ACER - šrot ili ne?

poruka: 105
|
čitano: 65.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: ACER - šrot ili ne?

Pa za igranje svakako je poželjna grafika pa onda i ova Toshiba koja je puno skuplja (1200+ KN), ali i onaj predloženi Acer Aspire s prethodne strane nije nego jak lap. Inače je dosta i Dell studio 17 inch!

Intel Q6600 , Gigabyte X38, OCZ DDR2 Platinum @800MHz, Sapphire 4870 1024MB stoncin3@windowslive.com
17 godina
ACER - šrot ili ne?

Imam Acer 5920G. Izuzev pomalo pretjeranog grijanja (ovih dana ću mu počistit prašinu, vrijeme je), nikakvih problema s njim. Plaćen je 5600 kuna, a 'žvače' npr. COD4 bez imalo problema. Preporuka ako ga nećeš puno nosit Namigiva

Down goes the window, out goes the heat!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ACER - šrot ili ne?

Acer... imam Aspire 1800... jeftina plastika, katastrofalna izrada iako su komponente unutra ok za jedan takav laptop... samo je vanjstina jeftina. Moja preporuka ASUS... poslije njega HP... toshiba je isto ok ali je precijenjena.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
stoncin3 kaže...

Pa za igranje svakako je poželjna grafika pa onda i ova Toshiba koja je puno skuplja (1200+ KN), ali i onaj predloženi Acer Aspire s prethodne strane nije nego jak lap. Inače je dosta i Dell studio 17 inch!

Vrijedi li ova Toshiba cca 1200 kn+cca 300 kn za produljenje garancije vise od Studia 17?
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2009 18:19 (bjede).
17 godina
protjeran

Pa koliko je dulja garancija kod te Toshibe onda? Sry nisam vidio ne sajtu?

Intel Q6600 , Gigabyte X38, OCZ DDR2 Platinum @800MHz, Sapphire 4870 1024MB stoncin3@windowslive.com
17 godina

Nije dulja, kraca je. Ima 2 godine, a Studio 17 3.

I sad bas gledam produljenje sa 2 na 3 godine je 390 kn (na 4 1.099 kn). Znaci ova bi Toshiba bila skuplja za cca 1000 kn + tih 390 za produljenje jamstva. Isplati li se to? Mislim da s obzirom na komponente ipak ne.

17 godina
protjeran

Pa onda možda ako je već garancija 2 godine dosta je to... Za tu cijenu mislim ne ide baš i bolje. Nego ta Toshiba je i dosta dobra. Moći ćeš čak i nove igre s njom. S ovom drugom (Dell 17) imaš neki isplativiji komp, ali opet to ti je 1000 kuna. Ja bi na Toshibu ipak ili pitaj još malo nekog;)

17 godina
neaktivan
ACER - šrot ili ne?

Što se tice mog iskustva o Aceru... znam da moj drug je pozalio sta ga je uzeo... ne znam koja je serija... ali ubrzo nakon isteka garancije mu je crkao dvd-rw, a perfomanse u OS-u su mu takodje naglo pale......

Sve što možeš sad ostavi za kasnije

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ma da, znam... Nego na ovu temu me je ponukalo to što sam 5 godina imao matičnu od ACERa i to ne bog zna kakvu i eto... Isplatila se.

17 godina
stoncin3 kaže...

Pa onda možda ako je već garancija 2 godine dosta je to... Za tu cijenu mislim ne ide baš i bolje. Nego ta Toshiba je i dosta dobra. Moći ćeš čak i nove igre s njom. S ovom drugom (Dell 17) imaš neki isplativiji komp, ali opet to ti je 1000 kuna. Ja bi na Toshibu ipak ili pitaj još malo nekog;)

Nisam te ovo shvatio, kako mislis 'isplativiji komp'? Mislis reci da je Dell ipak isplativiji s obzirom na cijenu?
17 godina
protjeran

Ja ipak, da mislim za tih više od tisuću kuna nemaš baš dobar omjer uloženo-dobiveno. Svejedno ako si za jak komp idi na Toshibu. Ja osobno bih kod kupnje laptopa mislio dalje i uzeo si nešto jače od 1000 EUR+! Možda i neki 19 inch ekran btw...

17 godina
stoncin3 kaže...

Ja ipak, da mislim za tih više od tisuću kuna nemaš baš dobar omjer uloženo-dobiveno. Svejedno ako si za jak komp idi na Toshibu. Ja osobno bih kod kupnje laptopa mislio dalje i uzeo si nešto jače od 1000 EUR+! Možda i neki 19 inch ekran btw...

Ma ne treba meni nesto ekstra, cisto za one najosnovnije stvari + eventualno pokoji put koja manje zahtjevna igra. Zato mislim maksimalno dati 6000-6500 kn. Na kraju cu se vjerojatno odlucit za ovog Della, a on ima i 3 god. garancije, sto je, ako dugorocno gledamo vjerojatno i bolje nego jace komponente koje ce za 2 god. vec bit zastarjele. A za top igre ionako nisu laptopi.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2009 19:16 (bjede).
16 godina
neaktivan
ACER - šrot ili ne?

za mene nije srot.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ACER - šrot ili ne?

Ima ga prijatelj i dobar je

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
wital kaže...

Ima ga prijatelj i dobar je

Mislis na Studio 17?
17 godina
ACER - šrot ili ne?

Narucen DELL Studio 17, nadam se da sam dobro odabrao?

0 0 hvala 0
17 godina
Laptop je kupljen

Dell Studio 1735, posto je cisti Studio 17 bio oko 1000 kn skuplji, a razlika je minimalna:
Studio 17 ima 2,1 GHz i 3MB Cache-a u odnosu na 2,0 GHz 2MB Cache-a kod Studia 1735
ima 3GB DDR2, a Studio 1735 4GB
Studio 17 ima citac otisaka prstiju (opcija), infrared, pozadinsko osvjetljenje tipkovnice (opcija) i mislim da je to to...

Dakle Dell Studio 1735, ovako na prvu loptu...
Mozda ja u svakom jajetu trazim dlaku, pa cu tako vise istaknuti neke eventualne "mane" prije nego pluseve. Opcenito sam uvijek skeptican sto se tice tehnike, tako da mozda necu biti u pravu sto se tice nekih stvari, ali nadam se da cu ovako laicki uspjet opisat navedeni laptop.
Pa krenimo...
(+)
- Za pocetak, mislim da je konstrukcija laptopa jako dobra, relativno je masivan (vise od 3,5 kg), no ipak je to 17''. Izgleda dosta cvrsto, sa visim i robustnijim kucistem za razliku od nekih drugih proizvodaca kod kojih na dodir imate osjecaj da ce nesto puknuti.
- 17'' glossy ekran takoder izgleda predivno, slika je bistra, a i velicina je itekako osjetna.
- Baterija pri nekom minimalnom opterecenju (recimo net ili slicno) moze izgurati oko 3 sata sto mislim da je isto pristojno.
- Laptop je solidno opremljen, a poseban plus je HDMI prikljucak.
(-)
- ova verzija dolazi bez nekih dodataka koji su opcionalni, dakle dolaze sa skupljim verzijama, tako da to i nije minus, no samo da kazem da postoje i vezije sa infrared-om, citacem otisaka prstiju, pozadinskim osvjetljenjem tipkovnice (ovo mi je zao da nemam)
- nema e-SATA prikljucak
- nema dugme za zatvaranje ekrana, vec se on samo spusti. Meni je malo cudno i ne svida mi se, no to i ne mora bit neki nedostatak
- nema klasicnu cd-rom ladicu, sto opet nije nedostatak, ali ja ovo prvi put vidim i izgleda mi pomalo neprakticno
- ekran s vanjske strane mozda i nije najcvrsci, no posto ovom laptopu i nije namjena konstantno prenosenje, to ne mora zabrinjavati
- touchpad tipke su s obzirom na slobodnu povrsinu mogle bit i vece, a sam touchpad mi je pomalo krut i hrapav, tako da bih preporucio mis uz ovaj laptop, pogotovo za igre i sl.

Posto nisam nista igrao, o tome sad ne mogu nista reci. Pri ovakvom nezahtjevnom radu laptop se sasvim lagano grije, sto je uobicajeno.

E sad par problema i pitanja, ako su to uopce problemi.
1. Dosta kritika za ovaj laptop je na nekvalitetan zvuk. Ja sam probao mp3 i izgleda mi sasvim u redu, moram jos pogledat kako to izgleda u igrama i filmovima.
No nesto me jako iritira, a to je pucketanje zvucnika. Ne znam je li to normalno ili ne, ali pojavljuje se cesto, kod pokretnanja aplikacija, ukljucivanja perifernih jedinica, pocetka reprodukcije zvuka i sl. Znaci samo jedan "pucanj" iz zvucnika, ne kontinuirano pucketanje. No, u zadnjih par sati koliko mi je laptop upaljen pojavi se dosta cesto, jucer to nisam primjetio.
2. Nakon sto iskljucim bateriju iz struje, slika na ekranu malo potamni. Dok je laptop na bateriji svjetlija je. Je li ovo uobicajeno? Meni se ne svida.
3. Laptop je dolazio sa Vistom koju sam skinuo i stavio XP. Ne znam kako se ovaj Dell ponasa s XP-om, no izgleda da mu Vista vise lezi. Naime disk je skroz cist, osim OS-a, a cesto mi zamrzne Internet explorer, jednom mi je zamrznuo standby i jednom restart. Ne zanm ima li to veze sa XP-om, no s obzirom da je disk prazan i novi Windowsi to mi je takoder pomao cudno.
4. Sto se tice brzine, tu sam opet pomalo skeptican. Otvarao mi je slike s CD-a dosta dugo, obzirom da je ovo Core2Duo. Jos nikad nisam imao dvojezgreni proc, ali sam ocekivao brze.

Eto toliko za sada, nadam se da sam s ovim kratkim utiscima nekome pomogao, a nadam se i da cete mi odgovoriti na ova pitanja/probleme i dati jos pokoji savjet u vezi ovog stroja!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 15:36 (bjede).
17 godina
neaktivan
RE: Laptop je kupljen
bjede kaže...

Dell Studio 1735

... sad nam mozes reći jel dell šrot ili ne. kad već nismo utvrdili za acera.
17 godina
damirddd kaže...
bjede kaže...

Dell Studio 1735

Sto si mislio reci s ovime? Ja za Acera nisam rekao da je srot, nego sam pitao jer nisam citao dobre kritike o njemu. A sto se tice Della, napisao sam svoje utiske, mislim da se Dell ipak ne moze svrstati pod "srot".
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 0:20 (bjede).
17 godina

Ima li tko ideje u vezi ostalih pitanja?

17 godina
neaktivan
bjede kaže...
damirddd kaže...
bjede kaže...

Dell Studio 1735

Sto si mislio reci s ovime? Ja za Acera nisam rekao da je srot, nego sam pitao jer nisam citao dobre kritike o njemu. A sto se tice Della, napisao sam svoje utiske, mislim da se Dell ipak ne moze svrstati pod "srot".
 Onda si mogao napisati ACER- vasa iskustva ili slicno... sad se ne mozes izvuci! :D
17 godina
ACER - šrot ili ne?
Ovo pucketanje u zvučniku javlja se i kod pokretanja aplikacija, otvaranja internet eksplorera itd., općenito nakon klikanja lijevom tipkom pri nekoj radnji, a nekada i kad ništa ne radim.

Posebno me brine što je stroj dosta spor s obzirom na nove Windowse. I frend mi je odmah rekao da je spor s obzirom na novi OS. Sporo restarta, a nekad čak ni ne može već moram ručno, a nekad mi i stand by zamrzne. Windowsi se dižu brzo, no nakon toga ide sporo, sporo prepoznaje LAN vezu, i sporo ulazi u My Computer (pješćani sat dugo stoji).
Što da radim? Lap je nov, novi Windowsi, nema nikakvih programa, a ovako sporo?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ACER - šrot ili ne?

probaj da rijesis zvuk tako da stavis novi bios. pogledaj koja ti je verzija sada i da li ima nova. meni je to pomoglo na hp-u. a znao mi je i prekidat zvuk(mp3), skoro kao da preskace pjesma (tj kao da je preopterecen komp... pogotovo ako stavim da se snima cd neki i pokrenem recimo film ili glazbu- slika ide dobro (film) a zvuk "trza"). al novi bios i popravilo se. i probaj stavit nove drivere za zvučnu. ako ne rade nista bolje s novim driverima probaj skiniti starije od ovih s kojima si dobio (nekad i to zna pomoći- pogotovo ako   zvuk bude s novim driverima tiši nego sto je bio sa starim -a kao bolji su.)

i mozda si trebao ostaviti vistu. pa dok radi radi.. trebao si napraviti backup na dvd-e viste da mozes vratit ako budes htio, imao bi i drivere odmah i sve. pa   se onda bezbrizno zezao s instaliranjem xp-a....
(

0 0 hvala 0
17 godina

A jbg, kad nikad nisam radio sa Vistom. Mislim sam da će i XP dobro šljakati.

Gdje mogu naći taj novi BIOS? Potražit ću i novu verziju drivera za zvučnu.

17 godina

Testirao sam hard i s njime je sve u redu, temperature 37-40°C.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ACER - šrot ili ne?

imam Acer Aspire 5735Z već otprilike pola godine i lap je za prosječnog korisnika sasvim ok.imam na njemu instaliran Windows 7,build 7100 i radi perfektno.sa vistom je slučaj isti .jedini problem na koji san naiša bilo je grijanje ali radilo se o tome da redovito triba čistit prašinu i onda je opet sve ok.zamjerku iman na kvaliteti izrade poklopca,previše se uvija

1 0 hvala 0
17 godina
bjede kaže...

Gdje mogu naći taj novi BIOS?

Please...
15 godina
neaktivan

I ja imam Acer Aspire 5735Z na kome je trenutno XP ali nabavio sam Windows 7 Ultimate x86 32 bit i hoću da ga instaliram.Pošto ti imaš već duže vrijeme na istom kompu windows 7 molio bi te da mi kažeš gdje da skinem sve drajvere za Windows 7 pošto ih na netu nema ni na Acerovom sajtu.Dali ovaj orginalan disk sa drajverima ( Vista x 64 sp1;Vista x 86 sp1:Win XP x 86 ) mogu eventualno da posluže.Hvala unaprijed

17 godina
neaktivan
Nenad988 kaže...

I ja imam Acer Aspire 5735Z na kome je trenutno XP ali nabavio sam Windows 7 Ultimate x86 32 bit i hoću da ga instaliram.Pošto ti imaš već duže vrijeme na istom kompu windows 7 molio bi te da mi kažeš gdje da skinem sve drajvere za Windows 7 pošto ih na netu nema ni na Acerovom sajtu.Dali ovaj orginalan disk sa drajverima ( Vista x 64 sp1;Vista x 86 sp1:Win XP x 86 ) mogu eventualno da posluže.Hvala unaprijed

Vista x 86 ovi su ti kompatibilni sa WIN7, kad vec ne znas naci. Inace najbolje ti je rucno naci za pojedinu komponentu driver tako da ime komponente upises u google i dodas win7 driver :)

Inace, meni kad instaliram WIN7, dovoljan je samo update i sam mi bas sve drivere osim synaptic touchpad (touch na laptopu) instalira...

16 godina

Prije par godina sam imao Acer Aspire 3020 i nisam bio zadovoljan..

Osim što se bolesno pregrijavao, stalno mu je krepavao cd-rom pa sam ga morao furat par puta na servis..

Krepao mu je i hard disk, pa sam kupio novi, strpao ga unutra i prodao prvom prilikom :D

Inače, ne vjerujem da su im svi modeli baš tako loši..govorim samo svoja iskustva.

Plod nepouzdanosti kontracepcije
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice