Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.678
|
čitano: 14.650.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

A čuj elektronika rikava ako se ne odnosiš prema laptopu pravilno, nemože ti nitko sa sigurnošću reći da ti taj i taj model nakon određenim godina neće riknut.

Bolji modeli ima naravno klik sa 3god. jamstva, močan i7 proc i mini ssd kao cache ali bez numeričkog dijela tipk. i klik kvalitetna serija N Asus sa 2god. jamstva ali bez Windowsa no to možeš uzeti zasebno taman do buđeta. Obadva FullHD reza i matt ekran sa dovoljno jakim grafičkama za povremeni gaming.

Ja bi tu išao na Dell.

16 godina
branex8 kaže...

Zanimaju me od 15".

Ima li neki od Della ili Acera dobar za tu cijenu?

Imaš ovaj dell sa praktički istim komponentama (proc ima takt manji za 0,2 GHz, ali nema nekakve razlike tu) i cijenom većom za 100kn - http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_202&products_id=11729

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
12 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
branex8 kaže...

Zanimaju me od 15".

Imaš ovaj dell sa praktički istim komponentama (proc ima takt manji za 0,2 GHz, ali nema nekakve razlike tu) i cijenom većom za 100kn - http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_202&products_id=11729

Vidio sam taj, ali treba mi s windowsima.

I can accept failure, but i cant accept not trying
16 godina
branex8 kaže...
xxxxx kaže...
branex8 kaže...

Zanimaju me od 15".

Zar ne dobiješ besplatne winse od FER-a preko dreamsparka?

Nemoj me držati za riječ ali znam da je tako na FESB-u, za FER nisam siguran.

12 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

Valjaju li išta

Packard Bell dot S (N570), Packard Bell MIT-LYNO1, Asus X5DIJ,

našao sam ih za oko 1200kn, bi li bili dovoljni samo za net, yt, fb igre??

odg?

12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, tražim prijenosnik 15.6" veličine, do 5000 kuna za igranje igrica, ne planiram ništa previše igrati, ali da može pokrenuti igrice bar na medium detaljima.

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebam laptop za multimediju, surfanje i svakodnevni rad (ali ne i igranje) do max 4500 kn!

OBAVEZNO:

-          i3 procesor ili jači

-          4GB rama ili više

-         SSD od 120 GB ili od 240 GB ali bi onda izbacio HDD pa i DWD/RW kojeg imam na drugom računalu, jer imam eksterni 2TB USB 3.0 HDD za storage. Bitno mi je da nema zastajkivanja jer u isto vrijeme znam imat otvoren Firefox s 30 tabova, Word, Excell, Autocad, Outlook i još mi čuči 10-ak programa u trayu.

-          min 15.6'' ekran s odvojenom numeričkom tipkovnicom—prije par dana sam radio na Lenovo E520 i oduševila me tipkovnica i trackpoint—kao nekada na Thinkpadu koji sam ima prije mnogo godina. Jel njegov nasljednik serija e531  ??

POŽELJNO:

-          Original Windows—pretpostavljam da ih ne mogu dobiti u ovom cjenovnom razredu??

-          Rezolucija 1600*900 jer 1366*768 mi je malo, pogotovo po vertikali.

-          Zasebna grafička, iako ne igram igrice, nek se nađe ako ima, ako ne opet dobro {#}

-          HDD na 7200 rpm

-          Dobra garancija

-          Tih rad i malo zagrijavanje

-          Da je što lakši

PITANJA:

- Vidim da se ovdje puno spominju NB Dell Inspiron 3521 i Samsung 350e5x-s01hr, jel ima neki Lenovo u klasi te dvojice?
- Jel moguće kombinirati u našim trgovinama tj. dogovoriti npr. izbacivanje harda ili DWD/RW i ubacivanje SSD ili moram SSD posebno kupiti i ubaciti umjesto DWD/RW??
- Koji ekran uzeti, neki su za matt a neki za glossy??

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 22:15 (Erda).
12 godina
neaktivan
Predator003 kaže...
Predator003 kaže...

Valjaju li išta

Packard Bell dot S (N570), Packard Bell MIT-LYNO1, Asus X5DIJ,

našao sam ih za oko 1200kn, bi li bili dovoljni samo za net, yt, fb igre??

odg?

Mislim da bi to trebao moc, jer ako to nemoze, sta moze onda?!?

12 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
branex8 kaže...
xxxxx kaže...
branex8 kaže...

Zanimaju me od 15".

Zar ne dobiješ besplatne winse od FER-a preko dreamsparka?

Nemoj me držati za riječ ali znam da je tako na FESB-u, za FER nisam siguran.

Dobiju se, čuo sam. Ali upisujem tek ove godine, a laptop mi treba sad jer mi je crknuo stari..

17 godina
neaktivan
Erda kaže...

Ako si ikad prije imao laptop, onda znaš koji ćeš ekran uzeti. Pretpostavljam da si radio na stolnom računalu, pa će ti najviše mat odgovarati.

Razlozi za uzeti mat ekran:

- može se raditi u prirodi (ne smeta sunčeva svjetlost)

- ekran te neće zabljesnuti tu i tamo

- manje se umaraju oči (ovo ovisi od čovjeka do čovjeka)

- ne želiš da ti je ekran kao ogledalo i da se tu i tamo gledaš

- može raditi izvrsno u potpuno zamračenoj prostoriji ili potpuno osvijetljenoj

Razlozi za uzeti glossy ekran:

- možda onaj jebački faktor, kao kad seljo stavi lakirane cipele na poliestersku trenerku, pa se tako i uzme lakirani ekran od laptopa :D

- možda jer nekim ljudima slika izgleda nekako bolje i življe, ali to je čisto subjektivne prirode (meni je na matu bolja slika)

Stvarno ne znam koji bi razlog bio za uzeti glossy ekran, osim subjektivne prirode i navike. Glossy ekran nije loš ekran, ali meni koji sam preko 10-ak godina proveo na matu ne predstavlja nešto vau.

17 godina
neaktivan
reefreemind kaže...
Ako si ikad prije imao laptop, onda znaš koji ćeš ekran uzeti. Pretpostavljam da si radio na stolnom računalu, pa će ti najviše mat odgovarati.

Razlozi za uzeti mat ekran:

- može se raditi u prirodi (ne smeta sunčeva svjetlost)

- ekran te neće zabljesnuti tu i tamo

- manje se umaraju oči (ovo ovisi od čovjeka do čovjeka)

- ne želiš da ti je ekran kao ogledalo i da se tu i tamo gledaš

- može raditi izvrsno u potpuno zamračenoj prostoriji ili potpuno osvijetljenoj

Razlozi za uzeti glossy ekran:

- možda onaj jebački faktor, kao kad seljo stavi lakirane cipele na poliestersku trenerku, pa se tako i uzme lakirani ekran od laptopa :D

- možda jer nekim ljudima slika izgleda nekako bolje i življe, ali to je čisto subjektivne prirode (meni je na matu bolja slika)

Stvarno ne znam koji bi razlog bio za uzeti glossy ekran, osim subjektivne prirode i navike. Glossy ekran nije loš ekran, ali meni koji sam preko 10-ak godina proveo na matu ne predstavlja nešto vau.

Svaka čast na konstruktivnom odgovoru!!

12 godina
xxxxx kaže...
branex8 kaže...

Zanimaju me od 15".

Nemožeš trpati u isti koš seriju 5 i seriju 7 Dell Inspiron-a, i malo prouči komponente, kvalitetu izrade i ekran kad već kažeš da nema razlike.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 12:04 (roby27).
12 godina
neaktivan

Koji bi mi onda od Della bio najbolji do 6000kn, maksimalno 7000kn ?

0 0 hvala 0
12 godina

Dell Inspiron n7520 onaj koji sam ti i linkao sa OS-om ako ga imaju na lageru ili je dobavljiv. Serija 7 je puno kvalitetnija i to se još zove "Special Edition".

12 godina
Erda kaže...

Trebam laptop za multimediju, surfanje i svakodnevni rad (ali ne i igranje) do max 4500 kn!

OBAVEZNO:

-          i3 procesor ili jači

-          4GB rama ili više

-         SSD od 120 GB ili od 240 GB ali bi onda izbacio HDD pa i DWD/RW kojeg imam na drugom računalu, jer imam eksterni 2TB USB 3.0 HDD za storage. Bitno mi je da nema zastajkivanja jer u isto vrijeme znam imat otvoren Firefox s 30 tabova, Word, Excell, Autocad, Outlook i još mi čuči 10-ak programa u trayu.

-          min 15.6'' ekran s odvojenom numeričkom tipkovnicom—prije par dana sam radio na Lenovo E520 i oduševila me tipkovnica i trackpoint—kao nekada na Thinkpadu koji sam ima prije mnogo godina. Jel njegov nasljednik serija e531  ??

POŽELJNO:

-          Original Windows—pretpostavljam da ih ne mogu dobiti u ovom cjenovnom razredu??

-          Rezolucija 1600*900 jer 1366*768 mi je malo, pogotovo po vertikali.

-          Zasebna grafička, iako ne igram igrice, nek se nađe ako ima, ako ne opet dobro {#}

-          HDD na 7200 rpm

-          Dobra garancija

-          Tih rad i malo zagrijavanje

-          Da je što lakši

PITANJA:

- Vidim da se ovdje puno spominju NB Dell Inspiron 3521 i Samsung 350e5x-s01hr, jel ima neki Lenovo u klasi te dvojice?
- Jel moguće kombinirati u našim trgovinama tj. dogovoriti npr. izbacivanje harda ili DWD/RW i ubacivanje SSD ili moram SSD posebno kupiti i ubaciti umjesto DWD/RW??

hmm svašta je tu natrkeljano od zahtjeva...HD+ reza u 15" nebi išlo u tom razredu...e sad grafička čemu ako ne igraš nego samo surfaš i casual rad? hdd na 7,200rpm a misliš ubaciti ssd?

evo par ponuda pa ti vidi klik ako ti netreba zasebna grafička a više cijeniš odličnu tipkovnicu i mat ekran , klik ako ti treba i to još nova serija gt740m, slim laptop, mat ekran klik sa i5, win8 i duljim jamstvom ali i glossy ekran. Ima još modela koji mi padaju na pamet ali ti vidi kako ti ovo paše. Jamstvo produžiš u toku prve godine kad budeš mogao isto tako ssd kupiš dodatno pa ugradiš si sam jer nema u tom rangu cijene da su već ugrađeni u 15" laptop.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 12:37 (roby27).
17 godina
neaktivan
roby27 kaže...
hmm svašta je tu natrkeljano od zahtjeva...HD+ reza u 15" nebi išlo u tom razredu...e sad grafička čemu ako ne igraš nego samo surfaš i casual rad? hdd na 7,200rpm a misliš ubaciti ssd?

evo par ponuda pa ti vidi klik ako ti netreba zasebna grafička a više cijeniš odličnu tipkovnicu i mat ekran , klik ako ti treba i to još nova serija gt740m, slim laptop, mat ekran klik sa i5, win8 i duljim jamstvom ali i glossy ekran. Ima još modela koji mi padaju na pamet ali ti vidi kako ti ovo paše. Jamstvo produžiš u toku prve godine kad budeš mogao isto tako ssd kupiš dodatno pa ugradiš si sam jer nema u tom rangu cijene da su već ugrađeni u 15" laptop.

Da, dosta sam tu natrpao.

Ovaj prvi mi se najviše sviđa, zanemarujem zahtjev za 7200 rpm (iako sad imam dva HDD u stolnoj konfiguraciji od 5400 i 7200 rpm  i moje subjektivno mišljenje je da se primjećuje razlika u brzini u korist ovog od 7200 rpm), i zahtjev za zasebnom grafičkom.

Ali bi svakako bilo dobro još ubosti original Wndowse i SSD. A to će onda teško ići za 4500kn??

Koliko košta produljenje garancije? To je preporučljivo?

16 godina
roby27 kaže...

Dell Inspiron n7520 onaj koji sam ti i linkao sa OS-om ako ga imaju na lageru ili je dobavljiv. Serija 7 je puno kvalitetnija i to se još zove "Special Edition".

Nisam ni uspoređivao sa drugim dellom nego sa toshibom.

12 godina
Erda kaže...
roby27 kaže...

Da, dosta sam tu natrpao.

Ovaj prvi mi se najviše sviđa, zanemarujem zahtjev za 7200 rpm (iako sad imam dva HDD u stolnoj konfiguraciji od 5400 i 7200 rpm  i moje subjektivno mišljenje je da se primjećuje razlika u brzini u korist ovog od 7200 rpm), i zahtjev za zasebnom grafičkom.

Ali bi svakako bilo dobro još ubosti original Wndowse i SSD. A to će onda teško ići za 4500kn??

Koliko košta produljenje garancije? To je preporučljivo?

Za Edge seriju E je oko 500-600kn na 3god. produljenje.

Onda ovako AsusK55 sa original Win8 i 2 god.jamstvo + 120GB Samsung840 SSD + USB3.0 externo kučište za HDD = 4543kn gotovina. Samo taj ima glossy ekran {#}

17 godina
neaktivan
roby27 kaže...

koja je razlika u grafičkoj između tvog drugog klika i ovog thinkpada?

12 godina

Iste su grafičke GT740M 2GB koliko vidim.

15 godina
neaktivan

Kakvo mišljenje imate o ovom prijenosniku? Nema ga raspoloživog u Hrvatskoj ali sad kad uđemo u EU biti će jednostavnije uvesti ga. Vidim da ima prilično dobar hardver, uz to je i semi-ultrabook (debljina 21mm) i cijena mu je prilično povoljna za ono što nudi. Laptop mislim koristit za svakodnevni rad (net, word i sl.) i gaming (LoL, BF3, TF2, FC3). Ima li što bolje u tom cjenovnog rangu do 800€ (i da je neki ultrabook/semi-ultrabook)? Kakvi su ovi low-voltage procesori za malo zahtjevniji rad? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zriky kaže...

Pozdrav, tražim prijenosnik 15.6" veličine, do 5000 kuna za igranje igrica, ne planiram ništa previše igrati, ali da može pokrenuti igrice bar na medium detaljima.

Hvala!

Toshiba ili ThinkPad slabiji i5 cpu sa jačim gpu za gaming i općenito kvalitetnije izrađen, najboljom tipkovnicom u klasi, AG ekran ali i manje jamstvo sad ti odluči.

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...
zriky kaže...

Hvala!

Toshiba ili ThinkPad slabiji i5 cpu sa jačim gpu za gaming i općenito kvalitetnije izrađen, najboljom tipkovnicom u klasi, AG ekran ali i manje jamstvo sad ti odluči.

Uzmi ThinkPad, ima bolju graficku karticu, a to ti je bitnije ak je za gaming

13 godina
neaktivan

Pozz, trazim laptop do 3500 kuna :) Namjena je surfanje i igranje na playtoyu, te igranje simsa 3.. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
12 godina
neaktivan
Irregular kaže...
roby27 kaže...
zriky kaže...

Hvala!

Uzmi ThinkPad, ima bolju graficku karticu, a to ti je bitnije ak je za gaming

Hvala obojici, mislim da ću se odlučiti za ThinkPad ipak, i5 je sam po sebi stvarno dosta efikasan CPU, ali GPU je ipak malo bitniju ovdje pa vjerujem da je ThinkPad bolji izbor...

12 godina

Bez brige kupuješ odličan i certificiran laptop za pouzdan rad, i ja bi išao na ThinPad.

17 godina

Komentar na ova dva laptopa?

Samsung 300E5E-A02HS, Intel, Core i3, 3120M, 2,50 GHz, 4096 MB, 15,6", 1366x768, SATA 500 GB, Windows 8, Intel® HD Graphics, DVD±RW DL, 1x 10/100/1000 Ethernet,802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, HDMI 1, USB 2.0 3, 2,2 kg, Boja srebrna

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.3136EC47-9524-4A2B-82CC-01C931CB4609.aspx

Samsung 270E5E-K03HS, Intel Core i3 3120M, 2.50GHz, 15,6" HD LED 1366x768 AntiReflective, 4GB DDR3, 500GB SATA, DVDRW, Windows 8, WiFi, Bluetooth, LAN, HDMI, 3 USB 2.0, 3in1 Cardreader, 2,2kg, Boja siva - Samsung Ativ Book 2

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.5FE8FEFD-B0B8-4416-AD9E-85F7BF81C653.aspx

Bitno mi je da ima Win origigi

+
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Obadva imaju Win8, po naslovnim brojkama i dizajnu rekao bi da su to starije serije, nema USB3.0 to je veliki minus u današnjoj ponudi laptopa. 

Ako ti je svejedno dali je matt ili glossy ekran ovo je bolji izbor metalik završna obrada i USB3.0 sa Win8 klik

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 21:03 (roby27).
14 godina
neaktivan

Dobar dan vam želim! {#}

Trebam jedan odličan gejming laptop za cijenu od 3000 kuna..može malo iznad..ali ne previše.

Pretpostavljam da se moram koncentrirati na grafičku i procesor?
Originalni windows mi nije važan uz kupovinu laptopa jer samo diže cijenu za koju mogu dobiti nešto drugo bolje {#} arrr

Po forumu sam skužio da HP laptop za gejming ne dolazi u obzir dok su ostali ok

i još nešto ne kužim..na nekim specifikacijama za laptope piše npr.. Intel HD Graphics i ne piše koja je to grafička..a cijena zna biti dosta visoka..da li da izbjegavam takve laptope? da li to znači da taj laptop ima dobru grafičku samo ja ne kužim točno koja je to? gdje to pročitati? ako može koje objašnjenje, unaprijed zahvaljujem {#}

Eto to je to za sada.. Puno hvala! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 21:23 (Raizen_87).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice