Hvala, gledao sam upravo taj Lenovo, no produljenje jamstva na 3 godine kosta oko 500, 600 kn sto bi svakako napravio.
Za Toshibu sam se vec skoro odlucio, no onda sam krenuo citat malo reviewove i primjerio sam da joj malo prigovaraju na preplasticni dizajn, ne bas najbolju tipkovnicu. Sto mislis o tome? Mozes li usporedit njega, ovaj lenovo i acer, konkretno postoji li znacajna razlika u izradi (kvaliteta komponenti) te izvedbi hladjenja?
Planiram ih pogledat uzivo pa cu znat vise o tome. Takoder cu poslat mail portiu da vidim koliko kosta garancija za Toshibu.
PS: Techomarket nudi neku supergaranciju od 5 godina. Kako to funkcionira?
Gledaj, sve ti je to plasticni dizajn, ali pobogu to nije obicna plastika. Acer je gotovo sav isto od plastike, to malo aluminijske zavrsne obrade iznad (ispod je plastika) i metalne obrade na mjestu di se stavljaju dlanovi je plus ali opet mislim da bi lenovo g510 imao bolje hladjenje, prvenstveno jer nije ultrabook. To hladjenje se jako jednostavno rijesi hladnjakom. Evo npr. ja imam ovaj cooler trenutno koji ima aluminij (pravi aluminij) i 2x120mm venta za samo 140kn + mjeraci temperature na 4 mjesta i display za njih. Temperature po tim senzorima ispod laptopa ne prelaze 28 stupnjeva niti po danu niti po noci sa otvorenim ili zatvorenim prozorima pri normalnom radu u sobi bez klima uredjaja. GPU i CPU temperature cu testirat uskoro. Jedini bed je kaj ima karakteristican zvuk, al navodno se ventovi razrade s vremenom pa ce bit tisi. Nije da se cuju okretaji nego se cuje podnosljivo zujanje. Inace mislio sam kupit neki notepal al eto dobio ovo na testiranje i izgleda fakat super, pogotovo za te pare. Testirano je sa skupljim acerom iste izrade kao v5-552g.
Znaci nakon ove kratke recenzije coolera xD ocu reci da bi ti npr. sa njim i acerom sa a10 procom imao fini budzet gaming laptop.
Sto se tice izrade Toshibe stvarno neznam, ima malo reviewova i kolko vidim najvise se informacija o njoj moze naci na jutubu, ali opet pretpostavljam da je to neka slicna klasa izrade kao i kod lenova i acera.
Acer je definitivno bolji za gaming radi 8gb rama, integrirane grafe koja pomaze 8750m u igricama optimiziranim za radeon laptop grafe, procesora koji bi ja mislim u vise igara nego i3-4000 dao dodatan boost.
Lenovo je bolji ako zelis proci jeftinije bez da puno izgubis, a u opcenitom radu bi imao nesto sitno brzi sustav, prvenstveno radi sshd diska. Isto tak neznam koliko je taj sshd disk bucan, kod acera imas situaciju da imas necujne ventove, ali hard disk koji se jedva cuje, ali se cuje. Mislim da bi kod lenova bilo obrnuto ali nisam ziher, ima ljudi kae kupilo taj laptop, cak i review na forumu pa tamo pitaj.
Sto se tice tipkovnice meni je to sve isto i to je barem lako provjerit prije kupnje u ducanu.
Nemam pojma za tu supergaranciju u tehnomarketu..
Mislim da ti sve na kraju krajeva zavisi koliko ti zelis igrati igrice kod ovih laptopa do 4000kn: velika zelja za igranjem => acer, srednja => lenovo, mala, gotovo nikakva => toshiba
Ako ti je bed ulagat u acer i mislis da ima onda nest bolje iznad 4000kn mozes ici na probook, tu ti vjerojatno nece trebat nikakav cooler radi "hladnog" proca, ali bi dobro doslo 4gb rama i mislim da je od svih produljenja garancije HP-ova mozda najskuplja..