Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.634.001
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav....evo imam u ponudi dva laptopa koja mogu nabaviti poviljno pa me zanima vase misljenje...

U pitanju je:

Acer aspire v5 552g

- amd a8 5557 quad core 2,1Ghz

- 8gb ram 1600Mhz

- 1tb sata 

- AMD HD8750m 2gb

- 15,6 inch 1366x768

- nema DVD RW citac 

ili 

SONY vaio SVF1521C6EW 

- intel pentium 2117u 1,8 ghz 

- 4gb ram 1600mhz

- 500gb hdd

- nvidia gt740m 1gb

- windows 8 x64 pro 

- 15,5 inch 1366x768

-DVD RW citac

oba ova laptopa mogu dobiti po znatno nizoj cijeni nego u ducanu..pa me zanima vase misljenje...i u obzir mi nazalost dolaze samo ova dva primjerka..sony me ispada nesto jeftiniji nego acer..nekih 300kn..

Laptop bi bio prvenstveno za igranje World of tanks i league of legends...znaci nista drugo samo ove dvije igre..

zanima me koji od ova dva laptopa bolje pokrece ove dvije igre... koji od ova dva laptopa je kvalitetniji i ima bolju podrsku za drivere..

Ja osobno malo naginjem na sony jer ima original windows 8...znaci menei nije bitno dali ima "10tb" disk ili "4 tb" rama samo me zanima ako netko i ima iskustva sa ovim laptopima koji je kvalitniji i koji bi bolje igrao ove dvije igre..cuo sam da je gt740m jaca grafa od hd8750m bez obzira sto je 1gb ionako je ekran od samo 1366x768 rezolucije pa mislim da nema smisla na 2gb ? , zanima me isto koji ima manje problema sa grijanjem...takoder se koristim photoshopom...ali nista zahtjevno...nego samo za malo uljepsavanje fotografija..

I da na kraju napomenem da cu u laptop stavaljti SSD 240gb..

KLkristijan
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 18:22 (KLkristijan).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na kraju sam se odlučio za jedan od ova tri laptopa, koji mi se čine kao best buy do 4000 kn.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10281

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.33498CBC-A156-48CA-9209-89F1174CE353.aspx

http://www.links.hr/artikl-014.620.065

Koji biste mi preporučili?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Val kaže...

Ma gledao sam Asus  X750JB-TY020D sa i7 4700HQ ali je nedostupan svugdje osim u linksu, gdje košta 6500 (inače je u webshopovima po 5600 i dolazi za 40ak dana; zvao sam trgovine). Ima 17.3" (ispod toga ne bih išao) i 1600x900, 1TB 2,5" i mjesto za još jedan (to bih bio najsretniji za SSD), ali kao što rekoh, nedostupan je... Onda sam vidio Asus K95xx (ne sjećam se točno) sa 18,4" i 1920x1080 (puno mi znači), 3TB 3,5" hardom i mjestom za 2,5", ali je unutra i5 3230M, i to bih prihvatio za kompromis zbog harda i rezolucije. Ali je nedostupan (plus košta negdje 6400). I sinoć vidim Dell 17,3" sa 1920x1080, 8GB rama i 1TB 2,5" (nažalost nema mjesto dodatno za hard, ali možda bi neki bay išao umjesto DVD RW), ali ima i7 3537U, dostupan i košta 5800, što mi je veoma prihvatljivo :D Preferiram Asusa, ali ih nema, nakon toga Toshibe, ali u ovom cjenovnom rangu se ne mogu uklopit sa takvim jačim komponentama, te Dell, koji mi se nameće kao jedini izbor, osim što je dvojezgreni i7 unutra, a ne znam ništa o njemu. Eventualno bih razmislio o Lenovu, ali ova tri su mi top. HP i Acer ne mogu smislit još od davnih dana i njih jednostavno ne želim, iako sam vidio HP onaj model 470, no, ipak ne... :)

Eto, oteo sam čovjeku temu, ali morao sam to napisati :D 

@ Val - na upit iz druge teme da se tamo nejde u off topic.

Nađalost zbog situacije na trzistu prisiljen si na kompromise. S obzirom da jedini dostupni 17,3 sa vecim rezama/jacim procesorima su Acer V3-772g i HP Probook 470 i taj Dell 5721 moras malo vaganja sam napraviti.

FHD je FHD i sam radim na ekranu te rezolucije na 17.3 i stvarno dobro dodje imat puno mjesta, stvari nisu presitne, a opet sve stane. 

Probook 470 je najjeftiniji, a dolazi s najjacim procom. Uz po meni obveznu nadoplatu jamstva na 3 godine i dalje bi bio ispod 6000kn. Mane - dodatni disk preko caddya, gubis optiku, a to neznam kolko ti je vazno i ekran nije 1080. Review.

Acer V3-772g uz nadoplatu jamstva na 3 godine lupa na 6500kn, ali opet nudi 2 2.5" za diskove, 4 rupe za ram, fhd ekran. Problema s pregrijavanjem ne bi smjelo bit s obzirom da je i5 DC u njemu. Review.

A sad za Dell 5721 i njegov i7 3537u. Plus - jako fino je radit na njemu, barem je meni bilo, 3g jamstva u startu ipak daje neku sigurnost, fhd ekran, ok trajanje baterije. Minus low voltage i7. Sad taj i7 3537U na kraju ne ispada tak strasno loš pored i5 3xxxM procesora. Ono kaj mogu potvrditi je da tih sat vremena kaj sam na pajdaševom se zajebaval da dok smo vrteli prime95 na njemu da je cpu skakal izmedju 2.4 i 2.8ghz stalno. Paralelno kak se prime 95 vrtel smo instaliravali neka sranj gore i kopirali stvari prek mreze, nisam neka ozbiljnija zastajkivanja u radu primjetio (u dvdbay smo stavili caddy i ssd s kojeg se OS vrtio).

Nazalost ja ti necu reci "uzmi toga", jer sam moras odvagnuti koji ce ti najbolje odgovarat na duge staze. Osobno svi u familiji (osim trenutno mene) koriste HP notebookove, probookove i elitebookove i nikad nikakvih problema, osim sto se na mom starom nakon 8 godina strgal nosac ekrana, a nisam ga bas mazio pa je to vise moja krivica :) Isto tak par kolega ima Acere po više godina kao "za po doma". Redovita ciscenja od prasine rade cuda za dugovjecnost laptopa.

Jesi li razmislio da pogledas Asuse u Sloveniji ili Austriji s obzirom da asus ima internacionalno jamstvo. Navodno ima neki bus iz zg-a za gratz vikednom po 100kn povratna karta pa bi se to ispatilo pogledat ako ti ove gore solucije ne odgovaraju, a s obzirom da smo u EU nema jebade oko carine i povrata poreza. Možda njuskalo? Znam da je jedan član PCekperta prodavao hp 8770w sa oko jos 29mj garancije za 6500kn, trenutno nemogu naci taj oglas, ali ako nije prodano to bi po meni bila najisplativija kupnja.

Dell Precision M6600
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

@darkydark - hvala ti puno na stvarno iscrpnom odgovoru, vidim da si se potrudio :)

ovako stvari stoje - imao sam IBM ThinkPad prije nekih 9 godina, nakon toga Asusa zadnjih 5 godina. Kad uzmem HP ili Acer u ruke, jednostavno mi to nije to. A i pratim dosta što ovaj forum, što neke druge iste tematike, i koliko vidim ljudi se puno više žale na HP ili Acera nego na Asusa, Toshibu ili Della. Naravno, i statistika je tu, no kako zadnje tri godine detaljno učim statistiku, ne bih ulazio u to :D S druge strane, imam iskustva (doduše ograničena, no opet iz prve ruke) sa raznim prijenosnicima, što od familije, što od sve moje ekipe (dežurni sam za popravke i "brigu" oko laptopa svim poznanicima {#}) i najviše u radu su mi se svidjele upravo te tri marke: asus, toshiba i dell. Zato bih nekako i ostao na njima, jer, koliko god hardware bio bitan, bitno mi je i da je tipkovnica dobra (seminari, seminari), da nemam osjećaj da ću strgat kućište ili polomit ekran kad u ruksak s laptopom stavim još 5kg stvari kad idem doma i slično (Dell i aluminijsko kućište?), da se ne grije i da je općenito dobre konstrukcije i kvalitete. A bojim se da Acer i HP to nisu U RANGU s ova tri...

Povrh svega, ne mogu izbaciti subjektivni osjećaj - jednostavno mi se ne sviđaju i imam odbojnost prema tim proizvođačima; isto kao da te netko nagovara da kupiš određeni auto, a ti baš želiš neki drugi. I možeš kupit taj na koji te nagovara i može ispasti pun pogodak, a može ne ispuniti tvoja očekivanja i onda iz dana u dan, kad god ga koristiš, sjetiš se toga. A ako imaš sranja sa ovim što si ti odabrao, a jeb**a, lakše nekak prihvatiš da si sam kriv, barem je meni tako :D

Uzmemo li u obzir da će taj i7 3537U procesor 75% vremena biti dovoljan za moje potrebe, a ovih 25% ću morat sačekat da se nešto napravit 30 sekundi umjesto 15 sekundi, dolazim do zaključka da je to zanemarivo i da stvarno mogu to pregristi :) Najbitnije i najkorisnije mi je upravo to što si napisao - da kad si ga koristio, nisi primjetio štekanja - a to je ono meni bitno. 

Gledao sam i po njuškalu, 2-3 modela se nude, uglavnom ništa od toga. Što se tiče kupovine vani - frende, prije ću skupit 1000kn više i kupit ovdje nego otić van, jednostavno sam takva osoba :D No svakako vrijedna ideja, vjerujem da bi se mnogi odlučili na taj potez, no ja nisam među njima :)

Stvarno ti puno hvala na svemu što si napisao, a najviše na

"Sad taj i7 3537U na kraju ne ispada tak strasno loš pored i5 3xxxM procesora. Ono kaj mogu potvrditi je da tih sat vremena kaj sam na pajdaševom se zajebaval da dok smo vrteli prime95 na njemu da je cpu skakal izmedju 2.4 i 2.8ghz stalno. Paralelno kak se prime 95 vrtel smo instaliravali neka sranj gore i kopirali stvari prek mreze, nisam neka ozbiljnija zastajkivanja u radu primjetio (u dvdbay smo stavili caddy i ssd s kojeg se OS vrtio)."

Bio bih ti jako zahvalan ako možeš pitati frenda kakav mu je taj CPU u svakodnevnom radu i čime se bavi? Radi li se o svakodnevnom korištenju (net, mail, word), ili neki heavy-usage? 

Ono što meni zapravo treba je upravo taj mali "trigger" koji će mi bit poticaj da uzmem i7 3537U :D Jer stvarno naginjem na njega i računam da svi današnji procesori ionako imaju i previše "snage" (trenutno mi ne pada na pamet hrvatska riječ za computing power :S) za prosječnog korisnika, što sam ja 75% vremena. A ovih 25% - a bože moj, ne radi se o ne znam čemu, pa trenutno radim na Athlonu X2 TK59 na 1,9GHz pa živim... Evo recimo trenutno imam otvoreno: win explorer, total commander, hw monitor info, chrome sa 10 tabova, winamp, word, excel, 3x winrar, 2 programa za logo, photoshop cs5 {#}, dreamweaver, skype, avast itd. I to nekad šteka. Jako. Većinu vremena ne šteka. A kad šteka, prođe za 10ak sekundi. Ne želim da mi se to dogodi na NOVOM laptopu koji ću koristit narednih par godina. A vjerujem da neće, ipak je to (od oka) jedno 5 generacija noviji CPU. Ako će mi se to dogoditi na i7 3537U, onda me zanima 1) jel uopće napreduje ta tehnologija ILI 2) je taj jadni CPU toliko okljaštren da zapravo ni ne zaslužuje biti i7? Jer ovo je laptop iz 2007.-2008. ako se ne varam. 

Zato te molim, ako možeš pitati frenda, da kaže kako mu se procesor ponaša u "stvarnosti" :) Najbolje bi bilo da pokrenete par ovih programa pa vidiš sam, ali ne želim previše tražiti... 

Također bih izbacio DVD drive i ubacio SSD, tako da i tu dobivam na brzini...

Nekako mi se CPU na kraju i ne čini previše bitan, griješim li previše?

Još jednom hvala na iscrpnog postu, takve postove najviše cijenim i najkorisniji su, jer si čovjek može dopustiti da malo "dublje" zagrebe u bit, a ne samo da se napiše "ovaj cpu je bolji od ovog" ili "ova grafa daje 3,7 fps-a više od ove". Nije sve u gigahercima :D

12 godina
neaktivan

Ja sam vlasnik dell inspiron 5721 model 2013g i imam i7 3537u i HD8730m sa 8gb 1600mhz rama i 1tb disk spinpoint. ekran je 1920x1080 antiglare ....na njemu se bavim ozbiljnijim pohotoshop poslovima...sada trazim jos jedan slabiji laptop za koje sam i naveo na forumu iznad za dvije igre i lagani photoshop....posto se ne razimijem u slabije modele pa trazim pomoc...

Ovaj del 5721 je definitivno medu svim laptopima koje sam imao broj 1, a imao sam ih puno. 

Kvaliteta daleko iznad svakog sto sam do sad imao....baterija ne da je dobra nego je za mene odlicna...na tako jakom laptopu mi izgura do 4:30h surfanja i to na High performace mode sa zaslonom na najmanjoj svjetlini...

Ekran je Full Hd Anti glare sto znaci da ima minimalni odsjaj...takoder sto jos moram napomenuti da ovaj ekran nije IPS ali kutovi gledanja su doslovno kao kod desktop monitora...znaci nema da ces gledati laptop sa strane i neces na njega vidjeti kao sto je to slucaj kod 90% laptopa...to se kod ovog modela ne dogada...To je vrlo bitna stavka ovog laptopa...boje na ekranu su prekrasne kutovi gledanja da ne govorim sto se rijetko koji proizvodac moze pohvaliti, a i sada vidim da se prodaje za 5800kn novi sto je za takav laptop jako pristojna cijena vjeruj mi...nije mi zao ni kune sto sam za njega dao..

Hmmm procesor...Bio sam malu i dilemi kad sam vidio doma da je to zapravo Dual core procesor sto nisam ocekivao...

Mozda ces mislit da je prosjecan...ali vjeruj mi na rijec kad sam isprobao ovaj procesor, to je brutalno mocan Dual core....ja ovaj laptop koristim za ozbiljan rad u photoshopu....doslovno na laptopu svaki program leti kao iz sale i nema zataskivanja s time da ja nemam SSD na njemu, kad stavim ssd to ce bit pila i pol..

Sto se tice igara za sad na njemu imam samo league of legends i igram ga na 1920x1080 apsolutno sve na maximum sa ukljucenim AA i sjenama...60 fps lock...kad dode do teskog fighta pada na 50..ispod ne pada....LoL nisam mogao igrati na full postavkama sad kad su izasli novi driveri ide sve bez problema i na MAX detaljima..

Laptop se ne grije puno...naravno aki igras na krevetu onda se grije ali ako je na stolu ne prelazi mi vise 70 Stupnjeva nakod 2 sata igranja..

Sto da kazem definitivno moj izbor ce i dalje uvijek biti Dell..ovaj laptop je zadovoljio sva moja ocekivanja i vise od toga...

KLkristijan
17 godina

@KLkristijan - dakle, ovo je bio post koji mi je trebao :D hvala ti na informacijama, jesi barem tu negdje iz zg ili vt da ti platim ćevape i cugu? :D 

čekam da pare sjednu i kupujem navedeni Dell, toliko od mene :)

14 godina
neaktivan

S obzirom da sam sad na mobu necu na sve odgovarat jer nije ni bitno, ali ako hoces vidjet kak se otprilike taj i7 ponasa mozemo se jedan dan nac ja uzmem svoj notebook pa ugasimo 2 jezgre i ti onda pokrenes svoje na nekih pol vure do vuru. Cisto da dobis dojam. Jer tih parsto mhz sto je moj na defaultu brzi nadoknadi novija arhitektura koju ima 3537u.

Sto se tice ovog mog na njemu igra world of tanks, wow i lol i tu mu radi dobro i zadovoljan je. Ostatak vremena mu sluzi za filmove, net i surfanje te piskaranje raznih seminara. Kak smo mu ssd stavili sve radi glatko.

Mislim na kraju dana ak curin core2duo 2.4 sa 4 gige rama i ssd-om moze bez stekanja imat 10ak tabova u chromu upaljeno dok pise seminare ili sranja za posel, a ja kopiram preko nje filmove s mreze di nece to bit u stanju ozvrtit 5 generacija noviji proc sa istim, odnosno vecim taktom, ako uracunas turbo boost.

Dell Precision M6600
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

;) hehe nisam bas tako blizu....kazem ti ja sam ga platio puno vise od ovih 5800kn za koje se sad nudi jer sam ga uzeo odmah cim je izasao sad kad vidim kakva je cijena najrade bi uzeo jos jedan takav......kad sam gledao laptope prvo zbog ceka mi je ovaj dell sjeo u oko mi je bila kvaliteta izrade a posebno ekran.... bilo je tu nedoumica izmedu acera, asusa i ovih malo boljih firma koji su imali bolje i nabrijanije grafe..ali vjeruj mi nije sve u tome.. ...posto sam teski photoshoper uvijek me zezalo to sto sam morao ravno imati glavu ako nisam onda su se boje na ekranu mijesale i slika nije vise kako treba...mislim mene takve stvari zivciraju...2013 je godina, a da nijedan od ovih proizvodaca i to proizvodaca koji imaju najbolje laptope nije u stanju staviti kvalitetni lcd i to na laptop od 6000+ kn...dode netko k meni igramo lol i sad ovaj sa strane ne vidi sto igram..mislim laptopi su i dan danas u jako velikom nedostaku sto se tice ekrana.....takve stvari ja ne podnosim i zato je moj izbor bio dell...oko procesora se nemoras brinuti jak je i vise nego sam ocekivao photoshop doslovno leti..imao sam laptop sa 2670qm procesorom znaci fizicki quad i sto se photoshopa tice nema razlike vjeruj mi...ljudi su dosta podcijenili ovaj procesor jer je ULV ali onaj ko ga ima zna kako radi i sto sve moze.... imam na njemu intel HD4000 iz iskustva radi savrseno i jos sto sam ti zaboravio sto se tice zvuka na laptopu bit ces poprilicno inpresioniran kad ces cut kvalitetu i jacinu...ali obavezno moras instalirati drivere za zvuk jer bez njih nece raditi cijeli sitem...drugo sto ti moram napomenuti laptop ima intel wirelless najnoviju karticu tako da instaliraj sa njihove stranice najnoviji driver mislim da ovi sto dobijes na cd-u su beta pa nekad znau malo usporiti vezu interneta....

i Acer i Asus i Toshiba to su sve laptopi koje sam ja ima i svi su oni meni dobri ali su mi previse plasticni i nemaju dobre ekrane..samo neki modeli na koje sam ja naletio imaju ips i kostaju debelo preko 8000kn

U praksi se zna da je dell ipak jedan od najboljih proizvodaca laptopa....Na kraju ipak oni proizvode Alien Ware sto je danas ruku na srce najjaci laptop..

Sad mi je u planu SSD i dodatni monitor koji cu spojiti preko HDMI na laptop..

KLkristijan
17 godina

mislim da nema potrebe da se nalazimo, dovoljno sam se uvjerio :)

potpuno si u pravu, mora to sve ići glatko, pa ne rade se procesori od pekmeza... što se tiče igara, ne igram ih, tako da mi to nije potrebno, ali pokazuje da je cpu dovoljan da loada grafičku... a i kristijan je podijelio svoje iskustvo, tako da nema potrebe više raspravljati o tome.

edit: eto, taman još jedan post dok sam pisao ovaj svoj. mislim da sad definitivno više nemam nedoumica, samo da mi pare dođu :/ 

hvala dečki :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 0:16 (Val).
16 godina
neaktivan

@Kristijan

Na 1366x768 nema smisla 2GB VRAM-a da; ali je problem u bandwithu 8750M nema 64 bitne samo 128 bitna od verzije do verzije od 28.8GB/s-32GB/s a GDDR5 i 64GB/s.

A 740 na GK208 ima 64 bita i 2GB bandwith 14.4GB/s,

a 1GB verzija 16GB/s...... Pa uspoređuj.... :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 0:14 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bas sam sad citao da ovaj acer moze pokrenu HD8750 u crossfire sa procesorom...hm vrlo zanimljivo..

KLkristijan
16 godina
neaktivan

Njegova integruša kao i moja 7640G ima veći bandwith na 128 bita od 740 GK208 64bita diskretne glupo ali eto istinito ali i normalno jer su joj skresali sabirnicu na pol kako pišu okrljaštrili. :)))

Da radi u crossfire, dual graphics, power saver kartica i high performance kartica.

Sa mog ProBooka.....

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 0:46 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina
ante003 kaže...

Pozdrav,

razmisljam uzeti laptop sa 13" monitorom i do 4500 kn. Citajuci reviewe mi je Lenovo e330 ispao kao dobar odabir ali koji god ducan sam zvao, vise ga nemaju na zalihi. Da li moze preporuka nekog laptopa u istom rangu, istom velicinom monitora? Ono sto mi je bitno da je lagan <=1.9kg jer nosim laptop sa sobom na posao/ faks.

Lenovo E330, ako dotičnog nema onda ti preporučam da se rastegneš do Samsung Ativ 9 Lite, trenutno best buy ultrabook, iznimno tanak i lagan sa dobrom opremom.

Bataljun kaže...

Bok, trebao bih laptop za posao, cijena do 3000 kuna, trebao bih neki best buy za to ili linkove laptopa koji se isplate.

Hvala.

G500

KLkristijan kaže...

Pozdrav....evo imam u ponudi dva laptopa koja mogu nabaviti poviljno pa me zanima vase misljenje...

U pitanju je:

Acer aspire v5 552g

- amd a8 5557 quad core 2,1Ghz

- 8gb ram 1600Mhz

- 1tb sata 

- AMD HD8750m 2gb

- 15,6 inch 1366x768

- nema DVD RW citac 

ili 

SONY vaio SVF1521C6EW 

- intel pentium 2117u 1,8 ghz 

- 4gb ram 1600mhz

- 500gb hdd

- nvidia gt740m 1gb

- windows 8 x64 pro 

- 15,5 inch 1366x768

-DVD RW citac

oba ova laptopa mogu dobiti po znatno nizoj cijeni nego u ducanu..pa me zanima vase misljenje...i u obzir mi nazalost dolaze samo ova dva primjerka..sony me ispada nesto jeftiniji nego acer..nekih 300kn..

Laptop bi bio prvenstveno za igranje World of tanks i league of legends...znaci nista drugo samo ove dvije igre..

zanima me koji od ova dva laptopa bolje pokrece ove dvije igre... koji od ova dva laptopa je kvalitetniji i ima bolju podrsku za drivere..

Ja osobno malo naginjem na sony jer ima original windows 8...znaci menei nije bitno dali ima "10tb" disk ili "4 tb" rama samo me zanima ako netko i ima iskustva sa ovim laptopima koji je kvalitniji i koji bi bolje igrao ove dvije igre..cuo sam da je gt740m jaca grafa od hd8750m bez obzira sto je 1gb ionako je ekran od samo 1366x768 rezolucije pa mislim da nema smisla na 2gb ? , zanima me isto koji ima manje problema sa grijanjem...takoder se koristim photoshopom...ali nista zahtjevno...nego samo za malo uljepsavanje fotografija..

I da na kraju napomenem da cu u laptop stavaljti SSD 240gb..

Uh Sony nije dobar, grije se užasno i nije neka kvaliteta općenito, bolje ići na Acer u ovom slučaju.

Al.Capone.zd kaže...

Na kraju sam se odlučio za jedan od ova tri laptopa, koji mi se čine kao best buy do 4000 kn.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10281

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.33498CBC-A156-48CA-9209-89F1174CE353.aspx

http://www.links.hr/artikl-014.620.065

Koji biste mi preporučili?

Biraj između 2 i 3, Acer je tanji i bolji dizajn dok je Lenovo standardno odličan i brz. Za gaming obadvoje imaju itekako snage.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 1:19 (roby27).
16 godina
neaktivan

Kako za acer centro krivo piše napišu HD8750M i onda djeljena memorija sustava; je ali ne za nju......

A L2 keš je 8MB na 8GB rama (2MB per module)......Na 4GB rama je 4MB..... 

0 1 hvala 0
12 godina

Zato su stavili link na stranicu proizvođača {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako ti uvijek nađeš ispriku ali neka ti bude. :p

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Razmišljao sam o kupovini novog laptopa već neko vrijeme. Raspoloživi buđet je oko 3000 - 4500 kn. 

Koristio bih ga uglavnom za gaming, i programiranje. Pošto se baš ne razumijem u komponente molio bih neku vašu preporuku.

Unaprijed hvala {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dakle odlučio sam se za kupnju laptopa, ali ne znam odakle krenuti jer već dosta vremena ne pratim te stvari. Želim neko laganije računalo oko 2kg (ili manje) sa minimalno 4gb ram memorije i nekim novijim intelovim procesorom. Veličina oko 15 inča. Služiti će za blagi photoshop, office, 3d modeliranje  i tako to, ništa prezahtjevno jedino želim da mi CS6 vrti fluidno :D. Ne igram igrice. 

Cijena oko 4000 kuna (+- 500 kuna) s tim da mogu dobiti povrat PDV-a. 

0 0 hvala 0
12 godina
HR_Atlas kaže...

Razmišljao sam o kupovini novog laptopa već neko vrijeme. Raspoloživi buđet je oko 3000 - 4500 kn. 

Koristio bih ga uglavnom za gaming, i programiranje. Pošto se baš ne razumijem u komponente molio bih neku vašu preporuku.

Unaprijed hvala {#}

G510HP Pavilion 15, Acer V5

Kaname kaže...

Dakle odlučio sam se za kupnju laptopa, ali ne znam odakle krenuti jer već dosta vremena ne pratim te stvari. Želim neko laganije računalo oko 2kg (ili manje) sa minimalno 4gb ram memorije i nekim novijim intelovim procesorom. Veličina oko 15 inča. Služiti će za blagi photoshop, office, 3d modeliranje  i tako to, ništa prezahtjevno jedino želim da mi CS6 vrti fluidno :D. Ne igram igrice. 

Cijena oko 4000 kuna (+- 500 kuna) s tim da mogu dobiti povrat PDV-a. 

Z510 oko cirka 2kg, atraktivan dizajn i aluminij izrada.

12 godina
neaktivan

Biraj između 2 i 3, Acer je tanji i bolji dizajn dok je Lenovo standardno odličan i brz. Za gaming obadvoje imaju itekako snage.

Koji ima više?

Treba mi laptop za gaming 4k kn.

Da mi bude bar 3-4 godine.

{#}

16 godina

kratki izvještaj o v5-552g aceru

lap je ok i dosta brzo radi

trebate paziti ako stavljate win 7 jer se izgleda drajveri za touchpad i win 7 kolju pa dosta često treba puno klikati da se nešta otvori

za usb 3.0 drajvera na službenoj stranici NNNNNNEEEEEEMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

u igrama ga nisam testirao

lap je dosta čvrst i jednostavnog je dizajna

koliko sam ja skontao grijanje nije problem na ovom lapu jer sam ja drndao po njemu oko sat vremena i nije se nešto posebno zagrijao

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Znaci ti imas taj laptop...daj mi reci kako mu ekran jel donekle dobar ili je katastrofa ? planiram ga uzeti za World of Tanks i League of legends igre...i jos me zanima kako ovaj laptop stoji sa kvalitetom izrade...na youtube-u je slabo recenzija o njemu...malo me strah posto je to dosta tanak laptop prakticki ultrabook pa sam mislio da se grije....daj ako nije problem isporbaj bilo kakvu igru pa mi reci kako je sa zagrijevanjem....vidim da ni na hrvatkskim stranicama nema skoro pa nista o oveme laptopu bilo bi dobro da bilo ko ako ima ovaj laptop ja bih zamolio da napise nesto vise o njemu...jer koliko vidim laptop je zbilja best buy....

KLkristijan
12 godina
TheMenstalist kaže...

Koji ima više?

Treba mi laptop za gaming 4k kn.

Da mi bude bar 3-4 godine.

{#}

Tu bi išao na Lenovo zbog optike, tako da jednog dana mozes staviti caddy i ssd u njega a da ti ostane postojeći hdd. Za gaming stvarno nevažno na toj rezi, Acer vjerojatno ima više snage radi CF moda integrirane sa diskretnom grafikom tako da postiže sveukupno bolje perfomanse. 

15 godina
neaktivan

U glavnom, trazim laptop za igranje i faks, s ciljem zamjene desktopa jer stalno putujem i nikad nisam kuci..Rastegnuo bi se do 7500-8000. Probao sam acer v3 772, vratio sam ga drugi dan, smece nekvalitetno, tj izmjenio sam 3 ista modela i sva 3 su sve kvarila..u glavnom taj brand vise nikad, mozda je bad luck nemojte me odmah popljuvati..u galvnom trazim, kvalitetu izrade te performanse te da mi se ne pregrijava kod gaminga. Cak mi se svidio lenovo g510 sa i7 procesorom, makar kosta samo 5800. Drugi kandidat je znatno skuplji Asus N56. Dajte mi recite kolika je razlika tj kolko cu ja primjetiti razliku izmedu njih 2 i dali se isplati ta razlika u cijeni? Strah me jedino da bi se asus mogao pregrijavati s toliko jakim komponentama, kako se u opce drze ti jaci laptopi s hladenjem? Unaprijed fala :D

0 0 hvala 0
16 godina

nema nikakvog uvijanja na laptopu

tipkovnica je za moj ukus previše ravna

imaš razmak od 2mm između tipki

kursor tipke su dosta sitne

proc mi ima ocjenu6.8(win7)

ram je 7.2

grafa je 6.8

disk je 5.9

prosjek je zbog diska 5.9

sad ga punim

baća koji mi ga je doneo iz trgovine je rekao da ovaj lap ima dva venta

ekran je za moje potrebe ok

ovih dana ću pokušat riješit taj touchpad

laptop mi već sat dva stoji na deki i nije se previše zagrijao ali mislim uzeti

postolje za ventilaciju

0 0 hvala 0
17 godina

Ljudi problem, bar mislim da je, novi laptop acer v5 552g

temperature procosora su iznimno visoke cak i u idleu? jel to senzor ne stima ili sto?

pri ovoj temperaturi ventilator je necujan.

https://www.g2a.com/r/mnik987
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nečujan ili ne radi uopće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Val kaže...

nečujan ili ne radi uopće?

radi ventilator. npr probao sam cpu stress i odma temp odu na max temp i pali se vent i postaje glasniji.

17 godina

znači ne pali se ranije, nego tamo na 80+? To nikako ne valja, sačekaj nekog tko će ti reć dal da to nosiš u servis ili da updateaš bios, to mi jedino pada na pamet... (osim resetiranja CMOS-a)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Val kaže...

znači ne pali se ranije, nego tamo na 80+? To nikako ne valja, sačekaj nekog tko će ti reć dal da to nosiš u servis ili da updateaš bios, to mi jedino pada na pamet... (osim resetiranja CMOS-a)

jel mogucec da senzor ne valja?

pa odozdo on nigdje nije vruc na opip a ako se ne varam 80 stupnjeva bi se trebalo osjetit? i to bi trebalo utjecat i na ostale komponente koje su po meni u granici normale,

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice