Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.635.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Mr. Dominic kaže...

Ako planiraš igrat neš na probook-u kupis si onaj stalak za hlađenje i sve 5...

Ja imam probook 455 kupio neki dan, i prezadovoljan sam.. Dizajna je odlican, a sve radi onako kako bi i trebalo.. Ima dvije graficke, i posto nemam stalak s hlađenje zna se 8750 pregrijat i ugasit tijekom igre, pa sam ju samo ugasio dok igram.. Igram dotu2 i ova integrirana bez problema podnosi medium a za high nisam probo al to mi ni ne treba ..

U svakom slucaju probook je super izbor.

Ako budem kupio od 15.6 ekran onda cu probook pa ako moze preporuka za neki dobar cooling pad. Ako se prregrije na doti 2 sta ce tek bit kad mu ja stavim far cry 3 gore.

Ahh zavisi koliko para mos dat za cooling pad {#}

14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ne kupujem, ali planiram za 6-9 mjeseci pa se polako pripremam.

Zanima me što mislite o HP Envy seriji? Sad dolaze novi s Haswellom i touch ekranom.

Znanima me nešto otprilike:

Full HD 15.6'' ili 17.3'' (bolje 15.6'')

8GB RAM ili više

i7 4700

graficka što bolja

SSD barem za OS, 128GB idealno (HDD mi u slucaju 128GB SSDa netreba)

težina bi treba biti što je moguće manja, ali nije kriterij

ostalo mi nije bitno

Nadam se da će cijena ssd pasti jer je danas preskupo

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
Mr. Dominic kaže...

Ako planiraš igrat neš na probook-u kupis si onaj stalak za hlađenje i sve 5...

Ja imam probook 455 kupio neki dan, i prezadovoljan sam.. Dizajna je odlican, a sve radi onako kako bi i trebalo.. Ima dvije graficke, i posto nemam stalak s hlađenje zna se 8750 pregrijat i ugasit tijekom igre, pa sam ju samo ugasio dok igram.. Igram dotu2 i ova integrirana bez problema podnosi medium a za high nisam probo al to mi ni ne treba ..

U svakom slucaju probook je super izbor.

Ako budem kupio od 15.6 ekran onda cu probook pa ako moze preporuka za neki dobar cooling pad. Ako se prregrije na doti 2 sta ce tek bit kad mu ja stavim far cry 3 gore.

Ahh zavisi koliko para mos dat za cooling pad {#}

Zavisi koliko bi neki kvalitetan kostao. Ali recimo da je gornja granica 350kn, makar bi bilo dobro da bude manje ako je moguce

13 godina
neaktivan

Ovako treba mi preporuka laptopa do 3000 kn. Laptop ce se koristit za surfanje i uobicajnu kucnu uporabu. 15 incha ce biti dovoljno i da bude neka toshiba.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Što se tiče ovoga asus x75vb modela, kontaktirao sam adm i oni su odgovorili kako do sada nisu imali problema sa instalacijom bilo čega(odnosi se na drivere), to mi se to sad čini kao 1.opcija. Za HP još nisam siguran, malo me to brine sa temperaturama, makar nema sumnje da je riječ o jako dobro izrađenom laptopu. Zapravo ovo mi je 1. osobni laptop i ne bih želio imati nekih problema ili kvarova. A osim toga Asus nudi dulje jamstvo pa sam možda što se tiče toga sigurniji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 16:32 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Inace nisam nesto previse upozanat sa detaljima informaticke struke pa bi mi trebala preporuka nekog strucnjaka.

Naime,neznam koji od ova dva laptopa da uzmem prvi je cijena 3400 kn ,a drugome 4000 kn. Zanima me da li mi se isplati uzeti ovaj skuplji radi i5 procesora

i 6 GB RAM-a ako laptop korisitim za pregledavanje filmova,surfanje,mozda photoshop i neki programi koji mi trebaju za fax.

Hvala na odgovoru! 

1.http://www.technomarket.hr/products/09130543/lenovo-ideapad-z500-59-377452

2.http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.EBB25A5D-2E43-4756-ADFB-472CEC67DAF6.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 16:54 (crespo).

0 0 hvala 0
12 godina

Dovoljan ti je G500, inace ta nova serija lenova dolazi sa novim hibridnim SSHD diskovima, tocnije radi se od brandu Seagate 1TB plus 8GB flash chip memorije koji su brzi od tradicionalnih hardova. Z500 jedino ima mat display ako ti je to presudno, ali po pitanju nadogradnje je blesavo slozen, baterija nije izmjenjiva i postoji jos par bugova i nelogicnosti.

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.92a3af32040648c6a4e6187703154b3b.lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g500-59390072-59-390072.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 18:09 (roby27).
16 godina
Mr. Dominic kaže...

Zavisi koliko bi neki kvalitetan kostao. Ali recimo da je gornja granica 350kn, makar bi bilo dobro da bude manje ako je moguce

OPCIJA 1 - 100kn

OPCIJA 2 - 160kn

OPCIJA 3 - 200kn

Najskuplje najbolje, dalje od 200kn nebih isao jer je pretjerivanje a dobijes manje više istu stvar.. Najskuplji je ujedno i najtiši, ima mogucnost kontrole brine ventilatora, te plavo osvjetljenje koje se također moze palit i gasit :) (i još imas 2 stupnja visine to jest ravno ili nakošeno )

12 godina
neaktivan

Može pomoć oko izbora. Gledam 17,3 i3/i5 laptope već duže vrijeme.

Izbor je pa na ova tri:

http://www.ekupi.hr/Asus-prijenosno-racunalo-X75VB-TY029-283240.aspx

http://www.svijet-medija.hr/?q=product-page/49411/Prijenosno%20ra%C4%8Dunalo%20laptop%20HP%20ProBook%20470%20G0%2C%20H0V03EA

http://www.svijet-medija.hr/?q=product-page/49397/Prijenosno%20ra%C4%8Dunalo%20laptop%20HP%20ProBook%204740s,%20H5K26EA

Zapravo dvoumim se između ova dva HP-a, ali me jako privlači ovaj Asus... on je i5, ova dva su i3, ima više RAM-a koji radi na višem taktu, veći hard, a razlika je u par sto kuna... doduše tu nisam načisto idu li na njega win 7 bez beda ili ima problema...

Treba mi za posao, surfanje, malo programiranja, igranje grafički malo zahtjevnih TB strategija...

Dosad sam imao stari Thinkpad r50e, star skoro 10 godina... malo sam ga upgradeao, ali zadnjih nekoliko godina se jadan muči da mi ga je žao... pa eto, idem ga mijenjati...

0 0 hvala 0
16 godina
croatia.alba kaže...

Može pomoć oko izbora. Gledam 17,3 i3/i5 laptope već duže vrijeme.

Izbor je pa na ova tri:

http://www.ekupi.hr/Asus-prijenosno-racunalo-X75VB-TY029-283240.aspx

http://www.svijet-medija.hr/?q=product-page/49411/Prijenosno%20ra%C4%8Dunalo%20laptop%20HP%20ProBook%20470%20G0%2C%20H0V03EA

http://www.svijet-medija.hr/?q=product-page/49397/Prijenosno%20ra%C4%8Dunalo%20laptop%20HP%20ProBook%204740s,%20H5K26EA

Zapravo dvoumim se između ova dva HP-a, ali me jako privlači ovaj Asus... on je i5, ova dva su i3, ima više RAM-a koji radi na višem taktu, veći hard, a razlika je u par sto kuna... doduše tu nisam načisto idu li na njega win 7 bez beda ili ima problema...

Treba mi za posao, surfanje, malo programiranja, igranje grafički malo zahtjevnih TB strategija...

Dosad sam imao stari Thinkpad r50e, star skoro 10 godina... malo sam ga upgradeao, ali zadnjih nekoliko godina se jadan muči da mi ga je žao... pa eto, idem ga mijenjati...

HP 4740 nemoj uzimat, slabija grafa i slabijij rami naspram ova dva modela.. 

Sad je odluka između 470 i asus-a .. i5 je jaci od i3 to svi znaju al ja mislim da ti ni i3 neces iskoristit u potpunosti tako da je on sasvim dovoljan .. Za probook znam (posto sam i sam korisnik probook-a 455) da se kod igrica zna dosta grijat, al to se rijesi kupovinom postolja za hlađenje.. Također probook ima kvalitetnu izradu i dizajn. Asus je jaci sto se tice rama i procesora i to mu veliki plus , al kakve su temeperature, i kvaliteta to ne znam jer ga nisam imao priliku koristit.. 

Pa ako na ovom forumu ima neki korisnik novijeg modela asus-a bilo bi pozeljno kad bi dao neki komentar o kvaliteti i iskustvu .. 

12 godina
protjeran

Da li je ovaj ASUS N550JV najbolji izbor za oko 1000€? 

Cini se kao odlican laptop...specifikacije su u redu, IPS ekran , alu kuciste, dobar touchpad, zvuk, dizajn...sve super. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 20:35 (fadehr).

0 0 hvala 0
15 godina
MarioVk kaže...

Sad je odluka između 470 i asus-a .. i5 je jaci od i3 to svi znaju al ja mislim da ti ni i3 neces iskoristit u potpunosti tako da je on sasvim dovoljan .. Za probook znam (posto sam i sam korisnik probook-a 455) da se kod igrica zna dosta grijat, al to se rijesi kupovinom postolja za hlađenje.. Također probook ima kvalitetnu izradu i dizajn. Asus je jaci sto se tice rama i procesora i to mu veliki plus , al kakve su temeperature, i kvaliteta to ne znam jer ga nisam imao priliku koristit.. 

Pa ako na ovom forumu ima neki korisnik novijeg modela asus-a bilo bi pozeljno kad bi dao neki komentar o kvaliteti i iskustvu .. 

Da bilo bi dobro da se netko javi tko ima asus te kako je iskustvo sa windows 7 ili linux, driverima, itd. Problem je što asus sa ovim novijim modelima gura windows 8 kao recommend pa se tu javlja pitanje drivera. Makar sa službenih asusovih stranica sam probao skinuti par drivera i njihov readme(odnosi se na asus x75vb). Iako na službenim stranicama stoji da su za windows 8, "readme" govori drugu priču, njihova se instalacija većinom odnosi na starije verzije Windowsa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 20:44 (fighterZu).
12 godina
neaktivan

mislim da kolega tony THE Noob ima asus i uspio je stavit win7 na njega....ako nisi neki ''zahtjevan'' korisnik,a zelis solidan i kvalitetan lap,onda uzmi 470.

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)///Svi smo mi Mentalist///
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
fighterZu kaže...
MarioVk kaže...

Da bilo bi dobro da se netko javi tko ima asus te kako je iskustvo sa windows 7 ili linux, driverima, itd. Problem je što asus sa ovim novijim modelima gura windows 8 kao recommend pa se tu javlja pitanje drivera. Makar sa službenih asusovih stranica sam probao skinuti par drivera i njihov readme(odnosi se na asus x75vb). Iako na službenim stranicama stoji da su za windows 8, "readme" govori drugu priču, njihova se instalacija većinom odnosi na starije verzije Windowsa.

I da kad smo vec kod windows-a .. Kad sam kupio lap probook 455 odmah sam stavio w7 i sve je radilo kako terba svi drajveri osim za grafu, driver za grafu s njihove stranice ne radi na w7 al jednostavno skines s amd- ove stranice i radit ce.. Prekjucer sam odlucio prec na w8 i preporodio sam se, laptop s driverima za w8 i samim w8 sustavom radi mnogo bolje tako da je w8 svakako moja preporuka ako uzimate probook! {#}

12 godina
neaktivan

Hvala ljudi... uz sve to koliko mi je poznato HP je imao i najbolju podršku kod nas...

Vidjeti ću do sutra... srce vuče na Asusa, a razum na 470-icu... {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
Mr. Dominic kaže...

OPCIJA 1 - 100kn

OPCIJA 2 - 160kn

OPCIJA 3 - 200kn

Najskuplje najbolje, dalje od 200kn nebih isao jer je pretjerivanje a dobijes manje više istu stvar.. Najskuplji je ujedno i najtiši, ima mogucnost kontrole brine ventilatora, te plavo osvjetljenje koje se također moze palit i gasit :) (i još imas 2 stupnja visine to jest ravno ili nakošeno )

Evo nasao sam na ekupi ovaj opcija 3 ali za 175kn, a laptop narucujem isto s te stranice pa mi bude taman, hvala na prijedlogu, nisam znao koji cooling padovi valjaju a koji ne a neda mi se citat review za svaki. 

16 godina
Mr. Dominic kaže...

Evo nasao sam na ekupi ovaj opcija 3 ali za 175kn, a laptop narucujem isto s te stranice pa mi bude taman, hvala na prijedlogu, nisam znao koji cooling padovi valjaju a koji ne a neda mi se citat review za svaki. 

Aj kad kupis, ako budes imao negativnih primjedbi javi, jer ja si planiram kupit isti čim pare skupim. Iako ja mislim da mora bit odlično . Frend ima coolermaster hlađenje i vidio sam to njegovo i prezadovoljan sam a ovo je gotovo indenticna verzija tako da..

16 godina
Neville2MUFC kaže...

Zanima me što mislite o HP Envy seriji? Sad dolaze novi s Haswellom i touch ekranom.

8GB RAM ili više

i7 4700

graficka što bolja

ostalo mi nije bitno

Envy serija odlična, skupa al ako se mene pita odlično uložen novac, ja da imam para to bi uzeo {#}
A cijena do koje moze ic ta tvoja želja, napiši cijenu koju si spreman platit pa će ti ljudi dat prijedloge {#}

12 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
Mr. Dominic kaže...

Aj kad kupis, ako budes imao negativnih primjedbi javi, jer ja si planiram kupit isti čim pare skupim. Iako ja mislim da mora bit odlično . Frend ima coolermaster hlađenje i vidio sam to njegovo i prezadovoljan sam a ovo je gotovo indenticna verzija tako da..

kad kupim javit cu i pozitivne i negativne primjedbe ako treba. Jedino sto ce mi ovo bit prvi laptop i prvo hladjenje pa necu bas moc napisat neki strucni izvjestaj.

14 godina

Koliko je razlika u performansama između GT720M i GT740M?

Gledam ovaj laptop: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=13395

Skoro sam se odlučio na njega, ali onda mi zapne za oko ovaj: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13438

Tu pak dobijem 8GB RAM-a, i5, 1TB HDD, ali nešto slabiju grafičku. Sad, ne znam isplati li se žrtvavat 2 GB RAM-a i i5 procesor zbog te grafe. 

Why so serious?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da je 740m bolja u svakom slucajum, ako misliš tu i tamo odigrati koji igru. 720m je ipak klasa dolje. Mislim može se igrati i na 720m, samo neznam može li pokrenuti sve i na kojim detaljima.

Edit: Pitanje zna li netko kolika je širina sabirnice(memory bus) kod 740m na asus x75vb modelu - 64bit ili 128bit

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 9:23 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
Neville2MUFC kaže...

8GB RAM ili više

i7 4700

graficka što bolja

ostalo mi nije bitno

Envy serija odlična, skupa al ako se mene pita odlično uložen novac, ja da imam para to bi uzeo {#}
A cijena do koje moze ic ta tvoja želja, napiši cijenu koju si spreman platit pa će ti ljudi dat prijedloge {#}

Hvala za komentar o envy seriji.

Taj HP je u UK sad 800£. Ja se nekako nadam da ce cijena kod nas za slicne spec za >6 mjeseci biti oko 7000kn koliko planiram dati.

nedostatak ssd sam spreman prezmiriti u odredenim okolnostima

14 godina
fighterZu kaže...

Mislim da je 740m bolja u svakom slucajum, ako misliš tu i tamo odigrati koji igru. 720m je ipak klasa dolje. Mislim može se igrati i na 720m, samo neznam može li pokrenuti sve i na kojim detaljima.

Edit: Pitanje zna li netko kolika je širina sabirnice(memory bus) kod 740m na asus x75vb modelu - 64bit ili 128bit

Znam da je bolja u svakom slučaju, no pitanje je uzeti 8GB RAM-a umjesto 6, i5 umjesto i3, 1TB HDD umjesto 750GB zbog te grafe? Ako vrijedi tu razliku, onda ću uzeti taj Asus.

Ako netko ima iskustva, kolika je u praksi razlika između i5-3230 i i3-3120? Po benchmarku koliko vidim i nema neke pretjerane razlike.

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 9:41 (Cordas).
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

molim savjet. Mislim se između ove dvije Toshibe

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c855-24c-pskcae-07t00dy4-156__3806561

i

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c870-17w-psc8ge-00h00ry4-psc8ge-00u00dy4-17-173__2712121

Razlika u cijeni nije velika a procesor prve je i5 a druge i3 i prva ima više rama. Neginjem prema drugoj zbog veličine ekrana.

Zanima me kolika je razlika u brzini i kvaliteti rada između ovih prijenosnika. Bitno mi je da glatko može vrtit više aplikacija, streaming sa neta uz dosta otvorenih tabova itd.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 10:20 (Dragica_).

0 0 hvala 0
16 godina
Cordas kaže...

Koliko je razlika u performansama između GT720M i GT740M?

Gledam ovaj laptop: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=13395

Skoro sam se odlučio na njega, ali onda mi zapne za oko ovaj: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13438

Tu pak dobijem 8GB RAM-a, i5, 1TB HDD, ali nešto slabiju grafičku. Sad, ne znam isplati li se žrtvavat 2 GB RAM-a i i5 procesor zbog te grafe. 

http://i.imgur.com/SYTIqIj.png 720m podržava ovakve performanse u igrama... pa ak ti je dosta..

Cordas kaže...

Znam da je bolja u svakom slučaju, no pitanje je uzeti 8GB RAM-a umjesto 6, i5 umjesto i3, 1TB HDD umjesto 750GB zbog te grafe? Ako vrijedi tu razliku, onda ću uzeti taj Asus.

Ako netko ima iskustva, kolika je u praksi razlika između i5-3230 i i3-3120? Po benchmarku koliko vidim i nema neke pretjerane razlike.

i5 je teško iskoristit u potpusnoti, malo ljudi na ovom forumu se bavi poslom koji to moze napravit. Ja mislim da je i3 i više nego dovoljan, šta god tebi treba on bez problema može podnijet, 4gb rama su dosta, ja imam 4 i uopce ne osjetim da mi treba još, a ti dobijes 6 najmanje..  Ima razlike al dali ćeš ti to moć iskoristit da vidis tu razliku uopce?

EDIT

@Neville2MUFC Mislim da ti nije isplatio predlagat laptope čisto zato jer će se cijene puno promijenit  u roku od 6-9 mjeseci.. Laptop trebas trazit tjedan dva prije nego što ces ga kupit jer tek onda najbolje vidis situaciju uloženog i dobivenog.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 10:57 (MarioVk).
14 godina
MarioVk kaže...

http://i.imgur.com/SYTIqIj.png 720m podržava ovakve performanse u igrama... pa ak ti je dosta..

Gdje si našao te performanse? Može link za 740M?

Što se tiče i3 vs i5, odlučio sam se da se ne isplati dat 600 kn više samo zbog procesora.

Why so serious?
16 godina
Cordas kaže...
MarioVk kaže...

Gdje si našao te performanse? Može link za 740M?

Što se tiče i3 vs i5, odlučio sam se da se ne isplati dat 600 kn više samo zbog procesora.

Skrolaj dole vidit ces http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89900.0.html

@Dragica_

U prvom dobijes i5 a u drugom ne dobijes i3 vec pentium B960 .. A i3 je jači od b960, tako da je i5 punooo jači od b960, razlika je ajmo reč "ogroma" .. U prvom dobijes više rama nego u drugom, tako da ja mislim da se zbog malo manjeg ekrana isplati uzet prvi jer se dobijes 6bg rama, i i5... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 11:07 (MarioVk).
12 godina
neaktivan

Mario, u pravu si, onaj nije i3. S obzirom što si gore napisao za iskoristivost i5 za igre mislim da je meni možda on i nepotreban.

Koji prijenosnik mi preporučuješ za surfanje i multimediju da radi brzo. Trebam li izdvojiti ovako 3200-3800 kn ili se mogu naći solidni laptopi (Toshiba ili Dell) i za manje. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 11:49 (Dragica_).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice