Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.626.375
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

U slučaju kvara laptopa, da li ga nosite direktno u ovlašteni servis ili kod prodavača?

Ako se ide preko prodavača, strah me je web shopova koji imaju slabiju službu za korisnike i podršku od većih igrača na tržištu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupujem uskoro neki prijenosnik do cca 5500kn. Najvise me zanimaju dellovi pa san ja mislia nesto ovako. Pa me zenima sta vi mislite :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moze jedna brza preporuka za laptop do 4000kn sa sto boljom grafickom i da nije veci od 15,6"

Baterija velicina diska itd mi nisu bitni

ps

Mozda ovaj?

i koliko poboljsanje mogu ocekivati prelaskom sa geforce 8400m g 128mb drr2 na radeon hd 5470 512mb ddr3? 

http://mp3-download.eur.hr/slike/love.jpg
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 13:01 (Escudo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Escudo kaže...

Moze jedna brza preporuka za laptop do 4000kn sa sto boljom grafickom i da nije veci od 15,6"

Baterija velicina diska itd mi nisu bitni

ps

Mozda ovaj?

i koliko poboljsanje mogu ocekivati prelaskom sa geforce 8400m g 128mb drr2 na radeon hd 5470 512mb ddr3? 

taj koji si naveo je dosta dobar, ali kad ti već nije bitna veličina diska i trajanje baterije (pretpostavljam da ćeš ga držat na punjaču/adapteru - kako kome)

glavna razlika između te dvije grafičke (mislim općenito za PC i laptop) je vrsta memorije.....kod prve je stara i spora DDR2 memorija a kod druge je novija i brža DDR3 memorija i to je najvažnija razlika kod grafičkih za laptope, memorija isto je bitna ali bolje imati 512 MB DDR3 koji se može puno efikasnije iskorstit, nego 1 GB DDR2 memoriju koju neće skroz iskoristit zbog brzine memorije

u rangu sa navedenim lapom uzmi i ova tri u obzir:

1. HP ProBook 4520s WT171EA
  2. Asus K52JC-EX268 
  3. Lenovo B560A, 59-050695
R.I.P. Leslie Nielsen (11, 02. 1926 – 28, 10. 2010. | we will miss you :'(
14 godina
neaktivan
A sto mislite o hp probooku 4320s. Imaju ga u Mikronisu, ja sam ga uzeo u Optimum racunalima za 4800
15 godina
neaktivan
ST!Ilness1950 kaže...

Kupujem uskoro neki prijenosnik do cca 5500kn. Najvise me zanimaju dellovi pa san ja mislia nesto ovako. Pa me zenima sta vi mislite :D

15 godina
neaktivan
ST!Ilness1950 kaže...
ST!Ilness1950 kaže...

17 godina

isti laptop, dva web-shopa, 596 kn razlike ?

protis - hp g62-a10EM   4,303.99kn

links - hp g62-a10Em    4,899,00kn

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to je links, ništa čudno {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Molim pomoc pri odabiru, trenutno sam naciljao sljedeci laptop:

Asus N73JF-TZ105 - 6.400 u Magazin RS

Kako mi se cini veoma dobro opremljen (i3 370M, GT425M, 17,3" ekran s 1920x1080 ili 1600x900 rezolucijom, USB 3.0), zelio bih ga i naruciti medjutim dobavljivost mu se cini jako losa. Znate li mozda:

1) tko je dobavljac ASUSa za Hrvatsku kod kojeg bih mogao provjeriti imaju li jos ovih masina - naime ako uplatim preko web trgovine pa ga ne bude, ne vidim ni jedan ovako dobar laptop sto nas dovodi do

2) molim da mi preporucite laptop do 7.000 kn, s procesorom u rangu ovoga gore ili brzim, ekranom bar 17,3" s rezolucijom bar 1600x900, USB 3.0 je velika prednost, velicina hard diska nije vazna, dobar izgled je prednost :)

Pregledao sam ponude i priznajem da mi je mozda nesto promaklo, ali stvarno nisam nisao nijedan usporediv laptop ove cijene.

Unaprijed zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Andor kaže...

Molim pomoc pri odabiru, trenutno sam naciljao sljedeci laptop:

Asus N73JF-TZ105 - 6.400 u Magazin RS

Kako mi se cini veoma dobro opremljen (i3 370M, GT425M, 17,3" ekran s 1920x1080 ili 1600x900 rezolucijom, USB 3.0), zelio bih ga i naruciti medjutim dobavljivost mu se cini jako losa. Znate li mozda:

1) tko je dobavljac ASUSa za Hrvatsku kod kojeg bih mogao provjeriti imaju li jos ovih masina - naime ako uplatim preko web trgovine pa ga ne bude, ne vidim ni jedan ovako dobar laptop sto nas dovodi do

2) molim da mi preporucite laptop do 7.000 kn, s procesorom u rangu ovoga gore ili brzim, ekranom bar 17,3" s rezolucijom bar 1600x900, USB 3.0 je velika prednost, velicina hard diska nije vazna, dobar izgled je prednost :)

Pregledao sam ponude i priznajem da mi je mozda nesto promaklo, ali stvarno nisam nisao nijedan usporediv laptop ove cijene.

Unaprijed zahvaljujem.

protis - Notebook Asus N73JG-TY058 : dobavljivo, 6,109.12 kn

protis - Notebook HP Pavilion dv7-4050em : dobavljivo, 6,997.99 kn (AMD Phenom II X4, Radeon HD5650, USB 3, numerički dio na tipkovnici, lijep ali težak)

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
17 godina
neaktivan

Jel ima tko kakva iskustva sa novim Končarevim laptopima, dosta solidna je cijena naspram

drugih tipa laptopa kod nas. Po specifikacijama ne vidim da ekran ima LED što je minus, još

me zanima karoserija i grijanje naravno :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ivan123 kaže...

(...)

Služio bi za uređivanje slika (Photoshop), montiranje full hd videa i tu i tamo neka igra.

Opet ja...

Da uzmem ovaj HP ili neki drugi (do 7.700,00 kn)? 

BOG I HRVATI
14 godina
neaktivan

Hvala ti na odgovoru. Evo, našla sam još jedan koji mi se čini ok i po cijeni i po karakteristikama pa ako bi ga onda mogao usporediti s ovim prvim.

http://www.telebit.hr/NB-HP-4525s--WS901EA--AMD-Turion-II-DualCore-P540-2-4GHz--4GB-DDR3--640GB-5400--15-6--1366x768-AG--ATI-5470-512MB--HDMI-/p/141434366.aspx

Hvala još jednom :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ST!Ilness1950 kaže...
ST!Ilness1950 kaže...
ST!Ilness1950 kaže...

14 godina
neaktivan

Ako ovo za bežićni internet nisi riješila skini sa hp stranice pod chipset drivers 3 intel mei driver i onda broadcom driver za wireless < za grafičku imaš drivere od 8. 9.ati cat za 5470 amr isto na hp stranici 

15 godina
janna kaže...

trebala bih gamerski laptop, da moze lijepo pokrenuti WoW, da mi ne lagga i slicno, jer muke mucim s ovim starim, i bio bi red da ga promjenim.. i da,da je cijena do 6000kn.. znaci oko 5000, 6000... za prosli sam dala prije 3 godine 7500kn, toshiba, i vise ne dajem tolike pare posto ja to ocito lijepo unistim bez problema :S (iako mi je jos uvijek toplo oko srca sto se toshibe tice) :)

janna kaze...-u privatnoj poruci

ej da te pitam.. evo kupujem laptop za 2 tjedna konacno :D
http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/ACER/Acer-Aspire-7741G-5464G50MNKK-P/N-LX.PXB0C.017/flypage.tpl.html
valja ovaj? :)

moj odgovor:

nemoj taj osim ak moras imat winse gore cim ga kupis jer je graficka slabija od standarada-tu je 5470,a ti uzmi bar 5650-trebace ti na tu rezoluciju ekrana

ili ovaj
http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/ACER/Acer-Aspire-7741G-5454G50MNKK-W7-P/N-LX.PXB02.082/flypage.tpl.html

isti ko tvoj izbor, sa grafom 5650 i win
za 6361kn

ili
http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/ACER/Acer-Aspire-7741G-5464G50MNKK-P/N-LX.PXB0C.017/flypage.tpl.html

isti ko tvoj izbor,al je grafa 5650 i bez win
za 5655kn

ili

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=14255&catid=184

asus sa jos boljom grafom 5730 i phenom II triple core bez win

za 6200 hrvatskih zivotinja

hp ne nudi za tu cijenu dobru kombinaciju procesora i graficke-pro book imaju slabiju graficku,a pavilioni su skupi-i lijepi;-)) i skupi

uzmi acera i nemres fulat

garanciju dobis 1 god kaj mozes produzit na 2 ili 3 unutar te 1 godine,znaci ak nemas para nemoras odma i to uzimat

ak puno igras i imas tesku ruku na tastaturi,predlazem ti vanjsku usb tastaturu

uz to uzmi i stalak koji ce podignut lap,display ce ti bit u visini ociju(da si ne polomis ledja od gejmanja) i hladit ce lap...

..da mu nemoras skidat dno,kak si napisala prije da si napravila prethodnom(bas si okrutna),da ti bude dovoljno kuul

velim ti jos jednom provjeri u wow temi ak neko od wow-ovaca rabi taj ili takav lap i kak mu se ponasa,posebno grafa 5650,i na kojoj rezoluciji igra

a ak bi uzimala 16" ili 15.6" na istu konfiguraciju sve bi bilo malo brze zbog nize rezolucije

ali ipak je 17" nenadmasan za filmove i svakodnevni rad (al ne za svakodnevno prenosenje,to sam radio 1 mj. i nebi vise,haha)

malo je jednostavnije ak uzmes s winsima,jer je to vec donekle podeseno i bit ce ti lakse kaj se tice update-anja drivera

i kad ga kupis,obavezno napisi svoje dojmove i rezultate win exp indexa,a i fps ingame

14 godina
neaktivan

Jucer kupio Acera 7741G i probao kako WOW radi. Rezolucija 1600x900 svi detalji na Ultra/High osim Shadows na low (sa tim se ubije svaki desktop i laptop)
U Orgrimmaru (puno ljudi) 25-30FPS, van grada 50tak FPS. Apsolutno igrivo, mislim da ce biti malo teze igrati na njegovoj tastaturi... ili treba vrijeme prilagodbe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 17:04 (100le).
15 godina
100le kaže...

Jucer kupio Acera 7741G i probao kako WOW radi. Rezolucija 1600x900 svi detalji na Ultra/High osim Shadows na low (sa tim se ubije svaki desktop i laptop)
U Orgrimmaru (puno ljudi) 25-30FPS, van grada 50tak FPS. Apsolutno igrivo, mislim da ce biti malo teze igrati na njegovoj tastaturi... ili treba vrijeme prilagodbe.

evo ja igram cross fire fps na laptopu

nakon kaj sam se naucil na raspored tipki koje su plitke i malo drukcije locirane presao sam na usb tastaturu

jos uvijek mi je nezgrapno i neke tipke nikak da pogodim,al zato mogu lupat po njoj i posle ju zamjenit za drugu kad rikne,100kn i peglaj

treba vremena da se mozak nauci na novu radnju,al kad se obavi prilagodba tesko je nazad

zato treba puno igrat...;-))) mozak se ne dresira prek noci (osim ak se igra po cijelu noc)

14 godina
neaktivan
100le kaže...

Mali update, ne znam sta se deslio jel su novi driveri ili nesto drugo ali danas ujutro sam igrao WOW i FPS nije padao ispod 100.

Razlika je sto ima manje ljudi ujutro, a detalji su svi na ultra kvaliteti. Laptop za svaku pohvalu!

14 godina
neaktivan

zanima me vaše mišljenje o :

HP Pavilion dv6-3040sm,

AMD Athlon™ II Dual-Core, P320, 2,10 GHz, 3072 MB DDR3, 15,6", 1366x768 BV LED, SATA 320 GB 7200,

Windows ® 7 Home Premium 64 bit, ATI Mobility Radeon™ HD 5470 512MB, DVD±RW DL,

1x 10/100/1000 Ethernet,Bluetooth,802.11b/g/n, HDMI, eSATA, USB 2.0 4, 2,43 kg

specifikacije između ostaloga i na:

http://www.elektronika-shop.com/hp-prijenosno-racunalo-pavilion-dv6-3040sm-wr793ea-48619.aspx

najbitnije su mi mogućnosti istoga...treba mi za kućnu upotrebu.

0 0 hvala 0
16 godina

Kad već niste odgovorili, valjda budete glasali na anketi...

Koji je bolji?

1. HP Pavilion dv6-3060em WY927EA

• AMD Phenom™ II Triple-Core P820 1,80 GHz
  • 4096 MB 
  • 15,6", 1366x768 TOUCHSCR
  • 640 GB
  • ATI Mobility Radeon™ HD 5650 1GB
  • Cijena: 7.699,00 kn

2. HP Pavilion dv6-2180em WS568EA

• Intel i5-430M 2,26 GHz 
  • 6144 MB 
  • 15,6", 1366x768 
  • 320 GB 
  • NVIDIA® GeForce® GT 320M 1GB
  • Cijena: 7.499,00 kn

3. HP Pavilion dv7-4050em WR866EA

• AMD Phenom II Quad-Core P920 1.6 GHz
  • 4096 MB 
  • 17,3", 1600*900
  • 1 TB
  • ATI Mobility Radeon™ HD 5650 1GB
  • Cijena: 7.813,00 kn
0 HP Pavilion dv6-3060em WY92
0 HP Pavilion dv6-2180em WS56
12 HP Pavilion dv7-4050em WR86
BOG I HRVATI
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 14:18 (ivan123).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

heheh hvaaaaala ti na iscrpnom odgovoru, al jednu sitnicu si malkice "zabrijao" cini mi se :D , jer ovaj koji sam ti ja linkala ima grafu 5650, i u biti isti je ko onaj koji si mi ti predlozio 2.po redu :DDDD

hehe, al sada vidim da valja, pa cu njega i uzeti.. ja sam do sad imala laptop od 15.6", ali ovaj sad mi se po komponentama jako svidio, a i ljepse je i za WoW i za filmove kao sto i ti kazes ekran od 17", tako da mi to nije problem, meni jos bolje.. sto se prenosenja tice, bit ce seljakanja jednom mjesecno kad budem isla kuci s faxa i obrnuto, al valja mi nece rame otpasti :D

a sto se winsa tice, susjed mi je programer, al znam i ja sama stavit windowse, u biti, znam mjenjat windowse s windowsima :D , al u linux se nikako ne razumijem, kako njega obrisat i stavit winse, ili ostavit i jedno i drugo, tako da mislim da cu ga njemu odnijeti da mi ih stavi..

i da... kakav stalak?? :))

15 godina
janna kaže...

heheh hvaaaaala ti na iscrpnom odgovoru, al jednu sitnicu si malkice "zabrijao" cini mi se :D , jer ovaj koji sam ti ja linkala ima grafu 5650, i u biti isti je ko onaj koji si mi ti predlozio 2.po redu :DDDD

hehe, al sada vidim da valja, pa cu njega i uzeti.. ja sam do sad imala laptop od 15.6", ali ovaj sad mi se po komponentama jako svidio, a i ljepse je i za WoW i za filmove kao sto i ti kazes ekran od 17", tako da mi to nije problem, meni jos bolje.. sto se prenosenja tice, bit ce seljakanja jednom mjesecno kad budem isla kuci s faxa i obrnuto, al valja mi nece rame otpasti :D

a sto se winsa tice, susjed mi je programer, al znam i ja sama stavit windowse, u biti, znam mjenjat windowse s windowsima :D , al u linux se nikako ne razumijem, kako njega obrisat i stavit winse, ili ostavit i jedno i drugo, tako da mislim da cu ga njemu odnijeti da mi ih stavi..

i da... kakav stalak?? :))

NPR:

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=12886&catid=51

LOGITECH notebook riser B180
Šifra:
939-000134
Cijena:
169,00 kn

• materijal: plastika
• za prijenosna računala do 15.4"
• kompatibilno i sa MAC prijenosnicima
• mogućnost podešenja kuta gledanja: 20°, 30° ili 40°
• jamstvo: 36 mjeseci

navodno postoji mogucnost da takvi stalci magicno stite laptop od raskapanja i skidanja dna radi boljeg hladjenja

a neki cak i hlade laptop da ostane cool!{#}

zar nije to cool?jana?{#}

il ga ipak raskopaj i postaj fotke,zivo me zanima kak izgleda iznutra a nebi svog raskapo jer neznam,a ti imas iskustva...LOL{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 17:39 (ED63).
15 godina
protjeran
ED63 kaže...
janna kaže...

trebala bih gamerski laptop, da moze lijepo pokrenuti WoW, da mi ne lagga i slicno, jer muke mucim s ovim starim, i bio bi red da ga promjenim.. i da,da je cijena do 6000kn.. znaci oko 5000, 6000... za prosli sam dala prije 3 godine 7500kn, toshiba, i vise ne dajem tolike pare posto ja to ocito lijepo unistim bez problema :S (iako mi je jos uvijek toplo oko srca sto se toshibe tice) :)

janna kaze...-u privatnoj poruci

ej da te pitam.. evo kupujem laptop za 2 tjedna konacno :D
valja ovaj? :)

moj odgovor:

nemoj taj osim ak moras imat winse gore cim ga kupis jer je graficka slabija od standarada-tu je 5470,a ti uzmi bar 5650-trebace ti na tu rezoluciju ekrana

ili ovaj
http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/ACER/Acer-Aspire-7741G-5454G50MNKK-W7-P/N-LX.PXB02.082/flypage.tpl.html

isti ko tvoj izbor, sa grafom 5650 i win
za 6361kn

ili

isti ko tvoj izbor,al je grafa 5650 i bez win
za 5655kn

ili

asus sa jos boljom grafom 5730 i phenom II triple core bez win

za 6200 hrvatskih zivotinja

hp ne nudi za tu cijenu dobru kombinaciju procesora i graficke-pro book imaju slabiju graficku,a pavilioni su skupi-i lijepi;-)) i skupi

uzmi acera i nemres fulat

garanciju dobis 1 god kaj mozes produzit na 2 ili 3 unutar te 1 godine,znaci ak nemas para nemoras odma i to uzimat

ak puno igras i imas tesku ruku na tastaturi,predlazem ti vanjsku usb tastaturu

uz to uzmi i stalak koji ce podignut lap,display ce ti bit u visini ociju(da si ne polomis ledja od gejmanja) i hladit ce lap...

..da mu nemoras skidat dno,kak si napisala prije da si napravila prethodnom(bas si okrutna),da ti bude dovoljno kuul

velim ti jos jednom provjeri u wow temi ak neko od wow-ovaca rabi taj ili takav lap i kak mu se ponasa,posebno grafa 5650,i na kojoj rezoluciji igra

a ak bi uzimala 16" ili 15.6" na istu konfiguraciju sve bi bilo malo brze zbog nize rezolucije

ali ipak je 17" nenadmasan za filmove i svakodnevni rad (al ne za svakodnevno prenosenje,to sam radio 1 mj. i nebi vise,haha)

malo je jednostavnije ak uzmes s winsima,jer je to vec donekle podeseno i bit ce ti lakse kaj se tice update-anja drivera

i kad ga kupis,obavezno napisi svoje dojmove i rezultate win exp indexa,a i fps ingame

Zasto bi dao 6200 kad je asus na sniženju sad 4800 za gotovinu ili 5100 za kreditne kartice u notebook centru ? 

Erik
15 godina

Je li ova ekipa do 5 kila kuna sa P6100 ili core i3 370M sa điforsom 310M i dvije-tri gige rama dovoljna za plejanje HD 1080p mkv-a i sličnih stvari? Treba li nešto jače od toga?

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car. Audis are mainly built for German cement salesmen.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

gdje god sam čitao i svakog informatičara kojeg sam pitao svi preporučuju poslovne modele jer su oni kao kvalitetnije napravljeni,mislim što će vam i7 procesor i nabrijana grafika ako se misli igrati igre kupi se stolno ili konzola

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
blackalbum kaže...

gdje god sam čitao i svakog informatičara kojeg sam pitao svi preporučuju poslovne modele jer su oni kao kvalitetnije napravljeni,mislim što će vam i7 procesor i nabrijana grafika ako se misli igrati igre kupi se stolno ili konzola

bravo majstore,sve si nas prosvijetlio{#}

gasi temu,stavi na net da cijela industrija laptopa je proslost,zamjenice ih stolna i konzole

ljudi bacajte laptope,to nije za igranje.

šefe,mozes u penziju;-)

al ja sam svoj kupil za igranje,i janna bude,i ostali-kaj cemo s tim laptopima??? ajmo ih dati blacalbumu,a mi svi po konzole.....{#}

pazi black da ne izgubis vid u zasljepljujucem napadaju ociglednog-mozes i na automoto forumu prodat istu foru:npr kupujem sportski motor do xy kn,a ti napisi da za te novce moze auto kupit...{#}

{#}u knjizi dilbertovo nacelo ima prica:kompanija kupila svima laptope da rade i doma i na putu,al su zakljucili da bi laptopi mogli bit ukradeni il izgubljeni,pa su ih dali sve zaserafit svakome na stol-koja genijalnost

procitaj si pravila da u podforumu prijenosna racunala nisu dozvoljeni komentari tipa -pa za te nofce slozis stolnu zvijer...{#}

kao sto naziv kaze,ja strpam svog acera u torbu i PRENOSIM ga,a tema je ultimativna jer ak ti tu niko ne pomogne,onda stvarno {#}

@drift king fakat je u prosatu taj model jeftiniji,ali ima 5470 grafu,a ovaj kaj sam ja dal link ima 5730-uoci razliku,i sad je snizen na 5900kn

http://www.notebookshop.com.hr/product.asp?id=5190

Asus K52DR-EX127   5185 kn

Procesor
• AMD Phenom II Triple-Core N830 (2.10 GHz, 1.5 MB L2 cache)

Monitor
• 15.6" Color Shine (1366 x 768 WXGA)

Memorija
• 4 GB (2 x 2.048 MB) DDR3 1066 MHz (2 slota, max 4 GB)

Hard disk
• 500 GB S-ATA (7200 rpm)

Optički uređaj
• DVD±RW DL

Grafika
• ATI Mobility Radeon HD 5470 (1 GB)

Mreža
• 802.11b/g/n • GbLAN • Bluetooth

I/O portovi
• 3 x USB 2.0
• 1 x audio ulaz
• 1 x audio izlaz
• 1 x RJ-45 (ethernet)
• 1 x VGA (15-pin D-sub)
• 1 x HDMI

Ostalo
• Čitač kartica (SD, Memory Stick, Memory Stick Pro, MMC)
• Webcam 0.3 MPix

Baterija
• 6-cell Lithium-Ion

Operativni sustav
• Free DOS

Težina
• ~ 2.6 kg

Jamstvo
• 12 mjeseci

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 16:59 (ED63).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice