Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.720
|
čitano: 14.743.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
On treba za WoW, znaći ne treba jaku grafičku nego procesor i puno rama. 7850 mu nije potrebna, iznad 7770 za njega je apsurdno. Na njegovom mjestu bih išao na i5 3350P, AsRock iB75 Pro3, neki 16GB ram (2 keksa sa 8GB), Asus 7770, 1TB Toshiba HDD, Zalman Z9 i Corsair 500W, CX series i to ga ispadne cca 5200kn, a ima ultimativnu mašinu za WoW.
17 godina
neaktivan

Možda da uzme sada 8GB rama, a bolju grafiku ( uz koju dobije i igru), pa da kasnije uzme još 8GB.

Mislim da je bolje ubaciti još dva keksa nego da mu za godinu dana grafika postaje usko grlo.

Mislim da je i taman ta razlika između 7770 i 7850, koliko dođe 8Gb ram-a - oko 550kn.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
odjavljen
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Stvar je u tome što on igra WoW, a kad dođeš npr. u SW onda tamo zna biti po nekoliko stotina igrača i treba što više rama.

0 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Jel ima neki laptop do 4000 kn ali da vrti najnovije igre bar na medium. Koji je best buy do 4k kn?
All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Diplomirani pješak kaže...
Jel ima neki laptop do 4000 kn ali da vrti najnovije igre bar na medium. Koji je best buy do 4k kn?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_372&products_id=13063

12 godina
telefon kaže...
telefon kaže...

Pozdrav svima

trazim curi laptop za rodendan do 5500 kn, moze i koja kuna gore ako se nade nesto bolje.

Ono sta trazim je laptop za normalno koristenje, znaci net, gledanje filmova(spajat ce se na tv), office, mozda tu i tamo koja igrica, ali nista zahtjevno.

Windowsi isto nisu potrebni.

Uglavnom ja sam za sad stao na ovom laptopu.  Da li je ovo ok laptop i da li postoji koja alternativa s slicnom ili boljom konfirugacijom?

Meni se curi svi n55 serija, ali malo je preskupa a i nema bas previse modela u ponudi koliko sam vidio.

Hvala

Evo jos sam malo uhvatio vremena i potrazi po netu i naletio na ovaj laptop. Ima li netko za preporucit nesto bolje ili da se uzme ovo?

U redu je taj model, bilo koji od ta dva biti ce sasvim dovoljna za sve radnje koje si naveo. K serija je tanji podosta od N što si postao ali je potonji jači i bolje opremljeniji.

16 godina
roby27 kaže...

U redu je taj model, bilo koji od ta dva biti ce sasvim dovoljna za sve radnje koje si naveo. K serija je tanji podosta od N što si postao ali je potonji jači i bolje opremljeniji.

Gledao smo i K seriju ali evo odlucili smo se za ovaj. Prije 2 sata sam ga uzeo, tj uplatio uplatnicu i sad samo iscekivanje kad ce doci. Mislim da nismo pogrijesili.

Hvala na odgovoru:)

12 godina
protjeran

Laptopi do 5700kn za igrice i ured....

trebam laptop do 5700 kn a da je dobar i za igrice( diablo III, nfs MW2...) i za uredske programe(AUTOCad, Envisioner express)

jedini uvjet je da imaju Nvidia grafičku i intelov procesor jer imam loša iskustva u kombinaciji AMD-AUTOCad..

jurehabs
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
17 godina
neaktivan

hvala svima na komentarima do sad. svjestan sam da gubim dosta performansi, ali mislim da budem ipak uzeo notebook, osim graficke bude i dalje prilicno jace racunalo od mojeg postojeceg, a ipak se ne igram cijelo vrijeme :P

da ne drvim predugo, jos jedno pitanje. pronasal sam jos jedan model koji mi se cini konkurentan, pa me zanima, koji je po vasoj preporuci overall bolji od ova dva modela i zasto? graficka se cini mrvicu bolja na ASUSu, a procesor na DELLu ak se ne varam.

http://www.diskont24.com/product.php?productid=124589
http://www.outlet.hr/prijenosna-racunala/zaslon-17.3-incha/asus/asus-k75vj-ty040d

i da li se isplati dati 600kn vise za i7?

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=185406

tyvm

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 9:02 (robycro).

0 0 hvala 0
17 godina

Ja bi se protegnuo na onaj Asus iz par postova iznad (link) i dodatnih 4 giga rama.

Brži disk od HPa, uz dodatni bay za diskove u koji frkneš postojeći SSD, tako da imaš i performanse i storage, uz dužu garanciju.

Potemkinhr#2800
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
robycro kaže...

hvala svima na komentarima do sad. svjestan sam da gubim dosta performansi, ali mislim da budem ipak uzeo notebook, osim graficke bude i dalje prilicno jace racunalo od mojeg postojeceg, a ipak se ne igram cijelo vrijeme :P

da ne drvim predugo, jos jedno pitanje. pronasal sam jos jedan model koji mi se cini konkurentan, pa me zanima, koji je po vasoj preporuci overall bolji od ova dva modela i zasto? graficka se cini mrvicu bolja na ASUSu, a procesor na DELLu ak se ne varam.

http://www.outlet.hr/prijenosna-racunala/zaslon-17.3-incha/asus/asus-k75vj-ty040d

tyvm

Ovaj prvi link što si stavio ne radi, uglavnom AsusK75 sa i7 cpu je najbolji overall izbor, jača je grafička od HP-a i duže jamstvo, ako ne voliš glossy ekran onda navedeni HP ProBook. 

14 godina
neaktivan
wyks kaže...

Kao što sam rekao ja ću definitivno kupiti laptop, samo što bih pričekao ulazak u EU, ako cijene ne padnu bar će izbor biti bolji.

Jedno pitanje... pošto planiram uskoro kupiti neki laptop (17˝,i7Q) oko 6000kn, kao zamjenu za desktop računalo, a ponuda je trenutno loša, a za nekaj jače mi je previše dati 7k.

Zbog čega misliš da kad uđemo u EU će cijene pasti i biti veći izbor? Da znam dal mi se isplati čekati...

17 godina
neaktivan
roby27 kaže...
robycro kaže...

tyvm

Ovaj prvi link što si stavio ne radi, uglavnom AsusK75 sa i7 cpu je najbolji overall izbor, jača je grafička od HP-a i duže jamstvo, ako ne voliš glossy ekran onda navedeni HP ProBook. 

na ovo sam mislio http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-5721-173-intel-core-i5-3317u-260-ghz__3756681

maknuli su link sa web stranice diskont24.com pred par sati izgleda...

ovaj AsusK75 nisam uzeo u obzir jer mu je cijena 5700kn, sto sa nadogradnjom memorije (koje ima samo 4GB) dodje na preko 6000kn, a kao limit sam si zadao najbolje kaj ide do 5000kn, eventualno 5500kn ako se stvarno isplati.

znam i ja da bi za 8000kn mogao dobiti jos bolji model, ali ipak postoji financijski limit :)

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 14:14 (robycro).
13 godina
neaktivan
lenovo g580m
Bok svima.
Nakon sto mi je prije par dana izdahnuo acer star 4 godine odlucio sam se kupiti laptop koji ce moci izdrzati bar toliko. Uzmimo u obzir da ce biti koristen u prosjeku 20h/d od strane troje clanova obitelji vrlo je bitna funkcionalnost i kvaliteta. Tada mi je za oko zapeo lenovo g580m u linksu, za 4k kn sto je, recimo, max koliko sam u mogucnosti trenutno izdvojiti za laptop. Stari acer se znao prilicno grijat pa cak i rusit zbog temp, a cuo sam da je lenovo vrlo dobar na ovom podrucju, u smislu niskih temp i tihoh rada.
Ugl, da skratim: jel ima tko iskustva sa ovim modelom, kakvi su dojmovi i misljenja i jel smatrate da je dobar omjer ulozenog i dobivenog?
Hvala unaprijed!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: lenovo g580m
_mark0_69 kaže...
Bok svima.
Nakon sto mi je prije par dana izdahnuo acer star 4 godine odlucio sam se kupiti laptop koji ce moci izdrzati bar toliko. Uzmimo u obzir da ce biti koristen u prosjeku 20h/d od strane troje clanova obitelji vrlo je bitna funkcionalnost i kvaliteta. Tada mi je za oko zapeo lenovo g580m u linksu, za 4k kn sto je, recimo, max koliko sam u mogucnosti trenutno izdvojiti za laptop. Stari acer se znao prilicno grijat pa cak i rusit zbog temp, a cuo sam da je lenovo vrlo dobar na ovom podrucju, u smislu niskih temp i tihoh rada.
Ugl, da skratim: jel ima tko iskustva sa ovim modelom, kakvi su dojmovi i misljenja i jel smatrate da je dobar omjer ulozenog i dobivenog?
Hvala unaprijed!

Ako je to OVAJ laptop je dosta dobro izbalansirani, jedino ćeš morati naknadno staviti Windows gore ili besplatni Linux.

Hardverski je solidan i za poigrati nešto ne previše zahtjevno, pa će dobro doći ako ima mlađih korisnika.

Po konstrukciji je dosta dobar, a i svi ga hvale da je tih i da se ne grije puno.

Potemkinhr#2800
14 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...
Bok svima.
Hvala unaprijed!

Ja ti za koji dan idem po Lenovog laptopa (možda i danas navečer) pa ti javim kakvi je na tom području pošto mi treba za posao (mislim na grijanje i glasnoća).

13 godina
neaktivan
Deawood kaže...
_mark0_69 kaže...
Bok svima.
Hvala unaprijed!

Ja ti za koji dan idem po Lenovog laptopa (možda i danas navečer) pa ti javim kakvi je na tom području pošto mi treba za posao (mislim na grijanje i glasnoća).

Javi ovdje molim te i mene interesira ponajviše grijanje i glasnoća venta. Hvala :)

14 godina

Evo samo da javim da sam uzeo 

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_216&products_id=9974

Ako se iko odluci na ovu masinu nece se pokajati(performanse, zvuk, dizajn sve odlicno), ja sam jos dobio povrat pdv-a od 1.120 kn tako da sam dobio best bay ikad XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav.

U potrazi sam za prijenosnim racunalom za DJ svrhe. Budzet mi nije velik (2800kn), ali preferiram novi prijenosnik.

Mora imati Intelov procesor iskljucivo (ne preferiram nikakve brandove, ovo je zbog zahtjeva softvera iskljucivo). Prema minimalnim zahtjevima, procesorski minimum je 2GHz Core2Duo pa i ne treba neki mocni laptop za pokretanje toga. Znaci trazim sto bolje za ulozenu lovu, s naglaskom na sto jaci CPU.

Preferiram shopove s kojim do sad imam pozitivna iskustva (ADM, Portio, Links), no ako se isplati moze i preporuka iz nekog drugog webshopa (samo ne Protis).

Predlozite nesto {#}

clock2much

0 0 hvala 0
12 godina

Bolje od ovoga teško možeš naći Samsung A04HR

12 godina
protjeran

što mislite o laptopu ASUS K75VJ-TY164???  malo me plaši baterija od 4700mAh-a.....koliko mu otprilike sati može trajati ta baterija ako na primjer gledam film???

jurehabs
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

koji laptop bi preporučili do 4000 kuna da vrti nove igrice?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svim forumašima!

trenutno sam u fazi kupnje novog laptopa pa bi molio znalce za pomoć. Budžet je 4000-4500 kn.

Studiram arhitekturu pa bi osnovna namjena bila crtanje u CADu i programima za 3D modeliranje (renderiranje također ali značajno manje nego crtanje/modeliranje). Uz to, laptop bi mi služio za DJ svirke (serato DJ i traktor scratch pro softver), gaming tu i tamo, kao i osnovno: internet, multimedija i slično.

uvjeti: ekran od 15'6 incha (zbog lakše prenosivosti), dobar procesor, zasebna grafa, dobra kvaliteta izrade, tipkovnice, jako dobro riješeno hlađenje i ventilator

Što se tiče marki laptopa, išao bi na asus, lenovo ili dell.

Našao sam par laptopa koji mi se dopadaju konfiguracijom i cjenovno, pa bi vas molio za savjete.

1. Lenovo G580 http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=999000089344 Dobro zaokružen laptop po specifikacijama, hlađenju i tako to. Sve je super, jedino je malo predebeo (podsjeća na moj sadašnji acer kojeg ne volim baš :D)

2. Asus k55vj http://www.telebit.hr/NB-Asus-K55VJ-SX164D--sme-a--Intel-Core-i5-3210M-2-5GHz--500GB-HDD--4GB--15-6--1366x768-sjajni--nVidia-Geforce-GT-635M-2/p/1004812692.aspx Od navedenih mi se najviše sviđa asus jer je konfiguracija dobra i ima dobro riješeno hlađenje, dizajn, tanak je.

3. Lenovo thinkpad edge e535 http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.ef0bb01c591b4d65a6fa68031ac0ca45.lenovo-prijenosno-racunalo-thinkpad-edge-e535-nzrdwsc.aspx Dobre specifikacije, mat ekran, dobra kvaliteta izrade, čak i windowsi dođu uz njega, no ostaje pitanje procesora: da li je bolje ići na četverojezgreni procesor koji je npr u lenovu edge 535 ili na dvojezgreni i5 kakav je u asusu k55 (vezano za moje potrebe)? Negdje sam pročitao da je za crtanje/modeliranje bolje imati veći takt a manje jezgri dok je za renderiranje obrnuto... Uputite me :)

4. Lenovo z500 http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.6d95a0a0958a466b850f69ec7a9fe4bb.lenovo-prijenosno-racunalo-z500-notebook-15-6-59366655-59-366655.aspx super laptop, svidio mi se dizajn,težina, čak ima i mat ekran, no čitao sam da se grije i da mu baterija nije nešto, te mislim da mi procesor ne bi bio pogodan za moje zahtjeve?

5. Dell inspiron 5521 http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-5521-156-intel-core-i5-170-ghz__2943261 ovaj laptop mi se baš svidio, kvaliteta izrade je baš na nivou, tanak je, lakši od ostalih. jedino je pitanje ovog procesora koji je slabiji od i5 koji je u asusu i lenovu pa neznam jel se isplati...

razmišljao sam i o Samsung laptopima, jer nude najviše za najmanje, al ne sviđa mi se što su cili od plastike, čita san da ekran nije nešto i neznan kakvi su po pitanju hlađenja i venta...

konkretno ovaj model:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c63e4de8ec864d008b5153207ed9d1cf.samsung-prijenosno-racunalo-350e5c-s03hr.aspx 

Volio bi da je mat ekran zbog rada, ali koliko vidim ponudu dobiju se bolje konfiguracije sa laptopima koji imaju glare ekrane..

Pomozite mi ljudi :D

0 0 hvala 0
12 godina

Moj redoslijed bi bio 2, 1, 3... i5 je jači od A8 a i gledaj bolje gt635m 2GB zbog radnji kojima se baviš, Asus pored duže garancije ima i brži 7,200rpm disk od Lenova tako da ja bi tu išao na Asus pod stavkom 2. Mada mislim da bi trebao ići na bolje rezolucije HD+ ili još bolje FullHD za crtanje i ostale radnje.    

13 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Moj redoslijed bi bio 2, 1, 3... i5 je jači od A8 a i gledaj bolje gt635m 2GB zbog radnji kojima se baviš, Asus pored duže garancije ima i brži 7,200rpm disk od Lenova tako da ja bi tu išao na Asus pod stavkom 2. Mada mislim da bi trebao ići na bolje rezolucije HD+ ili još bolje FullHD za crtanje i ostale radnje.    

Hvala ti. Slažem se u svemu. Veće rezolucije su svakako plus, ali za to mi treba i više novaca kojih trenutno nemam (asus n56 bi dušu dao za ovo što meni treba, al to je još 200 eura...) :/

14 godina
odjavljen

Čisto da se nadovezem. Za AutoCAD uzmi Intel, AMD je okej, ali za 3D rendering, Photoshop i slične programe Intel je jednostavno bolji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 15:56 (Deawood).

1 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Čisto da se nadovezem. Obavezno uzimaj Intela za AutoCAD, zato jer AMD NEVALJA za ništa iznad gaming.
Vjeruj, neželiš se naći kao ja da trebaš obraditi nekoliko stotina fotografija sa AMDom u PSu.

Preporucujem kolegi takoder Intel, ali ne radi ovako glupih razloga nego radi toga sto Serato softver preferira Intelove procesore, na odredenim AMDovima ima problema sa performansama za koje su krivi njihovi developeri.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 21:10 (mate960).
14 godina
odjavljen

Glup razlog? AMD jednostavno nije za profesionalni rad, a to što ti ne možeš izvući jednostavnu poruku nije moj problem.

0 6 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja bi molil tipu za neki lap-top za oko 5000. Da li mogu dobiti i7 quad core i HD (1600×1200) ekran za te pare? Velicina ekrana nije bitna.

Hvala.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice