Servis za laptop ( Acer ) u Zagrebu

poruka: 10
|
čitano: 7.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Lijep pozdrav! 

Mozete li mi preporuciti neki servis za laptop (Acer) ili opcenito PC u Zagrebu al da se ono moze tramvajem doc..??

Brijem da mene ovaj moj u Zagorju lagano potkrada jer jedan te isti popravak mi naplacuje svaka cca 2mj po 250kn, a koliko sam shvatio radi se o 'reballingu' nesto cip na grafickoj zeza... 

Frajer kaze da ne zna koliko se to puta jos moc kao napravit, i da li je ta cijena uopce realna te da li popravak moze biti trajan?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hm da se radi o reballingu nebi svracao svaka 2 mj sigurno samo grije cip fenom il pistoljom na vruci zrak imam ti od covjeka u preckom za reball broj radi vrhunski reballo mi je gtx black titanicu ide ko urica 

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Servis za laptop ( Acer ) u Zagrebu
Menzy.Man12 kaže...

Hm da se radi o reballingu nebi svracao svaka 2 mj sigurno samo grije cip fenom il pistoljom na vruci zrak imam ti od covjeka u preckom za reball broj radi vrhunski reballo mi je gtx black titanicu ide ko urica 

Nemam pojma kaj on radi, ja mu laptop ostavim i ne vidim, meni je samo postalo to sumnjivo al aj popusio sam pricu par puta no sad laptop vec neko odredeno vrijeme stoji u tom stanju... 

Covjek ima servis ili? Mislim pitam zato kaj mi se ne ostavlja nekom doma laptop bez garancije da cu ga vise vidjet jel  pa ces mi poslat broj u pp onda.....

Inace hvala ti, odmah sam optimisticniji kad cujem ovakva iskustva.... 

11 godina

Cijena od 250kn za reball nije realna. Barem ne ako se koristi kvalitetan materijal i alat.

S druge strane ako želiš riješiti problem trajno, inzistiraj da ti se promijeni čip. Daleko pouzdanije i trajnije rješenje nego reball.

www.itelektronika.com
14 godina
neaktivan
ITelektronika kaže...

Cijena od 250kn za reball nije realna. Barem ne ako se koristi kvalitetan materijal i alat.

S druge strane ako želiš riješiti problem trajno, inzistiraj da ti se promijeni čip. Daleko pouzdanije i trajnije rješenje nego reball.

Da znam, al kazu da je promjena cipa oko 1000kn? To mi je neisplativo.... 

Koliko se krecu cijene za tu uslugu? Naravno da variraju zavisno od materijala al ono.... 

13 godina
Ovisno o modelu laptopa
14 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...
Ovisno o modelu laptopa

Radi se o Acer 7552g laptopu sa ATI 5850 grafom.... 

11 godina

Da, cijena zamjene čipa je znatno viša. Neznam kakve su cijene u ZG i svakako ovise ponajviše o cijeni čipa koja varira od 200kn do 700kn.

Shodno tome i cijena zamjene od 700kn do 1100kn.

Isplativost je tvoja procjena, naravno a ja ti samo napišem par činjenica.

Problem s zakazivanjem čipova je iznimno rijetko uzrokovan zakazivanjem kontakata između tijela čipa i matične ploče. U tim rijetkim slučajevima reball je pouzdano riješenje. 20-30% će ih zakazati od 6-9mj nakon reballa dok kod zamjene čipa je to statistički zanemarivo, 1-2%.

Niti jedan servis u Hrvatskoj ne posjeduje opremu kojom može ustvrditi s sigurnošću za svaki pojedini slučaj.

U tvom slučaju, ako je uređaj bio više puta na servisu i iznova zakazao neznam koliko ima smisla raditi iznova istu stvar. Eventualno neki polovan čip.

Ako bi se mene pitalo za savjet, ili to popraviti kako treba ili laptop u dijelove.

Ili svakih 2-3mj po 250kn, procijeni sam.

Što se tog modela tiče, problem može biti i u čipsetu ili u GPU pa postoji izvjesna šansa da je serviser pogriješio u diagnostici. Na vrlo sličnoj ploči sam napravio video u kojem sve ovo gore objašnjavam kroz praksu, nadam se da će biti pušten ove dane.

www.itelektronika.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 0:37 (ITelektronika).
14 godina
neaktivan
Da, jasno i hvala na poduzem objasnjenju nadam se da ce pomoci i nekim drugim forumasima jer koliko sam upoznat ovo je dosta cest problem...

U mojem slucaju se zaista ne isplati jer imam drugi laptop no volio bih dati jos jednu sansu i riskirat tih 200kn kod nekog drugog majstora jer sam u ovog izgubio povjerenje pa trazim savjet :)

P.S.
Ukoliko problem i dalje perzistira dat cu ga u dijelove, sta mu ja mogu... A sto se toga tice, gdje bi bilo najbolje prodavati na taj nacin? Brijem da sa njuskala nis, a i nisam vjest u skidanju dijelova pa kad bi postojao netko kome bih mogao ovako komplet utrapit ispod cijene makar....

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Aj vidi u Moj servis, ako nije kasno. http://www.mojservis.hr/

Mislim da ionako nemaš neki izbor.
MM
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice