ASUS N73SV ili DELL 5110

poruka: 7
|
čitano: 4.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
ASUS N73SV ili DELL 5110

Pozdrav, gledam sad na adm-ovim stranica, asus n73sv sa 4gb rama, 500gb hard (plus prostor za još jedan hard), 17.3" ekranom, gt540m košta 4999kn. Možda glupo pitanje, ali, jel se isplati uzet to? Sad se dvoumim između tog i ovog della. Jedino što je i3-2310m u asusu, da je bar i5-2410m... Uzeti asusa ili della? radije bih 17.3" nego 15.6", još uz to, tu je prostor za drugi hard, a i bolja je grafička u asusu. Ili ići na 15.6", slabiju grafičku i jači procesor? moram reć da jako naginjem tom asusu...

jel može netko reć, kolika je razlika ovako u praksi između i3-2310m i i5-2410m (winrar, enkodiranje videa i slično)? uzmite u obzir da trenutno radim na athlonu x2 tk-57, tako da je razlika između ta dva modela (pre)mala u odnosu na razliku između njih i mog trenutnog cpu-a..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: ASUS N73SV ili DELL 5110
Val kaže...

Pozdrav, gledam sad na adm-ovim stranica, asus n73sv sa 4gb rama, 500gb hard (plus prostor za još jedan hard), 17.3" ekranom, gt540m košta 4999kn. Možda glupo pitanje, ali, jel se isplati uzet to? Sad se dvoumim između tog i ovog della. Jedino što je i3-2310m u asusu, da je bar i5-2410m... Uzeti asusa ili della? radije bih 17.3" nego 15.6", još uz to, tu je prostor za drugi hard, a i bolja je grafička u asusu. Ili ići na 15.6", slabiju grafičku i jači procesor? moram reć da jako naginjem tom asusu...

jel može netko reć, kolika je razlika ovako u praksi između i3-2310m i i5-2410m (winrar, enkodiranje videa i slično)? uzmite u obzir da trenutno radim na athlonu x2 tk-57, tako da je razlika između ta dva modela (pre)mala u odnosu na razliku između njih i mog trenutnog cpu-a..

Ja ti imam Asus K53SV-SX082 iste konfiguracije ko i taj kojeg si ti navel (izuzev 17.3'' zaslona) odličan je lap.

Na http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i3-2310M-Notebook-Processor.45318.0.html imaš recenziju Intel Core i3 2310M proca, vele da je brz ko i stariji Core i5 430M.

Sad definitivno da je ovaj Dell bolji po pitanju proca jer ovdi je noviji Core i5 koji ima turbo bost (ali nije ni ovaj Core i3 spor, treba mu otprilike 25 min da kompresira (WinRAR) file (COD_Black_Ops) veličine 7818 Mb (compression method = normal, split na dva dijela da stane na 2 DVD-a od 4.7 Gb)), dell ima tri godine garancije, a ova Nvidia GT525M i nije baš toliko slabija od GT540M. Sad veći zaslon i slot za još jedan disk su prednost. Disižns, disižns.. {#}

bolje haker nego šljaker
14 godina
neaktivan

Ja ti preporucam dell.

Zasto? Zato jer je kvalitetno izrađen, jako je cvrst, izdrzljiv, ima 3 godine garancije ima i5 procesor(za razliku od asusa i3)

Ti zelis 17.3" al dell je 15.6" neznam jeli ti to tako presudno.

Po pitanju graficke nije velika razlika u njima pa da to mora prevagnuti.

Evo prosudi sam :

GT 525 http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-525M.43889.0.html

GT 540 http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.html

Dell se prodaje jako puno, o laptopu nista lose nisam cuo. Izvrstan laptop za te novce. Uzmes li ga vjeruj mi da neces pogrjesit.

Napravi anketu pa vidi, koji vise glasova dobije uzmi toga :D

Ali po meni, Dell ;)

“We create our own destiny every day we live.”
17 godina
ASUS N73SV ili DELL 5110

Rekao bih da mi grafička nije toliko bitna, neznam kad sam zadnji put zaigrao nešto (prošla me volja a i na starom laptopu nisam baš mogao nešto puno igrati). Radije bih slabiju grafičku i veći ekran nego jaču grafičku i manji ekran... Jedini problem je i3, da je i5, već bih instaliravao operativni sustav na tog asusa  {#} na kvalitetu asusa se ne mogu požaliti, imam jednog koji me vjerno služi više od 3 godine... uzeti asusa sa slabijim procesorom, ali većim ekranom i prostorom za još jedan hard (i, meni ne toliko bitno, sa jačom grafičkom), ili uzeti della sa bržim cpu-om, ali manjim ekranom i jednim hard diskom? Jer, ako nije TOLIKO velika razlika između i3 i i5, bez razmišljanja uzimam asusa...

još nešto, ovdje ima isti takav asus, ali ima hard od 640gb i jeftiniji je 150kn

joj, baš bih tog asusa     {#}

edit: kad izlazi ivy bridge, jel bi se isplatilo  pričekat njega? ako je za kojih mjesec dana, nije mi problem to sačekat (naravno, očekujem da padnu cijene ovih laptopa, ili bar da za istu cijenu dobijem bolje performanse?)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 13:47 (Val).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ASUS N73SV ili DELL 5110

Ivy bridge izlazi u drugom kvartalu 2012.Znaci dok kod nas dodje,racunaj jos mjesec-dva. Razlike u performansama nece biti velike jer se radi o istoj arhitekturi samo u manje mikrona.Znaci manje zagrijavanje i jeftinije cijene.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 16:03 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zasto? Zato jer je kvalitetno izrađen, jako je cvrst, izdrzljiv...

Ovo nije istina...napravljen je od jeftine plastike koja se piga gdje god da ju pristisneš malo jače, dok je ASUS model napravljen komplet od aluminija osim mjesta sa strane gdje su smještene multimedijske tipke (plastika).

Dell se prodaje jako puno, o laptopu nista lose nisam cuo

Vani (u Americi) se prodaje na velko i tamo je njima to no.1 brand, dok je kod nas prodaja nikakva, a uz to servis za njih je katastrofalan zbog loše servisne podrške.

15 godina
neaktivan
ASUS N73SV ili DELL 5110

Nije Asus komplet od aluminija. Aluminij je na odmorištu za dlanove i poklopcu monitora, ostalo je plastika, ali meni izgleda čvrst, ništa ne škripi niti se uvija (mislim na kućište, tipkovnica se uvija).

Za Dell sam ja također čuo da je kod nas servis loš, ali neznam ni kakav je za Asus, tako da nebih o tome.

Teorija da je Dell zakon i kvalitetan samo zbog toga što je Dell je priča za malu djecu, kolega forumaš je nedavno uzeo Della xps 17 i vratio ga zbog očajne kvalitete kućišta (notebook od 9 i nešto kila kuna, i da DELL notebook). Ima kvalitetnih Dellova, ima ih i ne baš tako kvalitetnih, garancija od 3 godine ne znači ništa, to je ekonomska računica ko i na svemu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice