Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.633.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav. Kupio bih kćeri laptop do 3000kn ili manje na rate. Uvjet je ekran 17,3

Totalni sam neznalica pa bih molio preporuku. Služit će za školu, filmove, spotove,

neku igricu ne zahtjevnu. OS ne mora biti instaliran. Bilo bi dobro da ima što bolju grafu

jer nikad se ne zna. Pisalo se već čini mi se o nekom Asusu u tom rangu ali ne mogu sad

pronaći model. Marka nije bitna kao ni estetika, bitno je da je kvalitetan i pouzdan. Ljepota 

je i tako prolazna :-) Hvala svima unaprijed.

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...
Livno kaže...

Zanima me isplati li se uzeti ovaj laptop tj vrijedi li ove novce? Gledao sam na netu nema nekih reviewa ili nekih testova za ovaj model. Ako netko nešto zna neka napiše.

Mene isto zanima. Posto nemam vremena ocekujem da Roby prosvrlja po netu da znamo kakav je pristup komponentama, je li dobro kao i kod K550 modela kako se vec zvao, kojeg je bilo u ADM-u pa nestalo. To je jedina stvar koja me zanima. Sto se specifikacija tice okej je to, pogotovo ako se oce cim prenosiviji laptop 17.3" laptop sa dugim trajanjem baterije. Sto se performansi tice pa i izrade po meni ovaj v3-772g je i dalje bolji iako nema FHD rezoluciju (model za 5500kn je imao). To je zadnji primjerak ako je uopce nabavljiv koji je ostao u ponudi. Inace ocekuju se novi v3-772g i v5-573g modeli sa 850m grafickom koji ce zamijeniti te prosle, a glavna razlika je sto je 850m grafa bolja za cijelu jednu razinu detalja. Stoga ako je gaming namjena savjetujem sacekati te Acere.

Zanima me kada će ti Aceri izaći hoće li tijekom ovoga mjeseca? 

13 godina
neaktivan
Lopoc kaže...

Planiran kupit laptop za potrebe faksa i za neizostavno surfanje tu i tamo, do nekih 3000 kuna, 3500 max max max. Pošto ću ga često nosit od doma na faks/knjižnicu, razmišlja san o nekom manjem modelu uz što dužu bateriju.

Dosad san ima 2 laptopa, oba 15.6" ekran, prosječne težine i nije ih baš ugodno nosit na leđima, pogotovo kad tu još ubacim punjač. Vidin da su manji modeli 13.3" ili još manji 11.6". Jel ima tko iskustva sa ičim takvim i jel može reć koliko je ugodno radit na njima? Mislim na pisanje word dokumenata, programiranje, surfanje i jesu li im ekran/tipkovnica dovoljno veliki da čovjek ne pomisli "šta bi da da mi je malo veći ekran/tipkovnica". 

Druga stvar koja mi je bitna je duga baterija. Ova 2 šta iman su već na izdisaju jer su stari preko 6 godina, ali ni u najbolje vrime in baterija ne bi izgurala više od 3-4 sata. Jel se može za ovu cijenu nabavit neki model sa recimo 6+ sati baterije? 

Dakle, što manje dimenzije/što lakši, do 3000 kuna poželjno, 3500 ako užican od matere i brata, baterija koja može izdržat jednu radnu seansu programiranja, surfanja i čitanja pdf-ova i to bi bilo to. Nemam preferiranih marki, dućan može bilo koji u Hrvatskoj ako je pouzdan i ako šalje u Split.

Hvala.

Ipak ništa poviše 3100 kuna.

Kakva su ova dva prijedloga: Lenovo ThinkPad Edge E145, ACER V3-111P?

15 godina
The_Fichek kaže...
thomilla05 kaže...
pozdrav
Zanima me kupovina laptopa u cjenovnom rangu između - 2000 do 2500 kn.
Prvenstveno bi mi trbao za youtube i filmove u full hd-u ( spajao bi se preko hdmi-a na lcd tv 42")
Surfanaje netom i mail, tekts .
Za igre nebi se koristio.

Ako zelis 15.6":

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=15.6+2020m

Probaj se rastegnuti na one sa 4gb rama, ak neces imat novca idi na prvog sa 2gb rama pa kasnije nadogradi i kupi ram od 4, a ne 2gb jer od 4gb kosta 300kn, a od 2gb 200kn.

Ako zelis 17.3":

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+g710

Taj ima noviju verziju 2020m pentiuma koji je Ivy Bridge generacije, ali i jako dalje dobar, a razlika u odnosu na Haswell 3550m je iznenadjujuce malena i cak malo na prednosti starijeg 2020m radi 0.5MB vise L2 cache-a (Haswell nadoknadjuje razliku sa efikasnijom arhitekturom) - klik

Ono najbitnije u usporedbi ta 2 laptopa je sto Lenovo g710 ima puno bolji pristup komponentama ispod poklopca sto je bolje i za samostalno ciscenje. Kod HP-a se moze doci samo do ram slota za nadogradnju, a za ostalo ga treba nosit na servis.

HP 250 ima matt ekran, Lenovo glossy, ali vece rezolucije i malo bolje kvalitete.

Procesori u ta 2 laptopa su prvi najjaci ispod i3 intela i cak bolji od stedljivih i3 intela za stvari koje ne koriste vise od 2 jezgre stoga sam ih prve preporucio cisto da ne bude nikakvog lagga dok se gleda film u FHD za sto je i bitna graficka koja je bolja u Haswell 3550m, iako nebi smjelo biti nikakvog stekanja i sa IB integriranom grafom. To jos mozes provjeriti ako ti je drazi manji laptop.

Dali je ovaj model dobar za sve što sam naveo u gornjem citatu

Damn I'm Good
11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi.

Raymišljam o kupovini novog laptopa koji bi mi pretežito služio za igre tipa League of Legends, Path of Exile, Diablo III i slično. Budzet bi okvirno bio do nekih 6000 kn iako nije problem ako izađe i malo više. Ako tko može pomoći s kakvim prijedlogom,bio bih jako zahvalan :)

0 0 hvala 0
11 godina
Hawragh kaže...

Pozdrav ekipi.

Raymišljam o kupovini novog laptopa koji bi mi pretežito služio za igre tipa League of Legends, Path of Exile, Diablo III i slično. Budzet bi okvirno bio do nekih 6000 kn iako nije problem ako izađe i malo više. Ako tko može pomoći s kakvim prijedlogom,bio bih jako zahvalan :)

Asus n550jk, a ako zelis 17.3" sacekaj Acer v3-772g sa i5 i 850m grafom koji bi trebo bit i jeftiniji, ali bez IPS ekrana.

11 godina
thomilla05 kaže...
The_Fichek kaže...
thomilla05 kaže...
pozdrav
Zanima me kupovina laptopa u cjenovnom rangu između - 2000 do 2500 kn.
Prvenstveno bi mi trbao za youtube i filmove u full hd-u ( spajao bi se preko hdmi-a na lcd tv 42")
Surfanaje netom i mail, tekts .
Za igre nebi se koristio.

Ako zelis 15.6":

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=15.6+2020m

Probaj se rastegnuti na one sa 4gb rama, ak neces imat novca idi na prvog sa 2gb rama pa kasnije nadogradi i kupi ram od 4, a ne 2gb jer od 4gb kosta 300kn, a od 2gb 200kn.

Ako zelis 17.3":

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+g710

........
........

Dali je ovaj model dobar za sve što sam naveo u gornjem citatu

Mislim da bi trebao odraditi posao, no to je po meni malo losiji odabir pored 2 laptopa koje sam naveo s obzirom da po izradi nije nista bolji, a po specifikacijama je losiji, tj. ima slabiji procesor sa sitnom jacom integriranom grafickom. Ak oces manju potrosnju laptopa, tj. dulje trajanje baterije dok je istekan onda je bolji odabir u odnosu na laptope sa 2020m, 3550m.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 20:16 (The_Fichek).
11 godina
kekec01 kaže...

Pozdrav. Kupio bih kćeri laptop do 3000kn ili manje na rate. Uvjet je ekran 17,3

Totalni sam neznalica pa bih molio preporuku. Služit će za školu, filmove, spotove,

neku igricu ne zahtjevnu. OS ne mora biti instaliran. Bilo bi dobro da ima što bolju grafu

jer nikad se ne zna. Pisalo se već čini mi se o nekom Asusu u tom rangu ali ne mogu sad

pronaći model. Marka nije bitna kao ni estetika, bitno je da je kvalitetan i pouzdan. Ljepota 

je i tako prolazna :-) Hvala svima unaprijed.

Preporucujem Lenovo g710 sa zasebnom 820m grafickom kao najkvalitetnije rjesenje u tom i skupljem rangu, a takav se prvi pojavljuje za 3300kn. Stoga mislim da je bolje protegnuti se jos 200kn i ici na onog sa boljim i3 procesorom u ekupi.hr - klik Cijene kod njih bi trebale biti jednake na rate i gotovinu pa je tim veci best buy ako se kupuje na rate, iako to treba provjeriti za svaki slucaj jer nisam siguran sjecam li se dobro te informacije.

Asus o kojem se pricalo vise nije na akciji i taj je bio 15.6" sa puno losijim pristupom komponentama od lenova. Imao je jacu grafu, ali i slabiji procesor od ne samo i3-4000m, nego i pentiuma 3550m koji se pojavljuje u lenovu za manje novce. Cijena tog Asusa je sada ovakva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 22:09 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Nešto za veselit se svima koji gledaju nešto u rangu 7k kn. Asus N551 :)

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11457

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic

1 0 hvala 0
11 godina
EchoOne kaže...

S obzirom na to nisam siguran koliko ce g551 na kraju biti cijenovno pristupacan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 22:46 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
EchoOne kaže...

S obzirom na to nisam siguran koliko ce g551 na kraju biti cijenovno pristupacan.

Nemoj bit tolko obeshrabren. Ipak je zbog 12 GB DDR3 i 24GB SSD onaj combo jel, skuplji nešto nego što si očekivao. Kad makneš rame i smanjiš combo, cijena bi se spustila ispod 7 garant. tako da sve u svemu, i dalje nije tolko loše... ali da g551 će vjerojatno biti bliže 8 nego 7 tisuća.

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
11 godina

Hah, nije da cu ga kupovati, kazem samo. Bas sam mislio napisati pod edit da model definitivno nije best buy za gamere, vec za one kojima je vise stalo do vece kolicine rama, i7 procesora te dobrog SSHD-a kao tocku na i. Zapravo za nekog ko trazi stvarno jak laptop za procesorski lude stvari, npr. renderanje bilo ono i sa grafickom je dosta dobar odabir. Nisam siguran hoce li biti modela sa manje rama, treba vidjeti. Npr. v5-573g acer kojeg ja imam nema sa manje od 12gb rama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 22:51 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Koji OS bi bio najbolji za taj Lenovo?? Nisam još probao 8-icu a nekako i nemam volje. Može neki prijedlog ili savjet?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Lenovo za razliku od nekih drugih brandova i dalje ima sluzbene drivere za win7 tako da mozes obadvoje probati. Pogledaj malo tutoriale i znacajke oba windowsa na youtubeu pa ces najlakse donijet odluku. Windows8 se nesto brze pokrece i sitno je brzi u sveukupnom radu, no zato koristi vise resursa, al 4gb rama i tolko mjesta na hardu ce biti skroz dovoljno.

15 godina
neaktivan
Pozdrav, tražim laptop do oko 4000 kn, da autocad i visual studio 2013 rade na njemu pristojno, poželjno bi bilo da nije intelova integrirana graficka, nego ati ili nvidia,, (17 ili 15'', svejedno)
11 godina
neaktivan

Poz svima, posto krecem na fakultet trazim neki novi laptop da si uzmeme. Ja ciljam na neki do 2500kn, cisto da moze pokrenuti nove sportske igre(fm2014,nba2k14,pes14,fifa14). Pa ako je itko voljan malo pomoci bio bih zahvalan ;)

0 0 hvala 0
11 godina
mbalug kaže...
Pozdrav, tražim laptop do oko 4000 kn, da autocad i visual studio 2013 rade na njemu pristojno, poželjno bi bilo da nije intelova integrirana graficka, nego ati ili nvidia,, (17 ili 15'', svejedno)

Lenovo g510 ak oces 15.6",Probook 470 ak oces 17.3". Graficke u oba laptopa su jednake. U lenovu se radi o rebrand 8750m, par % jacoj, tj. nista osjetno. Radi veceg ekrana kod probooka imas kompromis na procesoru za koji mislim da ce bit skroz okej.

Ako se radi o 3D Cadu i program ima koristi od CUDA jezgri nvidie onda bolje ici na nvidia 740m ili jos bolje novu 840m graficku. Onda imas 17.3" Asus (jedini za tu cijenu ima jos u arhitehu) ili 15.6" ovako Lenovo z50-70 za koji obavezno moras provjeriti radi li se o FHD rezoluciji jer je ta informacija jako upitna. Oba imaju stedljive i5 koji produljuju trajanje baterije, a performansama su sitno jaci od i3-4000M. Asus ima slabiji pristup komponentama i treba pazit da ga se ne stavlja na deku i sl. povrsine jer se nece moci samostalno lako pocistit kao sve ostale navedene laptope.

Ako se radi o 3D stvarima definitivno preporucujem nesto sa novom 840m nego 740m koja je konkurencija 8750m. Ako se radi o profesionalnom radu u 3D aplikacijama onda je pozeljnije ici na nesto sa Quadro ili Firepro kako se vec zovu grafickama i tu onda preporucujem kolegu Darkydark kao nekog ko ce vise znati o tim laptopima. Naravno takav laptop mora biti polovan sa njuskala.

Od svih navedenih laptopa jedino probook ima matt, tj. nebljestavi ekran. Ako ti je to uvjet, a zelis specifikacije lenova g510 imas onda Probook 450 i taj je za najmanju cijenu. Bili su i nest jeftiniji, ali ih je ponestalo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 15:51 (The_Fichek).
11 godina
Cabye6 kaže...

Poz svima, posto krecem na fakultet trazim neki novi laptop da si uzmeme. Ja ciljam na neki do 2500kn, cisto da moze pokrenuti nove sportske igre(fm2014,nba2k14,pes14,fifa14). Pa ako je itko voljan malo pomoci bio bih zahvalan ;)

Preporucuje se da se protegnes za barem 500kn jer u tom rangu prakticki nema laptopa sa zasebnim grafickama, eventualno ovako nesto, ali je pitanje koliko je dobar za bilokakvo igranje taj procesor jer se radi o stedljivom pentiumu. Puno bolji i sigurniji odabir bi bio npr. ovako HP 250 G2 ili Asus. Asus je bolji za graficki zahtjevnije igre, HP za procesorski zahtjevnije. Malo pogledati na game-debate performanse navedenih ili slicnih procesora i graficke za sve te igre.

11 godina
neaktivan
11 godina

Graficka je integrirana, nelosa integrirana, al svaka zasebna ce bit bolja. Procesor je dost slab, al mozda moze proc zavisno o zahtjevnosti tih igara. Gledaj na game-debate najjasnije ce ti bit, meni se neda za svaku tu igru posebno kucati procesor, graficku, rame..

11 godina

Pozdrav svima, trebao bih savjet za neki laptop do maximalno 3800 kuna. Financije su krenule sa 3000 ali ovo je stvarno vrh{#}. Laptop bi se koristio najviše za multimediju, surf i igre (svjestan sam da neće ići one najnovijeg datuma). Poučen iskustvom kolege koji se pomalo bavi elektronokom, koliko mu ekipe donosi laptope na popravak, volio bih da garancija bude što duža. Prelistao sam temu, tako sam i došao do cifre od 3800, pošto sam vidio dosta preporuka za HP ProBook 470 ali volio bih ako netko ima preporuku za ovo što meni treba.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi!

Molio bih vas sve za pomoc u odabiru, planiram do kraja devetog mjeseca kupiti novi laptop sa budzetom do 7600kn. Obavezni uvjeti bi bili i7 najnovije generacije, nVidia gtx8xx, sto vece kolicine RAM.

Po mogucnosti 17,3 ali ako za istu cijenu ima 15,6 sa boljim performansama onda radje to. izgled apsolutno nebitna stvar, samo kvaliteta i najvise od svega performanse, posto ce sluziti za gaming, razne CAD programe, rendering i slicne zahtjevnije zadatke. Ako ce do 1.10. izaci neki bolji laptop za tu cijenu od onih koji su trenutno na trzistu, nije mi tesko pricekati. Pogledao bih izbor sam ali trenutno jedva nadjem vremena za ovaj post pa zato trazim pomoc od vas :) Unaprijed vam svima puno zahvaljujem!!

Chris

EDIT: trenutno mi je zapeo za oko asus n551jk-cn115d, malo sam prolistao nabrzaka, ali ako netko misli da postoji (ili ce uskoro postojati) nesto bolje molim neka kaze :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 19:10 (chrisys32).

0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav

da li se isplati uzimati ovaj laptop http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11277

specifikacije mi se ćine savim ok za tu lovu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možda je ludo pitanje ali me zanima neki prjenosnik do 1400kn koji ima 2-4Gb rama i neki 2 core intel procesor. Potreban mi je za photoshop.

0 0 hvala 0
11 godina
james666 kaže...

Možda je ludo pitanje ali me zanima neki prjenosnik do 1400kn koji ima 2-4Gb rama i neki 2 core intel procesor. Potreban mi je za photoshop.

Ekran i rezolucija ti nece bit najsretnija stvar za editanje slika. Stovise i puno puno skuplji laptopi ne reproduciraju nekakav prosjek dobrih boja za photoshop. Sad neznam kolko ti je stalo do photoshopa, vise pricam objektivno.

14 godina
neaktivan

Pozdrav, trazim laptop do 2500kn .. Da je brz, potreban samo za chrome, youtube, fejs, office, poneki film!

Gledam ovaj, inace sam fan Pentiuma i Asusa takoder pa da ne bude subjektivnosti u odabiru recite svoje misljenje : http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=11325

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

15.6" do 3500 kn. Šta kupit?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pitao sam na adm i arhiteh kad će izaći acer v5 i nitko ne zna pa sam se odlučio za Asus X550. Zanima me dali je ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=15115 dobar za gaming i da li ono AG znači anti glare??

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Taj CPU ti je undervolted (slabija verzija), grafa ce moć vozit stvari tipa WoT, War Thunder, LoL, WoW, CS ako to misliš igrat, što se tiče novijih igara nemoj očekivat da češ moć iznad medium išta stavit

11 godina
dodo14 kaže...

pitao sam na adm i arhiteh kad će izaći acer v5 i nitko ne zna pa sam se odlučio za Asus X550. Zanima me dali je ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=15115 dobar za gaming i da li ono AG znači anti glare??

Da, znaci to. Preporucujem da se protegnes na Asus K551LN sa puno boljim pristupom komponentama. To je ustvari prvi najjeftiniji Asus koji konacno ima poboljsan pristup ispod poklopca koji je glavna mana X550, K550 i ostalih modela. Dobis 0.1Ghz slabiji proc, ali brzi SSHD disk sa 24gb, a ne 8gb SSD-a kako to radi Lenovo. Vjerujem da je sveukupna izrada vjerojatno sitno bolja, kao mozda i ekran, al to su nagadjanja dok je ovo za pristup komponentama sigurna stvar jer je kolega Roby provjerio sluzbeni manual.

v3-772g Acer koji se drzi na 5000kn je i dalje dobar best buy i za igre bolji od predlozenog Asusa, prvenstveno radi procesora.

Ako se ne bojis kupovine vani, mozes check v3-772g novog Acera o kojem sam pricao sa 850m grafom, FHD rezom, AG TN ekran, i5-4200M, 4gb rama, 500gb HDD za 700 eura u computeruniverse.de To je super super best buy za gejmanje ako te zanima i kupnja vani.

Bilo i5-4200M ili i5-4200U, sa 840m ili 750m grafom nemos ocekivat neki gameplay na 1080p kako kaze kolega da. Za to sluzi nova 850m grafa pa nadalje.

**Ne stignem ostalima bas odgovorit, posla ima i preko glave, sigurno ce se nac neko od kolega za odg na upite :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 17:12 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice