Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.283
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Više od 8Gb, nema potrebe imati u laptopu ako se obavljaju normalne funkcije a i igraju igrice. 

Čak i s 4gb sad se sve može gurati bez ikakvih problema.

A 16 je već napuhavanje. Osim tko iskoričtava memoriju s programom koji guta memoriju. Za sve ostal 8gb je sasvim dovoljno.  

Ali takvi si onda kupuju stolna i s njima odavljaju zahtjevne poslove. 

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Franjo15 kaže...

Više od 8Gb, nema potrebe imati u laptopu ako se obavljaju normalne funkcije a i igraju igrice. 

Čak i s 4gb sad se sve može gurati bez ikakvih problema.

A 16 je već napuhavanje. Osim tko iskoričtava memoriju s programom koji guta memoriju. Za sve ostal 8gb je sasvim dovoljno.  

Ali takvi si onda kupuju stolna i s njima odavljaju zahtjevne poslove. 

Rijetki su korisnici normalni. Zašto ne imati nešto što je maksimalno proširivo, za svaki slučaj?

Zašto jedna toshiba satellite l855 koja može pomest po sirovim performansama 70-80% predloženih laptopa u ovoj temi ima podršku za 16 gb?

Nije stvar u većoj memoriji i veća memorija ne jamči nužno i bolje performanse. Osobno, uzeo bih probook 4540s sa i7 procesorom i vjerojatno bih bio zadovoljan jako dugo s njime, iako ima max 8 gb rama podrške. Al dotična toshiba sa jačim procesorom, boljom grafičkom i jeftinije cijene nudi bolje performanse. Jedino mi se ne sviđa što ima glossy ekran.

17 godina
neaktivan

Željene karakteristike:

Mat ekran (važno!!), veličina 15,6", može i više, manje ne

Vanjska grafička

i5/i7 procesor

Proširivost do 16 GB RAM-a

Imate li kakvih prijedloga? Cijena nije toliko bitna jer se može naći i jeftinije po raznim web shopovima, ali volio bih najviše do 7, 7.5k.

P.S. Jest da sam postavio isto pitanje unazad nekoliko stranica ove teme, ali primjećujem veću aktivnost ostalih korisnika, pa možda dođu i neki novi prijedlozi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 15:28 (reefreemind).

0 0 hvala 0
12 godina
reefreemind kaže...

Željene karakteristike:

Mat ekran (važno!!)

Vanjska grafička

i5/i7 procesor

Imate li kakvih prijedloga? Cijena nije toliko bitna jer se može naći i jeftinije po raznim web shopovima, ali volio bih najviše do 7, 7.5k.

P.S. Jest da sam postavio isto pitanje unazad nekoliko stranica ove teme, ali primjećujem veću aktivnost ostalih korisnika, pa možda dođu i neki novi prijedlozi.

Nisi naveo koji ekran tražiš jer mi se neda tražit tvoje postove ali do tvoga buđeta sa matt ekranom ovako klik i klik

15 godina
neaktivan
reefreemind kaže...

Željene karakteristike:

Mat ekran (važno!!)

Vanjska grafička

i5/i7 procesor

A ovaj thinkpad http://www.protis.hr/products/details/notebook-lenovo-thinkpad-edge-e531-n4i6wsc/71309

možeš dodati msata ssd za cache i to ga jako ubrza, 16GB rama i 3 godine jamstva i dosta si ispod maksimalne cijene

Ovdje je o njemu 

A ovo je video koji pokazuje kako 16GB msata SSD može ubrzati thinkpad

Osim toga za 7k kn možeš naći čak i i7 full hd GeForce 740 itd

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10080

16 godina
neaktivan
reefreemind kaže...

Rijetki su korisnici normalni. Zašto ne imati nešto što je maksimalno proširivo, za svaki slučaj?

Zašto jedna toshiba satellite l855 koja može pomest po sirovim performansama 70-80% predloženih laptopa u ovoj temi ima podršku za 16 gb?

Nije stvar u većoj memoriji i veća memorija ne jamči nužno i bolje performanse. Osobno, uzeo bih probook 4540s sa i7 procesorom i vjerojatno bih bio zadovoljan jako dugo s njime, iako ima max 8 gb rama podrške. Al dotična toshiba sa jačim procesorom, boljom grafičkom i jeftinije cijene nudi bolje performanse. Jedino mi se ne sviđa što ima glossy ekran.

Ma i jesu sad svi normalni korisnici, preko 90% ljudi uzima sad lapotp, samo da mogu s njime u krevet i na fejs i jutube.

Ko da oni znaju koliko imaju rama, i šta sve ima unutra i kako god da radi njima je super. I šta će sad takoj nekoj osobi 8gb, rama a pogotovo i 16, kad je dosta skoro i 2 samo da može raditi sve što pokreće jutube i fejs, eventualno 4gb ako se netko igra. 

Ne znam možda nemamo mišljenje isto, ali ja samo uspoređujem svoju okolinu studentsku, gdje laptopi služe samo za fejs i youtube, tu i tamo nekad tipkanje, i curama je bitno da im se boja sviđa.  

Đuro#2155
16 godina

Više od 8gb rama ne treba skoro nikome od običnih korisnika, čak je i 4gb većini dosta.

Te velike količine rama dođu dobro samo ako se netko bavi virtualizacijom i 3d renderiranjem (vizualizacijom se gotovo nitko ne bavi na laptopu, a renderiranjem rijetko).

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Poštovani zamolio bih Vas za malu pomoć oko odabira laptopa

Buđet je oko 3000 - 3500kn

Već mi je preporučen samsung 350e5x-s01hr ali zvao sam nekoliko prodavaonica i nežalost nigdje ih više nema

Oni su mi preporučili umjesto toga Dell Inspirion 3521 , također sa i3 procesorom za 3400 kn.

Pa ako možete preporučit koji najbolji laptop mogu dobit za te novce, bio bih zahvalan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivankovo2010 kaže...

Poštovani zamolio bih Vas za malu pomoć oko odabira laptopa

Buđet je oko 3000 - 3500kn

Već mi je preporučen samsung 350e5x-s01hr ali zvao sam nekoliko prodavaonica i nežalost nigdje ih više nema

Oni su mi preporučili umjesto toga Dell Inspirion 3521 , također sa i3 procesorom za 3400 kn.

Pa ako možete preporučit koji najbolji laptop mogu dobit za te novce, bio bih zahvalan

samsung 350e5x-s01hr imaš u mikro makro kupi dok ga još ima http://www.makromikro.hr/detalji_proizvoda.fe19e9b791944fec8a00369797c19148.racunalo-samsung-np350e5x-s01hr-intel-core-i3-3110m-2-40ghz-4gb-500gb.aspx

Požuri s kupovinom tog samsung. Ja bi nazvao i rezervirao i išao danas po njega. ebi bio rasprodan da nije bestbuy u toj kategoriji (a do 500€ je najprodavanija kategorija)

Osim toga Dell s i3 ali nisko naponskom verzijom i radeonom 7670M http://www.telebit.hr/NB-Dell-Inspiron-3521-DI3521I3-4-500-7670VGA-09--crna--Intel-Core-i3-3217U-1-8GHz--500GB-HDD--4GB--15-6--1366x768-sjajni/p/1014944167.aspx

Sve drugo nema taj omjer kvalitete djelova, trajanja jamstva (Samsung 2 godine, Dell 3 godine) i performansi za do 3500kn

12 godina
neaktivan
Šta mi je onda bolje da uzmem samsung ili dell?
15 godina
neaktivan
ivankovo2010 kaže...
Šta mi je onda bolje da uzmem samsung ili dell?

Samsung

17 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...
reefreemind kaže...

Ma i jesu sad svi normalni korisnici, preko 90% ljudi uzima sad lapotp, samo da mogu s njime u krevet i na fejs i jutube.

Ko da oni znaju koliko imaju rama, i šta sve ima unutra i kako god da radi njima je super. I šta će sad takoj nekoj osobi 8gb, rama a pogotovo i 16, kad je dosta skoro i 2 samo da može raditi sve što pokreće jutube i fejs, eventualno 4gb ako se netko igra. 

Ne znam možda nemamo mišljenje isto, ali ja samo uspoređujem svoju okolinu studentsku, gdje laptopi služe samo za fejs i youtube, tu i tamo nekad tipkanje, i curama je bitno da im se boja sviđa.  

ah, studentski život {#}

jest da sam vrtio dosta virtualboxa pa mi rama falilo gotovo uvijek, jest da sam imao 50-ak otvorenih tabova u firefoxu, jest da sam "mučio" laptop... al istina je, curama se samo boja sviđa {#}

17 godina
neaktivan
roby27 kaže...
reefreemind kaže...

Željene karakteristike:

Mat ekran (važno!!)

Vanjska grafička

i5/i7 procesor

Nisi naveo koji ekran tražiš jer mi se neda tražit tvoje postove ali do tvoga buđeta sa matt ekranom ovako klik i klik

ma 15.6" nadalje... 13.3" i manji su skoro pa neupotrebljivi {#}

12 godina

treba mi laptop do 4000/4100 kn.. placanje gotovina(pouzece)

namjena: gaming.

pozeljna sto veca garancja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sta mislite, da uzmem onda ovaj za gaming za ~5000 kuna? http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10132

Da li ce se mozda cijena spustiti kada udjemo u EU? 

http://forum.gamerage.com/crossfire/forums/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
res03pem kaže...

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=59-376897 + http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0500019 i peri deri.

Tu imaš sve o grafici koja je u njemu http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-635M.66964.0.html i ovdje http://www.geforce.com/hardware/notebook-gpus/geforce-gt-635m/specifications

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 18:46 (roby27).
13 godina
neaktivan
roby27 kaže...
res03pem kaže...

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=59-376897 + http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0500019 i peri deri.

Tu imaš sve o grafici koja je u njemu http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-635M.66964.0.html i ovdje http://www.geforce.com/hardware/notebook-gpus/geforce-gt-635m/specifications

dali mu je bolje taj lenovo ili http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_216&products_id=10134?

koliko msa cuo i procitao zadnjih tjedana kod lenova nekada se kvaliteta izrade cini losom(npr. tipkovnica),jeli to istina?

12 godina

Može i jedno i drugo slažem se s time da je u Lenovu jača grafa u nekim igrama...no opet Dell je poznat po kvaliteti a ovo za tipkovnicu nikako nije loša, pravilno je pogođena i ima dobar odaziv tipki kao i mekoću. 

15 godina
neaktivan
Ferritin kaže...

Sta mislite, da uzmem onda ovaj za gaming za ~5000 kuna? http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10132

Da li ce se mozda cijena spustiti kada udjemo u EU? 

Dobar

Teško će mu cijena pasti više nego pada normalno

Razlog. Strani trgovački lanci neće imati na lageru računala s hrvatskim tipkovnicama pa ih neće prodaviti i to neće dovesti do pada cijene :D

Evo ovi u extreme digitalu prodaju laptope s mađarskim tipkovnicama

13 godina
neaktivan

o5 ja.. uglavnom mne kako vise i ivise citam ova vas a misljenja preomisljam se,a sutra ujutro moram naruciti :S

jel sada bolji taj lenovo g580,dell inspirion 3521 i5 ili ima jos neki treci od cijene 4100kn?

jel ima koja toshiba da je mozda i malo skuplja ali da se isplati uzeti?? da bude barem i5 i 7670?

znam da smaram ali stvarno ne zelim kupiti nesto da ne ispastam..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dell 3521 s i5 i 7670M je solidan laptop ali je to meni tipkovnica malo čudna (OK u usporedbi s ThinkPad tipkovnicama ali je neusporedivo bolja nego na Toshibi C855)

Taj laptop će te dobro služiti ali u zadacima koji iscrpljuju procesor možda nije best buy

Ako nećeš igrati igrice i trebaš laptop za uredski rad i multimediju uzmi ovaj Lenovo ThinkPad E531

Svakako najbolji balans između cijene kvalitete i jamstva je samsung Najjači procesor (i3 ali je jači od i5 u dellu), najjača grafička i dvije godine jamstva (Dell ima 3 godine)

Kvaliteta je bolja od Della, originalni windowsi 8....

Još imaš i Samsung 600kn jeftiniji s lošijom grafičkom (u rangu Della i bez OS)

Kad razmislim o svemu uzmi samsung samo razmisli koje ćeš od ova dva :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 21:10 (jasamja).
14 godina
neaktivan

Znači frend mi treba neki gaming laptop do 5000 kn, al se to može rastegnut do 6000, al ak ne mora super :D znači, najviše za gaming i bolje da stavljate bez ikakvih SSD-ova jer on to ne bi znao instalirat pa eto :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SiO kaže...

o5 ja.. uglavnom mne kako vise i ivise citam ova vas a misljenja preomisljam se,a sutra ujutro moram naruciti :S

jel sada bolji taj lenovo g580,dell inspirion 3521 i5 ili ima jos neki treci od cijene 4100kn?

jel ima koja toshiba da je mozda i malo skuplja ali da se isplati uzeti?? da bude barem i5 i 7670?

Ukoliko ti ne smeta glossy ekran, rješenje tvojih životnih problema nalazi se na linku.

13 godina
neaktivan
jasamja kaže...

Dell 3521 s i5 i 7670M je solidan laptop ali je to meni tipkovnica malo čudna (OK u usporedbi s ThinkPad tipkovnicama ali je neusporedivo bolja nego na Toshibi C855)

Taj laptop će te dobro služiti ali u zadacima koji iscrpljuju procesor možda nije best buy

Ako nećeš igrati igrice i trebaš laptop za uredski rad i multimediju uzmi ovaj Lenovo ThinkPad E531

Svakako najbolji balans između cijene kvalitete i jamstva je samsung Najjači procesor (i3 ali je jači od i5 u dellu), najjača grafička i dvije godine jamstva (Dell ima 3 godine)

Kvaliteta je bolja od Della, originalni windowsi 8....

Još imaš i Samsung 600kn jeftiniji s lošijom grafičkom (u rangu Della i bez OS)

Kad razmislim o svemu uzmi samsung samo razmisli koje ćeš od ova dva :D

reefreemind kaže...
SiO kaže...

Ukoliko ti ne smeta glossy ekran, rješenje tvojih životnih problema nalazi se na linku.

narucio sma veceras ovaj model http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-samsung-370r5e-s01hr-core-i3-3110m-4gb-750gb-radeon-hd8750-15-6-led-g-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-windows-8-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.670.018 jer ste mi rekli da je odlican.. trebao bi sticii u petak.. javim dojmove..

13 godina
neaktivan
reefreemind kaže...
SiO kaže...

Samo da kazem da je ova graficka prva liga, slazem se sa reefreemind-om, uzmi ovo.

12 godina
neaktivan
Predator003 kaže...
roby27 kaže...
Predator003 kaže...

valja li išta ovo i je li kvalitetan

HP 655

-CPU: AMD E2-1800

-VGA: APU with Radeon HD7340 Graphics

-RAM: 4GB 1600MHz DDR3

-HDD: 500GB 5400RPM

taj laptop bi služio samo da rastereti PC, znači koristio bih ga za FB-igre, surfanje, youtube...tako neke lagane stvari

zanima me bi li bilo problema, znači bi li se zaleđivao prilikom multitaska(4-5 kartica na netu)? gubio wifi? ili se općenito kvario?

i ima neki drugi laptop slične cijene a da bi bio bolji?

Kolika je cijena ovome HP-u nisi napisao? Pogledaj si ovaj best buy model za ovo što tebi treba http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0490913

taj hp je 3 248 kn, je li taj šta si ti stavio bolji (za multitask bez problema, surfanje i ono ostalo šta sam naveo)?

može odg, plz

16 godina
moderator

Molim preporuku 15,6'' laptopa za photoshop i slično, te za povremeno igranje.

Cijena 4000kn, plaćanje gotovinom.

Hvala unaprijed

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Predator003 kaže...
Predator003 kaže...
roby27 kaže...
Predator003 kaže...

HP 655

taj laptop bi služio samo da rastereti PC, znači koristio bih ga za FB-igre, surfanje, youtube...tako neke lagane stvari

zanima me bi li bilo problema, znači bi li se zaleđivao prilikom multitaska(4-5 kartica na netu)? gubio wifi? ili se općenito kvario?

Kolika je cijena ovome HP-u nisi napisao? Pogledaj si ovaj best buy model za ovo što tebi treba http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0490913

taj hp je 3 248 kn, je li taj šta si ti stavio bolji (za multitask bez problema, surfanje i ono ostalo šta sam naveo)?

može odg, plz

Da procesor je dosta jači od AMD-a E2 jedino je grafa bolja ali opet ne za zahtjevnije igre, za ovo što si naveo FB igre integrirana je i više nego dovoljna u Intelu a i generalno je Samsung kvalitetniji. Za neki žešći multitask od 10-15 programa ugradi si još 4GB So-dimm rama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 11:40 (roby27).
15 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Predator003 kaže...
Predator003 kaže...
roby27 kaže...
Predator003 kaže...

HP 655

može odg, plz

Da procesor je dosta jači od AMD-a E2 jedino je grafa bolja ali opet ne za zahtjevnije igre, za ovo što si naveo FB igre integrirana je i više nego dovoljna u Intelu a i generalno je Samsung kvalitetniji. Za neki žešći multitask od 10-15 programa ugradi si još 4GB So-dimm rama.

Takav lagani multitasking je moguće raditi na svim današnjim računalima. Po meni za računalo za te aktivnosti je garancija najvažnija i zato smatram da je najbolje uzeti ono s najdužim jamstvom

Npr Dell 3521 s 3 godine jamstva

Imaš ovaj model s i3 (niskonaponskom verzijom i zasebnom grafičkom) za 3550kn http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12665

ovaj s i3 (niskonaponska verzija) i integrirana grafička http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=9983

Oba će zadovoljiti sve tvoje potrebe

Imaš i Samsung koji se treba požuriti dok ga još imaju u zadnjem dućanu na lageru.

Taj samsung ima istu grafičku kao ovaj prvi Dell i nešto jači procesor ali dvije godine jamstva. http://www.makromikro.hr/detalji_proizvoda.fe19e9b791944fec8a00369797c19148.racunalo-samsung-np350e5x-s01hr-intel-core-i3-3110m-2-40ghz-4gb-500gb.aspx

Sve ostalo je slabije/skuplje

Ovaj samsung koje je kolega preporučio također je super za te male novce i isto tako je i više nego dovoljan za to što želiš

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 12:31 (jasamja).
17 godina
neaktivan
jasamja kaže...
reefreemind kaže...

Željene karakteristike:

Mat ekran (važno!!)

Vanjska grafička

i5/i7 procesor

A ovaj thinkpad http://www.protis.hr/products/details/notebook-lenovo-thinkpad-edge-e531-n4i6wsc/71309

možeš dodati msata ssd za cache i to ga jako ubrza, 16GB rama i 3 godine jamstva i dosta si ispod maksimalne cijene

Ovdje je o njemu 

A ovo je video koji pokazuje kako 16GB msata SSD može ubrzati thinkpad

Osim toga za 7k kn možeš naći čak i i7 full hd GeForce 740 itd

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10080

jesi li siguran da taj thinkpad e531 ima podršku za 16 gb rama? lenovostore.hr, i dosta webshopova navodi da je maksimalna proširivost 8 gb.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 13:25 (reefreemind).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice