Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.569
|
čitano: 14.478.031
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ne znam cemu toliki hype za N551 pa ekran ima TN matricu a košta preko 7k 

11 godina

Jesi provjerio? Treba zvati mojasus.hr za najtocniju informaciju.. Jedan forumas je zvao arhiteh i nisu mu rekli niti da ima niti da nema IPS ekran, a kod instara u naslovu pise n551, a u opisu n550jk -.-

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 1:26 (The_Fichek).
12 godina

I koja je to verzija gtx850m ddr3 ili ddr5 u asusima? cini mi se da je ddr3 po sluzbenim stranicama bez obzira jeli 2 ili 4 GB

Nisam provjerio za ekran, pise tako na arhitehu...a i ne mogu naci nigdje na sluzbenom situ od asusa N551jk

11 godina

ddr3 vjerojatno da.. Za gamere se ne isplati nikako n551 kao sto rekoh, no ako ima IPS ekran je mozda isplativiji od n550jk sa 8gb rama i i7 za 7000kn radi tog SSHD-a valjda iako je i tu dosta upitno radi li se o 5400 ili 7200 rpm HDD koji radi sa tih 24gb ssd-a. Mislim isplativiji za nekog ko bi imao koristi od tih specifikacija naravno.

Neznam, neznam. Meni je puno interesantnije kako Acer nadogradjuje svoje modele nego Asus, neznam uopce moze li se to nazvati nadogradnjom u ovom slucaju.

Ovaj novi 17.3" Acer -klik mi je totalna bomba za taj rang. Nema M procesor, ali ako ima FHD rezoluciju ispunjava zahtjeve valjda 90% kupaca.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 1:52 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Ne znam cemu toliki hype za N551 pa ekran ima TN matricu a košta preko 7k 

Koliko sam ja shvatio IPS je panel, kao i na N550JK?

Ako se varam onda je to banana.

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
12 godina

http://www.game-debate.com/hardware/?gid=2090&graphics=GeForce%20GTX%20850M%202GB%20GDDR5

http://www.game-debate.com/hardware/?gid=2136&graphics=GeForce%20GTX%20850M%202GB%20DDR3

tu pise da ima i verzija sa ddr5, znaci ima veci memory bandwidth

kazu da ta ddr5 verzija inace moze potuc i 860m verziju keplera :-)

u svakom slucaju nisam nesto odusevljen nadogradnjom, sve je u magli i nedorečeno

12 godina
EchoOne kaže...

Gdje si procitao da je IPS? 

12 godina
lukica kaže...

Planiram kupit laptop koji bi koristio primarno za gaming i za faks, budžet mi je negdje oko 9500kn iako bi se mogo protegnut i do 10 000. Za sad sam naso samo asusovu g750 seriju i čini mi se u redu al bi ipak htio neki profesionalniji savjet jer se ne razumijem bas u laptope i mobilne graficke. Hvala unaprijed!   

Mozes jos baciti oko na Lenovo Y50 sa win8.1 i 4k ips ekranom i maxwell 860m sa 4GB ddr5 vrama, nadam se da se radi o maxwell-u

Kada se budes igrao samo smanji rezu na 1080p i sve bi trebalo ici glatko, ovo je ujedno i future prof laptop

Jedina mana po meni je to sto nema optike tako da mozes imati samo jedan drive u sistemu, bedasto ali to je danak sve tanjih dimenzija laptopa

13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Jesam li ja jedini koji ne vidi razliku između mehaničkog i sshd diska u stvarnom radu?
U kojim aplikacijama se vidi razlika? Nadobudno sam kolegi naručio lap PU041LA sa sshd diskom (500+16gb), i taj disk se vuče kao i klasični mehanički. Defragmentaciju sam obavio, page file isključio i više dalje nisam pametan. Dok nekakav ssd vozi stvar ko vurica.
Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...
lukica kaže...

Planiram kupit laptop koji bi koristio primarno za gaming i za faks, budžet mi je negdje oko 9500kn iako bi se mogo protegnut i do 10 000. Za sad sam naso samo asusovu g750 seriju i čini mi se u redu al bi ipak htio neki profesionalniji savjet jer se ne razumijem bas u laptope i mobilne graficke. Hvala unaprijed!   

Mozes jos baciti oko na Lenovo Y50 sa win8.1 i 4k ips ekranom i maxwell 860m sa 4GB ddr5 vrama, nadam se da se radi o maxwell-u

Kada se budes igrao samo smanji rezu na 1080p i sve bi trebalo ici glatko, ovo je ujedno i future prof laptop

Jedina mana po meni je to sto nema optike tako da mozes imati samo jedan drive u sistemu, bedasto ali to je danak sve tanjih dimenzija laptopa

Maxwell je, Nvidia nije radila verzije sa 4GB s Keppler arhitekturom.

PS: Lukica ako mi budeš kupio zadnji dostupni primjerak zadavil bum te. Moram čekat 2 tjedna još prije nego mogu po njega.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 14:04 (Shoes).
14 godina
neaktivan
guls kaže...
Jesam li ja jedini koji ne vidi razliku između mehaničkog i sshd diska u stvarnom radu?
U kojim aplikacijama se vidi razlika? Nadobudno sam kolegi naručio lap PU041LA sa sshd diskom (500+16gb), i taj disk se vuče kao i klasični mehanički. Defragmentaciju sam obavio, page file isključio i više dalje nisam pametan. Dok nekakav ssd vozi stvar ko vurica.

Prvi sshd su bili bazirani na 7200rpm diskovima - sad su na 5400 i da na kraju skoro pa ispadne da su jednako brzi ko standardni 7200 2.5" diskovi :) 

Dell Precision M6600, HP Elitebook 2570p + eGPU in progress
13 godina
neaktivan
roby27 kaže...
EchoOne kaže...

Gdje si procitao da je IPS? 

Reži mi sve al ne znam. Al ako nađem dat ću ti link.. I mene zanima jer sam ga i ja mislio kupit...

Evo tu dole na instarovoj stranici

http://www.instar-informatika.hr/product.asp?product=notebook-asus-n551jk-cn115d-intel-i7-12gb-1000gb24gb-geforce-gtx850m-2gb&code=asus-n551jk-cn115d

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 10:12 (EchoOne).
10 godina

Pozdrav!

Student sam informatike, imam namjeru kupiti laptop u rangu 2500-3000kn.

Ekran minimalno HD rezolucije i da može bez problema normalno vrtiti film HD formata, a da su u pozadini npr. Dev C++ ili slični programčići i pokoji portal / youtube na pregledniku.

Vjerujem da danas za taj rang mogu dobiti i dosta više.

Makar 2 godine garancije bi bilo dobro.

Ne planiram ga puno nositi okolo, masa laptopa mi nije toliko bitna.

Molio bi vas za prijedloge.

Edit: plaćam gotovinom.

Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 17:36 (iSammy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
darkydark kaže...
guls kaže...

Prvi sshd su bili bazirani na 7200rpm diskovima - sad su na 5400 i da na kraju skoro pa ispadne da su jednako brzi ko standardni 7200 2.5" diskovi :) 

SSHD nije sporiji SSD/brzi HDD. To je zapravo HDD koji ima SSD cache koji funkcionira tako da u sebe sprema podatke kojima se često pristupa tipa Windowsa i onda njih brze pokreće. Stvar je u tome da njemu treba vremena da ustvrdi koje podatke spremiti u cache pa razlika nije odmah očita.

14 godina
neaktivan
Shoes kaže...

SSHD nije sporiji SSD/brzi HDD. To je zapravo HDD koji ima SSD cache koji funkcionira tako da u sebe sprema podatke kojima se često pristupa tipa Windowsa i onda njih brze pokreće. Stvar je u tome da njemu treba vremena da ustvrdi koje podatke spremiti u cache pa razlika nije odmah očita.

Da, istina nakon nekog vremena se stvari promjene, ali to ne mjenja cinjenicu da se i dalje radi u suštini o 5400 rpm disku. Osnovne funkcije u windowsima (sve koje stanu u catche) jesu brže, ali cim se pređe preko tog praga vraćamo se natrag na brzinu 5400 diska.

Dell Precision M6600, HP Elitebook 2570p + eGPU in progress
13 godina
neaktivan

Prvenstveno me zanima pristup tj. otvaranje laptopa i recimo zamjena neke komponente - HDD u SSD. Pitao sam ADM da li se u tom slučaju gubi garancija ako ja otvorim ASUS kojem se cijelo zadnje kućište otvara da bi se došlo do pristupa svih komponenti, a oni su mi odgovorili vrlo laički - da postoji mogućnost, ali kao u smislu da nisu sigurni?

Da li netko zna provjerenu informaciju ako ja sam zamjenim HDD ili recimo umjesto ODD stavim SDD. Malo me buni pošto da bi zamjenio neku komponentu, moram sve otvoriti - a prilikom otvaranja se gubi garancija? Ili ne!?

Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
QlimaxWarex kaže...

Prvenstveno me zanima pristup tj. otvaranje laptopa i recimo zamjena neke komponente - HDD u SSD. Pitao sam ADM da li se u tom slučaju gubi garancija ako ja otvorim ASUS kojem se cijelo zadnje kućište otvara da bi se došlo do pristupa svih komponenti, a oni su mi odgovorili vrlo laički - da postoji mogućnost, ali kao u smislu da nisu sigurni?

Da li netko zna provjerenu informaciju ako ja sam zamjenim HDD ili recimo umjesto ODD stavim SDD. Malo me buni pošto da bi zamjenio neku komponentu, moram sve otvoriti - a prilikom otvaranja se gubi garancija? Ili ne!?

Hvala.

Posalji upit sluzbenom ASUS servisu. U admu ionako ne popravljaju ASUSe... Mozda moras u njih odnijet da ti ga oni zamjene. Al kad pošaljes upit cp odgovor :)

17 godina
QlimaxWarex kaže...

Kako kod kojeg laptopa. U pravilu ugradnjom SSD-a, RAM-a, zamjenom ODD-a i sl. se ne gubi jamstvo. Naravno, to ne vrijedi za slučaj da se prilikom ugradnje nešto ošteti ili ako nakandno ugrađena komponenta uzrokuje kvar računala.

E sad, neke Asuse, Lenove (i par drugih) je prilično nezgodno rastaviti (jer nemaju tzv. maintenance cover). U tom slučaju ti preporučam da ugradnju obavi ovlašteni servis, da ne bi bilo problema kasnije ili da kod otvaranja ne potrgaš plastične kopče ako postoje ili tako nešto.

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!
Krepao mi je pavilion s kojim sam se družio oko 5 godina pa je vrijeme za novi laptop.
Do 4000 kuna bi potrošio.

Molim vas da mi preporučite neke modele znači do 4000 kuna, volio bih da bude Lenovo, 15 ili 17 inča, najjače za tu cijenu (znam da za te novce nema gamerskog laptopa ali da vrti novije igre), Poželjno ali ne i uvjet je da bude čim lakši i tanji i da ima dobre zvučnike.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozdrav, trebao bi pomoc kod kupnje laptopa. budzet je 4k. radi se o djevojci, lenovo, toshiba, dell dolaze u obzir. znaci nije potreban gejmerski stroj, ali ne zelim da ima samo ontegriranu grafu. vrtit ce se multimedija, net.... + plants vs zombies, mafia :). moze nekakav savjet , snimam ova 2:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_201&products_id=15207

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_202&products_id=15200

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Tražim novi laptop, cijena max do 7.500,00 kn. Za faks, gledanje filmova, igranje (sve i svašta, volim forsirat kolko ide) i dosta bi ga nosio okolo ali mogu preživit s kojim gramom više na leđima. Trebam i7 (ne ulv model), FHD, dobra grafa tipa 850m, 860m. Prije 2 mj sam gledao i u dućanima su imali y50 i g550jk za po 7.000,00 +- 400kn a sad ih nema ni jedan dućan??? Jedino šta mi je trenutno zapelo za oko je n551jk (iako ima tn dodao bi još par kn i kupio IPS pa ga sam ubacio). Ikakve preporuke za nešto drugo?
Eventualno bi pričekao koji tjedan da dobiju gore navedene modele ali i dalje nisam siguran koji uzet, y50 ima 860m, kupio bi IPS ekran pa ubacio, lakši je i ne bi morao subwoofer uvijek nosit jer je ugrađen, g550jk ima 850m, ugrađen IPS, hdd sam čitao da radi na 7.200 rpm, bolja izrada i hlađenje, pa koji bi vi rađe od ta 2?

0 0 hvala 0
12 godina

Za navedeni budet mozes jednio dobiti 850m, asus ima ddr3 dok acer nudi ddr5

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30?&q=850m

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15304

11 godina
neaktivan

Ta 2 sam jedino i našao, nadao sam se da će netko imati druge prijedloge xD Ma ubija me jer je y50 sa 860m u Arhitehu koštao 6.700,00 a sad ga nema. Čak je i g550jk koštao isto kao n550jk a i on je bolji, samo šta nitko ne zna kad će ih opet dobit.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lijep pozdrav 

Zanima me kakav laptop preporucujete do 4000 kn pretezno za gaming i faks jer se bas ne razumijem u takve stvari. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jos jedan prijedlog trebam

15,6" ekran

od 3500-3800kn

best buy u toj cijeni:)
hvalaa

Ne kradi! - vlada mrzi konkurenciju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ne kradi! - vlada mrzi konkurenciju..
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 16:16 (petar269).
14 godina
neaktivan

Trebao bih preporuku laptopa, 4000kn max, po mogućnosti nešto niže. HP ne dolazi u obzir. Zahtjevi:

1TB disk

Intel i3

4GB ram

15.6" ekran

Sve ostalo manje bitno.

EDIT:

Ovaj mi je zapeo za oko, mišljenja?

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.8b0cb12ed62346689dcaf1b2ae429bec.lenovo-essential-g50-70-intel-core-i3-4030u-1-90ghz-4gb-1tb-dvdrw-dl-w8-1-15-6-led-intel-hd-graphics-4400-lenovo-torba-p-n-59-424278-b.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 16:21 (paradajz).

0 0 hvala 0
15 godina

Trebam preporuku za laptop, 15'', po mogućnosti i3, BIJELI i do 3000 kuna. Za multimediju, hd filmove, office, neće se skoro nikakve igrice igrati. Hvala :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pardon sto se obracam ovdje u vezi ove teme, ali dali bi itko mogao pomoci? 

Situacija je sljedeca: riknuo mi je lcd na ASUS PRO64V i sada bi me zanimalo dali ja mogu kupiti lcd i dat ga na servis da ga ugrade u okvir. Dali bi itko znao gdje bi mogao nac jeftine lcd-e za taj laptop i reci mi dali je to moguce napraviti. Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prijateljica traži laptop za do cca 2200kn, većinom za Office, internet i slične stvari, ništa prezahtjevno.

Našao sam ovo, s time da ima i verzija sa 2GB rama za <2000kn:
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=18245

Ima li nešto bolje za te novce?

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice