Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.277
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Ja sam imo losa iskustva s HP-om, pa ne mislim da su losi vec je eto taj moj iznimka. Iako bih htjeo Lenovo, dell ili Samsung, ali HP 470 za 5.5 k kn mi se cini bestbuy. Pa cu njega ak se ne nađe nesto bolje.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

evo sad kad je kolega spomenuo lenovo,i oni imaju dobre i jeftine laptope...

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)///Svi smo mi Mentalist///
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

dajte neki link onda pomozite covjeku :)

0 0 hvala 0
12 godina

Sto kazete na ovaj laptop? 16gb rama i i5 procesor mi se cine jako dobri ali me brine graficka takvu graficku imam u godinu dana svojoj staroj toshibi sa 6gb rama i i3 procesorom

http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/TOSHIBA-Satellite-L850_1V6/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Sto kazete na ovaj laptop? 16gb rama i i5 procesor mi se cine jako dobri ali me brine graficka takvu graficku imam u godinu dana svojoj staroj toshibi sa 6gb rama i i3 procesorom

http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/TOSHIBA-Satellite-L850_1V6/

graficka je solidna,mene vise zanima koliko su kvalitetni toshibini lapovi..

12 godina

Dal bi se to mogao nazvati gamerski laptop?

0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo ja sam kupio lenovo thinkpad e531 sa i5 procom i gt740m grafikom pa ako nekog nesto zanima u vezi njega slobodno pitajte. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
KingChaos kaže...

Evo ja sam kupio lenovo thinkpad e531 sa i5 procom i gt740m grafikom pa ako nekog nesto zanima u vezi njega slobodno pitajte. 

Koji točno model si uzeo i gdje?

Opiši malo kakav je u svakodnevnom radu...

13 godina
neaktivan

Do sad što sam imo iskustva, Lenovo broj 1 u kvaliteti. HP ovisi o modelu i seriji al vrh. Acer e to je komplicirano, ove jeftine verzije su užasne, em hlađenje loše em plastika kučišta krhka (za popravit bilo što kad se komplet treba rastavit katastrofa). Toshiba - nemogu je podnjet, kvaliteta dobra (iako mi je matična na jednoj riknula), ali driveri od toshibe su užas. Trenutno na toshibi koju imam koristim od Lenovo drvere za zvuk jer toshibini kad laptop ode u sleep i vrati se nazad nema zvuka više -.-. samsung, nisam imo prilike dugo koristit ali za onih par sati što sam ga imo dok sam windows stavio, same pohvale. Kada se instaliraju windowsi, instalira se s CD-a njihov programčić i sam skine sve potrebne drivere i instalira bez dodatnog smeča, a ako i nečeš lagano makneš prije instalacije. Konstrukciski solidno, dopadljiv dizajn.

Moj izbor je zato Lenovo i HP, možda i DELL ali to neznam kakvo je stanje dok ne isprobam.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Erda kaže...
KingChaos kaže...

Koji točno model si uzeo i gdje?

Opiši malo kakav je u svakodnevnom radu...

thinkpad e531 68856wg ako ti to ista znaci. uzeo sam ga u Nixusu (trgovina u Umagu). eto ne koristim ga duze od par sati, stavio sam windowse 8 gore pa se jos privikavam na njih. sta te tocno zanima u svakodnevnom radu? ventilator je skoro necujan, cuje se jedino ako zivis negdje u selu kao ja pa ne prolaze auti, mislim da se u gradu nebi ni cuo. brz je jako sto se tice osnovnih radnji, tipkovnica je jako ugodna za rad, sa touchpadom se malo mucim ali to mi je prvi laptop tako da je tu problem u meni. eto ako te jos nesto zanima slobodno pitaj

12 godina
oddball kaže...

B590 ima AG ekran i pretezito polako svi pocinju naginjati takvoj vrsti ekrana...dok G500 ima glossy ekran sto umara oci, takođet 1TB disk je hibridni sa ssd 8gb cache, od Segatea i vrlo je dobrih performansi ali naravno ne kao pravi ssd. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 23:55 (roby27).
12 godina
omomomomoomm kaže...

Dal bi se to mogao nazvati gamerski laptop?

Naravno da ne, ali uz cooling pad mozes racunat na visesatno igranje, Toshibe se dosta griju i u full loadu su bučni. Tipkovnica je prosjecna sa plitkim hodom.

12 godina
KingChaos kaže...

Čestitam {#}

13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trebao bih laptop do cca 4000 kn. Selim u Beč na fax, tako da će mi trebat u tu svrhu, a i volio bih odigrat neke od novijih igara koje će izaći.

Zato me i zanima vaše mišljenje, isplati li se možda više tamo kupiti laptop i koje mi modele preporucate ?

Hvala !

0 0 hvala 0
12 godina

HP 470 best buy, veci je model tako da je i fan bolje pozicioniran sa vecim heat spreaderom tako da nema problema sa eventualnim zagrijavanjem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2013 0:57 (roby27).
16 godina

Ovaj laptop-HP 655 AMD E2-1800 je na akciji snižen za oko tisuću kuna plus torba i OS pa da li valja i je li bolji od Samsunga NP355E5C-A01HS?I jedan i drugi su oko 2500kn.

0 0 hvala 0
12 godina

Daj mi onda ti preporuci nesto

15 godina

Jel mogu ja na novom prijenosniku odmah sam zamijeniti hard disk sa ssd-om, bez da shebem garanciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bok!

Molim preporuku za laptop 15" sa brzim i solidnim procesorom 2.500 do 3500kn za internet i povremeno gledanje filmova, bez ili sa OS-om, uz dužu garanciju

Laptop nije za igre, već za studenta, brzo pretraživanje po internetu i povremeno filmiće

Tnx {#}

0 0 hvala 0
12 godina
dado80 kaže...

Ovaj laptop-HP 655 AMD E2-1800 je na akciji snižen za oko tisuću kuna plus torba i OS pa da li valja i je li bolji od Samsunga NP355E5C-A01HS?I jedan i drugi su oko 2500kn.

655 je cisto solidan lap samo nema numericki dio tipkovnice i mislim da nema usb3.0, samsung je nesto losije izrade, ima punu tipkovnicu i usb3.0.  

omomomomoomm kaže...

Daj mi onda ti preporuci nesto

Ako nezelis Asus koji sam ti preporucio idi na HP450, 470 uz cooling pad ako ces svakodnevno gejmat na duze sate.

Evo malo i unboxing HP-a 450 {#} vrhunski lap

oddball kaže...

Jel mogu ja na novom prijenosniku odmah sam zamijeniti hard disk sa ssd-om, bez da shebem garanciju?

Mozes, samo nemoj nesto shebat unutar laptopa ili ako je naljepnica negdje ne skidat.

renny777 kaže...

Bok!

Molim preporuku za laptop 15" sa brzim i solidnim procesorom 2.500 do 3500kn za internet i povremeno gledanje filmova, bez ili sa OS-om, uz dužu garanciju

Laptop nije za igre, već za studenta, brzo pretraživanje po internetu i povremeno filmiće

Tnx {#}

B590 pa produzis jamstvo u toku godine pred istek.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2013 14:42 (roby27).
12 godina
neaktivan

bok, evo kupio ja 455 i sve fino super radi i imam jedno pitanje.

imam 32 bitni win 7 na njemu i kaze kako je samo od 4 gb 1,92 iskoristivo?? 

jel mi moze netko to pojasnit o cemu se radi, i da li ja uopce imam 4 gb rama koje koristim ili samo ta 2... ako su samo 2, jel postoji nekako da iskoristim sva 4 kad ih vec imam...

gledao sam neku igru na can you run it i sve super osim rama koji kaze kako imam samo 2.1 gb a ne 4... 

znam da je offtopic ali stvarno ne znam gdje bih postavio. :D

i kod rama graficke mi pise kako imam zapravo 3.5 gb rama, da li tamo taj ram odlazi? ili je to samo zato sto imam dvije graficke?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2013 15:36 (keks).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
keks kaže...

jel mi moze netko to pojasnit o cemu se radi, i da li ja uopce imam 4 gb rama koje koristim ili samo ta 2... ako su samo 2, jel postoji nekako da iskoristim sva 4 kad ih vec imam...

gledao sam neku igru na can you run it i sve super osim rama koji kaze kako imam samo 2.1 gb a ne 4... 

i kod rama graficke mi pise kako imam zapravo 3.5 gb rama, da li tamo taj ram odlazi? ili je to samo zato sto imam dvije graficke?

integrirana grafička ''posuđuje'' ram od sistemske memorije,tako da ti je rjesenje ili prebaciti na odvojenu graficku ili smanjiti kolicinu vrama na integriranoj(bios)

12 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
keks kaže...

integrirana grafička ''posuđuje'' ram od sistemske memorije,tako da ti je rjesenje ili prebaciti na odvojenu graficku ili smanjiti kolicinu vrama na integriranoj(bios)

citao sam nesto o tome da, ali da li to utjece na preformanse u igrama i rada laptopa opcenito? to sto ona "posuduje" ram?

12 godina
neaktivan

utjece jer ti za aplikacije(čitaj:igre i programe) ostaje 2gb rama,a novijim igrama(nekim) je malo čak i 4,tako ako imaš odvojenu grafulju,onda prebaci na nju jer ima svoj vram i jer je vjerojatno bolja za igre

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam taj dual graphics kao, i valjda se taj ram onda koristi i u igrama pobogu, ne moze samo "nestat"

16 godina
keks kaže...
kivic15 kaže...
keks kaže...

citao sam nesto o tome da, ali da li to utjece na preformanse u igrama i rada laptopa opcenito? to sto ona "posuduje" ram?

I ja imam 455 al kod mene je situacjia drugacija.. naime ja imam 3.2 iskoristiva rama sto znaci da integrusa koristi 800mb.. I to je neprimjetno jer stvarno sve radi normalno s ovih 3.2 ... A sad zasto je kod tebe drugacija situacija i kako stavit da manje koristi kao npr kod mene, hmm nemam ideju treba se malo poigrat u biosu il tak nes,, ako skuzim kako da to smanjim javim ti

Remember that guy that gave up? Neither does anybody else!
12 godina
neaktivan
keks kaže...

imam taj dual graphics kao, i valjda se taj ram onda koristi i u igrama pobogu, ne moze samo "nestat"

ako ne koristiš integriranu,onda imaš sva 4gb rama,ali ako ju koristiš,onda ona koristi 1.96gb sistemske memorije,tu memoriju u biosu možeš smanjiti(bar mislim) i ograničiti ju na nekih 1gb i onda ti za igre i programe ostanu 3gb rama...ali ako koristiš odvojenu karticu,onda ces moci koristit svih 4gb rama za aplikacije...

16 godina
kivic15 kaže...
keks kaže...

ako ne koristiš integriranu,onda imaš sva 4gb rama,ali ako ju koristiš,onda ona koristi 1.96gb sistemske memorije,tu memoriju u biosu možeš smanjiti(bar mislim) i ograničiti ju na nekih 1gb i onda ti za igre i programe ostanu 3gb rama...ali ako koristiš odvojenu karticu,onda ces moci koristit svih 4gb rama za aplikacije...

Na hpu je integrirana uvijek u funkciji htio il ne htio.. Zato ti preporucam da stavis 64bitni windows i tamo ces imat 3.2 usable memory a to ti je taman.. Btw u bios-u nemos nista napravit se toga tice :D

Remember that guy that gave up? Neither does anybody else!
12 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
kivic15 kaže...
keks kaže...

Na hpu je integrirana uvijek u funkciji htio il ne htio.. Zato ti preporucam da stavis 64bitni windows i tamo ces imat 3.2 usable memory a to ti je taman.. Btw u bios-u nemos nista napravit se toga tice :D

koja glupost. znaci prakticki imam 2 gb rama. a da mi se bas nanovo stavljat windowse nakon 2 dana. <.<

uostalom ako u igrama koristim obje kartice onda valjda koristim i sav taj ram, ili sam nesto propustio? xD

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2013 16:44 (keks).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice