Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.282
|
čitano: 13.657.572
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Molim pomoc pri odabiru. Laptop do 3000 kn +-100kn. Za filmove, muziku, net i pokoju aplikaciju za posao.

koji od ovih modela da uzmem, tj koji je najbolji? Kakvi su samsung laptopi??

Samsung NP 350E5X-A03HR  Intel Pentium dual core B970  2.30 GHz, 500GB HDD, 4GB RAM, Intel HD Graphics, Free D

http://informatika.segar.hr/samsung-prijenosno-racunalo-350e5x-a03hr-350e5x-a03hr-79096.aspx

Toshiba C855-1UU    Intel Pentium dual core B960 2.20 Ghz, 500GB HDD, 2GB RAM, Intel HD Graphics/Intel HD Graphics 2000, Free DOS

http://bl.computers.toshiba-europe.com/innovation/hr/product/Satellite-C855-1UU/1138193/toshibaShop/false/ 

Toshiba C855-1D1    Intel Celeron dual core B820 1.70 GHz, 500GB HDD, 4GB RAM, Intel HD Graphics, Free DOS

http://bl.computers.toshiba-europe.com/innovation/hr/product/Satellite-C855-1D1/1134937/toshibaShop/false/

Toshiba C850-126  Intel Pentium dual core B960 2.20 Ghz, 500GB HDD, 2GB RAM, Intel HD Graphics, Free DOS

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c850-126-pskcae-00s00dy4__1960671 

Hvala

3 Samsung NP350E5X-A03HR
2 Toshiba C855-1UU
0 Toshiba C855-1D1
1 Toshiba C850-126

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

@titan Nikako!

@RiBoy Brzina diska je standardna, 5400 rpm, a za RAM, DDR3 1600MHz?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 22:51 (PoloMarko).
13 godina
neaktivan
TraTinKa kaže...

Molim pomoc pri odabiru. Laptop do 3000 kn +-100kn. Za filmove, muziku, net i pokoju aplikaciju za posao.

Samsung NP 350E5X-A03HR  Intel Pentium dual core B970  2.30 GHz, 500GB HDD, 4GB RAM, Intel HD Graphics, Free  http://informatika.segar.hr/samsung-prijenosno-racunalo-350e5x-a03hr-350e5x-a03hr-79096.aspx

Bez ikakvog razmisljanja uzmi samsunga. Po kvaliteti izrade, ekranu i zvuku je daleko iznad toshibe c850. Toshiba l850 bi se mogla ravnat sa np350, c850 je budget model, jeftiniji i nekvalitetniji.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
odjavljen
cecenac kaže...
TraTinKa kaže...

Samsung NP 350E5X-A03HR  Intel Pentium dual core B970  2.30 GHz, 500GB HDD, 4GB RAM, Intel HD Graphics, Free  http://informatika.segar.hr/samsung-prijenosno-racunalo-350e5x-a03hr-350e5x-a03hr-79096.aspx

Bez ikakvog razmisljanja uzmi samsunga. Po kvaliteti izrade, ekranu i zvuku je daleko iznad toshibe c850. Toshiba l850 bi se mogla ravnat sa np350, c850 je budget model, jeftiniji i nekvalitetniji.

Ja bih još čak nadodao da je možda i pametnije u Protisu dati 3500 kn za 350V5X-A01 koji ima i3 proc te Radeona 7670 te ja prava mašina za tu lovu.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
16 godina
neaktivan

Nije loš, ali nemam pojma, nekako nemam povjerenja u ta kućišta

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 22:46 (zyklon).
12 godina
neaktivan
cecenac kaže...
TraTinKa kaže...

Sta stvarno Samsung ima bolji zvuk??? nekako mi se cinilo da je obrnuto?! Hvala na savjetima!!

12 godina

Mislim da sam definitvno nasao best buy laptop:

Acer AS5560G-6204G50MNKK

AMD Quad-Core A6-3420M, AMD Radeon HD 7670M 1GB, 15.6'', 4 GB RAM, 500GB, USB 3.0 + poklon hladnjak

Cijena: 3499,00 Kn

sto mislite o ovome?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RiBoy kaže...

Acer AS5560G-6204G50MNKK

AMD Quad-Core A6-3420M, AMD Radeon HD 7670M 1GB, 15.6'', 4 GB RAM, 500GB, USB 3.0 + poklon hladnjak

sto mislite o ovome?

kakav je hladnjak?

13 godina

treba mi rođaku laptop uglavnom za igre, multimediju, faks... jel ima šta bolje od ovog acera za 6 tisućica?

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=9275

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pozdrav, vjerujem da ima ovo pitanje, al mi se neda tražit, prelistao sam par stranica i nisam našel nikaj.

uglavnom, trebal bi laptop za cca 2000-2500 kn, služil bi najviše za net, office i pokoji film, igrice na njemu se nebi igrale (netreba imat predinstaliran OS), sad neznam dal svim novijim laptopi imaju hdmi izlaz, al bilo bi dobro da ima i hdmi da se može monitor/telka spojit na njega.

hvala!!!

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mijanB kaže...

treba mi rođaku laptop uglavnom za igre, multimediju, faks... jel ima šta bolje od ovog acera za 6 tisućica?

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=9275

ima, isti taj sa gt650m grafom i i5 procem. isto kosta.

12 godina
mar123 kaže...
RiBoy kaže...

Acer AS5560G-6204G50MNKK

sto mislite o ovome?

kakav je hladnjak?

Zbilja ne znam, jer ne pise.. ali kolko vidim imaju samo http://www.ventex.hr/pd/0760939/pg/959/Dodatna-oprema-NBDOD-Thermaltake-Notebook-Cooling-Pad-Massive-23-XL.wshtml i jos neko, a po malenoj slici cini mi se cak da je ovo :)

14 godina
neaktivan
RiBoy kaže...

Acer AS5560G-6204G50MNKK

sto mislite o ovome?

Nemoj acer, osim ako baš ne moraš :)

My global position systems are vocally addressed
12 godina
neaktivan

Opet moramo pisati o ovim nemoj acer, nemoj asus, nemoj HP glupostima?

Ke?!

1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
chewbacca kaže...

Još HP i kužim jer je smeće,ali što pobogu fali Aceru i Asusu?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
14 godina
neaktivan

Ja sam s acerom imao samo loša iskustva, i nikad više ne bi kupio navedeni prijenosnik pa makar bio i duplo jeftiniji od sličnog drugog proizvođača!

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
mrakky kaže...

pozdrav, vjerujem da ima ovo pitanje, al mi se neda tražit, prelistao sam par stranica i nisam našel nikaj.

uglavnom, trebal bi laptop za cca 2000-2500 kn, služil bi najviše za net, office i pokoji film, igrice na njemu se nebi igrale (netreba imat predinstaliran OS), sad neznam dal svim novijim laptopi imaju hdmi izlaz, al bilo bi dobro da ima i hdmi da se može monitor/telka spojit na njega.

hvala!!!

pa nije valjda da nema nikaj slično, dal uopče ima tak jeftinih lapova, a da su donekle dobri?

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 20:04 (mrakky).
13 godina
neaktivan
EraserHead kaže...

Ja sam s acerom imao samo loša iskustva, i nikad više ne bi kupio navedeni prijenosnik pa makar bio i duplo jeftiniji od sličnog drugog proizvođača!

meni je stari imao hp laptop (ne sjecam se modela) koji je bio toliko vrel kad bi surfao samo da nisi mogao normalno ga koristit. Sad mi rodica ima hp 4540s i oduševljen sam ekranom, kvalitetom izrade i pristupačnom cijenom. Dok recimo hp 600 seriju nemogu vidit nacrtanu kako je jeftina i užasna. Ovisi od modela do modela. Ako ćeš kupovat najjeftinije budžet modele onda nikad nećeš bit zadovoljan laptopom. Asus i Lenovo jedini u ovoj godini bilježe rast prodaje laptopa, dok acer stagnira. A acer je drugi ili treći ako se ne varam po broju prodanih laptopa, što ipak nešto govori. Dok dell i hp sve više tonu.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan
cecenac kaže...
EraserHead kaže...

meni je stari imao hp laptop (ne sjecam se modela) koji je bio toliko vrel kad bi surfao samo da nisi mogao normalno ga koristit. Sad mi rodica ima hp 4540s i oduševljen sam ekranom, kvalitetom izrade i pristupačnom cijenom. Dok recimo hp 600 seriju nemogu vidit nacrtanu kako je jeftina i užasna. Ovisi od modela do modela. Ako ćeš kupovat najjeftinije budžet modele onda nikad nećeš bit zadovoljan laptopom. Asus i Lenovo jedini u ovoj godini bilježe rast prodaje laptopa, dok acer stagnira. A acer je drugi ili treći ako se ne varam po broju prodanih laptopa, što ipak nešto govori. Dok dell i hp sve više tonu.

Slažem se sa svime navedenim, istina da određeni serije istog proizvođača briljiraju dok već iduća serija podbacuje...no, opet velim, ja sam imao 3 acera (2 ja i 1 brat), svi iz različitih serija, i sva tri UŽAS. Strašno su se zagrijavali...dva su bila (još dok su bila pod garancijom) u ovlaštenom servisu... Jednom je crkla grafička  a drugom disk...a jedan su mi vratili sa manjim diskom {#} a za drugi sam se morao s njima natezati 2 mjeseca. Šta bi tek bilo da nisam imao garanciju.{#} I ne nisu bili najjeftiniji modeli.

Od dosta ljudi sam čuo da imaju problema sa acerima...navodno da je problem bio u kvarljivim nvidijinim karticama, ne znam, to je bilo prije godinu dana..možda su sada pouzdaniji,al opet govorim ne bi acer uzeo da me netko pištoljem natjera {#}

2 hp-a, 2 lenova, 1 asus i nikad nikakvih problema...za mene je Lenovo daleko najbolji, onda iza ide Asus pa hp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 21:09 (EraserHead).
14 godina

Pozdrav ekipa trebam neki prijenosnik ali mora biti iz friga (http://www.frigo.hr/kategorije.92522a385f0c4d6faa5cab8331df2509.racunala.aspx) zbog nekih mojih razloga a cijena do 4000kn. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Pozdrav ekipa trebam neki prijenosnik ali mora biti iz friga (http://www.frigo.hr/kategorije.92522a385f0c4d6faa5cab8331df2509.racunala.aspx) zbog nekih mojih razloga a cijena do 4000kn. 

Zbog nekih mojih razloga (financijskih malverzacija cough cough). Fiskalizacija stize cuvajte se :P.

http://www.frigo.hr/detalji_proizvoda.b357843827bc400fa0e7d94706ce86b4.prijenosno-racunalo-acer-aspire-5755g-2314g50mncs-lx-rrn0c-006.aspx

12 godina
EraserHead kaže...
cecenac kaže...
EraserHead kaže...

Slažem se sa svime navedenim, istina da određeni serije istog proizvođača briljiraju dok već iduća serija podbacuje...no, opet velim, ja sam imao 3 acera (2 ja i 1 brat), svi iz različitih serija, i sva tri UŽAS. Strašno su se zagrijavali...dva su bila (još dok su bila pod garancijom) u ovlaštenom servisu... Jednom je crkla grafička  a drugom disk...a jedan su mi vratili sa manjim diskom {#} a za drugi sam se morao s njima natezati 2 mjeseca. Šta bi tek bilo da nisam imao garanciju.{#} I ne nisu bili najjeftiniji modeli.

Od dosta ljudi sam čuo da imaju problema sa acerima...navodno da je problem bio u kvarljivim nvidijinim karticama, ne znam, to je bilo prije godinu dana..možda su sada pouzdaniji,al opet govorim ne bi acer uzeo da me netko pištoljem natjera {#}

2 hp-a, 2 lenova, 1 asus i nikad nikakvih problema...za mene je Lenovo daleko najbolji, onda iza ide Asus pa hp.

Frend kupio od hpa 4530s, pokvario mu se hard nakon mjesec dana.. stara ima nekog paviliona star cca. 2 god baterija na njemu ne izdrzi vise od sat vremena obicnog surfanja, isti problem s baterijom ima i frenda a da o grijanju ne govorim. Sve ovisi kako potrefis, al HP grdno pada po standardima i pouzdanoscu. Znam par ljudi sa Acerom nikad nikakvih problema, predobre kompinente unutra za nista novaca. Jest da se vidi malo da su iz vana losije izrade i to, al sve u svemu cini mi se ok.. Mislim da cu ipak uzet onoga Acera gore navedenog jer mi treba uglavnom za faks, i mozda pokoju igru kad sam negdje na putu. A doma imam dosta dobar komp na kojem igram igre :) Sad jedno detaljnije pitanje: dal kod tog acera rade u crossfirex integraiana grafika 6520g i ova 7670? I je ima tko kakvih iskustva oko toga turbo boosta na tom procu? Nesto sam gledao da se to ne pali bas tako cesto te da uglavnom radi na 1.4 GHz?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 0:27 (RiBoy).
15 godina
Pranja kaže...
chewbacca kaže...

Još HP i kužim jer je smeće,ali što pobogu fali Aceru i Asusu?

ma ja kuzim kad i za acer pricaju da je smece ali asus, pa to je jedan od najboljih prozvodaca, ne rade smece od laptopa, imaju najbolji gaming laptop, n serija ubija.

12 godina
neaktivan

Ma spomenuo sam proizvođaće kak su mi pali na pamet, ne u smislu da ne valjaju.

Ke?!

1 0 hvala 0
12 godina
4 lenovo G580AH
1 hp g7
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 20:08 (hrčak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bok!

Evo i ja sam u potrazi za novim laptopom {#} Otprilike u ova 2 dana što proučavah kužim što mi treba, ali se ne razumijem baš u cijene pa ne znam što mi je bitnije i koliko mogu dobiti za neku određenu cijenu.
Dosada sam imala Fujitsu Siemens Amilo laptop koji je svoj posao do sada uredno odradio, u ovih 5 godina nit jedan kvar, popravak. Samo su mi se jednom krešali windowsi i to je to. ALI, shodno svojim godinama, postao mi je spor, igrice koje igram su mi i uz činjenicu da su na low rezolušnu, usporene, užasno laga i što sve ne. Još uvijek je živ i namjeravam ga ostaviti roditeljima koji tu i tamo bezbrižno surfaju - za što je dobar. :)

A uvjeti pri kupnji novog su:

1. Budžet do 3 500 kn (možda max. 200 kn gore ako nađem baš neku super ponudu)
2. Nemam PC jel, pa mi je laptop jedino i glavno računalo
3. NE želim Toshibu, HP ili Dell
4. Laptop koristim sa surfanje netom, gledanje filmova/serija, igranje igrica (League of Legends, Heroes of Newerth), pohranjivanje dokumenata za faks (nema toga puno :D)...
5. ako je moguće, ekran bi ograničila na standardnih 15.6, ne volim one velike :)
6. nekako mi se Lenovo čini najbolji, u kombinaciji sa Intelovim procesorima?

eto, nadam se da nisam zahtjevna i unaprijed hvala na odgovoru {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 18:09 (Jacqueline).

0 0 hvala 0
12 godina
Jacqueline kaže...

Bok!

Evo i ja sam u potrazi za novim laptopom {#} Otprilike u ova 2 dana što proučavah kužim što mi treba, ali se ne razumijem baš u cijene pa ne znam što mi je bitnije i koliko mogu dobiti za neku određenu cijenu.
Dosada sam imala Fujitsu Siemens Amilo laptop koji je svoj posao do sada uredno odradio, u ovih 5 godina nit jedan kvar, popravak. Samo su mi se jednom krešali windowsi i to je to. ALI, shodno svojim godinama, postao mi je spor, igrice koje igram su mi i uz činjenicu da su na low rezolušnu, usporene, užasno laga i što sve ne. Još uvijek je živ i namjeravam ga ostaviti roditeljima koji tu i tamo bezbrižno surfaju - za što je dobar. :)

A uvjeti pri kupnji novog su:

1. Budžet do 3 500 kn (možda max. 200 kn gore ako nađem baš neku super ponudu)
2. Nemam PC jel, pa mi je laptop jedino i glavno računalo
3. NE želim Toshibu, HP ili Dell
4. Laptop koristim sa surfanje netom, gledanje filmova/serija, igranje igrica (League of Legends, Heroes of Newerth), pohranjivanje dokumenata za faks (nema toga puno :D)...
5. ako je moguće, ekran bi ograničila na standardnih 15.6, ne volim one velike :)
6. nekako mi se Lenovo čini najbolji, u kombinaciji sa Intelovim procesorima?

eto, nadam se da nisam zahtjevna i unaprijed hvala na odgovoru {#}

Ako ti nije problem preko neta narucivat onda ovo:

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=0490845 najbolje sta mozes uzeti za te novce. Mada posto nemas glavnog racunala a mislis se igrati (mada lol i hon nisu zahtjevne igre, ali uvijek se instalira ponesto jace) preporucio bi ti http://www.odaberi.hr/default.aspx?pid=15529 , takoder je i sam po sebi kvalitetniji po izradi, vise mjesta na disku itd. 

12 godina
neaktivan
RiBoy kaže...

Ako ti nije problem preko neta narucivat onda ovo:

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=0490845 najbolje sta mozes uzeti za te novce. Mada posto nemas glavnog racunala a mislis se igrati (mada lol i hon nisu zahtjevne igre, ali uvijek se instalira ponesto jace) preporucio bi ti http://www.odaberi.hr/default.aspx?pid=15529 , takoder je i sam po sebi kvalitetniji po izradi, vise mjesta na disku itd. 

Hvala, a o instaliranju nečeg jačeg  hahaha u potpunosti se slažem, već pregledavam steamovu ponudu -.-

15 godina
neaktivan

Ja mislim da se ovo isplati za 4180 kn! Što vi mislite?

LENOVO Z580A:

• Procesor: Intel Core i3 3110M 2.40GHz (3MB cache) Ivy Bridge
• Zaslon: 15.6" HD LED TFT 1366 x 768
• Grafički sustav: nVidia GeFroce GT635M 2GB
• Radna memorija: 4GB DDR3 1600MHz (proširivo do 8GB)
• Tvrdi disk: 1TB SATA
• Optički uređaj: DVDRW DL
• Dimenzije: 376 x 250 x 26.5mm
• Masa uređaja: 2.65kg
• Jamstvo: 12 mjeseci
• Baterija: Li-Ion 6 ćelija
• Operativni sistem: DOS
• Mreža: da (LAN)
• Bežična mreža: da (802.11b/g/n)
• Bluetooth: da
• Audio ulazi/izlazi: da
• VGA izlaz: da