i7 4510u 8gb , nvidia 840 m, 15,6 hd ili acer i5 4210u 6gb , 840m ali ekran 17.3 fullhd 

to mi je za put avionom i za na brod pa sada to dvoje sta je bolje cjen ista 4999

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Sto se Asusa tice placao bi ga na rate putem interneta, bilokojom karticom, bez kamata na 24 ili 12mj. zavisi koja kartica i koji ducan od ona tri, nesto bi ti trebalo odgovarati.. Cak i da se nisi sluzio takvim placanjem mislim da ti se sad isplati to nauciti jer za tebe je izgleda Asus x550jk najbolji, pogotovo kako ti je prakticki svejedno za rezoluciju kolko sam skuzio iz tvojih postova. Od ta dva koja si sad napisao ja bih isao na Acera radi provjereno dobrog i veceg ekrana, ali neke novije/najnovije igre nebi mogao igrati na FHD. Malo si jos pogledaj rezultate 840M na notebookchecku - klikci na brojeve fpseva i idi misem preko rezolucija da vidis na kojim postavkama i sa kojim procesorima je testirana. Ista stvar za 850M. Za kraj, ako bi izbacio Asusa fino potrazi ta 2 laptopa u Technomarketu pa ih probaj malo opipat, stiskat, npr. lako vidis kolko je laptop cvrst ako stisnes po sredini tipkovnice, po sred ekrana radje nemoj jer ce te cudno gledat, a ovo sa tipkovnicom lako napravis bez da itko skuzi. To kazem jer je pozeljno da za ta putovanja imas cim cvrsci laptop, sto je tesko dobit u tom rangu..

14 godina
neaktivan
mdjukic1 kaže...

Ljudi, teba mi laptop do 3000kn, općenizo za filmove za MS office, ništa spektakularno, našao sam ovaj dolje pa me zanima vaše stručno mišljenje jel se to isplati kupovati.

http://online-katalog.spar.at/bonovinf/#/page/63

Hvalaaa

pozz svima

Lenovo G710 - jaci procesor, veci ekran, lakse se održava i po potrebi nadogradi. Ta Toshiba je sve samo ne isplativa kupnja dokle god na zalihama imaju jos G710.

Dell Precision M6800 i7 4810MQ, 8GB, FirePro M6100, 240 + 500 + 100
10 godina
neaktivan

Fićek, Asus it is :D Neće iz Zg poštom naručivati, što misliš kako bi joj se svidjela ideja Njemačke 

Hvala prijatelju još jednom 

Lifes good!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hvala kolege ma mogu narucit ali mi je tramak to radit i nisam nikada a acer i dell to se dvoumin sada ili 6gb rama i i5 4210u i 8gb rama i i7 4510u s tim da prvi ima 173full hd a ovaj drugi 15.6 hd ,sada jel velika razlika tih  1.7inca i kolika je razlika u procesoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@BluesBoy

Heh, rekoh samo, mozes ti nju i iznenaditi ;) Uglavnom, taj Asus je opcenito sto se tice i EU trzista, odlican 17,3" performans laptop, bas i nisam primjetio da ijedan drugi 17,3" nudi gtx850M grafu za te novce, stoga reza i izrada moraju biti nesto slabiji, kompromisi.. Bas zato mislim da je i stavljen i7U, a ne i5H jer i5H zahtjeva jacu izradu/hladjenje. Btw. imas fora BiH recenziju tog laptopa ovdje:

Doduse to je slabiji model,
model iz tog videja mi se cini jacim, sad neznam radi drugacije boje ili cega, iako je taj video na drugom jeziku cuo sam da je covjek spomenuo aluminij, plastiku i forte konstrukciju x)

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 23:23 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

kakav je ovaj laptop?na papiru izgleda solidno. Jel ima nešto bolje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 23:17 (etnes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
augi80 kaže...

hvala kolege ma mogu narucit ali mi je tramak to radit i nisam nikada a acer i dell to se dvoumin sada ili 6gb rama i i5 4210u i 8gb rama i i7 4510u s tim da prvi ima 173full hd a ovaj drugi 15.6 hd ,sada jel velika razlika tih  1.7inca i kolika je razlika u procesoru

Za pocetak odi u Technomarket pa vidi konstrukciju ta dva laptopa. Druga stvar, ekrani. Nije samo stvar u velicini i rezoluciji nego i kvaliteti. Taj E5-771G Acer se iz testova sa notebookchecka i jos nekih recenzija i radi feedbacka sa foruma pokazao odlicnim sto se tice kvalitete ekrana, znaci iznedprosjecan kontrast, razina crne boje, max. svjetlina za jedan laptop sa TN matricom. Dell sa druge strane nije ispao tolko dobar sto se tice kvalitete ekrana, znaci ima nekakvu prosjecnu TN matricu, jos je onda ekran i manji i manje rezolucije, stoga bi ja osobno gledao Acera, a razliku u procesorima opet guglas pa vidis da to i nije tak velika razlika, da to itekako zna varirati, opet moras gledat precizne testove u kojima je opisano do kuda ide max. turbo clock/speed kod tih U procesora.. To se pak da tweakat sa Intel XTU programom, no treba bit oprezan itd. itd..

etnes kaže...

kakav je ovaj laptop?na papiru izgleda solidno. Jel ima nešto bolje?

To je najjeftiniji laptop sa zasebnom entry grafickom, vrlo dobra stvar za te pare, ako se mislis ponesto naigrati, ako se pak ne mislis igrati onda bolje gledati Acera sa i3 za 150kn vise ili sto se tice 17,3" Lenova g710 za isto tako 150kn vise.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 23:31 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Bok ljudi. Idem uskoro u SAD, pa si planiram uzet laptop pošto je tamo dosta jeftinije. 

Evo što sam našao za budžet od oko 1 000$:

http://www.amazon.com/ASUS-GL551JM-DH71-Gaming-Laptop-Notebook/dp/B00MMMMMX2/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1423522977&sr=1-1

http://www.amazon.com/GL551JM-EH74-GeForce-GTX860M-Optimus-Technology/dp/B00OBA5AMI/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1423522977&sr=1-2

- isti kao i prvi samo sa SSD-om

http://www.amazon.com/Lenovo-15-6-Inch-Gaming-Laptop-59441402/dp/B00REWLE98/ref=sr_1_39?s=pc&ie=UTF8&qid=1423523477&sr=1-39#productDetails

Jel ima nešto bolje u ovom cjenovnom rangu?

Što bi od ovoga bilo najbolje uzeti? Koliko sam skužio niti jedan nema kvalitetniji IPS ekran...

I usput, znate li još neku stranicu za online kupovinu u SADu jer amazon i nema baš neku preveliku ponudu...

Hvala :)

0 0 hvala 0
11 godina

GL Asus uopce nema IPS ekran, Lenovo y50 neki imaju neki ne, treba bit vrlo oprezan i gledati serijski broj. Gledaj jos Newegg, neznam za jos neki drugi superpoznati IT SAD ducan. Izbor je ogroman i preporucujem da ne brzas sa odlukom, vidi malo kakva je ponuda 2. generacije Maxwella: 960M, 965M, 970M. 965M je na pola puta izmedju 860M i 970M, a ta 970M je druga najjaca trenutno laptop grafa, iza 980M koja je prebrutalna i tesko da ces ju naci za 1200 dolara no sretno sa potragom pa javi jos malo sto si nasao. Gledaj i 17,3" modele, Lenovo y70-70 koji uvijek dolazi sa IPS i ja mislim uvijek sa touch ekranom. Ima dosta best buy 17,3" Asusa i sa 970M grafom, no oni su teskasi, 4.5kg. Pitanje je i kolko tezak laptop trazis. Npr. Lenovo y70-70 i Acer Nitro su jedni od jeftinijih, a laksih gamerskih 17,3", no nijednog ni drugog za sada nisam vidio sa grafom jacom od 860M. Za kraj pitanje treba li ti bas 16GB RAMa, SSD, ako da kolku kolicinu SSDa itd. Npr. ako nadjes nesto sa 970M vrlo tesko da ce biti i sa SSDom i sa vise od 8GB RAMa za te pare. 17,3" dijagonala isto ima cijenu, pogotovo ako ima IPS matricu. Ja sam sad ovo sve nabrzake napisao, poanta je da ima hrpa parametara, malo sam potrazis, javis sto si nasao, sigurno ce se jos netko prikljucit u pomoc pri potrazi :)

EDIT: Naravno 3. mega "ducan" je ebay. Tamo je jedan forumas nasao slicnog Lenova za 1000 dolara, sjecam se da je imao 16GB RAMa i ako se dobro sjecam cak 256GB SSDa. Dolazi li ebay u obzir??

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 0:50 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
biodork kaže...

Bok ljudi. Idem uskoro u SAD, pa si planiram uzet laptop pošto je tamo dosta jeftinije. 

Evo što sam našao za budžet od oko 1 000$:

http://www.amazon.com/ASUS-GL551JM-DH71-Gaming-Laptop-Notebook/dp/B00MMMMMX2/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1423522977&sr=1-1

http://www.amazon.com/GL551JM-EH74-GeForce-GTX860M-Optimus-Technology/dp/B00OBA5AMI/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1423522977&sr=1-2

- isti kao i prvi samo sa SSD-om

http://www.amazon.com/Lenovo-15-6-Inch-Gaming-Laptop-59441402/dp/B00REWLE98/ref=sr_1_39?s=pc&ie=UTF8&qid=1423523477&sr=1-39#productDetails

Jel ima nešto bolje u ovom cjenovnom rangu?

Što bi od ovoga bilo najbolje uzeti? Koliko sam skužio niti jedan nema kvalitetniji IPS ekran...

I usput, znate li još neku stranicu za online kupovinu u SADu jer amazon i nema baš neku preveliku ponudu...

Hvala :)

Kak ces dugo bit u SAD-u, mozda da razmislis o kupovini preko Dell Outleta...

10 godina
neaktivan

Eto, hvala :) ma sve dolazi u obzir, ali ne bih sad htio niti overkillat. Nisam bas neki okorjeli gamer, ali rekoh vec kad idem u Sad, a treba mi novi laptop uzet cu nesto bolje sto ce biti ok i za 3-4 godine... prosvrljam jos malo po n, pa cu vidit. Ovaj asus sa ssd-om je nekako najbolje na sto sam naletio za te pare.

Ovo sto vidim preko neta nista zanimljivo od dell outleta...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 1:09 (biodork).

0 0 hvala 0
11 godina

Ja bih osobno lovio Asusa sa 970M ili neki laptop sa 17,3" FHD IPS kao pravi desktop replacement. Kod tog GL551JM Asusa je kao sto rekoh meni vrlo lose sto nema IPS ekran. Kaj se Asusa sa 970M tice njega najpovoljnije mozes naci za 1200 dolara izgleda, ako se potrefi akcija kakva je bila na Neweggu: klik Netko je to izgleda kupio i stavio na ebay za 1350 dolara: klik2 sto je i dalje super cijena jer kod nas i u Njemackoj se to preracuna u eure. Losa stvar je sto je cijena dolara skocila.. Pogledaj i Acer VN7-791G: klik3, Lenovo y70-70: klik4 Osobno nebih gledao Lenova za te pare jer za razliku od ova druga 2 on nema dodatno mjesto za SSD, niti se moze ugradit preko optike jer nema mjesto ni za nju (dolazi sa eksternom optikom) pa stoga dolazi puno cesce sa SSHD diskom. Svejedno je interesantan, ponajvise radi toucha i jer ima dosta bolje odradjeno hladjenje od y50, tj. 15,6" modela, dok npr. obadva Acer Nitroa i manji veci imaju super hladjenje, kod Asusa nemamo sta pricat o hladjenju, dovoljno je pogledat sliku. Meni je impresivnije vidit tanji laptop sa super temperaturama, no i grafa je slabija i skoro pa 2x manje trosi od 970M. Razliku izmedju grafa vrlo lako vidis cim ih ukucas u youtube. Malo proucavaj jos trziste i budi strpljiv. Mozda dodje Nitro sa 9xxM grafom, kakva akcija itd. Svakako trazi youtube videje u kojima su prezentirani top 10 gaming laptopa i tako, mozda se nadje verzija jednog od tih za dobre pare. Npr. Aorus, Gigabyte, HP (Omen gaming serija) itd.. MSI su malo preskupi, mozda te potrefi neki model itd.

Nadjoh jedan dobar video koji bi ti mogao pomoc:

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 1:54 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
biodork kaže...

Eto, hvala :) ma sve dolazi u obzir, ali ne bih sad htio niti overkillat. Nisam bas neki okorjeli gamer, ali rekoh vec kad idem u Sad, a treba mi novi laptop uzet cu nesto bolje sto ce biti ok i za 3-4 godine... prosvrljam jos malo po n, pa cu vidit. Ovaj asus sa ssd-om je nekako najbolje na sto sam naletio za te pare.

Ovo sto vidim preko neta nista zanimljivo od dell outleta...

Cisto da se ne zabunis, nist od toga ti nema jamstvo u RH.

Moj savjet otvori Dell Outlet chat - traži M6800 sa FirePro M100 i i5 procesorom mozes ga dobit ispod 900$, a dolazi osim s vecom masom i divovskim hlađenjem i 3 godine jamstva ostvarivog u Hrvatskoj. Ako hoces detalje kako preko njih kupiti mozemo i na PM.

16 godina
neaktivan

Ako čovjek ide za soma onda mu je 860M Bog i batina. Ako treba vrtiti će i BF4 na najjače ako treba uživati u starijim naslovima na FHD uživat će i u dirt 2 kao ja sada, na najjače, prekrasno. 

Ako treba riješiti hlađenje u tankom lapu da hladi kao duplo deblji i za pol teži tu je  RW-Everything je ručno ali šljaka. 

I da 860M se isto da ponešto clockati ako će trebati. Dakle ako čovjek traži taj rang cijene a vi navalite odi na ovo ili ono. Uvijek postoji bolje od boljeg doći će i bolje od 970M/980M pa će opet ostati popišan kako se kaže. :)

0 0 hvala 0
11 godina

Na njemu je odabir. Zadnji video koji sam poslao izgleda nije dobar, tj. to su sve daleko preskupi laptopi i nema jeftinijih varijanti istih. Izgleda da jedini Asus sa 970M grafom ista nudi ispod 1500 dolara i to ako se desi kakva akcija ili nesto pa onda to neko kupi i stavi na ebay kako sam linkao. Nasao sam MSI GT70 Dominator sa 870M za dobru cijenu: Newegg (1200), ebay (od 1050). 870M je osjetno jaca od 860M: http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-800m-graphics-performance,3800-5.html To onda mozes usporediti sa 970M koja pere 880M, najjacu iz prve Maxwell generacije:

Na tomshardware je testiran BF4 na high quality, u ovom videju na ultra, da nebi bilo zabune. To su valjda najjace gaming opcije koje se mogu dobiti za relativno dobre pare, a bile bi jos bolje da "vrijednost" dolara trenutno nije takva kakva je (6,8kn).

Sa 860M grafom mislim da je najbolji odabir Acer Nitro VN7-791G, a od 15,6" Acer Nitro VN7-591G ili Asus G/N 551/550 JM/JK ili neki treci. Tu bih izbacio Lenova y50 radi riskantnih temperatura kada dolazi sa i7, a izbacio bi i y70 jer za iste pare Nitro dolazi sa 256GB SSD + 1TB HD, dok ovaj dolazi sa nekakavim 1008GB SSHD diskom i nema mogucnost upgradea da se taj disk ne vadi.

Kaj se jamstva tice, nema ga u HR, ali moze imati medjunarodno ako kupi sa ebaya, a vjerojatno i sa Newegga. Ne kontam sta ce mu Dell sa profi grafom kad je vise gamer, all-arounder ili sam ja nest krivo shvatio.

Za kraj nije lose sacekat da se cijena dolara smiri, navodno cijena barela nafte opet ide gore pa bi to mozda trebalo smirit situaciju. Do tad bi mogle doci i 965M/960M grafe po primamljivoj cijeni, tko zna..

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 13:21 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ekipa pozdrav.

molim savjet za laptop. namjena bi bila striktno za spajanje na kućni NAS, pošto trenutno nemam gdje smjestiti desktop.

rang cijene varijabilan, cca do 6.000 kn

laptop bi svakako trebao imati čim bolju matricu i poželjno da bude 17,3" (ako postoji u toj klasi neki ne pretežak?), za brže dizanje OSa SSD, a gaming nije mi nije bitan (osim ako se ne računaju prastare point-and-click avanture),

ali zato tražim neki kvalitetne izrade (dobra tastatura, display, izrada..).

zahvaljujem,

pozdrav,

Ivan

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 13:20 (Snopes).

0 0 hvala 0
11 godina

Jedino Acer Nitro iz Njemacke odgovara tvojim zahtjevima, za 680 eura sa i5H, 840M, Win8.1, 4GB RAMa, za 730 eura isto bez Windowsa i sa 8GB RAMa, a RAMi ne idu lako u taj laptop, kao ni SSD, no slucaj nije beznadan, ima tutoriala po youtubeu. Dostava je 25 eura za Cyberport.de/at, ako je vjerovat jednom forumasu, 30 eura najvise za Computeruniverse, gledaj jos Amazon.de, tih laptopa nema u Alzashopu. Ponude gledaj na idealo.de koja je slicna nabava.net-u. Neznam sta drugo preporucit jer jedino taj laptop nudi IPS 17,3", opcenito je iznadprosjecne izrade, pogotovo za taj rang, dosta lagan za 17,3" gamerske linije, makar ne izgleda onako gamerski, nego profinjeno sa stilom po meni. 840M grafa nije nikakav overkill, nego midrange budzet laptop grafa, a i5H najbolji i5 laptop procesor koji bi bio na razini jaceg desktop i3 (2jezgre + 2HT jezgre). Po meni ti je najbolji onaj sa 8GB RAMa za 730 eura, pogotovo ako netrebas Windowse i zato sto trazis SSD samo za ubrzavanje OSa, za sto je super SSHD, a to i sa obicnim HDDom ide superbrzo na Win8.1

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 13:36 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Ficho upravo to 970M je skuplja od 860M 500 dolara tj. lap sa 970M je skuplji 500 dolara znači 50% i onda bolja je 970M pa bilo bi glupo da nije.

Da su iste cijene hajmo onda raditi usporedbu ovako ne ide. :)

0 0 hvala 0
11 godina

Da, treba lovit malo akcije i tako, preko 1200 dolara mu se apsolutno ne isplati ici, ovako si moze razmisliti, ako mozda zeli 870M i robusniji MSI. Tu onda treba paziti jer neki nude, a neki ne 1god global jamstva.. Realno, ako covjek nije tolki gamer mogao bi potraziti i nesto sa 850M grafom, mozda su u SADu laptopi sa njom dost jeftiniji neg ovdje jer ipak je ta grafa cijenovno trebala mjenjati 750M, a pokazala se jakom kao gtx765M...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 13:43 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Normalno neka proba loviti akcije jer je to sada novo pa je i skupo mislim na 970/980. 

Tako je imeni kolega sa posla rekao dobar ti je lap ali nema 980M to ti je sada najjače. 

Reko ja platio lap 7700kn a sa 980M košta 12700kn. ti mi idući puta dodaj 5 tisuća gore pa ja kupim pametnjakoviću. LOL 

1 0 hvala 1
11 godina
Oldy kaže...

Normalno neka proba loviti akcije jer je to sada novo pa je i skupo mislim na 970/980. 

Tako je imeni kolega sa posla rekao dobar ti je lap ali nema 980M to ti je sada najjače. 

Reko ja platio lap 7700kn a sa 980M košta 12700kn. ti mi idući puta dodaj 5 tisuća gore pa ja kupim pametnjakoviću. LOL 

Ne kužim oko čega je nastala silna rasprava pošto kolega traži laptop oko 1000$. Slažem se s oldyjem da mu ne treba ništa iznad 860m jer u tom rangu neće ni dobit ništa bolje. Spominjete tu neke 870m/880m/970m/980m, ali treba reći i da sve te kartice puno više troše od jedne 860m pa je onda za očekivati da su ili smještene u neke glomazne laptope od 4+ kg sa dobrim temperaturama ili su smještene u neke tanke gaming laptope pa je tu po meni još veći problem sa grijanjem nego npr. kod y50. Spominje se i 960m/965m, 960m nije još ni izašla, a na notebookcheck su je smjestili samo par redova iznad 860m tako da tu ne očekujem neki napredak u performansama, 965m je već u rangu 870m pa bi i cijena prema tome trebala biti veća. Kad npr. preporučujete da se protegne 200$ to nije malo, to je skoro 1400 kn sada.

Kad je oldy rekao da 860m može vući bf4 na ultra, naravno da može, ja sam osobno igrao SP i vrtilo je sve na ultra osim MSAA koji mi nije bio 4x nego 2x. Meni nije izgledalo da trza išta, iako nisam mjerio fps (trebao bi nabaviti fraps ili nešto treće). Ugl. želim reći da treba "pametno" namjestiti postavke prema tome koja opcija puno "guta" i može se dobiti puno bolji fps bez da se primjetno remeti grafički izgled, a 860m je sposobna za to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 14:24 (AirLive).
11 godina

Ne osjete svi razliku izmedju 45fps i 60fps. Velim, ja bi definitivno lovio akcije na ebayu ili nesto, tipa ovaj Asus je snizen 460 dolara: klik. Za 1040 dolara, 870M, 12GB, i7, IPS itd. Na njemu je da se smisli kolko lagan ili tezak laptop zeli. Zivi bili pa vidjeli.

13 godina
neaktivan
zahvaljujem na prijedlogu, mislim da će odgovarati, samo pitanje,, zašto baš iz Njemačke? radi li se o drugom modelu za drugo tržište ili je samo razlika u cijeni? (koliko vidim na nabava.net i idealo.de, razlika je oko soma kuna)
The_Fichek kaže...

Jedino Acer Nitro iz Njemacke odgovara tvojim zahtjevima, za 680 eura sa i5H, 840M, Win8.1, 4GB RAMa, za 730 eura isto bez Windowsa i sa 8GB RAMa, a RAMi ne idu lako u taj laptop, kao ni SSD, no slucaj nije beznadan, ima tutoriala po youtubeu. Dostava je 25 eura za Cyberport.de/at, ako je vjerovat jednom forumasu, 30 eura najvise za Computeruniverse, gledaj jos Amazon.de, tih laptopa nema u Alzashopu. Ponude gledaj na idealo.de koja je slicna nabava.net-u. Neznam sta drugo preporucit jer jedino taj laptop nudi IPS 17,3", opcenito je iznadprosjecne izrade, pogotovo za taj rang, dosta lagan za 17,3" gamerske linije, makar ne izgleda onako gamerski, nego profinjeno sa stilom po meni. 840M grafa nije nikakav overkill, nego midrange budzet laptop grafa, a i5H najbolji i5 laptop procesor koji bi bio na razini jaceg desktop i3 (2jezgre + 2HT jezgre). Po meni ti je najbolji onaj sa 8GB RAMa za 730 eura, pogotovo ako netrebas Windowse i zato sto trazis SSD samo za ubrzavanje OSa, za sto je super SSHD, a to i sa obicnim HDDom ide superbrzo na Win8.1

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice