Acer AS7720Z ili MSI ER710x

poruka: 6
|
čitano: 1.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
pitanje

Pozdrav ljudi,

Evo moram da izabrem prijenosnik (ne za sebe). Zbog ogranicenosti ponude i budzeta, u obzir sam uzeo ova dva. Online ponuda je ovdje. Gornja cijena je nekih 1200 KM, mozda moze jos +100KM (oko 4500 kuna, mozda jos +400).

Programi koji ce se izvoditi su proengineer, autocad, corel... Koliko su ovi programi zahtjevni za CPU i RAM (znam da jesu ali u kojoj mjeri, da li da idem na 2 GB ili je dovoljno 1GB)? MSI ima Athlon 64 x2, a Acer je na pentium-dual core. Oba malo probijaju budzet, s tim da MSI ima 2 GB memorije dok bi na Aceru to morao dokupiti. Takodjer je garancija na MSI 2 godine, a na Acer 1 g.

Naravno, da li Acer ili MSI mozda imaju nekih problema vezanih za te serije ili opcenito? Jos napominjem da je obavezan 17'' ekran i numericka tastatura.

Da li Athlon ima bolju arhitekturu za navedene programe (i opcenito) od ovog pentiuma (ne znam jel on baziran na staroj P4 jezgri ili na onim pentium M procesorima) i da li opravdava razliku u cijeni?

Unaprijed zahvaljujem na kvalitetnim prijedlozima i odgovorima, ako neko u navedenoj online ponudi nadje nesto bolje za tu cijenu, neka da prijedlog.

Acer Aspire AS7720Z

MSI ER710x

Eto toliko.

P.S. Bez uvrede, trazim misljenja i prijedloge strucnih (i iskusnih) korisnika koji imaju iskustva s navedenim prijenosnicima, serijama i proizvodjacima, a ne misljenja djece koja citaju specifikacije i onda ih ponove ovdje, to mogu i sam :)

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Acer AS7720Z ili MSI ER710x
prihvaćeno rješenje
 MSI mi se prema specifikacijama čini bolji, međutim ima nešto lošiju tipkovnicu koja je dosta skučena (takvo mi je iskustvo na 15" MSI-u, dal je na 17" isto, neznam),

Corel nije previše zahtjevan, a za ove druge programe neznam.

Preporučao bih ti 2 gigabajta rama, što je i neka optimala za današnje uvjete.

Razlika između Athlona x2 i Pentiuma x2 je stvarno mala, te se ne osjeti. Možda je Pentium mrvicu brži.

Garancija je bitna kod laptopa, te je to još jedan razlog zašto je MSI bolji.

I Acer i MSI imaju loša kučišta, te se lako oštećuju, pa na to svakako pripazi.

#smajli koji koluće očima#
17 godina
moderator
autorov komentar

Ok, hvala na savjetima. Mislio sam ici na 2 GB rama, samo u acer moram traziti ugradnju a na msi ne.

Buduci da ce onda po specifikacijama biti slicni, pogledacu garanciju i obratiti paznju na kvalitet izrade.

Vidim da acer ima intelovu integriranu a msi ima ati x1200. Znam da su obe nula, ali koja je veca nula (losija :)?

Na kraju, buduci da cijena igra bitnu ulogu, mozda se covjeku ne isplati razlika (mada ce se s ugradnjom rama razlika istopiti na nekih 200 kuna), jer si mi potvrdio da je ono pentium M.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Ok, hvala na savjetima. Mislio sam ici na 2 GB rama, samo u acer moram traziti ugradnju a na msi ne.

Buduci da ce onda po specifikacijama biti slicni, pogledacu garanciju i obratiti paznju na kvalitet izrade.

Vidim da acer ima intelovu integriranu a msi ima ati x1200. Znam da su obe nula, ali koja je veca nula (losija :)?

Na kraju, buduci da cijena igra bitnu ulogu, mozda se covjeku ne isplati razlika (mada ce se s ugradnjom rama razlika istopiti na nekih 200 kuna), jer si mi potvrdio da je ono pentium M.

X1200 je bolja.

BTW. to je još jedan razlog zašto je MSI bolji, budući da su ono programi za koje je potrebna bolja grafa.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Svakako ti preporucam da ides na minimum 2GB rada za ugodan rad u CAD programima to je vrlo bitno. Sto se tice graficke kartice X1200 je bolja ali za ove programe koje si naveo (autocad) ti netreba neka jaka 3D graficka kartica tako da ce ti ova biti dovoljna, naravno ako neradis neke kompliciranije rendere, onda ce ti malo to stekat sve skupa.

However dosta je bitan CPU i RAM...Pentium je za nijansu brzi od AMDa ali ne toliko da pravi drasticu razliku.

Ako ces vuc laptop okolo onda pazi na garancije kakve daju. I nazalost nemam iskustva ni sa jednim racunalom od ovih koje si naveo ali imam iskustva sa zahtjevima autocada i ono sto njemu rad cini ugodnijim.

17 godina
moderator
autorov komentar

Ok ljudi,

Buduci da su prijenosnici jako slicni kad se izjednace s radnom memorijom, mislim da je Acer malo bolji izbor jer je jeftiniji a ima mrvicu brzi cpu. Grafa znaci ne igra toliku ulogu kod ovih programa, jedino ga garancija cini primamljivijim ako se gleda na duzi rok.

Jos jednom zahvaljujem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice