- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav,
Imam problem s laptopom, nakon sto ga upalim slika mi postane kao na prilozenim slikama, te se nakon nekog vremena laptop sam resetira, pa bih Vas molio da mi pomognete u definiranju kvara, te nacinom njegova otklanjanja.
Unaprijed Hvala!
Počel ti je bacat artefakte, znači da ti je grafička pri kraju, snimaj kaj možeš s njega i gotovo.
Pretpostavljam da je grafička integrirana na matičnoj ploči, znači možeš probat negdje nabavit polovnu matičnu (ebay ili njuškalo), rastavit ga i zamjenit matičnu ploču.
Ili ga raskopat, povadit kaj se da (kard disk, optika, ekran, touch, tipkovnica, hladnjak, procesor itd) i prodat u djelovima.
Pozdrav,
Imam problem s laptopom, nakon sto ga upalim slika mi postane kao na prilozenim slikama, te se nakon nekog vremena laptop sam resetira, pa bih Vas molio da mi pomognete u definiranju kvara, te nacinom njegova otklanjanja.
Unaprijed Hvala!
Mozda da pokusas s ovim: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/popravak-maticne-pecnici/134674.aspx
Ali to neka ti bude zadnja opcija. :)
Osobno sam tako popravio jedan HP laptop (maticna u pecnicu na 10 min na 180°).
Pozdrav,
Unaprijed Hvala!
Mozda da pokusas s ovim: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/popravak-maticne-pecnici/134674.aspx
Ali to neka ti bude zadnja opcija. :)
Osobno sam tako popravio jedan HP laptop (maticna u pecnicu na 10 min na 180°).
Ovo može upalit, ali to treba znat napravit, od rastavljanja laptopa do onog najbitnijeg a to je skidanje svih plastika i procesora s matične prije pečenja.
ako imaš garanciju odma ga šalji...ovo sa pećnicom nek ti bude zadnja opcija
Ima jedan dobar servis koji radi remonte matičnih ploča laptopa, zove se Moj Servis, trebalo bi nazvat, objasnit o kojem modelu laptopa se radi, objasnit koji je problem i pitat koliko bi u grubo došal popravak.
Zna se dogodit da to ne izađe tako skupo.
Ima jedan dobar servis koji radi remonte matičnih ploča laptopa, zove se Moj Servis, trebalo bi nazvat, objasnit o kojem modelu laptopa se radi, objasnit koji je problem i pitat koliko bi u grubo došal popravak.
Njemu Graficka kartica ne valjaa..
ovo je ovlašteni hp servis koji je nedavno napravio servis na mom pavilionu...dođu ti na kućna vrata po laptop...bude ti gotov za cca 7-10 dana meni je konkretno ošla grafička kao i kod tebe počela izbacivati artefakte i zamjenili su mi cijelu matičnu te su mi ga vratili na kućni prag...e sad jedina stvar je što neznam cijenu pošto je moj bio pod garancijom..radi se o ovom servisu
čak online možeš provjeravati status svoga laptopa na servisu
Kako god okreneš neka ti pećnica bude zadnja opcija.
Matična ploča se može napraviti u nekom od specijaliziranih servisa ali budi siguran da dobiješ adekvatnu garanciju za to. Oni malo bolji će ti dat 3mj na takav popravak.
Naidealnija opcija bi bila zamjena Grafike, u tvom slučaju je integrirana na ploču pa se mijenja se Grafički čip.
Njemu Graficka kartica ne valjaa..
Da ali ako je integrirana na matičnoj ploči radi se reparacija matične ploče.
ovo je ovlašteni hp servis koji je nedavno napravio servis na mom pavilionu...dođu ti na kućna vrata po laptop...bude ti gotov za cca 7-10 dana meni je konkretno ošla grafička kao i kod tebe počela izbacivati artefakte i zamjenili su mi cijelu matičnu te su mi ga vratili na kućni prag...e sad jedina stvar je što neznam cijenu pošto je moj bio pod garancijom..radi se o ovom servisu
čak online možeš provjeravati status svoga laptopa na servisu
u mrservisu je obični flat cable za compaq laptop 405kn +pdv dok sam isti nabavio s ebaya za 20$, tako da što se tiče cjene....
Hvala svima na objasnjenjima i sugestijama!
Novi sam clan i ugodo sam iznenadjen brzinom i detaljnosti odgovora!
Pozdrav!