Probem ulaska u BOS Acer Aspire V5

poruka: 3
|
čitano: 893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Probem ulaska u BIOS Acer Aspire V5

Pozdrav ljudi,

Imam jedan nespecifičan problem... Imam Acer Aspire V5 531 (MS2361) koji sam dobio kao neispravan, ne valja hard i tipkovnica (zalijana je). Otvorim ja njega, lijepo očistim, zamjenim pastu i izvadim hard. Spojim ja tako hard na komp i najnormalnije ga formatiram i vratim nazad u laptop (500GB NTFS).

Koristila se vanjska USB tipkovnica i prije dok nije došao do mene...

Sad dok sam htio ponovo stavit windowse, upalim laptop, pokaže se logo i samo napiše "Operating system not found" što je i logično pošto nema OS-a, ali... NE MOGU UĆI U BIOS!

Pokušao sam na sve moguće načine koje sam našao na internetu i ništa. Samo me ignorira i izbaci "Operating system not found".

Nebi smjelo biti zbog tipkovnice jer sam već na masu drugih laptopa isto radio i sve je bilo u redu.

Čak sam ga ponovo otvorio, izvadio bateriju da resetiram BIOS, probao s drugim hardom, probao sa bootabilnim USB-om i DVD-om i ništa.

Prepoznaje USB tipkovnicu jer vidim da dok nešto stisnem onda zatitraju slova "Operating system not found" ali ništa se ne događa... samo CTR+ALT+DEL resetira laptop i ponovo isto.

Molim Vas za neko mišljenje i preporuku što da radim i kako da to riješim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 14:21 (Entropija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Probem ulaska u BOS Acer Aspire V5

F2-F12,... spominje se i neispravna tipkovnica, provjeri Fn/multimedija swich tipke..

Traži ako ima QuickBootMenu (izbor bootmedija bez ulaska u BIOS)

UEFI opcije + ostale BIOS opcije mogu enable/disableati tipke, podesiti-resetirati.. ali prije svega znati kako se snaći, tražiti npr RTFM + googlati, jer vjerojatno odgovor postoji. Npr možda je problem tipkovnica (neispravna), možda ne možeš ništa dok nju ne odspojiš-zamijeniš..

pa do 'lowtech' načina, odspoji disk, tad mora ići na idući boot medij... pa do tog da napraviš na tom disku boot-install ako baš ništa drugo ne može.. (tako se rade tvornički reinstallovi) ali tad je takav PC (s takvim problemom-tipkovnica-BIOS..) poluupotrebljiv, tj za očekivati je probleme i u OSu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 14:25 (ihush).
12 godina
Re: Probem ulaska u BOS Acer Aspire V5

Ne reagira ni na koje tipke ne niti se pokazuje neka opcija ulaska u Quick Boot Menu.

Probao sam odspojiti HDD i reko onda će tražiti drugi medij jel piše na netu da po defaultu traži drugi (ODD, USB...) ali opet ništa! Probao i s Linuxom!

Pročešljao sam manual i google zadnjih par dana zato se i javljam ovdje.

EDIT: Naručio sam drugu tipkovnicu, dolazi za cca mjesec dana. Ne vjerujem da je do tipkovnice, i prije je radio na USB tipkovnicu. Na njegovoj tipkovnici rade neke tipke ali ne sve... čak ima i pozadinsko osvjetljenje koje potpuno svijetli. Probao sam i to sa FN.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 14:40 (Entropija).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice