Nadam se da sam pogodio podforum.
Radi se o prijenosniku iz naslova i slijedećim stvarima: imam ugrađeno 4 GB ram-a, ali WIN7 x32 koristi samo 2.49 GB iako uredno prepoznaje tih 4 GB. Grafička je Mobility Radeon HD 5470 sa svojih 512 ram-a. Drugi desktop PC sa istim OS-om mi koristi 3.5 GB ram-a od ugrađenih 4 GB. Gledao sam nekakva rješenja vezano za postavku u msconfig-u (boot---advanced---maximum memory je odznačena) ali niti to nije pomoglo. Jedna memorija je Transcend JM1333KSU-2G a druga Kingston ACR256X64D3S1333C9 svaka po 2 GB i obadvije rade na potpuno istim vrijednostima. Bios također prepoznaje 4 GB ram-a.
Drugo rješenje je u bios-u podesiti memory remapping i tu dolazim do drugog problema. Kada uđem u bios diže mi se nekakav "InsydeH2O setup utillity rev. 3.5" gdje dobijam samo osnovne postavke biosa (sat, passworde i redosljed bootanja). Probao sam svakakve kombinacije (ctrl-alt-esc i koješta) ali ne mogu dobiti pravi bios sa svim postavkama. Nije da radi loše i da šteka, naprotiv. Al mi bode oči... Dali netko zna rješenje za ovo?