Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.027
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Rossonero kaže...

Je li bolje staviti Windows 8 ili 8.1 na ovaj laptop, znajući da se dosta ekipe žalilo na 8.1?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=14358

Hvala unaprijed :)

pa u čemu je velika razlika? ja nikad nisam ni ima čistu 8-icu na laptopima...odma na 8.1...8.1 donosi neka minorna poboljšanja al nebi trebalo bit problema...

btw nevezano za taj laptop  8.1 32bit radi na starijim mašinama bolje od 7-ice 32bitne...probano na dosta laptopa, kompova...

17 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Molio bih vas preporuku za laptop za rad. Računalo treba imati 15.6"  ekran (može i veći) s tim da bih preferirao mat ekran i rezoluciju 1600x900 ili višu. Procesor mora biti Haswell i5 ili i7. Pored hard diska laptop treba imati slobodno mjesto za još jedan disk (SSD). Znam da kod dosta modela mogu izvaditi DVD i ubaciti disk u ladici, ali želio bih izbjeći bilo kakvu akciju koja može poništiti garanciju. Trebam minimalno 8GB RAM-a (zbog VirtualBox-a) s tim da bi ih možda čak i nadogradio na više, pa bi bilo dobro da je nadogradnja RAM-a lako izvediva (da su moduli na lako dostupnom mjestu). Kao OS koristim Linux Mint, volio bih da je Linux podržan od proizvođača. Što se tiče cijene, volio bih proći do 6.000 KN, ali u slučaju potrebe nije mi problem ni nešto veći iznos (max. 7.500 KN).

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prijatelj me pitao da mu preporučim neki laptop za 2.500 kuna, treba mu samo za net, i da mu ne pukne ako ga prenosi, igre ga ne zanimaju previše (malo COD-a 2).

Ja mu rekao da za te novce nema nešto kvalitetno, ali je rekao da nema više, pa hvala vam za savjete {#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ivan262 kaže...

Prijatelj me pitao da mu preporučim neki laptop za 2.500 kuna, treba mu samo za net, i da mu ne pukne ako ga prenosi, igre ga ne zanimaju previše (malo COD-a 2).

Ja mu rekao da za te novce nema nešto kvalitetno, ali je rekao da nema više, pa hvala vam za savjete {#}

možda ovo?

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.b723fdbfcca84b82869265878b6204a2.lenovo-prijenosno-racunalo-g505-59-390276.aspx

12 godina
lex kaže...

Molio bih vas preporuku za laptop za rad. Računalo treba imati 15.6"  ekran (može i veći) s tim da bih preferirao mat ekran i rezoluciju 1600x900 ili višu. Procesor mora biti Haswell i5 ili i7. Pored hard diska laptop treba imati slobodno mjesto za još jedan disk (SSD). Znam da kod dosta modela mogu izvaditi DVD i ubaciti disk u ladici, ali želio bih izbjeći bilo kakvu akciju koja može poništiti garanciju. Trebam minimalno 8GB RAM-a (zbog VirtualBox-a) s tim da bi ih možda čak i nadogradio na više, pa bi bilo dobro da je nadogradnja RAM-a lako izvediva (da su moduli na lako dostupnom mjestu). Kao OS koristim Linux Mint, volio bih da je Linux podržan od proizvođača. Što se tiče cijene, volio bih proći do 6.000 KN, ali u slučaju potrebe nije mi problem ni nešto veći iznos (max. 7.500 KN).

Hvala!

A jedino ova dva modela Acer V3-772 ili Asus X750 samo za njega nisam siguran dali ima mat ekran. Acer je lagano nadogradiv i ima mat ekran. 

11 godina
neaktivan
Trazim laptop iskljucivo za gaming, do 4000 kn.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pero.popovic15 kaže...
Trazim laptop iskljucivo za gaming, do 4000 kn.

Lenovo Z500 bit će idealan za tebe. Traži si u raznim trgovinama po tom cjenovnom rangu.

11 godina
neaktivan

Pozdrav

Evo ovako kupujem laptop za cca 3500 kuna.

Student sam i trebao bi uglavnom za rad.To znaci uglavnon uz office nekakvi simulacijski 3D programi,autocad,multisim i slicne stvari.Igrice mi ne trebaju,eventualno gledanje fimova i da je omogucen duzi rad na laptop tj da se cesto ne pregrijaje.

Ako moze itko pomoc hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jel moze neko prepoucit u pm laptop za surfanje  do 3500kn i ako moze da se moze nabavit u zagrebu

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 16:17 (stipee98).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
stipee98 kaže...

Jel moze neko prepoucit u pm laptop za surfanje  do 3500kn i ako moze da se moze nabavit u zagrebu

G510

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
12 godina
zoog kaže...

Pozdrav

Evo ovako kupujem laptop za cca 3500 kuna.

Student sam i trebao bi uglavnom za rad.To znaci uglavnon uz office nekakvi simulacijski 3D programi,autocad,multisim i slicne stvari.Igrice mi ne trebaju,eventualno gledanje fimova i da je omogucen duzi rad na laptop tj da se cesto ne pregrijaje.

Ako moze itko pomoc hvala

G510 , Toshiba L-50

11 godina
neaktivan

Evo gledan sada ovaj toshiba mi se cini nekako bolji i garancija 2 god za razliku od lenova.Razlika u cijeni mi ne smeta pa jel se bolje odlucit za toshibu.

Hvala ti na ovome

11 godina
neaktivan

Jos jedno pitanje.Isplati li se dodat jos 300-400 kn i uzet

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_216&products_id=10706

Ili se drzat navedenih l50 i g510.jeli znacajna razlika tu?

17 godina
roby27 kaže...
lex kaže...

Hvala!

A jedino ova dva modela Acer V3-772 ili Asus X750 samo za njega nisam siguran dali ima mat ekran. Acer je lagano nadogradiv i ima mat ekran. 

Znaš li imaju li oba preporučena modela mjesto za dodatni HDD?

Edit: Prema http://www.linlap.com/ stranici niti jedan od ova dva laptopa nije na ti sa linuxom :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 23:50 (lex).
12 godina

Za Acera znam da ima, za Asus trebao bi imati ali za svaki slucaj raspitaj se prije kupnje. A sad podrska za linux e tu ti nemogu pomoc nazalost.

12 godina
zoog kaže...

Jos jedno pitanje.Isplati li se dodat jos 300-400 kn i uzet

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_216&products_id=10706

Ili se drzat navedenih l50 i g510.jeli znacajna razlika tu?

Ako zelis mozes se protegnut na jači i5 haswell no i ova dva su i vise nego dovoljna. 

12 godina
neaktivan

Pozdrav. Trebam laptop za 2500-2700kn. Curi treba za kopanje po netu i facebook. Eventualno za gledanje filmova. Netko je već tražio za 2500 pa je preporučen Lenovo G505, zanima me dali ima neka alternativa?

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
roby27 kaže...

Za Acera znam da ima, za Asus trebao bi imati ali za svaki slucaj raspitaj se prije kupnje. A sad podrska za linux e tu ti nemogu pomoc nazalost.

Hvala. A znaš li za neki drugi model koji sigurno ima mjesto za dodatni HDD, pa makar ekran i bio glossy, ili manje rezolucije. Dodatni HDD mi svakako treba, od Linuxa ne mogu odustati (na njemu radim), a glossy je više stvar preferenci (laptop je ionako preko 50% vremena spojen na monitor).

11 godina
lex kaže...
roby27 kaže...

Hvala. A znaš li za neki drugi model koji sigurno ima mjesto za dodatni HDD, pa makar ekran i bio glossy, ili manje rezolucije. Dodatni HDD mi svakako treba, od Linuxa ne mogu odustati (na njemu radim), a glossy je više stvar preferenci (laptop je ionako preko 50% vremena spojen na monitor).

Ona linlap stranica je pi**arija od stranice :D 

Ja ne vidim nist posebno od hardwarea na tom laptopu. Eventualno ak je wifi i mrezna neki čudni chipset, ali to se bar za wifi riješi ndiswrapperom. Ja isto čekiram taj asus x750lb i najvjerojatnije ću ga uzet i tjerat linux gore i 99% vjerujem da će raditi. Asus X750 mora imati 2 mjesta za hdd, jer postoji 4027 ili 4028 model koji dolazi s 2x 1TB diskovima samo nerem sliku naći da provjerim,ali logikom stvari ista serija ima isto kućište. Uvijek moš doć u dućan i nažicat ekipu da upališ neki ubuntu live ili nešto. Ionak asus x750 ima bateriju "integriranu" pa nema "joooooooj nema baterije ne smijemo paliti" :D

Ocito moras imati 17 godina iskustva ko automehanicar da otvoris i dođeš do diska u tom asusu: http://forum.notebookreview.com/asus/744392-asus-x750j-opened-replace-parts.html

P.S. Ako bas ima neki svemirski hardver za kojeg nema drivera i trebat ce reverse engineerat, prezivjet ces par mjeseci u virtualboxu dok ne ispeglaju ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 13:16 (srcipesak).
14 godina
Checola kaže...

Molim pomoć u odabiru, dakle trebam laptop do 3-4k kn, veličina ekrana nije bitna (imam monitor), intel-amd svejedno, bez osa i da postoji mogućnost kartičnog plaćanja.

ono što je bitno da se nađe nešto u tom cijenovnom razredu da se može iskoristiti i za kakav-takav gaming i za rad.....

Malo glupo se osjećam kad citiram sam sebe, ali na kraju sam se odlučio za

Acer Aspire V5-552G  NX.MCTEX.019

nadam se da nisam fulao u odluci, ali dopao mi se ovaj urađaj je je lagan, prenosiv, dual card itd.

brine me malo zagrijavanje, i podrška drivera za win7, jer nešto nemam želju ići na 8icu.....

12 godina
neaktivan
Checola kaže...
Checola kaže...

Molim pomoć u odabiru, dakle trebam laptop do 3-4k kn, veličina ekrana nije bitna (imam monitor), intel-amd svejedno, bez osa i da postoji mogućnost kartičnog plaćanja.

ono što je bitno da se nađe nešto u tom cijenovnom razredu da se može iskoristiti i za kakav-takav gaming i za rad.....

Malo glupo se osjećam kad citiram sam sebe, ali na kraju sam se odlučio za

Acer Aspire V5-552G  NX.MCTEX.019

nadam se da nisam fulao u odluci, ali dopao mi se ovaj urađaj je je lagan, prenosiv, dual card itd.

brine me malo zagrijavanje, i podrška drivera za win7, jer nešto nemam želju ići na 8icu.....

A ono zagrijavat se hoće, ali ništa previše.

Ventilatori su bučni, a za podršku drivera ne znam !

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
17 godina
srcipesak kaže...
...

Ocito moras imati 17 godina iskustva ko automehanicar da otvoris i dođeš do diska u tom asusu: http://forum.notebookreview.com/asus/744392-asus-x750j-opened-replace-parts.html

...

Sad bar postoje tutoriali na youtubeu kako rastaviti X750. Kad sam ga ja kupio (polovica siječnja 2014.), nije bilo niti jednog jedinog reviewa na netu, a kamoli videa kako rastaviti notebook. No, kako je dodatni hdd morao unutra, nije mi vrag dao mira :D Uglavnom, kad skužite, sve ide lagano. Evo, sinoć sam ugradio još 8GB rama u njega, to mi je bilo 3. rastavljanje :D

15 godina
neaktivan

Prijatelj se dvoumi između ova dva laptopa:

Lenovo ThinkPad L520

Asus Vivobook S500CA Ultrabook Customized

Po vašem mišljenu, koji je bolji?

Kao parazit, ulazim u ljude. - Mel
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 20:28 (Aliser).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, zanimam me da li je ovaj laptop dobar za gameing tipa bf4, cod10 itd bar na medium detaljima http://www.lingua-centar.hr/cybershop/artikl.php?dy=HP_Prijenosno_racunalo_ProBook_470_E9Y83EA&art=384670&g=212&st=3

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nygma_Zg kaže...

Pozdrav. Trebam laptop za 2500-2700kn. Curi treba za kopanje po netu i facebook. Eventualno za gledanje filmova. Netko je već tražio za 2500 pa je preporučen Lenovo G505, zanima me dali ima neka alternativa?

Hvala unaprijed!

Taj model G505 više nigdje nije dobavljiv.

Ovo bi bila alternativa G500

12 godina
dishonored10 kaže...

Pozdrav, zanimam me da li je ovaj laptop dobar za gameing tipa bf4, cod10 itd bar na medium detaljima http://www.lingua-centar.hr/cybershop/artikl.php?dy=HP_Prijenosno_racunalo_ProBook_470_E9Y83EA&art=384670&g=212&st=3

ProBook linija je poslovna klasa tako da ako uzimas laptop iskljucivo za gaming nebih ti preporucio njega.

Može se za te novce dobiti kvalitetan DELL Inspiron 5737 sa GDDR 5 grafikom

12 godina
neaktivan

Evo imam priliku dobit laptop koji bi koristio za školu i za LOL samo.

Granica je 3000 kn

Pa sad nabacite mi molim vas par najboljih laptopa za tu cijenu :)

Tele2fon v5 [4.2.2. android]

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Student sam i trebao bi uglavnom za rad. Igrice mi ne trebaju,eventualno gledanje fimova i da je omogućen duži rad na laptopu. cca 4000kn

Preporuka koji je bolji od ova 3 laptopa?

http://www8.hp.com/hr/hr/products/laptops/product-detail.html?oid=6791082#!tab=specs

http://www.toshiba-croatia.com/laptops/satellite/satellite-l50-a/satellite-l50-a-138/

http://www.toshiba-croatia.com/laptops/satellite/satellite-c55-a/satellite-c55-a-178/

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

pozz treba mi neku laptop do max 4k kuna ,,, jedina svrha je igranje dote 2 na njemu ... ako moze bit 17 inchi i reza nije toliko vazna,, da moze dotu 2 na high najmanje igrat ....   moze i rabljeni ali nisam naso niti jednu dobru ponudu rabljenog laptopa skuplji su nego novi ...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice