Promjena ferkvencije

poruka: 7
|
čitano: 1.952
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Promjena PST-a

* Promjena frekvencije, gaf :P

Pozdrav! Koliko znam, procesori u laptopu koriste PST-e (P-state Transition), recimo da ima 3 profila:

• 8.0x (množitelj) @ 1.000V
  • 8.5x (množitelj) @ 1.075V
  • 9.0x (množitelj) @ 1.150V

Što bi značilo da laptop nikada nema radni takt procesora, već se on konstantno mijenja, što rezultira ugrijavanjem procesora, ali zato štedi bateriju.

Pošto laptop koristim kao zamjenu za stolno računalo, htio bih nekako maknuti te promjene profila (PST-a) kako bih dobio na performansi.

Zanima me je li to ikako moguće učiniti?

Who is the biggest and a strongest? Orks,orks,orks.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 0:27 (VIP Luka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Promjena ferkvencije

Bump!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Promjena ferkvencije
To stvarno pridonosi zagrijavanju procesora? Nisam to znao. Znam da na windowsu 7 imaš u power options opciju koliko % se koristi procesor. to staviš na 100 i bit će stalan takt.
Error! The signature row can't display the awesomness of this signature!
16 godina
protjeran
trackmanijak kaže...
To stvarno pridonosi zagrijavanju procesora? Nisam to znao. Znam da na windowsu 7 imaš u power options opciju koliko % se koristi procesor. to staviš na 100 i bit će stalan takt.

Koliko sam pročitao, te izmjene "profila" pridonose zagrijavanju. Ovo u power options, imam samo za izabrati Balanced i Maximum Performance, ali nemam nigdje neke naprednije postavke.

15 godina
protjeran
moraš imati negdje, ne znam točno, sad sam na xp, onak plava slova na koja klikneš i onda uređuješ te profile. Nešto tipa edit profile. Inače, na max performance ti je stalan takt (trebao bi bit), stavi na max i gledaj takt u everestu il nečemu.
Error! The signature row can't display the awesomness of this signature!
17 godina
Re: Promjena PST-a
VIP Luka kaže...
(...) Što bi značilo da laptop nikada nema radni takt procesora, već se on konstantno mijenja, što rezultira ugrijavanjem procesora, ali zato štedi bateriju.

Pošto laptop koristim kao zamjenu za stolno računalo, htio bih nekako maknuti te promjene profila (PST-a) kako bih dobio na performansi.

Zanima me je li to ikako moguće učiniti?

Mislim da si nešto krivo protumačio - upravo te promjene profila smanjuju zagrijavanje, jer pri nižem taktu i nižem naponu procesor troši manje (tj. štedi bateriju, kako i sam spominješ), znači i disipira manje topline.

Nisam siguran može li se to potpuno isključiti, ali probaj recimo odabrati profil "High performance" u Windowsima, i unutar njega vidi imaš li mogućnost isključenja tog smanjivanja takta, iako mislim da ti je to nepotrebno.

KaeR
16 godina
protjeran
Promjena ferkvencije

Stavio High Performance, i drži mi takt na 2GHz (to je tvornički clock), digao sam sa ClockGenom na 2.4GHz i stabilno je, samo što je temperatura 66 stupnjeva u full loadu, malo previše, ali star je laptop, tako da se mogu zajebavat :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice