Procjena cijene polovnog laptopa

poruka: 4
|
čitano: 3.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Procjena polovnog laptopa

Naime zelim prodati svoj laptop ali posto nikad prije nisam prodavao nikakve laptope, mobitele itd zanima me koliko bi mogao dobiti za ovaj laptop.

http://www.billiger.de/products/502500690-hp-compaq-15-s000sg-g5f93ea-abd

Ima novi hard disk od 1000gb nije od 500gb kao sta pise na specifikacijama i ekran je pukao, star 3ipo godine otprilike i od te 3ipo godine koristen mozda godinu dana (niti toliko iskreno). Sad bi me zanimalo za koliko bi ga mogao prodati preko njuskala

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 16:03 (MrRenn).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Procjena cijene polovnog laptopa

Budući da je ekran pukao, šanse da ga prodaš u komadu za neke normalne novce sus ti ravno 0, pogotovo zato kaj imaš za 1500-2000 nove model u dućanu s boljim procesorom.

Najbolje je da ga prodaješ u dijelove.

Hard disk možeš dosta lako prodati, i RAM (to dvoje ne ovisi o modelu, SATA hard diskovi pašu u skoro sve laptope, a i RAM u sve koji imaju DDR3).

Ako imaš ispravan adapter, njega isto možeš prodati, i bateriju ako valja.

A najtraženija roba ti je definitivno matična, i to budeš praktički odmah prodao ako je taj model bio popularan.

I tipkovnica poprilično vrijedi.

Uglavnom, prouči oglase na Njuškalu, i vidi kak to ljudi prodaju u dijelovima.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 16:08 (fer-de-lance).
8 godina
neaktivan
Procjena cijene polovnog laptopa

Aha. Baterija, adapter sve je to super i odlicno radi ali eto jedino taj ekran je puknut.. Vidio sam na njuskalu za ekran da se moze naci za nekih 300kn, koliko bi me otprilike kostalo kada bi kupio polovni ekran i odnio ga negdi da se promjeni (otprilike)? Jos jedno pitanje. za koliko bi ga onda mogao prodati u komadu sa popravljenim ekranom? Jer ono, stvarno mi je muka to rastavljati jer se nerazumijem dovoljno u to i tako.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Procjena cijene polovnog laptopa

Ne znam, to sve ovisi koliko dobro znaš nekome uvaliti.

Ali, ako te ekran s ugradnjom i izađe nekih 400 kuna, a prek 1000 kuna sumnjam da budeš mogao izvući, i to teško, ali nikad ne znaš, koliko je samo mojih poznanika dalo i po 800 kuna za 15-20 godina stare laptope  ,  tak da se nekim ljudima da svašta uvalit.

Uglavnom, u tom slučaju računaj na eventualno 500-600 kuna zarade, a to možeš i ovak izvući od adaptera, baterije, RAM-a i hard diska (za njih izvaditi moraš samo dva šarafa odšarafiti, to možeš i sam), i tipkovnice koju isto možeš u 5 sekundi izvadit.

I onda prodaj nekom ispravno kučište s ispravnom matičnom za finu lovu, i super si zaradio, taman za novi laptop bolji od toga.

Kruha i igala...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice