HP MILIJON WINDOWS XP errorova POMOC

poruka: 16
|
čitano: 3.032
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HP MILIJON errorova POMOC

Evo ovako imam HP 6830s jako dobar lap dok radi (samo problem sta nikad ne radi)
Uglavnom eto novi problem
palim ga on mi ovo izbaci
STOP: c0000218 (Registry FIle Failure)
The registristry cannot load the hive (file):

\SystemRoot\System32\Config\SOFTWARE
or its log or its alternate.
It is corrupt, absent, or not writable.

I onda mi pise beginning dump of physical memory i onda je "dumpa" i restarta se

(ovo mi je bilo jednom i ja  budala ignoriro i jedno 15x puta se palio i upalio se i sve pet do sad, to je bilo pred tjedan dva,e sad se nije htio ni nakon 1,2 upalit)

E sad ja ubacim window XP cd i stisnem any key za boot from CD kad ono

Line 288 of the INF file\i386\txtsetup.sif is invalid
Setup cannot continue. Press any key to exit.
(tako par puta, i onda odem u bios i disableam sve built in stvari lan web cameru itd. samo cd rom ostavim, probam ponovo nece, nista vratim sve na stare postavke, rebootam i windowsi se krenu dizat...O.o O.o O.o O.o O.o (HP UTJELOVLJENJE ILOGICNOSTI)
i dignu se tako windowsi ide onaj setup gdje loada sve i svasta, dobro to zavrsi i pise setuping windows ako se sjecam, i tu bi mi nakon tog valjda trebo doci onaj screen sa repair instal itd opcijama.... ali ne meni dodje
A problem has been detected,,,,,blabalbalblabla BSOD
STOP: 0x0000008E (0xC0000006, 0xF7986A14, 0x00000000)
setupdd.sys - address F740EFEA base at F83E0000, Datestamp 48025277
nista restartam ga i sve ponovo...i opet cudom nema onog line 288 i sad mi loada i windowse do kraja
ali nema onog screena gdje mogu R(ili su takvi windowsi neki da to ne postoji O.o, ili se mozda jer nisam gledo neko vrijeme samo prebacilo ali nevjerujem nego mi samo prebaci na moje particije...
eh i tu sam valjda pogrijesio ali nekak mi se to ucinila dobra ideja jer moguce da su ovi windowsi na CDu na neki nacin losi tipa da nesto fali ili nesto mada sumnjam mislim da je do lapa to jer dolje dalje u tekstu pise da nije htjelo kopirat nesto pa sam moro skip)
Note. windowsi koji su trenutno na lapu nisu ovi na CDu
e i na tim particijama sam stisnuo da mi instalira nove windowse na istu particiju gdje imam stare
e sad kad je krenula instalacija doslo mi je 5,6 poruka da se neki fileovi nemogu kopirat tu sam skip Oo
i kad je doslo do sto restartalo se i digli se novi windowsi i krenula instalacija, to se instaliralo(mada sam gore skip neke filove)
E i sad kad udjem u te windowse imam ulaz u windowse ali nemam drivere niti nista(e sad dal ce te dvije instalacije biti u sukobu ? jer nisam nikad radio dual boot ako je to to da imam vise windowsaaOo) evo i sad mi je uslo u windowse ali mi je neki error javilo(valjda zato sto sam skip neke filove)
E sad mi treba pomoc kako i sta dalje znaci zelim popraviti staru particiju a ova ako nece smetat nek ostane za slicne dogadjaje(jer BSOD mi je najnormalnija stvar na ovom prokletom laptopu)
Slobodno komentirajte i errorove prije i sve samo dajte iformacija, jer meni nista nije jasno....
o kompjutorima ne znam previse ali para trenutno za popravak nemam, frendovi isto pojma nemaju sve sto sam se naucio naucio sam se sam samcat i to je slabo znanje....

znaci dobro dosli su komentari o vim errorovima tipa Line 288
ali najvise mi treba pomoc kako dalje i dali su u sukkobu instalacije
Ako vam nesto nije jasno pitajte. Unaprijed zahvaljujem na pomoci i na strpljenju za procitati ovo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...wtf...daj se saberi i odnesi komp nekome tko zna kaj radi...{#}

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

e da jedna od stvari koje se nisu instal je i sidebar.inf. a i nonstop me javlja greske s dll(tipa rundll32.exe not working...to je valjda zato sto sam skip) sto god to bilo i ako ima admin da mozda premjesti ovo u neku drugu forum s problemima ako treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jura shacam ja da nemam pojma ali para trenutno nemam....
a i daj neki info di sam ja totalno zabrljo? mislim ne kuzim on sam stvara errorove pa preko nekih predje sam ne kuzim daj barem neki info, niko se nije rodio sa znanjem ja od toga polazim.(mozda sam sve ovo ja kriv samo to ja ne vidim isto moguce )

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

....odlična ti je ideja dva osa na istu particiju {#} i kad već inzistiraš, evo jedan link...{#}

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: HP MILIJON errorova POMOC
Kasti kaže...

Evo ovako imam HP 6830s jako dobar lap dok radi (samo problem sta nikad ne radi)
Uglavnom eto novi problem
palim ga on mi ovo izbaci
STOP: c0000218 (Registry FIle Failure)
The registristry cannot load the hive (file):

\SystemRoot\System32\Config\SOFTWARE
or its log or its alternate.
It is corrupt, absent, or not writable.

I onda mi pise beginning dump of physical memory i onda je "dumpa" i restarta se

(ovo mi je bilo jednom i ja  budala ignoriro i jedno 15x puta se palio i upalio se i sve pet do sad, to je bilo pred tjedan dva,e sad se nije htio ni nakon 1,2 upalit)

E sad ja ubacim window XP cd i stisnem any key za boot from CD kad ono

Line 288 of the INF file\i386\txtsetup.sif is invalid
Setup cannot continue. Press any key to exit.
(tako par puta, i onda odem u bios i disableam sve built in stvari lan web cameru itd. samo cd rom ostavim, probam ponovo nece, nista vratim sve na stare postavke, rebootam i windowsi se krenu dizat...O.o O.o O.o O.o O.o (HP UTJELOVLJENJE ILOGICNOSTI)
i dignu se tako windowsi ide onaj setup gdje loada sve i svasta, dobro to zavrsi i pise setuping windows ako se sjecam, i tu bi mi nakon tog valjda trebo doci onaj screen sa repair instal itd opcijama.... ali ne meni dodje
A problem has been detected,,,,,blabalbalblabla BSOD
STOP: 0x0000008E (0xC0000006, 0xF7986A14, 0x00000000)
setupdd.sys - address F740EFEA base at F83E0000, Datestamp 48025277
nista restartam ga i sve ponovo...i opet cudom nema onog line 288 i sad mi loada i windowse do kraja
ali nema onog screena gdje mogu R(ili su takvi windowsi neki da to ne postoji O.o, ili se mozda jer nisam gledo neko vrijeme samo prebacilo ali nevjerujem nego mi samo prebaci na moje particije...
eh i tu sam valjda pogrijesio ali nekak mi se to ucinila dobra ideja jer moguce da su ovi windowsi na CDu na neki nacin losi tipa da nesto fali ili nesto mada sumnjam mislim da je do lapa to jer dolje dalje u tekstu pise da nije htjelo kopirat nesto pa sam moro skip)
Note. windowsi koji su trenutno na lapu nisu ovi na CDu
e i na tim particijama sam stisnuo da mi instalira nove windowse na istu particiju gdje imam stare
e sad kad je krenula instalacija doslo mi je 5,6 poruka da se neki fileovi nemogu kopirat tu sam skip Oo
i kad je doslo do sto restartalo se i digli se novi windowsi i krenula instalacija, to se instaliralo(mada sam gore skip neke filove)
E i sad kad udjem u te windowse imam ulaz u windowse ali nemam drivere niti nista(e sad dal ce te dvije instalacije biti u sukobu ? jer nisam nikad radio dual boot ako je to to da imam vise windowsaaOo) evo i sad mi je uslo u windowse ali mi je neki error javilo(valjda zato sto sam skip neke filove)
E sad mi treba pomoc kako i sta dalje znaci zelim popraviti staru particiju a ova ako nece smetat nek ostane za slicne dogadjaje(jer BSOD mi je najnormalnija stvar na ovom prokletom laptopu)
Slobodno komentirajte i errorove prije i sve samo dajte iformacija, jer meni nista nije jasno....
o kompjutorima ne znam previse ali para trenutno za popravak nemam, frendovi isto pojma nemaju sve sto sam se naucio naucio sam se sam samcat i to je slabo znanje....

znaci dobro dosli su komentari o vim errorovima tipa Line 288
ali najvise mi treba pomoc kako dalje i dali su u sukkobu instalacije
Ako vam nesto nije jasno pitajte. Unaprijed zahvaljujem na pomoci i na strpljenju za procitati ovo :)

OFF-TOPIC: Daj se barem suzdrži od takvih komentara, ako si već svjestan da ti znanje nije bogato. I zamolio bih za gramatički pismeniji tekst, ili pak da ga obogatiš sa malo više smajlija, jer tako propisuje Klaić.

ON-TOPIC: Prva stvar, instalacijski CD je možda oštećen. Druga stvar, ODD u prijenosniku ima prljav laser pa preskače teže čitljive dijelove CD-a. Treća stvar, tvoj problem nema veze sa BIOS-om i ne prčkaj po njemu ako ti je znanje slabo. Četvrta stvar, ne može dual-boot na istu particiju, već ćeš imati nove Windows-e, a stari će biti arhivirani i neaktivni. Peta stvar, simptomi koje opisuješ gadno smrde na problem sa RAM-om. Šesta stvar, da li si provjerio po netu što znače kodovi BSOD grešaka koje ti javlja -- jer ako je najčešće u opisu tih grešaka recimo greška u RAM-u, onda znaš što prvo trebaš mijenjati. Sedma stvar -- sa 99% sigurnosti mogu reći da imaš problem hardverske prirode. Eh da, slobodmo posumnjaj i na HDD, a možda i na bateriju (daje premalo struje, pa se problemi manifestiraju na razne načine -- primjerice, svi problemi koje si opisao su istovjetni koje sam susreo kod frenda kada mu je napajanje na desktop PC-u rikavalo).

EDIT: Kao što rekoh, RAM moraš zamijeniti. Link

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 9:13 (TripperNX).
13 godina
neaktivan
Re: HP MILIJON WINDOWS XP errorova POMOC

To znam da je bila "odlicna"

A iz ove tvoje teme ne vidim di bi mi trebalo ista pomoci?
zato jer ja vec imam IDE jer inace mi niti ne zeli bootati XP

17 godina
neaktivan

Btw, kada išta instaliraš na računalo, posljednja stvar koju se preporuča napraviti je pritisnuti opciju Skip. Tebi bi bilo svejedno da te kirurg operira i primjerice umjesto da ti ugradi novi bubreg, pritisne Skip? {#}

Jedna topla preporuka -- danas je stvarno bilo koja knjiga o radu na računalu dovoljno informativna i poučna da bi se mogla preporučiti. Zato, kada riješiš problem, moj ti je dobronamjerni savjet posudba nekoliko knjiga o računalima, Windows operativnom sustavu i sl. i tada ćeš vidjeti da su to sve najjednostavnije stvari i zapravo vrlo lako rješive.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

OFF-TOPIC:Ne znam zašto bi bilo krivo reći da nešto ne znam? Tako bar ljudi znaju s čime imaju posla.

ON-TOPIC:
2. Dali se laser može ikako očistit?
3. Nisam nista prcko samo sam disable/enable webcameru itd.
4. Znaci sad mi je prva instalacija otišla u arhivu? U neki modus nerada? Mozda neki savijet gdje dalje? Tipa obrisat particiju i nove windowse stavit, ili?

5. Kolko sam i ja cito isto je za rame ali oni rade....Imo sam takvih problema i prije, samo sto sam nosio lap na popravak(ali su se i oni mucili kolko su mi rekli) ali RAM-ove nisam morao nove. I svaki puta mi krene prijenosnik zezat nakon mjesec do dva normalnog rada kao da je programiran. I imam 4Gb RAM-a a XP ocitava samo 3 ako to moze dovesti do problema? A i nije mi jasno zasto mi onda Isti dan dok instaliraju windowse ne javlja greske itd....nego uvijek mjesec, dva nakon
7. HDD je novi i nebi trebalo bit s njime problema
A bateriju da istekam pa probam? Jer mi je na struji pa mislim da bateriju ignorira...

13 godina
neaktivan

Ma mozda i je, ali ovaj lap je iz pakla izašao, imam PC i kod njega sve ide logikom nema nekih retardiranih errorova koji poslije nestaju sami od sebe itd...
Dobro što dalje?

16 godina
neaktivan

...izbriši sve to smeće...napravi nove particije, instaliraj windowse i javi nam ako ti windowsi XP

kojim čudom očitaju više od tri gb rama...{#}

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

EDIT: Kao što rekoh, RAM moraš zamijeniti. Link

Ma znam ali na testovima su dobri i ovi u servisu ga instaliraju windowse i ostave iste ramove, i onda radi dok jednostavno ne popiz....
I daj mi reci sto mi sad stara instalacija ne vrijedi vise? Da probam vadit karticu po karticu jer imam 2x2GB RAMA?
Da bio sam na tom linku ali kao sto kazem vec je bio jedno 4 puta na servisu s ovim ili slicnim ili nekim od ovih simptoma i uvijek bi ga "popravili" i vratili s starim ramovima.

13 godina
neaktivan
Jurra kaže...

...izbriši sve to smeće...napravi nove particije, instaliraj windowse i javi nam ako ti windowsi XP

Sto moram cijeli hard obrisat i druge paricije???
Kolko sam zakljucio moram prvo nabaviti xp za koji sam 100% siguran da je ispravan
Formatirat C particiju
Instalirat nove windowse
samo se mogu moliti da nece biti Line 288 errora i da nece doci do errora da ne moze instalirati neke filove(makar ja mislim da bude neki error jednostavo je retardiran...mozda su rami to sam i ja mislio ali ako 4puta ih vrate sa servisa onda nisu)

13 godina
neaktivan

E i da u novu instalaciju udjem normalno samo sto dll ne radi.... to mi je valjda znak da ipak ramovi rade? jer bi inace i tu javljelo onaj BSOD i nebi mogo uci?

evo uso sam u C di su driveri od stare instalacije i neke sam mogo i instalirat tipa za graf... komp djelomicno radi...cak i neke igre rade....a neke dll error bacaju...., znaci ako ima neki program ili nesto da sa ove instalacije popravim C\system32\config\SOFTWARE
bio bih vam zahvalan...znam da je to radjeno totalno kako nebi trebalo ali ako radi ja se necu buniti...

i net mi radi....mogu surfat tak da nije ovo kompletno sr... kak ste gore...

evo mogu i do svih starih podataka i s c diska i s my documentsa tako da mislim da ovo nije bila tolko kardinalna greska  jedino sam trebao na neki drugi disk novu instalaciju stavit

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 10:35 (Kasti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kasti kaže...

OFF-TOPIC:Ne znam zašto bi bilo krivo reći da nešto ne znam? Tako bar ljudi znaju s čime imaju posla.

ON-TOPIC:
2. Dali se laser može ikako očistit?
3. Nisam nista prcko samo sam disable/enable webcameru itd.
4. Znaci sad mi je prva instalacija otišla u arhivu? U neki modus nerada? Mozda neki savijet gdje dalje? Tipa obrisat particiju i nove windowse stavit, ili?

5. Kolko sam i ja cito isto je za rame ali oni rade....Imo sam takvih problema i prije, samo sto sam nosio lap na popravak(ali su se i oni mucili kolko su mi rekli) ali RAM-ove nisam morao nove. I svaki puta mi krene prijenosnik zezat nakon mjesec do dva normalnog rada kao da je programiran. I imam 4Gb RAM-a a XP ocitava samo 3 ako to moze dovesti do problema? A i nije mi jasno zasto mi onda Isti dan dok instaliraju windowse ne javlja greske itd....nego uvijek mjesec, dva nakon
7. HDD je novi i nebi trebalo bit s njime problema
A bateriju da istekam pa probam? Jer mi je na struji pa mislim da bateriju ignorira...

OFF-TOPIC: Nije problem neznanje, problem je nepismenost {#}

ON-TOPIC:

2. Laser se može očistiti sa posebnim CD/DVD medijem koji na donjem dijelu ima malu četkicu.

3. Enable/disable bilo koje opcije definitivno neće utjecati na rješavanje tvog problema.

4. Da, osim ako ti nudi dual-boot (nudi ti opciju za učitavanje dva Windows XP). Da, predlažem ti na napraviš backup svih podataka, potpuno izbrišeš sve particije na HDD-u i nanovo instaliraš Windows-e.

5. Ako nije problem u RAM-u, te ako ti se isti problem pojavljuje u jednakim vremenskim razmacima, molim te lijepo da mi pojasniš da li imaš instaliran anti-virus, uključen firewall, redovito vršiš update operativnog sustava i da li redovito ažuriraš definicije od anti-virusa. Jer, tvoj problem, ako si primijetio tijekom pretraživanja po netu, je također vezan uz zarazu malicioznim softverom (prvenstveno rootkit-om). To znači da negdje na HDD-u ili na nekom site-u kojeg redovito posjećuješ svaki put dobiješ nešto, a nije STD. (Znaš kak se kaže -- pametni znaju čemu služi kondom, a ostali primaju terapiju {#}).

6. Ako je stalno priključen na struju, baterija ne bi smjela raditi problem. Iako, ne košta te ništa da probaš.

7. To što je HDD novi nije jamac sigurnosti.

8. Po mogućnosti, nabavi si novi instalacijski CD/DVD od Windows-a jer postoji mogućnost da ti je ovaj počeo propadati pa i zato javlja greške (EDIT: vidim da si to napisao u donjem postu).

Kasti kaže...
Jurra kaže...

Sto moram cijeli hard obrisat i druge paricije???
Kolko sam zakljucio moram prvo nabaviti xp za koji sam 100% siguran da je ispravan
Formatirat C particiju
Instalirat nove windowse
samo se mogu moliti da nece biti Line 288 errora i da nece doci do errora da ne moze instalirati neke filove(makar ja mislim da bude neki error jednostavo je retardiran...mozda su rami to sam i ja mislio ali ako 4puta ih vrate sa servisa onda nisu)

Line 288 error ne postoji, može postojati samo greška prilikom čitanja datoteke za koju javlja da 288. liniju teksta ne može pročitati.

Kasti kaže...

E i da u novu instalaciju udjem normalno samo sto dll ne radi.... to mi je valjda znak da ipak ramovi rade? jer bi inace i tu javljelo onaj BSOD i nebi mogo uci?

evo uso sam u C di su driveri od stare instalacije i neke sam mogo i instalirat tipa za graf... komp djelomicno radi...cak i neke igre rade....a neke dll error bacaju...., znaci ako ima neki program ili nesto da sa ove instalacije popravim C\system32\config\SOFTWARE
bio bih vam zahvalan...znam da je to radjeno totalno kako nebi trebalo ali ako radi ja se necu buniti...

i net mi radi....mogu surfat tak da nije ovo kompletno sr... kak ste gore...

evo mogu i do svih starih podataka i s c diska i s my documentsa tako da mislim da ovo nije bila tolko kardinalna greska  jedino sam trebao na neki drugi disk novu instalaciju stavit

Ponovio bih se: BACKUP svih podataka, BRISANJE svih particija (iz instalacije Windows-a) - i to višestruko (dakle, izbrišeš particiju, napraviš novu i formatiraš je te prekineš instalaciju, restartaš prijenosnik i ponoviš postupak), te nanovo INSTALIRAŠ svježi operativni sustav (po mogućnosti onaj koji NIJE Black Edition, Moj-Custom-XP Edition i sl.).

Driver-e skini nanovo sa stranica HP-a jer postoji mogućnost da su ti ovi na HDD-u korumpirani (ako je posrijedi zaraza rootkit-om i sl.).

EDIT 2: Windows XP (32-bit) ne može prepoznati 4 GB RAM-a jer je za tako nešto potrebno instalirati 64-bitni operativni sustav. Isto tako, ne prepoznavanje količine memorije nema nikakve veze sa tvojim problemom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 12:08 (TripperNX).
13 godina
neaktivan

Javim ti se tokom dana ili sutra s replay, nisam kod kompa

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice