HP ili Dell

poruka: 22
|
čitano: 21.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HP ili Dell
pitanje

bi li  mi tko mogao reci koji je od ovih proizvodaca bolji

HP ili Dell

neki govore da je Dell jako skup i da je bolji HP, a ima i onih koji obozavaju Dell

inace i sam preferiram Dell jer je (po mom misljenju) jako kvalitetno izgraden i komponente su jako dobro uskladene

zelim kupiti laptop i htio sam kupiti Dellov, ali opet onaj HP

ima li tko iskustva pa da mi javi

najbolji Dellovi laptopi su XPS i nova serija Studio (po mom misljenju, a mislim da ce se sloziti i drugi)

koja serija HP-ovih laptopa je najbolja (ima ih previse, nitko se ne moze snaci u tome)

ima li tko da zna razlike izmedu serija HP-ovih laptopa

0 0 hvala 0
17 godina
HP ili Dell

ma koji HP!?

Thinkpad R serija!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HP ili Dell

ako imaš para za Thinkpad R seriju, posluđaj Sašu :D

Ja imama HP-a, ali radije bi R61 :D

17 godina
sasa kaže...

ma koji HP!?

Thinkpad R serija!

Covjece dvojba je HP ili DELL, Thinkpad nije spomenut. A ja bih ti preporucio DELL, ako cijena nije problem. Prijatelj mi je imao HP, sada ima Acer, ja koristim Toshibu, a zena mi ima dell inspiron 1525. Mada je po performansama njen dell najslabiji, po kvaliteti i vizualnom izgledu je bolji i od Toshibe i HP i Acera. Prijatelj mi s ovim HP-om nije bas bio zadovoljan. Ja da sam imao vise love bih si takodjer uzeo dell, ali meni su za razliku od zene ipak bitne performanse, pa si nisam mogao priustiti neki bolji dell, jer su puno skuplji od Toshibe, s bojom sam btw jako zadovoljan, rekao bih da samo malo zaostaje za dell-om. Dakle moj glas ide za dell, samo je pitanje koliko love mozes dati, pa mozemo pricati o konkretnom modelu.
92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Satellite pro a300 1gt
16 godina
neaktivan
autorov komentar

potako je

dvojba je Hp ili Dell a ne ......

Dell vodi za sada s nekih 90%

cifra je oko 10,000 - 12,000 kn

XPS mi je nekako za gamere, a meni treba neki univerzalni

da li je setija Studio 15/17 dobra

ima na www.kodeks.hr/dell super laptop Dell Studio 17

• Intel Core 2 Duo procesor T9300 (2.5GHz / 6MB L2 Cache / 800MHz FSB)
  • 4GB (2x2) 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM memorije
  • 17" WXGA+ Wide White-LED display (1440 x 900), s integriranom kamerom 2.0M pixela
  • 2x 250GB Serial-ATA (5400 okr/min) tvrdi disk sa senzorom pada
  • 8x DVD±/R/±RW Double-Layer pogon
  • ATI Mobility Radeon HD3650 grafika sa 256MB memorije
  • Free DOS
  • 8000 kn + PDV (= 9760 kn)

po meni je laptop super

samo mu je garancija 1 godina

da li je to problem

ili je bolje uzeti laptop od 3 godine garancije

17 godina
neaktivan

Ako ti je toliko do garancije, ti ju možeš produžiti na 3 godine, daš nekih 1000 kn...

17 godina
HP ili Dell

sa thinkpad T serijom po defaultu dobijes 3 godine garanciju.

i ekran od 17'' i nije neka sreca za prijenos okolo... previse je tezak.

i jos s tom jadnom i mizernom rezolucijom?! daj molim te.. to nije za nikakv ozbiljna, profi rad.. osim za tipkanje u wordu

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2008 15:19 (sasa).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ako si nemožeš priuštit thinkpad seriju onda Dell, bolji je od HP-a ponešto i skuplji, ali ja mislim da BUG 193 ima recenzije laptopa do 5000 kn.

Kako se zove lanac od osam Velebita:velebajt hahahaha(LOL).....
14 godina
neaktivan
HP ili Dell

Dragi moji forumaši,

svima Vam se ispričavam što dižm ovako staru temu iz duboke prašine ali moram :P

Dakle ovako. Moj HP 6735s mi je prije kojih tjedan dana otišao zbog kvara matične ploće. Popravak oko 2000kn (ekonomski nije isplativ).

Laptop mi treba za hard-work (8-15h dnevno). Radim tipične poslovne stvari (MS Office većina alata) + lagani gameing.

Pošto već postoji tema naziva "Dell ili HP" otvaranje nove teme.

Molim neke dobre ljude da mi malo pogledaju ova dva modela i kažu koji je bolji i zašto. U HP imam 4 godine velikog povjerenja pa zato mi i on dolazi u izbor,također mi je dobra opcija fingerprint reader   a kod Dell-a mi se sviđa 3 godine jamstva + Nvidia grafička kartica. Pa eto, stvarno mi je jako hitno jer već do kraja idućeg tjedna moram kupiti neki prijenosnik. Hvala svima{#}

Dell

HP - više informacija

+ jedno malo pitanje..... Koliko na ovom Dell-u drži baterija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HP ili Dell
Ja sam za DELL,
imam Dell Inspiron N5010 Intel-Core i3-380M 2.53GHz 4096MB 500GB DVDRW, ATI Mobility RADEON HD5650, i prezadovoljan sam.
Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina
HP ili Dell
Imam pitanje za poznavaoce laptopa: Može li ovaj ( DELL Vostro 3550 / Core i3 2310M, DVDRW, 3GB, 320GB, GMA HD 3000, 15.6'' LED, LAN, BT, kamera, HDMI, eSATA, USB 3.0, Windows7 Professional, crveni) vrtiti CS5 paket, Photoshop i sl.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: HP ili Dell

ja sam jednom kupio DELL i nikada više. baš nikada više. Svatko sam sebi kupuje i ima mišljenje.
HP kakav je takav je,ali barem imaš neku podrušku i ne kupuješ smeće kao dell.

Ajde HP i nije nekaj posebno, ali ovi kaj uspređuju Toshibu sa DELL-om, nema smisla ni komentirati.

deal, no dell
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 15:22 (nn100).
14 godina

ivek ...dell su poznati kao autonomni laptopi tj ne trose puno ...

nn100 ,,zašto ti toliko mrziš dell daj neki konkretni razlog...

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
12 godina
neaktivan
HP ili Dell

jer je kupio loš model(ne razmišljajući) pa mu je kriva firma....

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
1 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
HP ili Dell

Godinama sam u IT businessu i promjenio sam par firmi od kojih je svaka imala svoj "corporate brand". Nagledao sam se i toshibi, ibm-ova/lenova, hp-ova i dell-ova. Dellova lattitude serija mi je ostala u najboljem sjecanju. I danas imam 3x dell lattitude 6410 s i5 procesorima i jedan manji lattitude d630 s dual coreom za kojekakve mrezne audite. Laptopi su u docking stationima tako da ih koristim kao desktop racunala sto podrazumjeva puno multimedije. Trpe i quake/unreal sto nije lose s obzirom na neposebne integrirane intelove grafe ukljucene u CPU. Laptopi su nepoderivi, support odlican a kvaliteta neupitna.  Toshiba mi je nekako traljavo sastavljena i "sarena" sto se tice drivera i milijarde popratnih aplikacija koje se moraju micati, HP je smrt sto se tice supporta/rezervnih dijelova a ibm/lenovo je sprdacina ako ti treba support. Nakon 5 dana moljakanja na telefon da mi netko ozivi sluzbeni laptop koji je bio pod "next business day" garancijom, pojavljuje se tip koji izgleda kao Gepetto, stavlja drveni kofer na stol i vadi neki izvijac velicine stemajzla da izvadi bateriju prije nego krene rastavljati laptop. Odmah sam ga otpusio, prekopirao podatke, vratio laptop dobavljacu i trazio bilo sto drugo. Znam da su misljenja subjektivna ali trudim se biti objektivan i preporuciti jedinu stvar koja mi se cini da donosi "bang for buck" na danasnjem trzistu prijenosnika.

Ovaj nas Bug forum sadrzi trust mozgova koji imaju rjesenje za sve svjetske krize, znaju ono o cemu Thompson Reuters moze sanjati i mogu se ukostac uhvatiti s bilo kojim problemom danasnjice.
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

Jedini koji ovdje je nešto ne razmišljajući si ti. koji si ne razmišljajući napisao glup komentar.

Kupi sam jedan od "najboljih" dell modela koji nije bi ni jeftin. Riječ je o Inspirion seriji koji je na puno mjesta proglašen najboljim. Naravno po forumima komentiraju svakakvi, pogledaj samo tvoj primjer. ti i dalje pričaš ljudima da su dell laptopi dobri.

dell je škart roba pa bez obzira koliko se drugačije pisalo.

f o dell
12 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

štefek, mrzim Dell jer je to obično smeće od laptopa. Previše kvarova na dell laptopima.

f o dell
12 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Štefek. Dell laptopi su smeće. da mrzim? mrzim laži i one infromacije koje sam pročitao po raznim forumima gdje ekipa hvali dell bez ikakve odgovornosti za napisano. da,da znam kriv sam si kaj sam čitao po netu ali evo pogledaj čak i ovdje se negira, hvali se dell i piše se da je to super. da, super je tako dugo dok ne probaš sam.

Dell laptop, ovaj koji imam pregrijava se, (da, i nakon čišćenja u servisu). ima je više kvarova zbog koji je bio više puta na servisu. 4 mjeseci proveo je u servisu.

f o dell
14 godina
neaktivan
nn100 kaže...
kivic15 kaže...

Jedini koji ovdje je nešto ne razmišljajući si ti. koji si ne razmišljajući napisao glup komentar.

Kupi sam jedan od "najboljih" dell modela koji nije bi ni jeftin. Riječ je o Inspirion seriji koji je na puno mjesta proglašen najboljim. Naravno po forumima komentiraju svakakvi, pogledaj samo tvoj primjer. ti i dalje pričaš ljudima da su dell laptopi dobri.

nn100 kaže...
ante5656 kaže...

štefek, mrzim Dell jer je to obično smeće od laptopa. Previše kvarova na dell laptopima.

nn100 kaže...
ante5656 kaže...

Štefek. Dell laptopi su smeće. da mrzim? mrzim laži i one infromacije koje sam pročitao po raznim forumima gdje ekipa hvali dell bez ikakve odgovornosti za napisano. da,da znam kriv sam si kaj sam čitao po netu ali evo pogledaj čak i ovdje se negira, hvali se dell i piše se da je to super. da, super je tako dugo dok ne probaš sam.

Dell laptop, ovaj koji imam pregrijava se, (da, i nakon čišćenja u servisu). ima je više kvarova zbog koji je bio više puta na servisu. 4 mjeseci proveo je u servisu.

Dragi kolega, konstruktivna rasprava na ovaj nacin se ne postize, jer ovakvo nisko pljuvanje bez ikakvih konkretnih podataka je smijesno i naprosto nevjerojatno. Nauci se koristiti "Multyquote" ilitiga "vištestruko citiranje" nije na odmet, jer na ovaj nacin samo nabijas bespotrebno postove i forum postaje nepregledan.

Inspiron je Dell-ova najniza serija, ne najkvalitetnija, ali s obzirom na konkurenciju rade sasvim solidne modele s obzirom na rang koji se popunjava. 

Ako te bas zanima samo napises u gugl "xxx brand" + "problems" i da vidis kolko stranica teksta, od foruma do blogova i neznam cega. Ja i cura koristili HP u vrijeme dok je cijela hrvatska bila ujedinjena protiv njih, moj je prodan dalje, sad star 8 godina i jos uvjek kuca, njezin nakon 5 isto tako, šogor koristio Acera godinama jos od vremena dok je to bio sinonim za odron, a s jednog "smeca" i "škarta" ja sam pišem.

Iz mog iskustva 80% korisnika je samo krivo za kvarove koji im se dogadjaju, prvi put se sjete ocistiti tek dok je kasno i šteta pregrijavanjem je vec napravljena i životni vijek laptopa je skracen drasticno, jer se ponasaju ko divljaci prema opremi koju koriste i nadaju se da ce im sve njihove greske pokriti jamstvo, da se mene pita prilikom kupnje cigle ljudi bi morali dokazad da nisu preglupi istu nekam staviti bez da sebe ne ozljede i tu istu ciglu razbiju prije nego ju montiraju. 

A i da se malo obrazujes procitaj ovaj link. Odnosno iz iste tvornice izlaze laptopi Della, HP-a, Lenova, Acera, FS i Toshibe. Tak da mozes ti pricat sta hoces, ali na kraju krajeva unutra je skoro ista elektronika.

Dell Precision M6600
17 godina
nn100 kaže...
kivic15 kaže...

Molim Vas napišite bar o kojem modelu je riječ (jer budimo realni, samo riječ Dell nema smisla), čisto da progooglam i vidim da li ima još takvih problema sa dotičnim modelom ili je problem samo kod Vašeg. Hvala

15 godina
neaktivan
darkydark kaže...

(1)Inspiron je Dell-ova najniza serija, ne najkvalitetnija, ali s obzirom na konkurenciju rade sasvim solidne modele s obzirom na rang koji se popunjava. 

(2)Iz mog iskustva 80% korisnika je samo krivo za kvarove koji im se dogadjaju, prvi put se sjete ocistiti tek dok je kasno i šteta pregrijavanjem je vec napravljena i životni vijek laptopa je skracen drasticno, jer se ponasaju ko divljaci prema opremi koju koriste i nadaju se da ce im sve njihove greske pokriti jamstvo, da se mene pita prilikom kupnje cigle ljudi bi morali dokazad da nisu preglupi istu nekam staviti bez da sebe ne ozljede i tu istu ciglu razbiju prije nego ju montiraju. 

1. Možda je najniža ali nije niska. Za 6000 kuna ja očekujem laptop koji nema problema sa pregrijavanjem. Naročito mid range HD5470...

2. Herr Ajnštajn, nemoj jesti govna.

Koji god kompjuter sam rastavio radi čišćenja, bilo moj, bilo prijateljev, čiji god, nisam imao nikada problema.
Nakon godinu i pol korištenja, rastavio sam laptop, očistio ga i sve sastavio. Temp. GPU-a je bila visoka jer je hlađenje čisto smeće.
Jedan vijak drži plohu koja nasjeda na GPU. I to ne jedan vijak na plohi nego na nekakvom tankom željezu koje se piga i heatpipe(ploha) uopće nije paralelna sa čipom kada se montira. To je sranje od inženjerstva.

Očito da su tvoja iskustva sa ljudima koje boli qrac za kompjuter.
Mene ne boli, brinem o tome, a svejedno mi se javio problem.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
14 godina
neaktivan
chutac kaže...
darkydark kaže...

(1)Inspiron je Dell-ova najniza serija, ne najkvalitetnija, ali s obzirom na konkurenciju rade sasvim solidne modele s obzirom na rang koji se popunjava. 

(2)Iz mog iskustva 80% korisnika je samo krivo za kvarove koji im se dogadjaju, prvi put se sjete ocistiti tek dok je kasno i šteta pregrijavanjem je vec napravljena i životni vijek laptopa je skracen drasticno, jer se ponasaju ko divljaci prema opremi koju koriste i nadaju se da ce im sve njihove greske pokriti jamstvo, da se mene pita prilikom kupnje cigle ljudi bi morali dokazad da nisu preglupi istu nekam staviti bez da sebe ne ozljede i tu istu ciglu razbiju prije nego ju montiraju. 

1. Možda je najniža ali nije niska. Za 6000 kuna ja očekujem laptop koji nema problema sa pregrijavanjem. Naročito mid range HD5470...

2. Herr Ajnštajn, nemoj jesti govna.

Koji god kompjuter sam rastavio radi čišćenja, bilo moj, bilo prijateljev, čiji god, nisam imao nikada problema.
Nakon godinu i pol korištenja, rastavio sam laptop, očistio ga i sve sastavio. Temp. GPU-a je bila visoka jer je hlađenje čisto smeće.
Jedan vijak drži plohu koja nasjeda na GPU. I to ne jedan vijak na plohi nego na nekakvom tankom željezu koje se piga i heatpipe(ploha) uopće nije paralelna sa čipom kada se montira. To je sranje od inženjerstva.

Očito da su tvoja iskustva sa ljudima koje boli qrac za kompjuter.
Mene ne boli, brinem o tome, a svejedno mi se javio problem.

S obzirom da nisi rekao koji model je, pretpsotavljam da je problem s losim kontaktom hladnjaka na gpu cip, dok si cistio jesli si stavio novi thermal pad?

Dell Precision M6600
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice